2.çocuk

canim her dogum bir olmazki biz 4 kardeşiz annem hepimizde farklişeyyler yaşamiş..sanirim bu konuda biraz bencil davranmamakta fayda var canim..çünkü ilerisi için kesinlikle kardeş şart

canım ben hamilelikten şikayetçi değilim psikolojik olarak yaşadığım şeyden şikayetçi olduğum için istemiyorum

bırakmak derken analamdım ben kızlar nıye nıe bırakçanızkı doguma gıderken???dogum 1 saat degılmı??? sacmalamış olabılırım kusura bakmayın valla anlamadım:kedi: bende bazen dıyorum hazırana yapıyım bırtana daha ama korkuyom kızım 1 yasında olcak hazıranaa kısmetse kararsızım acıkçası bılmıyomeyvahedigeldismile benımde cok agrılı gectı 40 drce ateslendım sezrayan sonrası 1 hafta hastane görmek ıstemıyom hala çok zordu ama 2 sı bır buyuyuncede rahat olur sankı

m.joycum haklisin aslında ama hani sezeryana girerken arkanda bırkıyorsun ya birde hastanede kalıyorsun 2 gün ben ondan söylemiştim..nasil yaprım aklım hep onda kalır diye..başak bi sebepten degil yanicanimc,im

canim birde rahata alişmadan yapmak lazim sonraları istenmiyormuş zor geliyormuş hep arkadaslarim öyle söylüyor..benim kızım 16 aylık şimdi2.ye hamileyimm..kıızm 2 yaşında olacak ve beraber büyüyecekler..zaten dahada yapmam 2 tane en ideali..allah uzun ömürler versin tüm bebeişlerimize

en guselını yapmıssın arkıdeşim..:lepi:

aslında evet yakın yaş farkı en iyisi galiba...tam cocuk büyüdü artık gezelim vs derken tekrar başa dönmek daha zor olacak..çevremde 40 yaş üstü olup tek coçukla kalan bisürü arkadaşım var ve hepsi pişman..zamanında gözü korkan insanlar ilerde rahata erince hep pişman oluyo benve tek çoçukta kaldıkları için..

belki kendimi motive etmeye çalışıyorum hamile olduğum için :)

zor olacak tabi ancak sevgisi zorluğu yener diye düsünüyorum..
bu arada doğumdan hiç korkmuyorum..ilkini normal doğurdum ve çok kolay bi doğumdu..allah izin verirse yine normal istiyorum..sonuçta doğumdan kokup çoçuk yapmamak mantıklı gelmiyo..tabi baska sebepler olabilr..

mesajları ile destek olan arkadaslara teşekkürler...
benim durumumda olanlara da Allah kolaylık versin..sağlıkla alırız insallah bebekleri kucağımıza..

hmm arkadasim senin ilk bebegim kaç aylık şimdiki nekadarlik karninda..
bende ''ikisi bir arada büyüsün''diyenlerdenim..sonralari çok rahata alişinda zorluguda epey oluyor..
hiç olmazsa aradaki yakın yaş farkindan dolayı bebklerimiz paylaşmayı daha çabuk ögreniri..ileri yaşlarrda kıskançlık baş gösteriyor..benim bir arkadasim var..oglu 4 yaşında şimdiasla kardeşistemiyor kardeş kelimesini duyunca hırçınlaşıyor..zaten en ideali3 yaş aslinda...

benim oğlum 16 aylık..8 haftalık hamileyim..tam iki yaş olacak aralarında...2-4 ideal deniyor ama en iyisi bencede 3..
en çok hamilelik kısmı gözümde büyüyor..yemeklerine dikkat et, zararlı şeyler yeme, ağır kaldırma vs..
artık katlancaz bi 9 ay daha napalım..sağlıkla doğsunlarda..

ben istemiyorum ama kıım yalnız kalmasın diye eşim baskı yapıyor

Yardım!!!!!!!

Yeni konu açamadığım için burdan devam ettirmek istedim.
Arkadaşlar kızım 2 yaş 2 aylık30 yaşındayım.Ve 2.
çocuk kararını bir türlü veremedim.Ya şimdi olsun ya da
hiç olmasın diyorum.Yaş malum ve saçımda da beyazlar
tek tük baş gösterdi.Hem yaş sıkıntısı olmasın hem de
boyatamıycam için çok fazla beyazlamadan olsun istiyorum
çünkü bu olay psikolojimi çok etkiler kendimi iyi tanıyorum.
2 çocuklu ve çalışan bayanlar lütfen fikirlerinize ihtiyacım var:bbo:

ooww 2. çocuk mu olmaz bakamam ben gerçekten ömür törpüsü bunlar yaa bi tarafına bişe olacak aman düştü düşersin demekten yoruluyorum artık
bize bi tane yeter allah isteyene versin 2.yi rabbim vermedikçe düşünmüyoruz bizde gerçekten çok zor çünkü

slm.
çocuk bakmak gerçekten çok zor nefes alamıyosun,
ama kardeş gerekli bence tabii.
2yaş en zor dönem malum 2yaş sendromu
en iyisi 3. yaşında olmalı keyifli zamanları fazla yorulmuyorsunda,
kreşe verebilirsinde. ben yaş aralığını böyle bıraktım.
sonunda çocuk yine çocuk kıskanacaktır ama ne büyük ne küçük.
büyüklerimden duyduğum en sevmediğim laf,
''çocuklar peşpeşe olsun bir arada büyürler'' ilerde rahat edersin''
hiçte bir arada büyümüyorlar buna şahitim,
hergünü Allahım yardım diye geçtikten sonra en güzel yaşlarını
güzel yaşamadıktan sonra ne yapayım ilerde rahat etmeyi.
aceleye gerek olmadan yavaş yavaş büyüteceksin der arkadaşım.

herkesin fikri farklıdır yinede saygı duyarım. kolaylıklar dilerim.
bence en ideal yaş aralığı 3 - 4 arası
şimdiden hayırlısı olsun.

selam bayanlar
bende 2 aylık hamileyim ve kızım şuan 26 aylık... ilk öğrendiğimde epey ağladım ama nihayetinde yapacak bişey yok Rabbim vermiş bikere ve hayırlısını dilemekten başka bişey gelmiyor elimden...
aslında 2. çocuğu istiyordum ama bu kadar erken değil en azından kızım 4 yaşına gelsin diyordum ama planladığın gibi olmuyor işte...
bazı arkadaşların mesajları beni biraz daha cesaretlendirdi okuyunca en azından ikisi de çıkacak aradan diye züğürt tesellisinde bulunuyorum...
ne diyeyim Allah hakkımızda hayırlısını versin.......

ben tek çocuğum ve zorluklarını çok iyi biliyorum hiç bir zaman tek çocuk düşünmedim bu yüzden..
hep etraftan duyduğum araları az olıunca beraber büyüyorlar sonra çok rahat ediyorsun lafıydı..bende bu lafa kulak verdim araları 26 ay olacak inşallah..isteyerek yaptık...aralarının çok olması taraftarı hiç değilim..çünkü tam yürümeye başlayınca sana engel oluyor gezme tozmadan hiçbişey anlamıyorsun..tam onlardan kurtuldum derken 2. ye baştan sar..bide bu 6 yaşına kadar devam ediyor bence..naz niyaz mızmızlanma mevzuu..6 dan sonra birden değişip olgunlaşıyor büyüyorlar..rahata eriliyor..

bende 2. çocuk düşüncesinden korkuyorum . maddi olarak bakmak sorun değil de bilemiyorum yıpratıcı.

şimdinin çocuklarında mı var yoksa başka bişey mi bilemiyorum. Oğlumu çooook Seviyorum.

ama zor bir çocuk .. yıprandığımı hissediyorum. 2. çocuğu bana kalsa hiç düşünmüyorum.

Hamileliğim zordu - doğumum zordu. Hep 2. çocuk düşündüğümde bazı kötü anlarım aklıma geliyor.

Psikolojik olarak da fazla gerildim.
birde ben sezeryanla doğum yaptım şimdi tekrar doğuma gitsem gözüm arkada kalır Ya Ölürsem ?

Allah korusun ... Şu an ki düşüncem böyle ileride değişir mi bilmiyorum .. Allah herkesin evladına

sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin ....

valla büyük oğlum 9,küçük oğlum 17 aylık bence fazla ara vermemek gerekiyor tam rahat rahat herşeyi yaparken tekrar aynı tempoya dönmek zor,ikisi bi arada çıksaydı ne iyi olacaktı en fazla 3 yaş olmalı bence arada................

Tamam :)
okurken komik ama yanlışı çok bir yazı
bebeğinin sana gülümsemesi, eşinle karşılıklı sevgini pekiştirmesi, ve diğer insanlara hayvanlara daha merhametli olmaya başlaman, insanları sevmeyi öğrenmen, ...... gibi bir sürü şey var. bir bebek sadece hayatını zorlaştıran bişey değil yani. en azından benim için öyle olmadı.
2. ciye de sıra geldi diye düşünüyorum. ama tam da karar veremiyorum. nasib

Bir yerlerde okumustum, iki cocuklu ailelerin yasam tatminleri mutlulukları bir cocuklulara göre daha fazlaymıs. Bunun sebebi olarak da cocukların birbirleri ile ilgilenmelerinin anne babaları rahatlattıgı yönünde yapmıslar. Bu sonuca 20.000 kişilik bir anket sonucu ulaşmışlar. (link verdirmediginden alıntı yapamıyorum)

Benim oglum 1.5 yasında ve ikinci cocuga hamileyim. Her ne kadar endişelerim olsa da dogru karar ara vermeden ikinciyi yapmak diye dusunuyorum. Ara verildiginde kardeslerin her biri tek cocuk gibi ilgi bekleyebilirler ancak yasları yakın olan kardesler birbirlerini daha cok arkadas, rakip, kardes v.b. gibi görebiliyorlar. Daha cok vakit gecirip daha cok beraber olabiliyorlar.

Sonucta kadesin önemi sosyalligi aile ortamında yasamak diye dusunursek, ilkokula baslamıs bir cocukla yenii dogmus bir bebek arasında pek bir sosyallik olabilecegini dusunmuyorum. En fazla birinin öbürünü ezmesi veya sahip cıkması gibi asimetrik bir yapı olusabilir.

Bunlar benim goruslerim tabii. Herkes kendi kararını verecek sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…