2.çocuk

eşinle karar vermelisin.maddi-manevi her yönü var...şahsen biri özbakımını kazanmadan ki bu da 7-8 yıl demek,diğer bebeği düşünmüyorum...Allah yazdıysa o ayrı...

bizde 2.nciyi düşünüyoruz ama benim çekincelerim var eşim istiyo şu sıralar üst kat komşumla kız kardeşiminde yeni bebekleri oldu oglum onları görünce bebek alalım kardeş istiyorum diyo ama etrafın sözleriyle bebekleri görmeyince hiçte istiyorum demiyo oglum mayısta 3 olacakta ben halen emin olamıyorum yeni işyeri devraldık borcumuz var diye ben istemiyorum ama genede bilmiyorum kafam karışık bukonuda

biz daha 1. ye karar veremedik .....2. ye hiç veremeyiz heralde çok zor her bakımdan düşünmek lazım

benimde oglum 3 yaşında yaş farkı çok olsun istemiyorum.ama gerçekten karar vermesi zor.kuzenlerimin hepsi 2.dogurdu onları görünce istiyorum 2.çocuk başka oluyormuş.

benimde 4 yaşımda kızım var, kesinlikle 2.çocuk gerekli ama cesart edemiyoruz, bu aralar ben çok istiyorum ama eşim razı olmuyor ( , kızımız okula başlasın diyor, ne yapacağımıza karar veremedik.

burç fm deki pedagog adem güneşten dinlediğime göreçocuk 4 yaş civarına geldiğinde bi kardeşe ihtiyaç duyarmış.sosyalleşmesi bakımından.onunla oynayacak kavga edecek paylaşacak.kreşe de gitse kardeşin yerini daha farklıymış sosyalleşmesi açısından.3 yaş civarı çocuk minik ergen dönemi olduğu için anneye zor olabileceğini 4 yaş civarının uygun olduğunu söylüyor.tabi işin maddi manevi kısmı ayrı.

doğru yapmışım o zaman, kızımla dolu dolu 3 yıl. 4 yaşındada kardeşi oldu.

8 adımda çocuğa hazırlık...

1-) Köse başındaki süpermarkete gidin. Hiçbir şey satın almadan kasaya yönelin ve cebinizdeki bütün parayı kasiyere verin. Daha sonrada yandaki eczaneye gidin kredi kartınız ile ilaçlar alin.

2-) Aksam saat 17.00 ila 22.00 arasında elinizde yaklaşık 4 kg. ağırlık taşıyarak sürekli ev içinde yürüyün. Saat 22.00 de ağırlığı yatağa bırakın, saati 24.00 e kurun ve yatın uyuyun. Saat tam 24.00 de kalkın 4 kg. ağırlığı tekrar elinize alın ve saat 01.00 e kadar evin içinde dolasın. Ağırlığı tekrar yatağa koyun. Saatin alarmını da 03.00 e kurun. Yatın. Uyuyamıyacagınız için tekrar kalkın ve bu kez elinizde ağırlık olmadan evin içinde dolanıp durun. Saat 02.45 de koltukta kendinizden geçin. 03.00 te çalan alarm ile fırlayın, 15 dakikalık uyku sersemliği ile yatağa yönelin ve ağırlığı elinize alin. Saat 04.00 e kadar karanlıkta elinizde ağırlık varken dolanın ve bu arada yüksek sesle de şarkılar söyleyin. Kendi kendinize konuşun. Saati 05:00 e kurun ve kendinizden geçerek bir sure daha uyuyun. Böylece toplam uyku miktarınız 45 dakikaya yükseltin. Kahvaltıyı hazırlayın. Güler yüzlü olun ve bu dediklerimi 5 yıl boyunca her gece tekrarlayın.

3-) Eve bir ahtapot getirin.... Ve 5 yıl boyunca onu her sabah düzenli bir şekilde giydirmeğe calisin. Ayrıca ahtapotu bir çuvala, hiçbir kolu dışarıda kalmayacak şekilde, en kısa zamanda sokmanın provasını yapın.(Bu prova sonunda çocuğunuzu her sabah minimum hasarla giydirmeyi öğreneceksiniz.)

4-) Bir kavun satın alin. Kavunun bir bölümüne küçük bir delik acın. Sonra kavunu uzunca bir iple duvardan asagiya sallandırın. Ve kavunu iki yana sallayın. Kavun sağdan sola durmadan sallanırken, bir kasık sıcak suyu alin. Durmadan sağdan sola sallanan kavunun üstünde daha önce açmış olduğunuz

deliğe, bir tek damla yere dökmeden sokmağa calisin. (Bunu başardığınızda o mini minnacık, sevimlimi sevimli yavrunuza en az hasarla yemek yedirmeyi öğrenmiş olacaksınız.)

5-) Ağzınızdan çıkan her cümleyi en az beş kere daha tekrarlayarak konuşmaya alisin. Bunu bir yaşam biçimi haline getirin.

6-) Dışarıya çıkmak için giyinin. Banyonun kapısı önünde tam tamına yarim saat bekleyin. Aşağıya inin. Kapının önünde beş dakika bekliyim. Sonra tekrar eve donun. Tekrar dışarıya çıkın. Evin önündeki yolda yürümeye başlayın. Çok ama çok yavaş yürüyün. Yürürken de yerde gördüğünüz her sigara izmaritini, çikleti, kirli kağıt ve mendili ve olu karıncayı dikkatle ve uzun uzun seyredin. Aniden "yeter artık senden çektiğim" diye avazınız çıktığı kadar bağırın. Eve geri donun. (Bu provayı yaptığınız zamanda küçük çocuğunuzla yürüyüşe çıkmaya hazır hale geleceksiniz.)

7-) Süpermarkete gidin ve yanınıza da orta büyüklükte bir keçi alin. Süpermarkete girince keçiyi serbest bırakın. Daha sonrada keçinin içerde kırdığı, tahrip ettiği herseyin parasını sorgusuz sualsiz ödeyin. Evet, bununla da çocuk ile birlikte alışverişe hazır duruma gelmiş bulunuyorsunuz.)

Evdeki koltukların üzerine tereyağı surun. Perdelere de reçel bulaştırın. Mutfakta pişmekte olan bir adet baliği calin ve onu misafir odasında bir yere saklayın. Balığın odada 5 ay kimse tarafından bulunmadan kalmasını sağlayın. Evdeki yeni sulanmış çiçeklere elinizi sokun ve aldığınız çamurlar ile temiz duvarlar üzerine figürler yaratın. (Evet,artık ev de çocuk için provalı hale geldi.)

Tamam mi ?

Tamamsa, bütün bunları yaptıysanız, artık çocuklu yasama hazırsınız demektir.

benim kızım 6 yaşında inşallah gelecek dönem ilk okula başlıycak ve çok zorlu bir dönem bizi bekliyor okumayı yazmayı öğrenicek bir yığın ödevleri olucak haliyle zorlu bir geçişten geçicez benim şahsi fikrim bu yoğunlukta 2.ci bir çocuk benim için söz konusu bile değil Bide insanların 2.ci çocuk sevdasını bir türlü anlıyamıyorum bakabileceğimiz kadar çocuk yapmalıyız onların ilerki hayatlarını düşünmeliyiz gücümüz 1 taneye yetiyorsa 1 tanede kalalım arkadaşlar :1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:

Ben hep 'hiç çocuk' ya da 'iki çocuk' diye düşünmüşümdür. Çünkü ilk çocuk insanın kendisini tatmin içindir. Analık babalık duygusu, merhamet, sevgi, bağlanma herşeyi ilk çocukla insan yeterince tadıyor. Ben çocukları çooook sevmeme rağmen oğlumdan sonra valla bi daha çocuk fikrine sıcak bakmadım. Ay tekrar hamilelik, tekrar büyüt, tekrar sorumluluk. çünkü yeterince tatmin olmuştu bu duygum. Ne gerek var di mi... Ama ikinci çocuk ilk çocuğa borcumuz bence. Çünkü hepimiz kardeşlerimiz olmasından memnunuz kaldı ki çocuğumuzun hayatta yalnız kalmasını istemeyiz. Kardeş bambaşka birşey. Bence olaya böyle bakmak için. Madem doğurduk ilkini kendimiz için, ikinciyi de onun için göze almalıyız.

iyi diyorsunda nasıl bakıcaz ikinciye??? ömür törpüsü anam bunlar:ecrin_bebek:,bir taraftan büyüğün dersleri ...off karar verenler nasıl karar veriyor anlamadım ki ben.bilmiyorumkismile

bence gerekli çalışmasam hemen yapardım :) ama kızıma bile annem bakıyor
en fazla 2 yıl içinde düşünüyorum

Şu yazıda abartılı hiçbirşey yok,fazlasını yaşıyoruz valla eksik değil,çocuk düşünenler kesinlikle uygulasın derimdelikafadulden

benimde oğlum 5 yaşında bende düşünmeye başladım ikinci çocuğu
tabıı maddi-manevi her şeyi düşünmek gerekiyor
ama tek çocukta oğlum için ilersi için kardeş gibisi varmı yalnız bırakmak istemiyorum onu
3 sene sonra diyorum tabii eşime kalsa niye 3 sene hemen olsun der ama oğlum okula başlıycak o dönemi tamamen ona ayırmalıyım hem oğlum hem kendim için
Allah kısmet ederse tabii herşeyden önce ikinci çocuk istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…