- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
- Konu Sahibi audrey2016
-
Konu sahibi arkadaşım sen çok mantıklı ve makulsün ama eşin çok değişik,ne demek oğlumuz şehit olursa ne demek el kol bağlamak eter falan...
O kdr ozendimki sana ablam.. 22 yasinda deyince.. bizde gorurmuyuz o gunleri saglicakla insallah :)Bence kardeşler arasında yaş farkı çok olmamalı. Nekadar erken olursa o kadar iyi. Arada fark olduğu zaman hem sen çok rahata alışıyorsun, hem yaş geçiyor. Yaş farkı çok olan çocuklarda nesil farkı oluyor ve anlaşmaları daha zor oluyor. Ayrıca tek çocuk hep anne babadan ilgi bekliyor, oysa kardeşi olunca enerjisini onula atacak. Emin olun tek çocuk büyütmek 2-3 çocuk büyütmekten daha zor. benimde tek çocuğum var ve hiperaktif olduğu için 2. yi hiç düşünmedim. ama şimdi 22 yaşında olan oğlum neden kardeş yapmadınız diyor. Halbuki küçükken kardeş hiç istemiyor, lafını bile duyduğunda ağlıyordu.
Ne bencil anlayissiz biriymiş.ilkinde çektiklerini görmedimi.hem herkes çocuk doguruyo marifet onu en iyi imkanlarla en iyi koşullarda büyütebilmek o yuzdende kiradan kurtulunca olmasi en mantiklisi[/
Hala sebebini anlayamadığım bir şekilde görümcemin hamileliği ve doğumuyla birlikte günlerce hastanelerde yatmamı dil altı almalarımı tansiyondan dolayı erken doğum yapmalarımı oğlum ışın tedavisi görürken saat başı makineden çıkarmamız gerektiğini söylemedikleri için yavrumun heryerinin kızarmasını herşeyi unuttu.Onun yanında ben ne çekmişim ki...Sanki benim suçum... Ne yapayım daha beter olamadım dedim .
Bu kadar anlatmaya hala küsen bir eş. Allah kolaylık versin. Erkekler bazen bizim abarttigimizi düşünüyor galiba. Bir bahaneyle çocuğa bir hafta falan tek bakmasını sağlayamaz misin. Işten izin alsın ve oğlumuza sadece o ilgilensin. Ve hatta bu arada mesela minik bir civciv alsanız ya da ebeveyn eğitim oyuncaklarından bulsanız. Oyunuzla birlikte ona da baksa belki empati kurabilir biraz olsun.Arkadaşlar merhaba.
Dünden beri aklımda olan bir konu hakkında fikir almak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
4 yaşında hiperaktif bir oğlum var :)Bu sene kreşe başladı. Ama çok ilgi bekleyen birazda fazla yaramaz bir çocuk :)
Eşim 2. Çocuk diye tutturdu... Kimseye güvenerek çocuk yapmadım ama yaşadığım şehirde sadece eşimin annesi eşim ben ve oğlum haricinde kimsemiz yok. İlk hamileliğimde de bu yönden çok zorlandım. Gerek beklenmeyen hamileliğim gerekse hamilelikte beraber baş gösteren depresyon ve tansiyon çok yordu beni. Canımın parçası , herşeyim dünyadaki en değerli varlığım oğlum ama yine de insan bazen dinlenmek istiyor. Bu sene oğlumun kreşe başlamasıyla gerek yemek gerek ev temizliği yapmaya anca anca başladım.
2. Çocuk Allah nasip ederse 2-3 sene sonra taşınacağımız ve ev alacağımız şehirde olsun istiyorum.Şu an kiradayız eşim tek başına çalısıyor. Ben işe gireyim desem oğlumun okul saatine o kadar ters ki imkansız gibi birşey, o saate kadar emanet edeceğim kimsemde yok kv'm yeni doğum yapan görüncemin yanında onunda kimsesi yok çünkü...
Dün eşimle tartıştık olsun da olsun anlattım tek tek. Psikolojik olarakta hazır hissetmiyorum kendimi bununla beraber yukarıdaki sebepleride söyledim. Ama sonuç olarak şu an konuşmuyor benimle..
Kuşkusuz çok çok iyi bir baba ama hem taşınıp kendi evimiz olunca,hemde oğlum biraz daha büyünce 2. Çocuğu yapmak daha mantıklı değil mi ?
Eski konularımda da yazdım. O kadar zor bir hamilelik geçirdim ki hem psikolojik hem sağlık açısından şu an buna gerçekten hazır değilim.
Eşime bunu nasıl anlatabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Aynen oyle dusunup bencillik edio.. ben son gebeligimde onceden bilseydim belki hic hamile kalmk istemezdim o kdr zor gecti.. ha suan kizima asigim o ayri bi okay tabi:)
Sevgileri olmasa o kadar uykusuzluğa,vucut yorgunluğuna katlanılmaz zaten, o çok ayrı :) Ki ben ilk doğumumu hiç istemedim burnumdan geldi anlayışlı tek bir insan bile yoktu etrafımda teselli edecek, akıl verecek...
Ama şimdi oğlumun tırnağını vermem kimseye. 3 gündür kendi odasında uyuyor ve ben 3 gündür kendi yatağımda ağlıyorum. :)
Ama şu an herşeyi geçtim kendimi hem yetersiz, hemde hazır hissetmiyorum.
Daha ilk hamileliğim ve daha 16 haftalık olmama rağmen eşim hep peşpeşe çocuk isterken üstüne adam sayemde 16 haftada bezdi ve on yıl düşünmüyorum ikinciyi diyor
Belli ki bahsettiğin zorlukları sadece sen çekmişsin
Kocan tiye bile almamış .
Bu kadar anlatmaya hala küsen bir eş. Allah kolaylık versin. Erkekler bazen bizim abarttigimizi düşünüyor galiba. Bir bahaneyle çocuğa bir hafta falan tek bakmasını sağlayamaz misin. Işten izin alsın ve oğlumuza sadece o ilgilensin. Ve hatta bu arada mesela minik bir civciv alsanız ya da ebeveyn eğitim oyuncaklarından bulsanız. Oyunuzla birlikte ona da baksa belki empati kurabilir biraz olsun.
Taşıyıcı anneliği kabul ediyorsa sen de çocuk yapmayı kabul et
İkizlerin üstüne bir tane daha mıAz evvel ben de üçüncü çocuğu yapsak mı diye düşünüyordum :)
Bebek videoları seyrederken özlediğimi düşündüm.
Kısa bir an :)
Benim de ikizlerim var 4yaş olmak üzere.
Hamileliğim çok çok çooookkk zor geçtiği için tövbe etmiştim neredeyse.
Sizi anlayabiliyorum,istemiyorsanız istemiyorsunuzdur.
Neticede 9ay taşıyacak bizleriz.
Sonrasında yine bakacak olan ilk önce biziz,anneler yani.
Bizde eşim bir çocuk daha çok istiyor ama ben istemiyorum,iki çocuk yeter diyorum, adamceğğiz de napsın,sen bilirsin diyerek susuyor.
Anlayış önemli.
Kırmadan konuşun,sebeplerinizi sıralayın.
Ama naçizane fikrim bir çocuk daha düşünecekseniz arayı çok açmayın derim.
Benimkiler ikiz olmasa öyleydi planım,ardarda şeyedecektim :)
Ben eşime öyle söylüyorum , çok da ciddi görünüyorum :) adam şoku geçince karnına bakıyorDün şakayla karışık aynısını söyledim. Kim kardashian dan neyim eksik benim dedim
İkizlerin üstüne bir tane daha mı
ya bu sefer dördüz çıkarsa
Off çok büyük cesaret ,düşüncesi bile :)
Ayy lütfen olmasın .hiç istemiyorum ..teşekkür ederim yine de :)Çok çılgınca geliyor bana da :) ama kendinize güveniyorsanız ve istiyorsanız Allah'ım bir an önce nasip etsin inşallah
Ayy lütfen olmasın .hiç istemiyorum ..teşekkür ederim yine de :)
Beni alintilamissin da üzerime alındım :)O mesajı @Sahilseridi nickli arkadaş için yazmıştım :)
Beni alintilamissin da üzerime alındım :)
:)Sizin en son yaptığınız yoruma katıldım anlamında ikinize de yorum yapmışım tek seferde, çok karışık olmuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?