- 10 Ekim 2009
- 1.127
- 634
- 648
- Konu Sahibi audrey2016
-
Arkadaşlar merhaba.
Dünden beri aklımda olan bir konu hakkında fikir almak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
4 yaşında hiperaktif bir oğlum var :)Bu sene kreşe başladı. Ama çok ilgi bekleyen birazda fazla yaramaz bir çocuk :)
Eşim 2. Çocuk diye tutturdu... Kimseye güvenerek çocuk yapmadım ama yaşadığım şehirde sadece eşimin annesi eşim ben ve oğlum haricinde kimsemiz yok. İlk hamileliğimde de bu yönden çok zorlandım. Gerek beklenmeyen hamileliğim gerekse hamilelikte beraber baş gösteren depresyon ve tansiyon çok yordu beni. Canımın parçası , herşeyim dünyadaki en değerli varlığım oğlum ama yine de insan bazen dinlenmek istiyor. Bu sene oğlumun kreşe başlamasıyla gerek yemek gerek ev temizliği yapmaya anca anca başladım.
2. Çocuk Allah nasip ederse 2-3 sene sonra taşınacağımız ve ev alacağımız şehirde olsun istiyorum.Şu an kiradayız eşim tek başına çalısıyor. Ben işe gireyim desem oğlumun okul saatine o kadar ters ki imkansız gibi birşey, o saate kadar emanet edeceğim kimsemde yok kv'm yeni doğum yapan görüncemin yanında onunda kimsesi yok çünkü...
Dün eşimle tartıştık olsun da olsun anlattım tek tek. Psikolojik olarakta hazır hissetmiyorum kendimi bununla beraber yukarıdaki sebepleride söyledim. Ama sonuç olarak şu an konuşmuyor benimle..
Kuşkusuz çok çok iyi bir baba ama hem taşınıp kendi evimiz olunca,hemde oğlum biraz daha büyünce 2. Çocuğu yapmak daha mantıklı değil mi ?
Eski konularımda da yazdım. O kadar zor bir hamilelik geçirdim ki hem psikolojik hem sağlık açısından şu an buna gerçekten hazır değilim.
Eşime bunu nasıl anlatabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
istemesini anlıyorum da sen hazır değilim demişken küsmek ne demek 9 ay sen taşıyacaksın belki gene depresyon tansiyon olacak canını da sokakta bulmadın yani
Kp yaşarken çok rahatsızdı .Hep eşim koşturdu , o yüzden istiyor biraz da birde oğlum askere gidip şehit olsa diğerine sarılırız dedi ki iyi niyetli dedi ama çok gücüme gitti. Hayırlı olmadıktan sonra 10 tane olsa ne değişecek?
Anlattiginiz duruma gore bence yapmayin. Marifet cocuk yapmakta degil iyi yetistirebilmekte. Ilk cocugunuz ilgi istiyor ve kisknamaya musaitse 1 2 yil daha bekleyin derim. Esiniz zorlugundan bi haber oldugu icin bencilce istiyodur. Erkekler hep oyle gerci. Istekleri disinda kalan seyleri onemsemiyolar. Sen nasil rahatsan onu yap. Sen hic yapmicam dememissin ki sqrtlar iyilesince yapmayi dusundugunu soylemissin. Biraz anlayis gostermeli
Şöyle başlayabilirsin "acayip bencilmişsin, çocuğu ben taşıyacağım, ben doğuracağım, ben bakacağım. sen iki kafasını pışpışlayacaksın diye benim hazır hissetmememi önemsemiyor üstüne küsüyorsun."
Elbette oğlum tek kalsın asla istemem. Ama oğlum gerçekten çok zor bir çocuk o kadar ki öğretmenimiz pedagog önerdi. Dikkat dağınıklığı var ve hiperaktif ve burada tek olmamızdan da kaynaklanmasından hiç paylaşımcı değil, bunları düzeltmemiz lazım önce diye düşünüyorum ama bir o kadar da akıllı . Hadi şimdi ateşten aldım diyelim ilk okul zamanında ne olacak o zaman okuldan alma gibi bir şansım yok. Paylaşmayı , ve hep kendisisinin istediğinin olamayacağını öğrenmesi gerek.
İstiyor olması normal ama küsüyor olmasına anlam veremedim...
Oda sizin ilk hamileliğinizde ve sonrasında çektiğiniz sıkıntıları görmedi mi?
Eşiniz biraz haksızlık yapıyor size, eminim 2. cocugu çok istiyor ve iyi bir baba .. ama anladığım kadarıyla maddi manevi buna hazır değilsiniz.. Kendi hamilelğinizin zor geçtiğini ona hatırlatabilirsiniz, yaşadıklarınızı hatırlatın, bence sağlıkla ilgili oldugundan anlayış gössterecektir. Ben de çok istiyorum ama biraz vakit sonra diyin.. Konusarak anlatmaya , ikna etmeye çalışın başka yolu yok.. Gerekirse aile büyüklerinden yardım alın. Kayınvalideniz görümöcenizin çocuguna baktığı için size yetişemeyeceğini söyleyin.. Bir cocuk , bir insan dünyaya getireceksiniz. Tek tarafın fikriyle olmamalı..
Umarım her şey yoluna girer.
Bu arada size küsmesini gerçekten çok saçma buldum. Kaç yaşındayız ayol :)
Az evvel ben de üçüncü çocuğu yapsak mı diye düşünüyordum :)
Bebek videoları seyrederken özlediğimi düşündüm.
Kısa bir an :)
Benim de ikizlerim var 4yaş olmak üzere.
Hamileliğim çok çok çooookkk zor geçtiği için tövbe etmiştim neredeyse.
Sizi anlayabiliyorum,istemiyorsanız istemiyorsunuzdur.
Neticede 9ay taşıyacak bizleriz.
Sonrasında yine bakacak olan ilk önce biziz,anneler yani.
Bizde eşim bir çocuk daha çok istiyor ama ben istemiyorum,iki çocuk yeter diyorum, adamceğğiz de napsın,sen bilirsin diyerek susuyor.
Anlayış önemli.
Kırmadan konuşun,sebeplerinizi sıralayın.
Ama naçizane fikrim bir çocuk daha düşünecekseniz arayı çok açmayın derim.
Benimkiler ikiz olmasa öyleydi planım,ardarda şeyedecektim :)
Tartışmalarınız küsmeleriniz hep böyle olsun, ne tatlı, adam baba olacam diyo ya, erkekler genelge sorumluluktan kaçarlar ama siz haklısınız.ne zaman hazırzasınız bebeği o zaman yaparsınız, eşinize de bunu sakin bir dille tekrar anlatınArkadaşlar merhaba.
Dünden beri aklımda olan bir konu hakkında fikir almak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
4 yaşında hiperaktif bir oğlum var :)Bu sene kreşe başladı. Ama çok ilgi bekleyen birazda fazla yaramaz bir çocuk :)
Eşim 2. Çocuk diye tutturdu... Kimseye güvenerek çocuk yapmadım ama yaşadığım şehirde sadece eşimin annesi eşim ben ve oğlum haricinde kimsemiz yok. İlk hamileliğimde de bu yönden çok zorlandım. Gerek beklenmeyen hamileliğim gerekse hamilelikte beraber baş gösteren depresyon ve tansiyon çok yordu beni. Canımın parçası , herşeyim dünyadaki en değerli varlığım oğlum ama yine de insan bazen dinlenmek istiyor. Bu sene oğlumun kreşe başlamasıyla gerek yemek gerek ev temizliği yapmaya anca anca başladım.
2. Çocuk Allah nasip ederse 2-3 sene sonra taşınacağımız ve ev alacağımız şehirde olsun istiyorum.Şu an kiradayız eşim tek başına çalısıyor. Ben işe gireyim desem oğlumun okul saatine o kadar ters ki imkansız gibi birşey, o saate kadar emanet edeceğim kimsemde yok kv'm yeni doğum yapan görüncemin yanında onunda kimsesi yok çünkü...
Dün eşimle tartıştık olsun da olsun anlattım tek tek. Psikolojik olarakta hazır hissetmiyorum kendimi bununla beraber yukarıdaki sebepleride söyledim. Ama sonuç olarak şu an konuşmuyor benimle..
Kuşkusuz çok çok iyi bir baba ama hem taşınıp kendi evimiz olunca,hemde oğlum biraz daha büyünce 2. Çocuğu yapmak daha mantıklı değil mi ?
Eski konularımda da yazdım. O kadar zor bir hamilelik geçirdim ki hem psikolojik hem sağlık açısından şu an buna gerçekten hazır değilim.
Eşime bunu nasıl anlatabilirim. Yardımcı olacak arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Çocukların yas aralığı kaç yas olursa olsun bence annenin hazır olması çok çok önemli. Kimi 1 yıl arayla hazır oluyor kiminin 10 yılı buluyor.
Bence kendinizi psikolojik olarak hazır hissetmeden planlamayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?