- 6 Şubat 2018
- 11.205
- 14.571
- 298
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Öyle zaten. O cocuk ezilerek büyüyor. Cocuklugunu doyasıya yasayamadan şimaramadan ilgi göremeden ..Eve bir tanesi geliyor ve ilginin cogu onun üstünde oluyor. Ben hic görmedim bebegi olupta 2 yaşındaki çocuğuyla kaliteli vakit geciren gezen,parka giden ona olmasi gereken zamani ayıranı. Hatta büyüğüyle gezmek icin veya tam tersi işte bir tanesini anneanne veya babaanneye bırakıp 2 cocuklu yaşam isyanlari atiyorlar. Yapmasaydin o zaman. Gerizekalı insan cok hakikaten.Bence yaslari yakin cocuklar cok problemli hem bakmasi zor hem kismanclik hem daha ilk cocuk bebek almasi gereken ilgiyi alakayi ikinci bir kardese veriyosun bu pes pese doguranlari hic anlamiyorum ilk cocuga gunah oluyor bana gore
uyku, tuvalet ve yemek işi çözülmeden yapmayın bence hatta kreşe vs gitmeden olmamalı bence.
Öncelikle allah bagislasin kızınızi ikisinin bir arada büyümesi güzel oluyor bende şu an ikiz buyutmeye calisyrum inanılmaz zor ama ilerde birbirlerine destek olacaklar arkadaş olacaklar yaş aralığı iyi bence iyice büyüdüğünde daha zor gelir hazır zorluga alismisken yapın gts8nKızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
en azindan 2 yasini doldurmayı bekle bence daha kolay senin icinCocuk yapcaksan anne babaya guvenipte degil kendine ve esine güveniyosan yapacaksin
Eşinize rahatına düşkünse bence 2-3 hatta 5 sene erteleyin abartmıyorum. Kendinize yazık etmiş olursunuz. İki çocuğum arasında 20 ay var evde kafayı yiyorum. Ki eşim çok iyi yardımcı olmasına rağmen. Annemler de yakınımda ara sıra gelir ben giderim ama buna rağmen çok çok zorlanıyorum. Ve kızım 26 oğlum 6 aylık. Oğlum sakin bir bebek kızım da çok hareketli ve meraklı bir çocuk ama buna rağmen olmuyor. Hiç çocuğum sakin diye güvenmeyinKesinlikle haklısınız kesinlikle. Eşime güvensem daha erken bile yapardım ama inanın yoğun çalışıyor sürekli yorgun zaten uykucu biri rahatına düşkün ve ataerkil yetişmiş kombo hepsi toplanmış yani
Kızım 19 aylık ben cesaret edemem. Eşinizde yardımcı değilmiş. Kendinize güveniyosanız yapın.Kızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
valla benim çevremde de saatlerce bakan yok ama burdaki bazı arkadaşların eşleri çok iyi eş çok ilgili bir babaSaatlerce oynatan bir baba zaten kimsede yok bakma sen yazılanlara ben hiç görmedim yani biraz abartılıyor bencezaten çocuklar em çok anneye düşkün olurlar adam başına yazmayı bağlayıp oturup saatlerce çocuk bakmaz zaten haftasonu gezmeye gideriz beraber yemek yerken o birine yedirir ben birine banyo yaparken oğlumu kendi yıkar mesela birde işten gelince 2 3 saat oynar lar düşer yatarlar bu böyledir
Benim ki bakıcı garanti diyor açıkcası araları 2.5 yaş olunca nasipse 3 yasında oyun grubuna götürmek istiyorum o zaman eşim de diyor küçükle bakıcı ilgilenir sen kızımızla ilgilenirsin diye. Yıllar sonra kızım büyüyünce yapsam bakıcı tutmayabilir o durumda var nasıl olsa kızımız büyüdü yükü yok diye düşünebiliryardimci alicaksaniz esinizin yardim etmemesi cok da onemli degil bence.birkac yil uykusuz kalirsiniz.ama gunduz nasil olsa bakici var.bence dusunecek bisey yok.ben esim yardim etmedigi ve yardimci alcak durumumuz olmadigi halde istiyorum.oglum 17 aylik.ama esim daha erken diyor.26 aylik olunca ise donucem memurum ben de.
Ben de Haziran gibi düşünüyorum kararım netleşirse. Birlikte aynı şeylerden zevk alsınlar istiyorum ama korkuyorum da üstelik ailelerimiz Kızlar bile göndermiyosun gönder sen dinlen uyu falan derler ben kendim halletmeye calısırımBir an dedim ben ki yaziyorum bunlari bnm de kizim 16 aylik ikinci cocugu yaza dogru yapmayi düşünüyoruz allah nasip ederse bizde bnde esimden yana korkuorm kendisine de soyledim oda buyugu ile isten gelince ben ilgilenirim kucugu ile sen dio ama ben inanmiorm yapabilirmiyum ikisi ile birlikte hic bilmiorm ama kizimin kardesi de olsun aralari yakin olsun hem dost hem arkadas olsunlar diyorum bnm kiz kardesimle oldugum gibi ama bnde korkuorum braz aile olarakta yakinlar ama uzaklar asla yardımcı olmazlar anca gelip onu ole yap bunu bole yap derler ve ben sinir olurum insallah sizde hayirli bir iarar alirsiniz
Evet rahata alışmışken en başa dönmek bana çok koyar. Hep derim keşke ikiz olsaydı zor olurdu ama yardım eden de olurduÖncelikle allah bagislasin kızınızi ikisinin bir arada büyümesi güzel oluyor bende şu an ikiz buyutmeye calisyrum inanılmaz zor ama ilerde birbirlerine destek olacaklar arkadaş olacaklar yaş aralığı iyi bence iyice büyüdüğünde daha zor gelir hazır zorluga alismisken yapın gts8n
Sözleşme imzalatmayı düşünüyorum nasıl fikirÖyle adama ne çocuk yapcan kız benimki bile her şeye yardım eder uyutur oynatır giydirir yıkar ama geceleri uykusu ağır basıp kalkmadığında nah sana 2.çocuk diyorumistemek o adamın ne haddine yardım mı ediyo yükünü mü hafifletiyo bence yapma 1 yeter, 2.çocuk için her zaman erken bence. Büyüsünler gezelim diyo nereyi gezcek dertleri bitmez ki hayatını adıyosun sonuçta ki daha sıkıntılar devam ediyormuş yani. Haa illa yapcam dersen kocanı yalvart öyle bi duruma getir ki sana her konuda yardım ediceğine dair söz versin ama etmezse yine aynı kendinle kalırsın başbaşa. Bunu göze alabiliyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?