2. Çocuk için erken mi?

Bence yaslari yakin cocuklar cok problemli hem bakmasi zor hem kismanclik hem daha ilk cocuk bebek almasi gereken ilgiyi alakayi ikinci bir kardese veriyosun bu pes pese doguranlari hic anlamiyorum ilk cocuga gunah oluyor bana gore
Öyle zaten. O cocuk ezilerek büyüyor. Cocuklugunu doyasıya yasayamadan şimaramadan ilgi göremeden ..Eve bir tanesi geliyor ve ilginin cogu onun üstünde oluyor. Ben hic görmedim bebegi olupta 2 yaşındaki çocuğuyla kaliteli vakit geciren gezen,parka giden ona olmasi gereken zamani ayıranı. Hatta büyüğüyle gezmek icin veya tam tersi işte bir tanesini anneanne veya babaanneye bırakıp 2 cocuklu yaşam isyanlari atiyorlar. Yapmasaydin o zaman. Gerizekalı insan cok hakikaten.

uyku, tuvalet ve yemek işi çözülmeden yapmayın bence hatta kreşe vs gitmeden olmamalı bence.

Kesinlikle.
Tabiri caizse büyüğü kendini kurtarmadan ikinci olmamalı.
Mesela büyük çocuk tuvalet alışkanlığı kazanmış ve kendi başına rahat yemek yiyor olabilmeli. Ve en azından yarım gün de olsa kreşe gidiyor olmalı. Kreşte gündüz uykusuna yatırılmalı ve bir etkinlikten sonra çocuk evde olacağı şekilde ayarlanmalı ki anne aşırı zorlanmasın.
Anne zaten bunlar olmadan bile yorulacak. En azından bazı şeyler hafiflesin..

Öncelikle allah bagislasin kızınızi ikisinin bir arada büyümesi güzel oluyor bende şu an ikiz buyutmeye calisyrum inanılmaz zor ama ilerde birbirlerine destek olacaklar arkadaş olacaklar yaş aralığı iyi bence iyice büyüdüğünde daha zor gelir hazır zorluga alismisken yapın gts8n

Geçen sahilde yürürken bir kadına denk geldim elinde ikiz bebek arabası var. Ama birinde 1,5 yaşlarında bir bebek, diğer tarafında ters şekilde yatırılmış pusette daha ufak bir bebek.

İçimden dedim kesin ikinci kazayla falan olmuştur. Yani akıllı bir kadının yapacağı iş değil. Yoksa bir insan kendine böyle eziyet etmez. Etmemeli..
Hele o büyüğün ihmal edilecek olması ihtimali. Asıl o insanı düşündürüyor..

Bence ilk çocuk hakden anlayana kadar ikinci olmamalı. İkisini birden idare etmek zor olur diye düşünüyorum

Öyle adama ne çocuk yapcan kız benimki bile her şeye yardım eder uyutur oynatır giydirir yıkar ama geceleri uykusu ağır basıp kalkmadığında nah sana 2.çocuk diyorum istemek o adamın ne haddine yardım mı ediyo yükünü mü hafifletiyo bence yapma 1 yeter, 2.çocuk için her zaman erken bence. Büyüsünler gezelim diyo nereyi gezcek dertleri bitmez ki hayatını adıyosun sonuçta ki daha sıkıntılar devam ediyormuş yani. Haa illa yapcam dersen kocanı yalvart öyle bi duruma getir ki sana her konuda yardım ediceğine dair söz versin ama etmezse yine aynı kendinle kalırsın başbaşa. Bunu göze alabiliyor musun?

Ben 31 yaşındayım. 2.5 yaşında bir kızım var şükürler olsun. Kızım doğduğunda annem hayattaydı. Çok yardımı oldu. Şimdi tekim ve cesaretim yok. Şu durumda ikinciyide yaparsam hem kızıma hem bebeğime hem de bana haksızlık olur gibi... O yüzden zamana bıraktık eşimle. Eşim de işinin yopunluğundan dolayı pek yardım edemez. Görünen köy kılavuz istemez. Ben de 2. Üniversite okumaya hazırlanıyorum. Diğer yandan gece gündüz Kpss'ye hazırlanıyorum O yüzden ne zaman cesaret edersem ve RABBİM 'de verirse olsun diyorum. Kocanızdan ziyade sizin ne istediğiniz önemli. Bence biraz daha büyüsün sizinde bebeğiniz. Çünkü onlar daha bebek.

Son düzenleme:
Tabiki erken öncelikke ilk çoçuk onun için çok zor ilgi beklediği çağda anne hamile kusuyor bedeni farklılaşıyor. Sonrada doğum yapıyor eve yeni birey ihtiyaçı fazla olan birde eşim diyosunz yarddım etmiyor ben bunları yaşadım tecrübe ile sabit vede benim eşim yardım ediyor araları 23 ay kızlarımızın dördümüzüde zorladı bence anne baba ve çoçuklar Geçenlerde bir piskololog çoçuklar arası en az 3 yaş olmalı daha az olursa büyük de hasarı mümkün olmayan yaralar açabilir dedi .yardımcı alabilcekseniz bi nebze kolay olur . Doğurmak moda şimdi ama gerçekten zor

Acik acik zorda kalırsa yardım edeceğini söyleyen zihniyette bir adama 2.cocuk yapmayı nasil dusunebiliyorsunuz aklim almıyor. Olay maddiyatla bitmiyor ki. Sevginizi ilginizi yeterince gösteremeyecekseniz, surekli iki çocuğa bölünmüşlük hissi yaşayacaksanız ne anlami var iki çocuğun? Millet 4 5 tane yapıyor evet ama kimbilir nasil büyüyor o çocuklar ne eksikliklerle. Önünüzdeki 3 4 yıl çöp onu bilin. Sonra büyüdüklerinde de dertler bitmiyor. Bu devirde eger gerçekten cok.anlayosli yardımcı bir eş ve cok iyi maddi durum yoksa 2. Cocuk bence delilik

bence çocuğunuz biraz daha büyümeli.
benim fikrimce 3-4 yaş en ideali. ikisi de minik bebekken bakıma muhtaçlıkları daha da artıcak, ve iyice yoğun olucaksınız yorulucaksınız.
ikiz olmadığı sürece peşpeşe çocuklar hiç mantıklı gelmiyor bana.

Eşinize rahatına düşkünse bence 2-3 hatta 5 sene erteleyin abartmıyorum. Kendinize yazık etmiş olursunuz. İki çocuğum arasında 20 ay var evde kafayı yiyorum. Ki eşim çok iyi yardımcı olmasına rağmen. Annemler de yakınımda ara sıra gelir ben giderim ama buna rağmen çok çok zorlanıyorum. Ve kızım 26 oğlum 6 aylık. Oğlum sakin bir bebek kızım da çok hareketli ve meraklı bir çocuk ama buna rağmen olmuyor. Hiç çocuğum sakin diye güvenmeyin

Kızım 19 aylık ben cesaret edemem. Eşinizde yardımcı değilmiş. Kendinize güveniyosanız yapın.

ilk bebeğin bebekliğini doya doya yaşaması gerektiğini düşünüyorum şuan mesela bu ve birkaç yaz bütün yaz koşup oynaması lazım siz hamile hamile çıkmak istemeyeceksiniz ikinci bebek belki zor olacak bilemiyosunuz kaldıki baba da yardım etmiyormuş en güçlü ve yeterli sebep

V
valla benim çevremde de saatlerce bakan yok ama burdaki bazı arkadaşların eşleri çok iyi eş çok ilgili bir baba mesela su an eşim yerde kızımla oynuyor hiç ilgilenmiyor diyemem

Çocukla ilgili sorumluluk almayan baba, evin her işini gören anne ama 2.cocugu isteyen yine baba? Yardımcı adı üstünde yardımcıdır. Ebeveyn yardımcı olmaz aksine her türlü sorumluluğu üstlenir. Eve alacağı yardımcı kadar katkısı olmayacaksa 2. Çocuğu asla düşünmem. Diğer bir husus 17 aylık kızınız daha bebek birebir ilgiye ilgisinin çokça bolunmedigi ve dingin bir anneye ihtiyacı var.

Benim ki bakıcı garanti diyor açıkcası araları 2.5 yaş olunca nasipse 3 yasında oyun grubuna götürmek istiyorum o zaman eşim de diyor küçükle bakıcı ilgilenir sen kızımızla ilgilenirsin diye. Yıllar sonra kızım büyüyünce yapsam bakıcı tutmayabilir o durumda var nasıl olsa kızımız büyüdü yükü yok diye düşünebilir

Ben de Haziran gibi düşünüyorum kararım netleşirse. Birlikte aynı şeylerden zevk alsınlar istiyorum ama korkuyorum da üstelik ailelerimiz Kızlar bile göndermiyosun gönder sen dinlen uyu falan derler ben kendim halletmeye calısırım

Evet rahata alışmışken en başa dönmek bana çok koyar. Hep derim keşke ikiz olsaydı zor olurdu ama yardım eden de olurdu

Sözleşme imzalatmayı düşünüyorum nasıl fikir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…