2. Çocuk için erken mi?

Çocuğum sakin de değil üstelik

İkinci kızım sürpriz bir bebek aralar 19 ay. Eşim çok ilgili bir baba. Yardımcı değil bakın yapmadı gerekeni yapıyor. Yemek yedirip banyo alt alma üstünü giydirme oyun her şeyi yapıyor çünkü kızlarımız ikimizinde bebeği. O görevlerini bilmeyen bir baba olsaydı ikinci kızımı doğurmak hakkında düşünürdüm. Çünkü inanın çok zor. İleride çok güzel olacak inşallah ana bugün benden sinirlerimden bazı şeyler gidiyor ve ara ara büyük kızıma haksızlık ettiğimi düşünüyorum ağlıyorum çok gece hem ikinci kızım olduğu için çok mutluyum hem de ilk kızıma karşı suçluluk var bence bu çok ince bir çizgi. Çok iyi düşünün. Eğer eşiniz bu kadar ataerkilse çok zor. Başarabilen varsa ne mutlu ama ben annem ara ara gelirken eşim ilgiliyken çok zorlanıp kötü oluyorum. Çünkü olay sadece yemek yesin üstü temiz olsunlar olmuyor ki sağlıklı düşünme bir anne lazım

V

valla benim çevremde de saatlerce bakan yok ama burdaki bazı arkadaşların eşleri çok iyi eş çok ilgili bir baba mesela su an eşim yerde kızımla oynuyor hiç ilgilenmiyor diyemem
Nenkör kadın
Kk ye çocuğa bakmayan bir adam profili yansittin konu açtın acalı millet adama düşman oldu

2 cocugum var aralari 3 yas.
Esim de ben de asla 3. Yu istemiyorum. Cunku cocuk sorumlulugu cok buyuk, harcadigimiz zaman efor, bir baskasina degil bazen kendimize zaman bulamiyoruz.

Kayinvalidem diyor 3.yu yap diye mesela, sizin esiniz kadar ilgilenmisligi vardir onun da sanirim, demek ki oyle olunca surekli cocuk isteniyorsa diyorum ben de.
Esiniz babaligi cok yanlis biliyor, bence once ilk cocuguna hakkiyla babalik yapsin, sonra kardes dusunun

Tek cocugum var. Ikinci cocuk dusunmedim. O yuzden bilemeyecegim. Rabbim evlatlarimiza hayirli uzun omurler versin, onlari bize bagislasin.
Fikrimi sorarsan herseyde teksen ikinci cocugu da ille istiyorsan biraz bekle. Cunku cocugunun uyku problemi varmis zorlananilirsin. Esin cocuk konusunda sana destek degilmis madem esin istiyor diye cocuk yapma, kendin istiyorsan yap. Cunku cok yipranirsin.

Benim ikiz inanılmaz zor ama gulusleri her şeye yetiyor o yüzden dedim zaten yorgunluğa alıştınız devam edin
İnsanoğlu rahata hemen alışıyor. Şahsen bir gün azıcık fazla uyusam ertesi gün kalkmak zor geliyor. Ben de rahatıma düşkünüm çünkü hayırlısı olsun herkesin yaşamı koşulları Farklı ama bu konu sayesinde gördüm ki anne hatta anneden daha ilgili babalar var helal olsun

Nenkör kadın
Kk ye çocuğa bakmayan bir adam profili yansittin konu açtın acalı millet adama düşman oldu
Evet sonradan fark ettim ya odun gibi bi adam betimlemişim sinirlenince odunun önde gideni canım gerçi benim de beklentilerim çok yüksek malesef bu gün çocuğu uyutsa yarın emzirsin isterim

Herkes bir olmiyor işte üzülme belki ikinici çocukta ilgili olur insanlar değişebilir bence

Benimkilerin arasi 33 ay olacak ben kara kara dusunuyorum. Buyuk hala kendini kurtaramadi, bana bagimli ve cok duskun.
Olan buyuk cocuga oluyor boyle durumlarda ama yardimciniz, anne baba akrabalariniz yanindaysa en azindan gunduz rahat olursunuz

Benimkilerin arası 3.5 yaş ikincisi kazayla oldu bende düşünmüyordum ama büyütüyorsun Bi şekilde şimdi 5 yaşında küçüğü benimde destekçim yoktu fedakarlık isteyen bir şey annelik ikincisini düşünüyorsan yap ikisi ni bir arada büyüt sonra zor olur sende cesaret edemezsin ilki büyüyünce

Bir arkadaşım var, ablasıyla arası 2.5 yaş. En son ablası onu bıçaklamaya kalktığında tüm bağlarını kopardılar. Başka bir arkadaşında aralarında 10 yaş var. O kadar yakın iki arkadaş görmedim ben daha. Aynı şeyleri severler falan diye çocuk yapma. Küçük çocuklu erkek olursa önünüzdeki 10 yıl o evin içinde savaş olacak. Ayrıca daha kucak bebeğiyken kızınızın sevgisini eksilteceksiniz. Benim kızımda 22 aylık, asla düşünmüyorum. Çok erken. Bence büyüğün anlaması, annenin rahatlaması , sakin ve huzurlu büyütmek için yaş farkı 4 yaş. Komşum planladı yaptı. 4 yaş var ikisi arasında, anne yemek yaparken, çamaşır ütüyle uğraşırken falan abla bakıyor bebeğe. 7 aylık bebek, oyun halısında oynatıyor, arabayı ileri geri sallayıp uyutuyor, sitede gezdiriyor falan. Onları görünce kesinlikle 4 yaş dedim bende.

Demekki her insanın çevresi ve yaşam tarzı bir olmuyor Genelde çevrede iki çocuğun arasının az olduğu yazıp mutsuz olanlar görülmüş ama benim çevremde tam tersi genelde peşpeşe çocuk yapılmış vede gayet mutlu aileler var hiç pişman olanda duymadim şimdiye kadar. Bana göre ikinci çocuk düşünülüyosa yapılabilecek bisey.. ha tabi bakabileceginden eminsen veede destekcin varsa tabi. Ben kv ile oturuyorum sanırım o yönden rahat biraz çünkü eğer ben oğlumla ilgileniyorsam temizlik yemek vs kv yapar sağolsun yeri gelir ben yaparım o ilgilenir olmadı dedesi ilgilenir yada babası amcası yani bizde ilgilenen çok aslında oyuzden oğlum şuan 19 aylık ben düşünüyorum.. İlgininde boluncegini düşünmüyorum çünkü her cocgun yeri ayrıdır mesela yeni doğan bir bebek oyun vs aramaz o uyurken büyük çocuğunla oynayabilirsin uyandığında beraber seversiniz eğer baştan böyle alisirsa kardeşini kiskanmaz diye düşünüyorum küçük olan biraz büyüyüncede zaten büyük yavaş yavas kardeşini benimseme sahiplenme moduna geciyor benim gördüğüm kadariyla.Ama dediğim gibi benim durum farklı oyuzden bilemeyecegim herkes kendi ev yapısına göre ayarlar bu mevzuyu sanırım Ayrıca ilk çocuğunuzun uyku düzeni çok önemli eğer uyumayan huysuz bir bebekse uykuları düzene girmeden düşünmeyin bunuda dipnot geceyim. Size sağlıklı kararlar

aynen canim bende göndermem kızımı oyle bnde ikilemdeyim ama bnm rahatsixligim var ve bir an once ikinciyi yapmak istiorm yaza denemelere baslamam lazim zor olacak ama herkes nasil yapiosa istedikten inandiktan snra yapabiliriz biraz yorucu ve yipratici bir surec olacak ama insallah hakkimizda hayirlisi olur

Yaş araligi fazla olunca ne oluyor? Benle kardeşim arasında 7 yaş var ama bu kardeşimi yaş farklı var diye daha az sevdiğim anlamına gelmez. Büyük biraz olgunlaşınca yaparsınız. Yipranmayin koyun 10 yaş oldun aralarinda. Önemli olan annenin sagligi

Kendini hazır hissettiğin zaman yapabilirsin. Benim bebek gelince kızımla arasında yaklaşık 3 yaş olacak. Ben zorlanacağımı biliyorum çünkü tekim aileler yok yakınımda. Eşim yardımcı bir baba ama genede akşam geliyoe haliyle sürekli benle olacaklar.
Ben iş hayatını bırakmışken ikinciyede yapayım o kreşe gidince direk dönerim ve hayatıma bakarım diye istedim.
Çünkü hep 2 çocuk düşünüyorduk madem yapıcam beklemeyeyim dedim.
Önemli olann sensin karşılasacağın güçlükleri göze almalısın .

Yaş aralığı 7-8 yaş olan iki kardeş var çok yakınımda. Ortak hiç bişeyleri yok büyük babayla sinemaya gidiyor küçük anne ile evde. Aile birliği yok gibi ve hep şikayet ediyor anne zor geliyor bakmak bi an önce büyüse keske önce yapsaydım tam rahat ermiştim en başa döndüm vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…