- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Yaşınız ileri bı yaş değilse bı sene daha bekleyin. Bizm kadınlarımiz kendime eziyet etmeye bayılır. Eşin istiyosa şartlarını koy büyükse ilgilenceksin parka gitmesi uykusu banyosu üstüne alcak. Mesela evde supurge ve ağır işler onun olcak ayda yardımcı tutcak. Hiç kolay değil valla iki çocuk. Birde bebek seninki kusura bakma ama olan sana olcak eşin keyfine bakicak. Sen banyo yapmayı dahi unutucaksin. Bebeğimle guzel vakit gecirmeye odaklan şuan.Kızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
Seninle ayniyiz şuan ama senin doğum yakın benim en küçüğüm 3 yaşında daha 4 haftalık hamileyim yani doğana kadar biraz daha toparlaniriz ins.Benimkilerin arası 22 ay avar zorlandığım zamanlar oldu ama şimdi öyle güzel ki arkadaş gibiler yaş aralığının az olması bence en güzeli anne zorlansa da bi müddet büyüyünce arkadaş gibi oluyorlar
Eğer yardımcı bakıcı olacaksa düşünün derim bende tek başıma buyuttum ailelerden uzağız ama eşim benim hep destekçimdi işten gelir gelmez ilgilenmeye başlardı çocukları beraber buyuttuk benden fazla emeği olmuştur
Ona güvenerek 3. Geliyor şimdi biri 5 diğeri 3 yaşında bende 7 aylik hamileyim
Aynen öyle eşime diyorum ki senin yerinde olsam 8. Yapardım su anCocugun sorumlulugu baskasinda olsa ben 2. degil 12.yi bile isterim. Doguran ben degilim, lohusa olacak olan ben degilim, cocuga bakacak olan ben degilim. Bana dusen azcik sevip hoplatip ziplatip aglayinca annesine paslamaksa neden istemeyeyim?
Demez miyim neler diyorum daTek başınıza bakıyorsunuz ve ikinci çocuk düşünüyorsunuz.
Tebrikler.
Ben bu durumda olsam eşim ikinci çocuk dese "iskele babalığından gerçek babalığa terfi et de düşünürüz" derim.
2. çocuğu eşim sorumluluk almazsa aklımdan bile geçirmem.
Eşim de mecbur kalırsam yardım ederim diyor. Su an ben de her gün yemek yapıyorum desem yalan olur o konu sıkıntı değil hem benimki yardımcı tutarım diyor biraz ona da güveniyorum acıkcası. Su an ev işi aşka yapmaz ama çocukla hiç ilgilenmiyor değil işten gelince ben yemek hazırlarken falan onunla olur kızım. Oynatır da sadece saatlerce oynatmaz genelde yorgun oluyor zatenAcıya dayanıklık önemliben 18 yaşında oğlumu doğurdum. Simdi 5 yaşında oğlum. Kızımı da oğlum 18 aylıkken doğurdum şimdi kızım 3 yaşında ve ben 3. Ye 4 haftalık hamileyim biraz çalışıyoruz arada sınır krizi geçirip eşime patliyorum. çoğu zaman disaridan yiyoruz yemek. temizleye de eve ayda bir yardımcı alıyorum. Genelde gece onlar yatınca işimi yapıyorum. Ama yaşım 22 ve onlr evlenirken ben daha yeni 38 40 falan olacam arkadaş gibi yani tazecik okul yolunda 46 47 yaşında koşturan anneleri görünce erken yapmanın ne kadar iyi olduğunu anlıyorum bence yap. Eşine de gelince bakarlar eşimde öyle diyordu şimdi oğlan ve kız kendi gelince yanına gelmiyorlar baba delileri hele ortaya bir çıksın bakar
Saatlerce oynatan bir baba zaten kimsede yok bakma sen yazılanlara ben hiç görmedim yani biraz abartılıyor benceEşim de mecbur kalırsam yardım ederim diyor. Su an ben de her gün yemek yapıyorum desem yalan olur o konu sıkıntı değil hem benimki yardımcı tutarım diyor biraz ona da güveniyorum acıkcası. Su an ev işi aşka yapmaz ama çocukla hiç ilgilenmiyor değil işten gelince ben yemek hazırlarken falan onunla olur kızım. Oynatır da sadece saatlerce oynatmaz genelde yorgun oluyor zaten
yardimci alicaksaniz esinizin yardim etmemesi cok da onemli degil bence.birkac yil uykusuz kalirsiniz.ama gunduz nasil olsa bakici var.bence dusunecek bisey yok.ben esim yardim etmedigi ve yardimci alcak durumumuz olmadigi halde istiyorum.oglum 17 aylik.ama esim daha erken diyor.26 aylik olunca ise donucem memurum ben de.Kesinlikle haklısınız kesinlikle. Eşime güvensem daha erken bile yapardım ama inanın yoğun çalışıyor sürekli yorgun zaten uykucu biri rahatına düşkün ve ataerkil yetişmiş kombo hepsi toplanmış yani
Bir an dedim ben ki yaziyorum bunlari bnm de kizim 16 aylik ikinci cocugu yaza dogru yapmayi düşünüyoruz allah nasip ederse bizde bnde esimden yana korkuorm kendisine de soyledim oda buyugu ile isten gelince ben ilgilenirim kucugu ile sen dio ama ben inanmiorm yapabilirmiyum ikisi ile birlikte hic bilmiorm ama kizimin kardesi de olsun aralari yakin olsun hem dost hem arkadas olsunlar diyorum bnm kiz kardesimle oldugum gibi ama bnde korkuorum braz aile olarakta yakinlar ama uzaklar asla yardımcı olmazlar anca gelip onu ole yap bunu bole yap derler ve ben sinir olurum insallah sizde hayirli bir iarar alirsinizKızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
Israrla söylüyorum ben bu düşüncedeki adamla ikinci çocuğu yapmam.Demez miyim neler diyorum daYardımcın olacak mecbur kalırsam ben de yardım ederim diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?