• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk için erken mi?

Eşiniz yardım etmiyorsa zorlanırsınız. Yatılı bakıcı olacaksa bilemem. Ama ev işi içinae yardımcı zor olur iki bebekle ilgilenmek temizlik yemek yapmaktan daha zor. 18 aylık kızım var aynı hareketli uykusu yemeai içmesi giyinmesi her şeyi zor problem ben 2 yaş sendromuna erken girdi diyorum artık.

Tek basiniza bakacaksaniz aklinizdan bile gecirmeyin ya da ruh ve sinir hastanesinden rezervasyon yaptirin. Ama cocuk bakicisinin yani sira ev islerine yardimci biri daha bulabilecekseniz gayet güzel olur. Aralari 18 ay olan 2 bebekli bir anne olarak söylüyorum.

Benimkilerin arası 22 ay avar zorlandığım zamanlar oldu ama şimdi öyle güzel ki arkadaş gibiler yaş aralığının az olması bence en güzeli anne zorlansa da bi müddet büyüyünce arkadaş gibi oluyorlar
Eğer yardımcı bakıcı olacaksa düşünün derim bende tek başıma buyuttum ailelerden uzağız ama eşim benim hep destekçimdi işten gelir gelmez ilgilenmeye başlardı çocukları beraber buyuttuk benden fazla emeği olmuştur
Ona güvenerek 3. Geliyor şimdi biri 5 diğeri 3 yaşında bende 7 aylik hamileyim
Maşallah ne güzel. Valla küçükken zor ama biraz büyüyünce o gözümde canlanan tabloda çok güzel geliyor.

Bana kalsa tek çocuk olsun ben de rahatıma düşkünüm bi tane de bile zorlanıyorum. İlerde pişman olur muyum olursam da yaş farkı arttıkça yapmak bakmak zor gelecek bundan eminim. Bazen diyor ki iş başa düşünce yardım ederim ama hiç inanmıyorum yap demeden yapmaz ben de sinir oluyorum artık
Eşinizin tavrı burada büyük önem taşıyor, çocuğa bakmayi annenin görevi gören babanın çocuklarıyla doğru düzgün oyun oynacağını, hakkıyla sevgi göstereceğini, onlara örnek olmak gibi bir derdi olacağını da zannetmiyorum.
Kızım dört yaşında ve resmen babasına aşık bir çocuk, ondan aldığı güveni çok rahat görüyorum. Eşiniz para kazanmanın dışında çocuklara bir katkı sağlamayacaksa, yine sırf o istiyor diye 2.cocugu düşünmenize de gerek yok.

Eşiniz yardım etmiyorsa zorlanırsınız. Yatılı bakıcı olacaksa bilemem. Ama ev işi içinae yardımcı zor olur iki bebekle ilgilenmek temizlik yemek yapmaktan daha zor. 18 aylık kızım var aynı hareketli uykusu yemeai içmesi giyinmesi her şeyi zor problem ben 2 yaş sendromuna erken girdi diyorum artık.
Yatılı olmayacak bakıcı.bakıcı gerektiğinde bebeğe yardım edecek gerektiğinde ev işine buralarda böyle oluyor 😊

Bu soruyla senelerce cebellesirken kızım 5 yaşında hamile kaldım...aralarında 6 yaş olacak...şimdi geriye dönüp baktığımda hala kararsızım peşpeşe mi yapıp buyutseydim diye😂...ama şöyle bişe var..kızım hep çocuklara hasretdi..nekadar bazen birilerini bulup oynatsamda balkonlara çıkar onu bunu cagarirdi yawrum sanırım.evde bı ses istiyordu kendine ...ama benim gayem onunla tek başına daha iyi ilgilenmekti...herşeyin doya doya yaşamak di..ne kaybettik bilmiyorum ama şimdide dört gözle kardeşini bekliyor

Bu soruyla senelerce cebellesirken kızım 5 yaşında hamile kaldım...aralarında 6 yaş olacak...şimdi geriye dönüp baktığımda hala kararsızım peşpeşe mi yapıp buyutseydim diye😂...ama şöyle bişe var..kızım hep çocuklara hasretdi..nekadar bazen birilerini bulup oynatsamda balkonlara çıkar onu bunu cagarirdi yawrum sanırım.evde bı ses istiyordu kendine ...ama benim gayem onunla tek başına daha iyi ilgilenmekti...herşeyin doya doya yaşamak di..ne kaybettik bilmiyorum ama şimdide dört gözle kardeşini bekliyor
Benim kızım da bi ortamda başka bebek görünce Güler ellerini uzatır sarılmak için yanına gider. Ben de bazen diyorum güzelce ilgileneyim büyüdükçe paylaşacak seyler çoğalıyor. Ama büyüdükten sonra da yeniden küçük bir bebeğin bakımı tam rahata kavusmusken beni çok zorlar bundan eminim

Maşallah ne güzel. Valla küçükken zor ama biraz büyüyünce o gözümde canlanan tabloda çok güzel geliyor.
Bencede öyle şimdiden birbirlerine öyle destek oluyorlar ki
Misal Ben bunu böyle yapmamalısın oğlum dediğimde kızım ordan atlıyor anne o daha 3 yaşında küçük bilmiyor daha diyerek
Bayılıyorum bu hallerine zorlandığım evet çok oldu ama hic pişman olmadım iyiki varlar

Ben de bazen diyorum kızınca sana tek çocuk bile fazla diye. Ama hakkını yemeyeyim oynar ilgilenir sadece saatlerce oynamaz. Ev işi yapmaz ama ben deyince çocukla ilgileniyor. Ben demeden ilgilensin istiyorum görsün fark etsin istiyorum. Yoksa hep der çok yoruluyorsun biliyorum ama geçecek en gazla 3 yil kaldı vs ne yazık ki ataerkil yapısını değiştiremiyorum annesi karpuz çekirdeklerini ayıklayıp yedirirmiş büyükken bile siz düşünün bu kadar yapabildim ve değiştirmeye çalıştıkça ben yıpranıyorum sinir oluyorum
Amanın..
Nasıl tahammül ediyorsunuz?
Tam anneci model..
Şimdi sizi ikna etmek için onu yaparız bunu yaparız diyor. Ama çocukla kadın ilgilenir diyor. Mesela siz büyükle ilgilenirken küçüğün altını değiştirebilecek mi? Mamasını yedirip gazını çıkaracak mı?
Diyelim dadı evde yok. Acil bir durum oldu gelemedi. Siz akşam 2 küçük çocukla cebelleşirken öyle köşeden izleyecekse size şimdiden Allah sabır versin..

Ben sizin yerinizde olsam bana yardım edeceğine emin olmadan ve uygulamalı büyük çocuğumda yardımını görmeden ikinci çocuğu yapmazdım.

Benim kızım da bi ortamda başka bebek görünce Güler ellerini uzatır sarılmak için yanına gider. Ben de bazen diyorum güzelce ilgileneyim büyüdükçe paylaşacak seyler çoğalıyor. Ama büyüdükten sonra da yeniden küçük bir bebeğin bakımı tam rahata kavusmusken beni çok zorlar bundan eminim
Ozaman yap canım...zaten bende şimdi sorguluyorum bide aynı cinsiyetler madem yapacaktım neden çocuğu altı sene yalnız beklettim diye ....ama nazende karambole gelmedi buyumesi heraninu yaşadım yasattim.diyorum dediğim gibi hala kafam karisik

Amanın..
Nasıl tahammül ediyorsunuz?
Tam anneci model..
Şimdi sizi ikna etmek için onu yaparız bunu yaparız diyor. Ama çocukla kadın ilgilenir diyor. Mesela siz büyükle ilgilenirken küçüğün altını değiştirebilecek mi? Mamasını yedirip gazını çıkaracak mı?
Diyelim dadı evde yok. Acil bir durum oldu gelemedi. Siz akşam 2 küçük çocukla cebelleşirken öyle köşeden izleyecekse size şimdiden Allah sabır versin..

Ben sizin yerinizde olsam bana yardım edeceğine emin olmadan ve uygulamalı büyük çocuğumda yardımını görmeden ikinci çocuğu yapmazdım.
😊😊 yok iş başa düşünce mecbur yapar sadece iteklemek gerek bazen 😂 ay siz böyle yazınca eşimi çok kötülemişim gibi hissettim çok ilgisiz sevgisiz değildir ama annesi aşırı düşkündür ayakkabılarını bile o silermiş benden de onu bekliyor ama yapmam asla. Neyse konumuza gelirsek çok dedim şimdi yardımcı ayarlarım diyosun ya ayarlamazsan diye kesin diyor o konuda güveniyorum herkese de anlatıyor söz verdim diye cayamaz 😂

Adam ne sana eşlik, ne çocuğuna babalik yapmiyor. Şimdiki çocuğuna bile yazikken, niye 2inci cocuk olsun?

Babadan ilgi yok. Kadin/erkek rollerini çok yanliş ögreniyorlar. Kadin evde bakici/hizmetci rolünü olduğunu düşünürler. Bir bez değistirmeyen baba ile nasil bağ kursunlar?

Lütfen o çocugun hakkina girme ve 2inciyi yapma.

Ben pek tavsiyem etmem etrafımda pes pese dogrup pişman olan çok.. ayrıca ilk cocuk daha bebekligini yasayamadan abla/abi oluyor ve aşırı kıskançlık oluyor çünkü daha ilk çocugunuz bebek ikisiylede yeterince kaliteli vakit geçirebilecekseniz yapın tabi ama benim gördüğüm ikincisi çocuk hemen olunca ilk çocuk eksik kalıyor diye düşünürüm ben hep..
Öyle oluyor ve o 2 kardes ileride anlaşamıyor çünkü genel olarak kimde gördüysem 2.cocuk her zaman kayırılıyor o küçük sen ablasın abisin diyerekten. Sonra büyüdüğünde gelde anlas o kardesle. Büyük cocuk deneme tahtası küçük cocuk her zaman şımarık ve ailesine diş gecirebiliyor ben istisnasiz herkeste böyle gördüm. Esitlik sağlayamayacaksa kimse yapmasın 2.cocugu

30lu yaşlardaysanız ara vermemek en mantıklısı zaten erkek sabah işe gider akşam gelir çocuk sever ve yatar bu hep böyledir sen beraber büyüsünler istiyorsan ilk zamanlar zorluğunu çekerdim tabi ama büyüdüklerindede sefasını sürersin 😂

Ben de bazen diyorum kızınca sana tek çocuk bile fazla diye. Ama hakkını yemeyeyim oynar ilgilenir sadece saatlerce oynamaz. Ev işi yapmaz ama ben deyince çocukla ilgileniyor. Ben demeden ilgilensin istiyorum görsün fark etsin istiyorum. Yoksa hep der çok yoruluyorsun biliyorum ama geçecek en gazla 3 yil kaldı vs ne yazık ki ataerkil yapısını değiştiremiyorum annesi karpuz çekirdeklerini ayıklayıp yedirirmiş büyükken bile siz düşünün bu kadar yapabildim ve değiştirmeye çalıştıkça ben yıpranıyorum sinir oluyorum

Hakkini yemeyim, azicik oynuyor KENDI COCUGU ilemi? Neyse birsey demicem artik. Ne yazsam zaten boşa olur.

:kızgın:

Bence çocuğun 1i 2si farketmez ciddi bir psikoloji istiyor.
Benim ilk çocuğum olacak ve tüp bebek. Daha simdiden 2.yi hic istemiyorum spiralla mi korunsam hapla mi arastirma yapiyorum
Hamilelik başlı başına bir felaket ki pek cok insana gore rahat bir hamilelik gecirdim. Mesela hic kusmadım. Herşeyi yedim ama bugun camasir asarken başım dondu yataktan kalkamadım bel kaburga ağrısı.
Bu sadece başı bide 2.bir cocuga ayni ilgiyi sevgiyi verebilmek,2.olunca birincinin pabucunu dama atmamak falan cok zor
Ben sahsen cevremde hic esitlik sağlayani görmedim.
Benim suan psikolojim bozuldu bile dogsun büyüsün de guzel günlerini goreyim insallah diyorum ki kocam evde her isi yapar abartmiyorum.
Yerleri süpürür sofrayi toplar,çamaşır asar,köpeği gezdirir,etrafı toplar. Haftada 1 de temizlikçi geliyor eve.
Yumurta toplama işleminde benim altımı bile sildi.
Ona rağmen ben 2.cocugu düşünmüyorum siz cok cesursunuz bence.
Biz size yapin yapmayın diyemeyiz.ama dediklerimi bir düşünün..

Bebeğim 4 aylıkken hamile kaldığım için buna yorum yapmamalıyım 🤦‍♀️

ama eşiniz hiç yardımcı olmadan çocuk isteyebilmesi tuhaf.
aileler olsa bile,yardımcı olsa bile, gece başbaşa kalacaksınız.
özellikle hamilelik dönemi.. çok önemli.
benim eşimde aşırı çocuk isteyen biriydi.
ben ise 2. Bebeğimi aldırmak istemiştim çok erken diye.

yani çocuk gerçekten sorumluluk,ilgi isteyen durumlar bunlar.
eşimin desteğini bilmesem asla doğurmazdım mesela.
çünkü o sorumluluk tek başına alınabilecek bişey değil.

Kızlar selam. Su an 17 aylık bir kızım var. Kızım doğmadan önce hayalim peş peşe çocuk yapıp birlikte büyütmekti. Evdeki hesap çarşıya uymadı :) kızım çok hareketli geceleri hala uyanan bir bebek. Ailelerimizle aynı sehirde yasıyoruz arada destek oluyorlar. Eşimin maddi durumu iyi. Ben su an çalışmıyorum ancak çalışmayı hep istedim şartlar uymadığı için çalışamadım ama ilerde bi fırsat çıkarsa değerlendirebilirim. Eşim ev işi çocuk bakımı konusunda hiç yardımcı değil. Rahatına aşırı düşkün ve çocuk bakmak kadının işidir kafasında ne yazık ki. 2. Çocuğu net olarak isteyen o. Hem de aylardır. Ben de çok yorulduğum ve tüm sorumluluğu tek basıma üstlendiğim için aslında tek çocuk mu olsa diye düşünüyorum. Sonra diyorum ki ille kardeşi olacaksa yaş farkı olmasın aynı şeylerden zevk alsınlar birlikte bi sinemaya gidebilelim vs. Ama çok çok kararsızım. Tek basıma iki çocuğa bakamam diyorum eşim de her gün bakıcı/yardımcı gelir diyor ama geceleri ne olacak? Ben de rahatıma aşırı düşkündüm eskiden. Kızlar akıl verin lütfen ben ne yapayım? Haziran gibi hamile kalsam araları 2.5 yaş oluyor.
Kusura bakmayın ama cocugun bakım ısı kadınındır diyen adama bir cocuk daha yaparsanız kafanızı cok duvarlara vurursunuz

Bence yaslari yakin cocuklar cok problemli hem bakmasi zor hem kismanclik hem daha ilk cocuk bebek almasi gereken ilgiyi alakayi ikinci bir kardese veriyosun bu pes pese doguranlari hic anlamiyorum ilk cocuga gunah oluyor bana gore

Back