2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Niye onlara pirim veriyorsun acsana ağzını neden susuyosun kv dene esine kim konusuyisa versene agizlarin in payını.hatta muhatap bile olma kv dene gitme esinle konuşma hakettiklerini yasat onlara.Boyle insanlara saygıda sevgide gosterilmez.sen makinasin ya erkek olan a kadar dogurursin.benim anlamadığım kv sen de kadın kadının kadın düşmanlığı böyle demekki.Ah benim eline düşecekti o kadın ahh.benim bir kızım var 14 aylik şimdi kısa ikinciyi planlıyoruz kız istiyorum katiyyen erkek istemiyorum banada erkek bunun peşi kesin oglun olacak diyolar insallah allahım verirse kız olsun diyorum.evlat ayırımı deyil ben kızım olsun istiyorum kız evlat bambaşka.boşver iki kız annesi olmak benim hayalim sende tadını çıkar.kizlarin sana yeter onlar günah larıyla otursunlar Allah islah etsin ne denir.kız evlat nimettir berekettir cennet kapısıdır böyle geri kafalı insanları takmaya değmez!!!

Kız çocuğu olmayan eve melek girmezmiş derler bizde. Böyle babaya sahip kızlar o kadar perişan oluyor ki kocaların ellerinde.
Allahım, babama binlerce şükürler olsun, eve gittiğimde elini yanağını iyice öpeyim.

Tabii ki girmez deli misin. Hatta kiz cocuk olmayan evde ibadet bile kabul edilmez. Kizi olmayanlar bosuna yasiyor direkt cehennemlik ki...

Bunun erkek kafasindan ne farki kaldi?

Okumuş olmak mahelle baskısından kurtarmıyor demek ki

Canim bence sakince bi konus, bak benim esim de kiz isyemiyorum erkek olsun diyordu, ben de icten ice kiziyordum, sonra bir gun iste konusurken dedi ki kiz cocuk cok zor, ben onu nasil koruyacagim, stres olurum ben dedi. Kizimiz oldugunu ogrendiginde ise ertesi gun ise gitmis, arkadasi dedi ki cok mutluydu sanki kizi olsun diye bekliyormus dedi. Hala daha evlenmesin naapcak evlenip falan der daha simdiden. Kiz cocuk erkekleri korkutabiliyir, hele de bu devirde. Tabi yaklasimi, senin yine kizin olur demesi yanis, ama bunun altinda yatani ogren once bence, ben zannetmiyorim iki okul bitirmis hafiz olmus birinin boyle basit bir yaklasimi olsun. Kayinvalideden yana cok baski da var belki.

Canim bence sakince bi konus, bak benim esim de kiz isyemiyorum erkek olsun diyordu, ben de icten ice kiziyordum, sonra bir gun iste konusurken dedi ki kiz cocuk cok zor, ben onu nasil koruyacagim, stres olurum ben dedi. Kizimiz oldugunu ogrendiginde ise ertesi gun ise gitmis, arkadasi dedi ki cok mutluydu sanki kizi olsun diye bekliyormus dedi. Hala daha evlenmesin naapcak evlenip falan der daha simdiden. Kiz cocuk erkekleri korkutabiliyir, hele de bu devirde. Tabi yaklasimi, senin yine kizin olur demesi yanis, ama bunun altinda yatani ogren once bence, ben zannetmiyorim iki okul bitirmis hafiz olmus birinin boyle basit bir yaklasimi olsun. Kayinvalideden yana cok baski da var belki.

Dün konuştum. niçin böyle tepki gösterdin ben çok üzüldüm diye, kız çocugu zahmetli yetişiyor bana göre, koruyup kollama bu zamanda zor dedi. Senin eşinin dediklerine benzer şeyler söyledi.. Ve haberi verirkenki sevinçli ifaden sanki bana inat yapar gibi olduğunu hissettim dedi. Oysaki ben kızımın olacağını duyunca çok sevindim yüzüme yansımış eşim bunu nispet sanmış oysaki alakası yoktu

Allah evladın da anne babanın da hayırlısını versin
En önemlisi bize öğretilen sağlık sıhhat eli ayağı düzgün olması
Öncelik bunlar gözetilmesi gerekirken halen daha Cahiliye dönemindeki söylentilere itibar edilmesi ne kadar doğru ?
Siz kulaklarınızı tıkayın dua edin evladınızın hayırlısıyla kucağınıza almak için

Dün konuştum. niçin böyle tepki gösterdin ben çok üzüldüm diye, kız çocugu zahmetli yetişiyor bana göre, koruyup kollama bu zamanda zor dedi. Senin eşinin dediklerine benzer şeyler söyledi.. Ve haberi verirkenki sevinçli ifaden sanki bana inat yapar gibi olduğunu hissettim dedi. Oysaki ben kızımın olacağını duyunca çok sevindim yüzüme yansımış eşim bunu nispet sanmış oysaki alakası yoktu

aman ayak yapıyor işte. hemen kandınız mı bu lafa? zahmetli yetişiyormuş da bilmem ne. derdi o olsa anında söyleyebilirdi ama size 'senin yine kızın olur' demeyi tercih etmiş.

eğitim cehaleti alır eşşeklik baki kalır.

ikincide ilk çocuktan farklı cinsiyet beklentisi oluyor genelde ama eşinizin erkek çocuk merakını saçma buluyorum. keşke allah bize de kız çocuk nasip etse anne kız ilişkisi çok bambaşka bence. ileride anlayacak kıymetlerini.

İnsanlar gerçekten bir garip. Evladın kızı erkeğimi olur. Evlat evlattır. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Daha ilk bebeğime hamileyim. Sevgili görümcem de kızım olacak deyince 'yok yok ben rüyamda gördüm kesin oğlun olucak dr. söyle tekrar bir baksın' tavrına girdi. Sevgili komşum neyin olacak sorusuna kızım cevabını verince 'olsun kızım olsun' diyerek tepki verdi. Ben gerçekten böyle insanlara hayret ediyorum. Allah hepsine akıl fikir versin.

Ah bee gunlerce sevinip sukredilmesi gereken bir habere ne haddimize burun kivirmak, cehalet ne kotu bir sey.
Kizlarin diri diri topraga gömüldügü devirde Peygamberimiz kizlarini omuzunda tasiyip gezdirirmis iste gercek sevgi bu baba olmak bunu gerektirir.
Hamileyken kontrolde doktor kiz olacagini soyleyince esimin yuzunun bi an düstügünü yakalamistim.
O an dünyam basima yikilmisti yillardir duyunca nefret ettigim bu davranisi esim de sergilemisti o da dile getirmedigi halde kiza burun kivirmisti.
Belki abarttigimi düsüneceksiniz ama olayi öyle büyüttüm ki
burnundan getirdim ciddi ciddi bosanmak istedim "kizindan utanan adamdan baba olmaz sensiz de büyütürüm" dedim cok pisman oldu ama Allah biliyor hala bu konu acildiginda sinirleniyorum hirslaniyorum esim ise yerin dibine giriyor ben niye bi an boyle davrandim cok utaniyorum diyor.
Kizimiza acayip düskün simdi cok seviyor ama insan yine de unutamiyor o ilk tepkiyi.

Eşin diplomalı kara cahil, Allah'ın ona lütfettiği güzelliğin farkında değil.
İnsanlar ne tedaviler görüyor bir bebeğe sahip olabilmek için. Kız erkek ne farkeder. Allah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.

Yil olmuş 2016! Ben böyle düşünceler kalmadı sanıyordum. Hamile kaldım iş yerindeki arkadaşlara söyleyince kızım olacağını " aaa çok şanslısın kız annesi olacaksın" ya da " kız evlat başkadır" şeklinde konuştular. Akrabalara söylemeye başlayınca "Olsun" lar havada uçuşmaya başladı! Şok oldum tabi ki!
Yıl olmuş 2016! Erkek evlat için hala hocaya gidenler var!
Allah'ın verdiğine karışıyorlar günah valla!
Lütfen bir sorun kaynananıza erkek olsaydı ne yapacakmış? Hayrın kimden geleceği belli olmaz. Babam da demiş zamanında aman erkek olsun bize bakar diye. Sonuç abim 40 yaşında okumadı da çalışmıyor da. Biz iki kız kardeş ev kirasıydı şuydu buydu gönderiyoruz. Allah evladın önce sağlıklısını sonra da hayırlısını versin inşallah

Kardeş bizim mahallede bi Abdurrahman amca var,elektrikci ilkokul mezunu bile degil.
2 tane hanimla yasiyor. Adamda oyle bir mantik varmis ki zamaninda doktora bile gitmemis,karisini da gondermemis. Zaten hanimlar da köyden gelmis garibanlar.
1. de çocuğu olmayinca 2. hanimi getiriyor eve. Ondan da olmuyor tabi. 2 hanim,1 erkek yasiyorlar su an.
Sizin esiniz de bu amcanin bir degisik türü. Egitimli oldugu halde cinsiyeti neyin belirlediğinin farkinda degil galiba.

Back
X