2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

...webp

Aynen canım allah imtihanımızın sonunu hayırlara çıkarsın sabretmekten başka çare yok kız erkek hiç fark etmez olsunda hayırlısıyla gerisi önemli degil bizleride bir gün güldürür rabbim allah büyüktür
ins canım tesekkurler

İkincide benim oğlum oldugu için kız olsa diye içimden geçiriyorum bazen. Sonra kızıyorum kendime ikinci de erkek olsa ne olacak sanki diye. Yani ikinci kız yada erkek olsa hiç ama hiç farketmez sadece değişik cinsiyet beklentisi oluyor insanda. Ama olmasa da hicbirsey degismez. O evlat ya canından bir parca yani cinsiyetin hicbir önemi yok.
Yıllar sonra 4 kızdan sonra olan Oğlunu 20 yaşında kaybedip kahrından ölen bir babayı biliyorum. Herşeyin hayirlisini istemek gerek.

Demek bazı şeyler üni bitirmekle olmuyormuş canım
Kesinlikle öyle.başka bir örneğim var cok yeni olan üstelik.eşimin arkadası ve ailesi etkrk istiyorlardı iki kız oldu 3 ye hamile kaldı 2 aylıkken erkek demeye başladı kadın üstündeki baski ile evet erkek de oldu ama ağir bir hastalıgı var allah kımsenin başina vermesin ben şuna inanıyorum allahın işine sorgu sual olmaz.bişeyi cok istersin veriri belkı ama allah düşmanıma dermansiz dert vermesin ama sonucu böyle olur.allah her zaman sağlıklı sıhhatlı uzun ömürlü bir evlat nasip etsin herkese kız erkek farketmez.

Cinsiyetten önce beneğin sağlık durumumun daha önemli oldugunu anlatın eşinize

Sağlıksız bir erkek cocugu olsa daha mi iyi

Kimi ister bulamaz kimi cinsiyet begenmez

Dün konuştum. niçin böyle tepki gösterdin ben çok üzüldüm diye, kız çocugu zahmetli yetişiyor bana göre, koruyup kollama bu zamanda zor dedi. Senin eşinin dediklerine benzer şeyler söyledi.. Ve haberi verirkenki sevinçli ifaden sanki bana inat yapar gibi olduğunu hissettim dedi. Oysaki ben kızımın olacağını duyunca çok sevindim yüzüme yansımış eşim bunu nispet sanmış oysaki alakası yoktu
Aksine bizim devirde artık erkek çocuğunu yetiştirmek çok daha zor,askerlikte gencecik oğlanlar şehit oluyor,trafikte yol vermedin diye öldürülüyor,kavgalar gırla vs vs haberleri izledikçe daralıyorum ya oğlumun da başına bunlar gelirse diye. Eskiden erkek eve bakar mantığı vardı fakat bu devirde kadınlar da en az erkekler kadar maddi manevi çok da güzel sahip çıkıyorlar ailelerine. Eşinize bunu anlatın,sorun cinsiyette değil şahsiyette her şeyden önce ne ekersen onu biçersin.

Okusa alim olsa merkep yine merkep... Bence sevinmeniz lazım çünkü bi kızın kız kardeşe ihtiyacı var. Allah hayırlı ve sağlıklı evlat versin

Dün konuştum. niçin böyle tepki gösterdin ben çok üzüldüm diye, kız çocugu zahmetli yetişiyor bana göre, koruyup kollama bu zamanda zor dedi. Senin eşinin dediklerine benzer şeyler söyledi.. Ve haberi verirkenki sevinçli ifaden sanki bana inat yapar gibi olduğunu hissettim dedi. Oysaki ben kızımın olacağını duyunca çok sevindim yüzüme yansımış eşim bunu nispet sanmış oysaki alakası yoktu
Nispet mi yapmışsın? Sevinemeyeceksin bile öyle mi? Ya kusura bakma ama ben olsam burnundan fitil fitil getirirdim. Ne demek nispet yaptin? Neyin nispeti ya? Bunun nispeti mi olur?

Bu saçmalığın tek sebebi kadınlar evet. Ben kızıma hamileyken de olsun olsun sağlıklı olsunda dedi bir kaç tane kendini bilmez kadın... Dumur olmuştum. Çocukları cinsiyet ayrımcılığı içinde yetiştiren bir milletten başka bir şey çıkması beklenemez zaten.. Sen bence artık hiç bir açıklama yapma eşine... Kendi merak etsin takip etsin. Sen başlatma konuşmaları.

hafız olmuş ama Allahın verdiğine şükür etmekten haberi yok okumuş cahil :sopa:

şaka mı senin eşin. dayımın 4 erkek çocuğu var. kız çocuğu gördüğü zaman bir sevmesi var görmelisin.

Allahtan daha iyi biliyorsa kıbrısa gidip pgt yöntemli tüp bebek ile oğlumuz olur dersin kıbrısta cinsiyet garanti dersin.

Bu saçmalığın tek sebebi kadınlar evet. Ben kızıma hamileyken de olsun olsun sağlıklı olsunda dedi bir kaç tane kendini bilmez kadın... Dumur olmuştum. Çocukları cinsiyet ayrımcılığı içinde yetiştiren bir milletten başka bir şey çıkması beklenemez zaten.. Sen bence artık hiç bir açıklama yapma eşine... Kendi merak etsin takip etsin. Sen başlatma konuşmaları.

Katılıyorum. Benim kayın validemin de 4 oğlu bir kızı var. Kızından gördüğü ilgiden dolayı kız çocuğu başka der, ama iş toruna gelince oğlan ister. Hatta benim kız çocuklarını sevdiğimi bildiklerinden kız olsun kız deyip arkasından erkek olsun diye diyorum demiştir. Çevremde erkek isteyen bir takım şeyler yapan o kadar insan var ki, hayret ediyorum.

O değil, doğurunca bakıyorum başları göğe de ermiyor ama..:KK14:

benzer bir durum yaşıyorum bizim ailede erkek çocuklar çoğunlukta benim ilk çocuğum erkekti neyse il çocuk kız erkek farketmez nasılsa ıkıncı hamileikte yine çok büyük bir beklentiyle kız olacağını düşünüyorlardı hatta bu beklenti o kadar büyüktü ki ben bile inandırdım kendimi dr cinsiyeti erkek dediğinde cidden cok şaşırdım hamileyken bu da erkek diyince ya bi kzın olaydı bi daha düşünmezdin ama hayırlısı kısmet diyen teyzeler ablalar. şımdı cok tatlı ıkı oğlum var ve ucuncuye hamileyim 3. de artık insanların beklentisi genel olarak bı kız olsun allah biliyor kalbimi bende hayırlısıya bi kızım olsun çok isterim ama nedense erkek olacakmış gibi hissediyorum kendimi ve çevremi buna hazırlıyorum doğacak bebegım benım ve başkaları için hayal kırklığı olmasın sağlıklı olsun diye eşimde bi kızımı olsun istiyor ama söylüyorum erkek olacgını hissediyorum kendini hazırla diyorum ama kısmet tabi. bizimki kız erkek düşüncesinden çok onu da tadalım yoksa sağlikli hayırlı oması. önemli.

eşinize çok şaşırdım dini bilen birinin peygamber efendimizin kızlarının soyundan devam ettiğini peygamperimizin tüm oğullarını erken yaşta kaybettiğini ve kızlarını çok sevdiğini bilmesi lazım erkek çocuk istemesi gayet doğal kalbinden geçiriyor benim kız isteğim gibi . ama olduktan sonra da hayırlısı demek lazım sıkmayın canınızı

EĞİTİMLE insanların beyninin içindekileri değiştiremioruz bunu anlamış olduk kız çocuk berekettir ne guzel inşallah benimde bir kızım olur ...

böyleleri hafızım demesin din Allah da demesin !allah hasret bırakacaktı ki evlat kokusuna !yazık iyi ki diyorum hafız ve fen liseli değilim! o kız çocuğundan bir bardak su isterken utanmayacak mı acaba ben olsam varya o bebeği kucağıma alır zerre de kucağına verip koklatmazdım ! evin içinde hasret bırakırdım tabi kafasını kırmadıysam !

madem öyle sen otur kalk yazıklar olsun bana bir y kromozomu veremedin biliyordum senden oğlan olmaz de bakalım ne diyecek cahil

Back
X