2. Bebekte cinsiyet şoku yaşayan baba :((

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..[/QUOT

anlamıyorum gercekten nasıl dusunuyor bunu esınız ben nerdeyse ıkı yıldır tedavı göruyorum cocugumuz olmuyo esımde öyle bı eskı her gun yatar kalkar dua eder elınden gelenı yapar çocugumuz olsun da kız erkek fark etmez ne olursa olsun der kac kez agladıgını gördum dua ederek allah kolaylık versın sana gercekten esın ve kayınvalıdenın yaptıgı akıl alır gıbı degıl

Bu tür insanlara bunu anlatamazsın Nasıl olsa kendi çocukları oluyor ya umursamazlar empati kurmazlar. Allahım tez vakitte senin ve kocanın yüzünü güldürsün alice1 alice1

Merhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..

İnançlı insanların özellikle din ile uğraşan kişilerin Allahın kendilerine verdiği canlıyı beğenmeyip surat çevirmeleri hatununun kendini kötü hissetmesine neden olmasını ,nasıl yaptıklarını anlamam .Nasıl bencilliktir bu ?Ayrıca kv 'ye neden açıklama derdi var ya .Siparişlemi doğurmuş oğlunu haşa Yarabbi !!!İnsan bunu telafuz ederken bile korkar.

Eşiniz bunun ile ilgili hadisi bilmesi gerekir

"Kim üç kız veya üç kız kardeş veya iki kız kardeş veya iki kız yetiştirir, terbiye ve eğitimlerini eksik etmez, onlara iyi davranır ve evlendirirse cenneti hak etmiştir." (Tirmizî, Birr: 13)

Bu yüzden akıl mantığım almıyor 1 KIZIM 1 OĞLUM var rabbim bağışlarsa şuan düşünmüyorum ama ilerde olursa sağlıklı tekrar kızım olmasını isterdim .Rabbim olmayan herkese nasip etsin....

bir kızım var ve 2.hamileliğimde acaba böyle bi durum yaşarmıyım diye düşünmüştüm, ve eşime bilerek hep dedimki; belirtiler aynı kızımdaki gibi eminim buda kız falan diye uzuunca süre bunu soyledım.. tepkisi canım saglıklı olsun yeter oldu hep...ama bekledım cınsıyet kız olurda bunu derken küçücük bişey hissetsem korkunc bozulurdum....bızde cınsıyet erkek oldu, ama bu tur durumda o hamıle ınsanın ruh halını dusunemeyenlerı kınıyorum....

' senin yine kızın olur
:oha: Diyorum başka bişey demiyorum .
Ne demek SENİN YİNE KIZIN OLUR!!
Allah Allah çocuğu tek başınıza mı yaptınız? şaka gibi .
Malesef bazı gerçekleri değiştiremiyoruz eşiniz isterse 10 ünivrs bitirsin ama önce kafasını değiştirmesi gerekiyor .
Bence hiç üzülmeyin kafanıza takmayın ilerde kendisi görür bazı şeyleri ne diyim hakkınızda hayırlısı olsun.

Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
ben olsam niyetin varsa benden kız çıkacak bundan sonra niyetin yoksa na kapı şoooorda bas git cinsiyetini belirleme özelliği bulunan bir kadın bul kendine der mahkeme celbini eline verir kızlarımla gül gibi yaşardım

İnşallah seninde, benimde ve isteyen herkesin olur. Keşke olsada hepsi kız olsa bizimde. Sınav dünyası işte.
Aynen canım allah imtihanımızın sonunu hayırlara çıkarsın sabretmekten başka çare yok kız erkek hiç fark etmez olsunda hayırlısıyla gerisi önemli degil bizleride bir gün güldürür rabbim allah büyüktür

Yıl olmuş 2016 hala bu erkek çocuk muhabbeti devam ediyor yaa. Hiç kafanıza takmayın eşiniz de annesinin etkisinde kalarak o tepkiyi verdi muhtemelen. oturup konuşun kırıldığınızı anlatın çocuğunuz olacağı için şükretmesi gerektiğini hiç çocuk sahibi olamayan insanlar var ne güzel sizin ikinci olacak Allaha sonsuz şükretmek gerek

Allahım en tez vakitte bir evlat nasip eder inşallah:)
Çok teşekkürler canım :KK37:Allah büyüktür eger nasiptede yoksa vardır bir hayır deyip şükredenlerden olurum oluruz inşallah belki öte dünyada daha güzeli özeli nasip olur pişman etmesin allah istedigimize. Neyse fazla konuşmayım konu sahibinin eşinin ve kaynanasının daha önemli dertleri var kızları olacak mış korkunç bir durum allah sabır versin:eek:

Hepside Allahin verdiği bir evlat.
Cok sacma erkek evlat diye diretmesi , 2016 senesindeyiz ve hala kusura bakma ama böyle cahil insanlar var. En hayirli evlat kizdir :)
Boşversene sen esini okumuş hafiz olmuş ama hafizliktan bir haber. Sükürler olsun nazlimi nazli sevimli bir kiz evladim var ...

Sukretmeyi bilmeyen dinin temelini hiç bilmezmiş .

:anne::anne:Allah vergisi ..yeterki saglikli olsun bebegin..esin pisman olur ilerde ama...ne deyim Allah yardimcin olsun bence uzulme .oglu olup biyerinde bi ozur yada uzuv noksanligi olsa daha mi iyi olacak buyuk konusmasinlar.soyle o kaynanana Allah tan iyimi biliyormus ( haşa)sana tavsiyem hiiiiç te takma kafana cocuklarina iyi bak uzulme onkar konussun dursun sen yavrularina deger ver..

Yani diyecek söz bulamiyorum. Hem hafiz hem fen lisesi mezunu hem 2 universite bitirmis. Daha sonunu okumadan demekki ailesinden oyle gormus diyecektim ki siz yazmissiniz zaten kayinvalidenizin tutumunu.

Bir insani ilk egiten ailesidir. Ne kadar egitim alirsa alsin ailesinin etkisi en fazladir. Bu olay buna cok iyi bir ornek.

Çok teşekkürler canım :KK37:Allah büyüktür eger nasiptede yoksa vardır bir hayır deyip şükredenlerden olurum oluruz inşallah belki öte dünyada daha güzeli özeli nasip olur pişman etmesin allah istedigimize. Neyse fazla konuşmayım konu sahibinin eşinin ve kaynanasının daha önemli dertleri var kızları olacak mış korkunç bir durum allah sabır versin:eek:
Tabi ki allah herkesi farklı farklı sınıyor. Rabbim gönlünüze göre versin

ya vallahi ben bu insanları anlayamıyorum.kız olması kötü bişey mi.artık ne zaman biticek bu erkek adamın erkek çocuğu olur iğrençliği. çileden çıkartıyorlar insanı. bu dünyayı kılınır hale getiren biz kadınlarız.ne zaman anlayacak bu erkekler bunu...delirmek üzereyim.bence doğurduğunda kucağına verme bebeğini belli bi süre...

Back
X