Öncelikle sen kendini üzme canım karnındaki bebeğinde aynı sıkıntıyı hisseder heralde sen anne olarak doğmadan bebeğini sıkıntıya sokmak istemezsin. Bu hayatta herşeyin hayırlısını istemek gerektiğini k.v ve eşin öğrenememiş bak ben sana çok yakınımdan birinin hikayesini anlatayım. Ilk çocukları kız olmuştu ailenin ve erkek çocuk düşkünlükleri çok fazlaydı sonra hep erkek çocuk istediler ama hicbir zaman hayırlısı ile yada sağlığı ile değil ve 2 tane erkek evlatlari oldu şimdi o çocuklar yürüyemiyor ve konuşamıyor peki onlarin günahı neydi anne babanın erkek evlat istemesi miydi bence eşine bunlari anlat bu hayatta en büyük zorluk evladının acı çektiğini görmekmis bence eşin o kadar okulu boşuna okumuş ve Allah'tan herşeyin hayırlısını istemesi gerektiğini öğrenememiş bunu ona sen öğret zor olacak eminim ama senin öğretmen lazim. İnşallah bu davranışlarından vazgeçerler evladin cinsiyeti olmaz evlat her zaman evlattir nasıl bizler anne babalarımızı secemediysek evlatlarimizida seçemeyeceğiz çok cahilce bir düşünce tarzina sahip k.v ve eşin. Allah sabir versin. Insallah tez zamanda sağlıklı ve hayırlı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.
Sende sanki kız oldugunua üzülüyorsun ki buraya yazıyorsun.keske senin durumunda olaydım cocugum olaydıda varsın kimse sevmeseydi !!! benim sevgim yeterdi.millet burun kıvırmıs off puff demis ne umrumda.
Çevreden etkileniyor ondan böyle düşünüyor, diyorsunuz.
Evlenip iki çocuk yapmayı bilen adamım biraz kişiliğinin oturmuş olmasını beklerim ben.
Annesinin saçma sapan hurafelerini ciddiye almamasını, gülüp geçmesini beklerim.
Keşke kendimize hiç değilse cinsiyet eşitliğini kabul eden eşler seçsek.
Şimdi iki kızınız olacak.
Bakalım kocanız bu kafayla onlara nasıl davranacak?[/
Doğu kökenli bir ailede yetişmiş bir evlat.. Tahmin edersinizki çevrede etkiliyici bir faktör olabiliyor bu kısımlarda.. Kızımla arası çok iyi ama doğacak kızımlada tahminimce iyi olabilecegini düşünüyorum.. Kız evlatlar babalarına genelde daha düşkün oluyorlar. benim üzüntüm hamileyken bana bu sıkıntıyı yaşatması. Bir sebep arayıp bende bulması gibi.
Üzülme canım kız evlat başka dır kaynana da eşine de yokmuşlar gibi davranMerhabalar hanımladavran haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Bizde kız çocuğu istedik ama nasip Allah ın dediği olur evlat başka bişeynumuker .!.:Benimde bir oglum var ve ikinci ogluma hamileyim ne cok isterdim bir kizim olmasini ama Allah nasip etmedi ogullarim tabiki basimin taci cok mutluyuz ama kiz cocugu kesinlikle Allahin bir lutfu esimde bende cok istedik ama olmadi artik gelinleri kizimiz gibi severiz diyoruz napalim saglikla alin kucaginiza disardaki insanlarada kapatin kulaginizi..
Bende uzun yıklar uğrasmıs biriyim uğrasmasaydımda böyle bir zihniyete sahip insan değilim eşimde değil üstelik ben lıse terkim.allah sağlık sıhhat versin evlatlarımizaÇocuk için yıllarca uğraşıp neyi var neyi yoksa bu ugurda harcıyorlar ama malesef allah kısmet etmiyor. Kimisi aylaca çocuk bekliyo 9 ay hevesle ya ömrü kısa oluyor yada maalesef engelli oluyor. Kimi zihniyette erkek olsun diye nankörlük yapıyor. Sağlıklı oldukdan sonra allah seni anne veya baba yaptikdan sonra kızı erkeğimi var. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Ablamdan biliyorum çocuğu engelli hepimiz en basta da babası onu cok seviyor evet hayatları kolay degil ama buna da sukrediyolar. Insan sukretmeyi bilmeli.
Abla bereketli kadının kız çocuğu olur derlerMerhabalar hanımlar, 16 haftalık hamileyim ve dün bebeğimin cinsiyetini öğrendim. İkinciye kızım olacak allah nasip ederse...
Bizdeki en büyük sorun eşimin öğrendikten sonraki verdiği tavır oldu... %80 belki her erkek bir oğlu olmasını ister fakat işin en ilginç yanı fen lisesi çıkışlı 2 ünv. Bitirmiş babamıza biyolojik olarak cinsiyet belirleme farktörünün tamamen erkeğin belirlediğini anlatamam olması. (yahu adam hiç mi biyoloji dersin olmadı diyorum) hadi bilimsel açıklamasını geçtik allahın kelamını ezberlemiş hafız adamasın nasıl inanmazsın.. Rabbim sana onu nasip etmiş.. Şükredeceğine, BANA' senin yine kızın olur' demesini anlamış değilim.
bu durumu tamamen bana yüklüyor olması bende ister istemez bir ruhsal sıkıntı yaratıyor. Evde iki gündür gergin bir hava var. İlk kızımda da duyduğunda bozulmuştu.. Bu durumun temelinde kayınvalidemin etkisi çok büyük aslında.. Sizin ikinciye kesin oğlunuz olacak demesi eşimde de ister istemez büyük bir beklentin yarattı.. Haberim olmadan hurafe şeyler uygulaması, makas ve bıcağa oturtması, Kızımın altını açarken arkasındaki her bebekte olan doğum lekesini görüp arkası erkek demesi iyice olayı büyüktü.
Şuan kızıma kardeş gelmesinin mutluluğunu yaşayamıyorum ve ne yapacağım konusunda da bir fikrim yok.. Yarın kayınvalidemlere ziyarette gidecegiz.. Bu arada kayın validemin cinsiyeti söyledikten sonraki tepkisini merak edenler, inanamadı nasıl olur vs. Ses gitti çok bozuldu.. Yarınki mevzu kesin 3 bebekte inşallah demeleri olacaktır. Üzgünüm ama bende heves kalmadı. Büyük konuşmayım ama artık Bülent Ersoy ne zaman doğursa bende 3. ncüyü o zaman doğururum.. vakit ayırıp okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim..
Abla bereketli kadının kız çocuğu olur derler
Her şerde bir hayır vardır bir doğsun çocuğunuz bnce bekleyin belkide çok sevecek ve düşüncelerinden söylediklerinden pişman olacakBende buna inanırım :)
Allah hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin kızı erkegi yokBende uzun yıklar uğrasmıs biriyim uğrasmasaydımda böyle bir zihniyete sahip insan değilim eşimde değil üstelik ben lıse terkim.allah sağlık sıhhat versin evlatlarımiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?