2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.020
448
İstanbul
Not: Konumu kendim hortlattım. Cezası varsa razıyım, yapmasam içimde kalırdı Son gelişme 37. sayfada

Kafam çok karışık durumumu anlatayım.. Şu anki eşim bana evlenirken bir ton sözler verdi borçsuz evlenilecek altınlarına dokunulmayacak tarzı. Kavgalar yaşadık. Nişan aşamasında erkek tarafını hiç zorlamadık. Ne takarsanız şanınızdandır dedik. Eşyaları ucuz ucuz aldırdık beğenmediğim halde. Evimde şu an tülüm halım bile eksik. Kaynanam evime ikinci el tül bile teklif etti düşünün o kadar aşağıda gördüler beni. Üni mezunuyum eşimden 10 yaş küçüğüm ailemin bi ton kişi önünü keser parmakla gösterilirdim. Buna rağmen yuva kurmak kolay değil diye ailecek iyi niyet gösterdik. Biz iyi oldukça onlar bunu fırsatlara çevirdiler..

Her neyse uzun badüreler atlatarak evlendik. 2 ay eşimle altınlar için tartışmalar yaşadık. Ben onları gizli gizli hesabıma yatırdım. Ona takılanları satmasına izin verdim. Ailesinin ödemesi gereken birçok borcu da ödediğimizi biliyorum bana söylemiyor ama.

Neyse 2 ay sustum sustum, kira ödenmemiş, faturalar, taksitler duruyor. Eşim altın istedi. Evi döndüremiyormuş 2000 tl lazımmış. İnanmadım. Kredi kartı ekstrelerini istedm hesap vermek zorunda değilim dedi. Maaşını gördüğüm yok. Ailesine de tahminimce yardım ediyor ama evlenmeden önce böyle bişeyin olacağını söylememişti. Dayandım dayandım günlerce tatlı dil gösterdm olmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Vermem dedikçe üstüme geldi. En sonunda kart ekstrelerini bana ver kartların bende dursun maaşın bende dursun ben göreyim nereye ne ödediğimizi böyle gizli saklı olmaz dedim. Kabul etmedi. Gerekirse kuru ekmek yiyelim sıkalım dişimizi ödeyelim dedim. Yine kabul etmedi. O altınları daha kötü günler için saklıyorum dedim. Altın dediğim de toplamda 6 bilezik taktılar. Şu an iki tane istiyor. Bunun sonunun gelmeyeceğinin farkındayım. Hem ailesinin sorumluluklarını ben ödeyeyim hem takılarımı vereyim hem de onlar gelin aldık diye ortada gezinsinler. Benim için para mesele değil ama gurur yaptım bunu.

Dayanamadım dedim böyle gidecekse boşanırım dedim böyle evlilik olmaz. Yolun yarısında beni akşam vakti ortada bıraktı gitti. Ailemin yanına gidersem beni geri yollamazlar dedim. buna rağmen yolladı. Ve 9 gün aramadı namussuzluk yapmışım gibi. 9. gün aradı "Bekliyorum gelmiyosun nolcak bu işin sonu borcum var işte." gibilerinden laflar etti. Ben sandım ki pişman olur üzülür hala aklı takılarda. 2000 tl bi erkek için nedir bulamıyorsan ek iş yap dedim. Bana mı güvendin de evlendin dedim. Beni ortada bıraktın iki teneke için dedim yüzüne kapattım.

Sonra komşum ve kardeşim eşyalarımı almaya gitti evimden. Telefon açtı anahtarı birine bırakması için evdeyim gelin dedi. Ve eşyalarım toplanırken engel bile olmadı. Hatta yardım olsun diye valizimin birini kapıya kadar taşımış Komşum senin ailen yok mu 10 gündür nerdesin al aileni gel dedi diye dün ailesini alıp geldi.

Pişmanlık beklerken ben hala, ayrılığımızla alakalı olmayan konuları açtı kendini kurtarmak için beni burda ortaya attı, sahip çıkmadı. Hala borcu olduğunu söylüyor. Hala takı istiyor. Bir de pişkin pişkin davrandı yalanlar söyledi yine. Ne kadar kızsa da 5 dk sonra gülerdi, dün yüzünden nefret akıyordu...Kaynanam alttan alttan dolduruyor, nişanda başıma gelmişti sanırım bu da onun işi. O bana bu kadar kinlenmezdi, ya da ben sevgisine çok güvenmişim...

Şimdi ne yapayım kızlar? Yaşım henüz 22. Başka bir hayata devam edebilirim ama bunun düzelme ihtimali var mıdır dersiniz? Kredi al diyoruz tavana bakıyor. Hiç bir çözüme yanaşmıyor tek istediği altın. Bunun derdini ben anlayamadım anlayan var mı

Son düzenleme:
bence kaynanan al altınları diyordur...
2 bilezik için hala olayı sürdürmesi saçma
2000 tl kredi ile çekilebilir evet...
bence o altınlara takmış
2000 her yerden bulunur...
evlenmeden önce ne kadarlık bir birlikteliğiniz olmuştu?

onun ailesi araya girmedi mi... yapmayın etmeyn demedi mi?
anladığım kadarıyla eşyalarını toplamaya birileri gitmiş... diğer taraf tepki vermedi mi yani

7 ay arkadaştık çok uzak. Sonra yakınlaşma oldu 4 ay konştuk, 9 ay da nişanlı kaldık. Bana da kaynanam zorluyor gibi geliyor. 2000 nedir ki... Bunun için insan sevdiğini bırakır mı?

Ailesi konuşmaya geldi. Annesi borç bulamıyor çocuk dedi. Durumları iyi değil tamam ama, eşimin birikmişiyle nişanda tuvaletini yenilettirdi kadın. Şimdi sıkıştık borç da veremiyor, benden istiyorlar açık açık.

Son düzenleme:

yani sen nişanda da başıma gelmişti ve kaynanam çok sinsi dediğin için aklıma geldi kaynanan olduğu günahını almayalım ama 2000 nedir ya kredi çek yani...
neden ille de altın altın... onu da geçtm neden hesapları ortaya dökmüyor. yok hesabı kitabı sende bilsen etsen evliliğini yıkma ver derim ama gizli kapaklı bir iş var işin içinde. dediğin gibi ailesine tırtıklıyor olablr

tek 2000 le kalmayacakki altınlarınız bitene kadar gözü onlarda olur bence hırsı bundan. benim kocamda öyleydi altınları bitirdi rahatladı. derdimiz kalmadı

Büyük saçmalık tabiki 2000 tl için evlilik bitmez ..gerçekten tek sebebin bu olduğuna emin misin?

Neyin borcu ki? kumar?

hem nasil olurda gizli sakli olur aldigi maas?

kira niye yatirilmamis? onun parasi nereye gitmis??

esin kendine bakar mi? kilik kiyafetine?

çingenelik başka bişey değil, baştan ödün vermeseydin keşke, ne istiyosan aldırsaydın yüzünü yumuşak görmüşler

Ya Canımmm Allah kolaylık versinnnn bencede eşinin kabahati yok bu mevzuda şöle kiii annesinin yaptıkları ona tuhaf gelmiyor..Sana nefretle bakmasının sebebi onun beynini yiyolardırrr karın paragözün teki die.KİMBİLİR.Bence sen kocanı o zalimlerin eline bırakmamalısınn..

Kaynanan kendisi yaşamışmı böle güsel bir düğün ve takılar felannn????????????

adamın elndekini avcundakini alıyorlarsa ondan yatıramamıştr kirayı..
annesnden çekiniyor heralde o yüzden hesapları dökmüyor.
nişanda tuvalet yaptırmış sana tül alsaydı ya onun yerine...
ama adamda da suç onlardan etkilendiği sürece ne olacak borç harç hep kalacak mı borcu da geçtm daha ev kirası ödenemiyor içindeki ekskler daha yapılmıyor

Kimileri takmaz kimileri takar millete hava atmak için.Düğün sonrası bir bir toplarrrrrrrrrr........................İNSANOĞLUYUZ HERŞEY BİZİM İÇİN.Bilemiyorum cnm kalbin ne diyor?????????

SEVİYORMUSN EŞİNİ???? BIRAK AİLESİNİ ŞİMDİİİ

canım onlar ana ogul altınlara takmıslar kafayı .hadı verdın o altınları dıyelım

bıtecek mı borcu harcı ? hayır .altınlar bıttıgınde ne yapmayı dusunuyor

hem sana aldıgı maası yaptıg odemelerı bıle soylemesın hem de senden gelsın

altın ıstesın .vermemekle en dogrusunu yapmıssın .

Evet yaniii kendi gelirini giderini senin bilmen gerekirrrr.Öle evlilikmi olur canım???????????
Ben ödemeleri bile kendim yapıyorum düşünnn...

Alacağını vereceğini kendi kazansın kendi borçlarını ödesinnn..Fırsatçı ailelerde var işte evlendirdikleri oğullarının peşini bırakmıyorlarr da karısına çoluk çocuğuna baksınn YOKKK

daha şimdiden 2 bilezik için kavga eden ,maaşını göstermeyen, hç bir açıklama yapma ihtiyacı bile hssetmeyen, 2 aylık karısını aramayan,arasa bile hala para isteyen ,evden giderken bir dur konuşalım bile demeyen adamdan koca olurmu dersen arkadaşım bence olmaz...kaynananıda bahane etmemelisin bence.. eşinin kendi aklı fikri var... seni gözden çıkarmamış yada sana değer veriyor olsaydı kimseyi dinlemezdi...
ama sendede şu yönde bir hata var.. sende sanatakılan altınları saklamışsın..yani iki taraflı daha evliliğin başında AŞKI unutup PARA hesabı yapmışsınız... evlilik değilde şirket olmuş sizin evliliğiniz biraz....

Herkesin derdiymiş şu takılar...
Ne altınmış arkadaş...
Ablam evi terkettiğinde onu almaya, barışmaya gelen kocası, daha asansörde altınları sormuş, ablam vazgeçtim kesin boşanıyorum diye yukarı çıktığında adam hala altınların yerini söyle sonra nereye gidersen git diyordu...
Altına boğulsunlar da gözleri doysun milletin tövbe yaa...
Arkadaşım genceciksin, hiç düşünme ayrıl derim.
Para mevzusu için seni yollayan adama güvenilir mi?
Hele ki her şeyi saklıyor, gizliyor...
Bunları haketmediğin ortada...
Bırak herkes kendi layığı dengiyle olsun zorlama...

bence denenmişi deneme yol yakınken ayrıl derim.bende 2.evliliğimi yaptım insanın karşısına çok iyi insanlarda çıkıyor zaten insan birkere kırılmaya görsün hep acabalarla yaşıyor yaşınız genç ne gerek var çekiceksiniz ailenizde arkanızdaysa eşin olacak taraf düşünsün başını ellerinin arasına alıpta

Bence aslında aranızda maddi bir mesele en başından beri varmış. Siz sadece
konuyu konuşmayarak baskılamışsınız, kapatmamışsınız. İstekleriniz varmış ve
siz onların dediklerine razı olmuşsunuz, bu konuda yeterince gönüllü değilmişsiniz
bence. Keşke dileklerinizi dile getirseydiniz de bu kadar üstünüze gelmeselerdi...
Daha 2 aylıkken maddi bir konu yüzünden yaşadığınız durum elbette üzer sizi

Eşinizin aylık ödemesi gereken tutar belki 2000'dir. Bu yüzdendir diretmesi ve bir
arkadaşın dediği gibi takılara güvenerek yaptıysa borçları, onlar bitene kadar
ısrarından vazgeçmez. Ama borcu borçla kapatma fikri de bana pek mantıklı gelmedi.
Yani borcunu kapatması için kredi çekmesi sadece bugünü kurtarır, yarını da
düşünmelisiniz.

Karşılıklı biraz daha açık olabilseydiniz birbirinize keşke. Acaba bunu artık sağlayamaz mısınız?
Çok mu geç bunun için?

tek 2000 le kalmayacakki altınlarınız bitene kadar gözü onlarda olur bence hırsı bundan. benim kocamda öyleydi altınları bitirdi rahatladı. derdimiz kalmadı

aynen benmkide yedi bitirdi rahatladı.altın olunca dürtüyo galiba bizim kocaları.verin kurtulun eğer borç harç bitecekse

Ben ikiletmeden verdim taksit ödeyeceğimize toptan indirimli ödesin diye..Yine de kıymetimi bilmedi.Ailesi maddi yardım bekledi,altınları vemeyip bol taksit ödeseymişiz keşke..Ailesine ezdirdi,duyarsız,ilgisiz davrandı..Ben de dırdır yapmak zorunda kaldım....Bu sorundan değil ama bahsettiğim sorunlardan attı beni elinin kiri gibi..çok kırgınım ona..Anladı mı acaba hatasını..5 yıl oldu..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…