- 1 Aralık 2021
- 249
- 79
- 25
-
- Konu Sahibi Fantastikivi
Uyurken yedirmesi denediniz mı? Bir de enjektörle basmayın Allah korusun yani boğulur o küçücük bebek. Şu an sakin ve ne yapacağını bilemeyecek kadar küçücük bebeğin size ihtiyacı var. Sadece sakin için. Bir de 2 ay içinde güç bela getirdim dediğiniz kilo baya baya iyi maşallahMerhaba anneler bebeğim 2 aylık 2800 doğdu sarılık oldu hiç emmedi hep biberonla sağıp verdim mama verdim derken 2 aya geldiğinde güç bela 4600 oldu fakat bu lanet 2 ay sendromumu nedir bilmem günde toplam 60 cc mama anca içiyordur emiyor ama doymuyor sütüm çok az yetmiyor açlıktan ellerini yiyen bebe mamayı yemiyor artık sinir krizleri geçirıyorum bazen ona yansıyacak diye korkuyorum millet zaten kedi eniği gibi bune böyle dedikçe bu sıpa kurudu kabuğuna girdi bu 6. Mama 3. Biberon ne denesem olmadı bir yandan hastane bir yandan bu maddi manevi çöktük artık şırıngayla midesine basıyorum mamayı o sinirden ağlıyor ben sinirden ağlıyorum saçlarımı yoluyorum zaten doğumdan beri hastanelerdeyiz hiçbir şey yokmuş gibi bide bu çocuğun açlık protestosu çıktı başıma. Açlıktan karın gurultusunu duyuyorum ya psikolojim bozuldu anne sütü içiyo yetmiyo artmıyor da zıkkın süt zaten herkes sütün az doymuyo diye beni yetersiz hissettirdi ama en azından mamasıyla besliyorum diye avutuyordum kendimi şimdi temelli anne sütüne dönüp sütün doyurmaması beni iyice yetersiz ve berbat hissettiriyor ne yapacağım ben hanımlar Allah aşkına bir yol söyleyin nolursunuz 4 duvar arasında çıldırmamak için balkonlara atıyorum kendimi ne hastalığı bitiyo ne derdi bitiyo gün doğmasın istiyorum artık yeni bir şey çıkacak diye yorulduğumdan değil beceremediğimden bebeğime yetemediğimden ödüm kopuyo artık açlıktan ölecek diye
Çok şükür emmesede biberonu sokunca ağzına içiyordu sütü şimdi uyurken sokuyorum hemen uyanıyo ağzından köpürterek çıkartıyor sütü sinirlerim harap olmuş durumda 2 haftadır toplasan vallahi 2 biberon süt ya içti ya içmedi açlıktan öşecek sanki nasıl dayanıyo sıkıntı ne anlayamıyorumUyurken yedirmesi denediniz mı? Bir de enjektörle basmayın Allah korusun yani boğulur o küçücük bebek. Şu an sakin ve ne yapacağını bilemeyecek kadar küçücük bebeğin size ihtiyacı var. Sadece sakin için. Bir de 2 ay içinde güç bela getirdim dediğiniz kilo baya baya iyi maşallah
Yok hiç almıyor mamayı aç ellerini emiyor karnın guruldamasını duydukça içip parçalanıyor biberonla verdiğimde ne anne sütünü kabul ediyor ne mamayı ağlamadan edemiyorum aç aç uyuduğu için uykuma da dalamıyorum hayır bir yandan döktüğüm paraya mı yanayım bu elimizin darlığında o kadar çaresiz ve tecrübesizimki büyükler tavsiye yerine destek yerine tam köstek oluyor zatenÖncelikle sakin olun. Süt yok yetmiyor düşüncesini aklınızdan silin. Sütün artması ve daha kaliteli olması için protein ağırlıklı beslenin.
Mamayı hiç mi almıyor ne yapıyor verince. Benim kızımda 3.ayda başladı red ara ara oldu. 2 gün önce en büyük reddi yaşadık akşama kadar aç durdu resmen. Şimdi düzeldi iyi. Atak haftasında olabilirsiniz ondan reddediyor olabilir
Kilosu gayet iyi 2 aylıkken bizde 4700 dük
Millet dediğiniz kim, gerçekten böyle mi diyorlar?millet zaten kedi eniği gibi bune böyle dedikçe bu sıpa kurudu kabuğuna girdi
Ne kadar beslensemde şu moralim düzelmedikçe olmayacak sanırım ama dediğiniz gibi annelik işte o karnının guruldamasını duyup onu doyuramamak beni bitirdi ağlamamı tutamıyorumÖncelikle sakin olun, annelik böyle bir şey. 5 kez mama değiştirdiniz sanırım. Belki anne sütü yetiyordur, sık sık emzirmeye çalışın, sütü arttırmak için sağlıklı beslenin, bol bol su için, dinlenin. Bugün tv’de yeni doğum yapmış kadınların beslenmesinden bahsediliyordu, sakatat, kemik suyu tarzı kollajen içeren besinler çok iyiymiş.
Mecburi sezeryan doğurdum yakın komşum bile buncacığa mı sezaryen oldun dedi yüzüme karşı benle bir doğuran alt komşumun oğlu maşallah anne sütü alıyor sadece 7 aylık gibi illa ki bebek görme vs toplanıyoruz millet karşılaştırıyor artık insan içine çıkasım da gelmiyo moralimin içinden geçiyolarMillet dediğiniz kim, gerçekten böyle mi diyorlar?
Karin guruldamasi acliktan değil gazdan da olabilir veya sindirirken oyle sesler çıkıyor emin ol tok olsa bile karnı guruldar. Yememesinin bir sebebi olabilir mi doktora götürdünüz mu bunun için?Ne kadar beslensemde şu moralim düzelmedikçe olmayacak sanırım ama dediğiniz gibi annelik işte o karnının guruldamasını duyup onu doyuramamak beni bitirdi ağlamamı tutamıyorum
Bir süre size yardim etmeyen kimseyle görüşmeyin zaten. İnsanlar öyledir çok kilolu olsa bu obez derler ne dediklerini unut ve sakin olMecburi sezeryan doğurdum yakın komşum bile buncacığa mı sezaryen oldun dedi yüzüme karşı benle bir doğuran alt komşumun oğlu maşallah anne sütü alıyor sadece 7 aylık gibi illa ki bebek görme vs toplanıyoruz millet karşılaştırıyor artık insan içine çıkasım da gelmiyo moralimin içinden geçiyolar
Daha dün gittim iştahı yok yemiyor hangi mamayı vermeliyim diyorum bana hangisini seviyorsa onu ver diyor iştahı yok onu napayım peki diyorum bir şekilde yedir dedi yani bir şekilde nasıl yiyecek bu çocuk açlıktan şekeri düşer diye endişe ediyorumKarin guruldamasi acliktan değil gazdan da olabilir veya sindirirken oyle sesler çıkıyor emin ol tok olsa bile karnı guruldar. Yememesinin bir sebebi olabilir mi doktora götürdünüz mu bunun için?
Görüşmüyorum artık karşılaşınca işim var abla diyip uzaklaşıyorum ortamdan o kadar öfkeliyim ki onlaraBir süre size yardim etmeyen kimseyle görüşmeyin zaten. İnsanlar öyledir çok kilolu olsa bu obez derler ne dediklerini unut ve sakin ol
Sakin ol kendini rahatlat hatta bebeginle birlikte banyoya gir sen sakin olursan bebegin de sakin olur. Banyoda bebeğini emzir boyle banyoda emzirirken su sesi onu rahatlatıyor anne karninda hissi veriyor ve emmesi de düzeliyor ama once sakin olDaha dün gittim iştahı yok yemiyor hangi mamayı vermeliyim diyorum bana hangisini seviyorsa onu ver diyor iştahı yok onu napayım peki diyorum bir şekilde yedir dedi yani bir şekilde nasıl yiyecek bu çocuk açlıktan şekeri düşer diye endişe ediyorum
Son çare onu da alıcam bakalım hani bir şey olmayacağını bilsem kan şekeri vs düşer diye korkuyorum hala sarılık bir de bu çocuk zaten başta bundan emmedi bu sefer süt azalınca da memeye döndü biberon reddi yaşıyorum resmenÖncelikle sakin olun, endişelenmenizi çok iyi anlıyorum ama bunun en büyük etkeni çevrenizden yapılan baskı gibi görünüyor. Kulaklarınızı tıkayın yalnızca kendi iç güdülerinizi ve bebeğinizi dinleyin. Bebeğiniz mamayı biberonu reddediyorsa eds yöntemi ile de denemenizi tavsiye ederim. Hem onun karnı doyar hem de emdikçe sizin sütünüz artar inşallah bu sayede
Çocuğa bir şey olmayacağını bilsem sıkıntı etmiycem zaten sarılık hala hastane ev gidip geliyoruz korkum o benim salak akrabam da dün ayyy benim de oğlan böyleydi öldü sonra demesin mi allahım allahımmm gözüme uykular girmiyo o yemedikçeSakin ol kendini rahatlat hatta bebeginle birlikte banyoya gir sen sakin olursan bebegin de sakin olur. Banyoda bebeğini emzir boyle banyoda emzirirken su sesi onu rahatlatıyor anne karninda hissi veriyor ve emmesi de düzeliyor ama once sakin ol
Bir şey olmaz beraber banyoya girin herkesi her şeyi unutunÇocuğa bir şey olmayacağını bilsem sıkıntı etmiycem zaten sarılık hala hastane ev gidip geliyoruz korkum o benim salak akrabam da dün ayyy benim de oğlan böyleydi öldü sonra demesin mi allahım allahımmm gözüme uykular girmiyo o yemedikçe
Ay ne sacma insanlarla muhattapsinis bir de onlarla gorusmek icin kucuk bebekle caba sarfediyorsunuz.Mecburi sezeryan doğurdum yakın komşum bile buncacığa mı sezaryen oldun dedi yüzüme karşı benle bir doğuran alt komşumun oğlu maşallah anne sütü alıyor sadece 7 aylık gibi illa ki bebek görme vs toplanıyoruz millet karşılaştırıyor artık insan içine çıkasım da gelmiyo moralimin içinden geçiyolar
Onuda deneyeceğim teşekkür ederim şu kafadan bi çıkabilsem bi moralim yükselse belki sütüm de artar ama beceremiyorum imkanım olsa psikolojik destek alacağım gerçekten hakketten o dereceyim zaten lohusalığımda berbat geçti hastanelerde yoğun bakım kapılarında evde yatakta tek başıma kavgalarla vsBir şey olmaz beraber banyoya girin herkesi her şeyi unutun