- 1 Aralık 2021
- 249
- 79
- 25
-
- Konu Sahibi Fantastikivi
Komşularım doğurunca değişti zaten ben de bu yüzden afalladım zaten benim sık görüştüğüm kadınlar değiller kayınvalidem ile aynı apartmanda oturuyoruz onun yakın komşuları ben ordayken illaki gelen oluyo artık işim var diyip uzaklaşıyorum yaşlarına hürmeten susuyorumAy ne sacma insanlarla muhattapsinis bir de onlarla gorusmek icin kucuk bebekle caba sarfediyorsunuz.
Iki cocuk dogurdum. Insallah ucuncuyu dogurunca kimse ile gorusmeyecegim. Tum gun evde bebegim ve cocuklarim ile ilgilenecegim. Kimse ile muhattap olmayacak, muhabbet etmeyecegim. Cunku bunlarin hic faydasi olmadigini gordum.
Benim bebegim de ne meme ne biberon emiyordu, sonra biberonu degistirip buyuk delikli bir biberon aldim, cocuk emmeye basladi. Lansinoh biberon denedini mi? Benim cocuklarim onu sevdi. Bir de belki inek sutu alerjisi vardir. Keci sutu mama denediniz mi?
İki ayda 1800 gr almış gayet iyi merak etmeyin. Sizin stresiniz bebeğinize geçtiği için de huzursuzlanıyor olabilir. Bu süreçte kimseyle görüşmeyin gelene kapınızı açmayın inanın ki daha iyi gelecek sizeSon çare onu da alıcam bakalım hani bir şey olmayacağını bilsem kan şekeri vs düşer diye korkuyorum hala sarılık bir de bu çocuk zaten başta bundan emmedi bu sefer süt azalınca da memeye döndü biberon reddi yaşıyorum resmen
Artık görüşmüyorum yaşları büyük olmasa susmuycam da ağzıma geleni söylerim de dillerine düşüp ordan burdan duymak bar bide işleri güçleri Mahalle dedikodusu zatenİki ayda 1800 gr almış gayet iyi merak etmeyin. Sizin stresiniz bebeğinize geçtiği için de huzursuzlanıyor olabilir. Bu süreçte kimseyle görüşmeyin gelene kapınızı açmayın inanın ki daha iyi gelecek size
Şimdi bi uyusa 5 e kadar anca uyanıyo uyanmazsa o memeyi ağzına asla sokamıyorum uyanmıyorda ağlasa da geri uyuyo biberonunu zaten tutuyodu bu zamana kadar onunla emdi bir anda redde başladı en azından onu alsa ağzına sokunca içerdi eskiden uyanmasa daAynı şeyleri yaşadım, sağıp veriyordum mümkün mertebe. Kilo alamıyordu kızım doktorlar mama da verin diyordu ama kaç tane mama denedik toplasan 1 biberon mama içmemiştir o dönemlerde. Kaç tane mama çöp oldu bizim de. Gece uyurken 2 saatte bir kalkıp emzirdim hep bu sayede sütüm de geliyordu gündüzleri de 5 kez sağıp veriyordum. Biberon olarak lansinoh denedik onu aldı. Madem mama istemiyor süt istiyor gece bol bol emzirmeye çalışın, uyurken. Siz de mümkün olduğunca dinlenin , rezene kimyon çayı için, tahin helvası bulgur yiyin sakin olmaya çalışın, sütünüz artacaktır inşallah
Lütfen sakin olun aynı seyleri yasayan o kadar cok kadın var ki ben kendimi hep böyle sakinleştirdim bende 3.bucuk aylık bi bebiş qnnesiyim. Aynı seyleri aynı aylarda yasadık bi 10gün kadar emzirirken ter döküyodum pozisyon degiştir meme degiştir şekil degiştir derken o günler geride kaldı. Şimdi büyüdükçe bambaska huyları cıktı mesela. Hic milletin lafına bakıp canınızı sıkıp kendinize dünyayı dar etmeyin. Sakin olun ve içinizdeki sese kulak verinŞimdi bi uyusa 5 e kadar anca uyanıyo uyanmazsa o memeyi ağzına asla sokamıyorum uyanmıyorda ağlasa da geri uyuyo biberonunu zaten tutuyodu bu zamana kadar onunla emdi bir anda redde başladı en azından onu alsa ağzına sokunca içerdi eskiden uyanmasa da
Anlıyorum, aynı şeyleri yaşadım 9 ay boyunca tüm günüm kızımı beslemeye çalışmakla geçti. Sağardım 3 saat boyunca o sağdığımı vermeye çalışırdım 10 cc içerdi bırakırdı, 20 içerdi bırakırdı 30-40 içse sevinirdik. Sonra yine sağardım yine aynı döngü… Uyurdu ben yine 2 saatte bir kalkıp emzirmeye çalışırdım. Tabi biz sonradan alerjisi olduğunu öğrendik ondan sonra bir nebze düzeldi. Belki sizde de bir sorun olabilir, burnu tıkalı olabilir atak haftasında olabilir, dediğim gibi sakin olun zamanla öğreneceksiniz. İnanın en iyi doktorlar bile anlamayabiliyor, zamanla siz ne sorun olduğunu çözeceksiniz sadece biraz sabırŞimdi bi uyusa 5 e kadar anca uyanıyo uyanmazsa o memeyi ağzına asla sokamıyorum uyanmıyorda ağlasa da geri uyuyo biberonunu zaten tutuyodu bu zamana kadar onunla emdi bir anda redde başladı en azından onu alsa ağzına sokunca içerdi eskiden uyanmasa da
Biberonda ikinci el deneyin isterseniz. Valla oyle cinslee ki bebekler de. Benimki de beni emmedi, mamayi da bitirmiyor. Allahtan ek gidaya basladi da kemik suyuydu, balikti, yumurtaydi onlardan besleniyor diye icim rahatladi. Yoksa ilk 6 ay ben de besleme kavgasi verdim.Komşularım doğurunca değişti zaten ben de bu yüzden afalladım zaten benim sık görüştüğüm kadınlar değiller kayınvalidem ile aynı apartmanda oturuyoruz onun yakın komşuları ben ordayken illaki gelen oluyo artık işim var diyip uzaklaşıyorum yaşlarına hürmeten susuyorum
Normal uclu biberon içmedi aventinkini aldım sızdırdı damaklı aldım içti son şu 2/3 haftadır içmiyor dün nuk un anne göğüsüne yakın geniş ağızlı damaklısını aldım ondan da içmedi. O kadar çok para döktüm ki
Büyükleri bi salla ağzı olan konuşur. Gerçekten senin sakin olman lazım. Bebekler biz stresli olunca anlıyorlar ve onlara da yansıyor bu durum. Kilosu dediğim gibi gayet iyi. Bence doktoru bi değiştir yani içmeyen çocuğa başka mamalar dene demesi garip. Mamayı alıp sağlık ocağına gidin ordaki ebeden rica edin o denesin bide. Yani aç olup içmemesi atak haftalarında oluyor genelde. Ne zamandan beri almıyor mamayı?Yok hiç almıyor mamayı aç ellerini emiyor karnın guruldamasını duydukça içip parçalanıyor biberonla verdiğimde ne anne sütünü kabul ediyor ne mamayı ağlamadan edemiyorum aç aç uyuduğu için uykuma da dalamıyorum hayır bir yandan döktüğüm paraya mı yanayım bu elimizin darlığında o kadar çaresiz ve tecrübesizimki büyükler tavsiye yerine destek yerine tam köstek oluyor zaten
Haklısınız da işte anne olmak buymuş emmeyince kendimi çok kötü hissediyorum inşallah dediğiniz gibi geçici bir şeydirLütfen sakin olun aynı seyleri yasayan o kadar cok kadın var ki ben kendimi hep böyle sakinleştirdim bende 3.bucuk aylık bi bebiş qnnesiyim. Aynı seyleri aynı aylarda yasadık bi 10gün kadar emzirirken ter döküyodum pozisyon degiştir meme degiştir şekil degiştir derken o günler geride kaldı. Şimdi büyüdükçe bambaska huyları cıktı mesela. Hic milletin lafına bakıp canınızı sıkıp kendinize dünyayı dar etmeyin. Sakin olun ve içinizdeki sese kulak verin
Yani 3 hafta oldu neredeyse ne kadar sürüyor bu atak günde 60 cc anca içiyor çocuk toplamdaBüyükleri bi salla ağzı olan konuşur. Gerçekten senin sakin olman lazım. Bebekler biz stresli olunca anlıyorlar ve onlara da yansıyor bu durum. Kilosu dediğim gibi gayet iyi. Bence doktoru bi değiştir yani içmeyen çocuğa başka mamalar dene demesi garip. Mamayı alıp sağlık ocağına gidin ordaki ebeden rica edin o denesin bide. Yani aç olup içmemesi atak haftalarında oluyor genelde. Ne zamandan beri almıyor mamayı?
Vallahi ek gıda yolu gözlüyorum bende ama şansına onu da yemez buBiberonda ikinci el deneyin isterseniz. Valla oyle cinslee ki bebekler de. Benimki de beni emmedi, mamayi da bitirmiyor. Allahtan ek gidaya basladi da kemik suyuydu, balikti, yumurtaydi onlardan besleniyor diye icim rahatladi. Yoksa ilk 6 ay ben de besleme kavgasi verdim.
Bu aya kadar gayet güzel biberon emiyordu ilk doğduğunda sarılık vardı ondan meme emmedi süt azaldı şimdi memeye dönünce de bir anda çoğalmadı süt haliyle hala sarılığı devam ediyor galaktozemiden şüphelendiler süt alerji testi gen testi hepsi temiz geldi sarılığın iki değeri varmış biri tehlikeli diğeri masum olan benim çocuğumun ikisi de yüksek bu yüzden biraz da sakin olamayışım eğer emmezse iyice hasta olur diye1. Kedi eniği, bu sıpa, zıkkım süt gibi ifadeler kullanmayın, sakin olun.
2. Bebeğinizin kilosu gayet iyi ayına göre, endişe etmeyin.
3. Bebeğiniz meme veya biberon almıyorsa dilbağı olabilir, kontrol ettirin.
4. Meme reddinin en büyük sebebi süt alerjisidir, diyet yapın.
5. Kimseyle görüşmeyin.
Teşekkür ederim desteğiniz için bizim sarılık hala olduğu için galaktozemi hastalığından şüphe ettiler bu da süt ve süt ürünlerindeki şekeri sindirememe gibi bir genetik rahatsızlık ama gen testi yaptırdık özelde çok şükür temiz geldi atak haftası olanilir ama böyle 3 hafta 1 ay sürer mi ya buAnlıyorum, aynı şeyleri yaşadım 9 ay boyunca tüm günüm kızımı beslemeye çalışmakla geçti. Sağardım 3 saat boyunca o sağdığımı vermeye çalışırdım 10 cc içerdi bırakırdı, 20 içerdi bırakırdı 30-40 içse sevinirdik. Sonra yine sağardım yine aynı döngü… Uyurdu ben yine 2 saatte bir kalkıp emzirmeye çalışırdım. Tabi biz sonradan alerjisi olduğunu öğrendik ondan sonra bir nebze düzeldi. Belki sizde de bir sorun olabilir, burnu tıkalı olabilir atak haftasında olabilir, dediğim gibi sakin olun zamanla öğreneceksiniz. İnanın en iyi doktorlar bile anlamayabiliyor, zamanla siz ne sorun olduğunu çözeceksiniz sadece biraz sabır
Iste bunu soylemeyin. Bence ek gida cogunlukla annenin cocuga yansitmasi. Eger anne rahat olur, cocugum bunu yiyecek sevecek diye inanirsa cocuk yiyor. Tedirgin olan annenin cocugu yemiyor. Benim fikrim bu. (Ama mesela benim emzirmw ile de ilgili kafam cok rahatti, ne oldu sa bu cocuk emmedi bilmiyorum. Yani meme ucumdan degil meme basimdan sutler geliyordu ama emmedi, az beslendi, kilo almadi, bezlerinde pembe kristaller oldu)Vallahi ek gıda yolu gözlüyorum bende ama şansına onu da yemez bu
Belki söylemesi kolay ama lütfen böyle şeylere takılmayın sizin üzüntünüz stresiniz bebeğede yansıyordurMecburi sezeryan doğurdum yakın komşum bile buncacığa mı sezaryen oldun dedi yüzüme karşı benle bir doğuran alt komşumun oğlu maşallah anne sütü alıyor sadece 7 aylık gibi illa ki bebek görme vs toplanıyoruz millet karşılaştırıyor artık insan içine çıkasım da gelmiyo moralimin içinden geçiyolar
İnşallah sağlığı etkilenmesin de kilo değil benim derdim zaten hasta ve bağışıklığı düşük sarılık ve cmv enfeksiyonu var çocukta emmeyip iyice güçsüz düşer diye sıkıntım inşallah geçicidir atak tarzı bir şeydirIste bunu soylemeyin. Bence ek gida cogunlukla annenin cocuga yansitmasi. Eger anne rahat olur, cocugum bunu yiyecek sevecek diye inanirsa cocuk yiyor. Tedirgin olan annenin cocugu yemiyor. Benim fikrim bu. (Ama mesela benim emzirmw ile de ilgili kafam cok rahatti, ne oldu sa bu cocuk emmedi bilmiyorum. Yani meme ucumdan degil meme basimdan sutler geliyordu ama emmedi, az beslendi, kilo almadi, bezlerinde pembe kristaller oldu)
Neden anlatiyorum bu kadar: yalniz degilsiniz. Hepimiz yasiyoruz bebek buyuturken sikintilar.
Ayy Allah korusun ): Hiç merak etmeyin herkesin böyle zamanları olup geçiyor. Emiyormuş belki sütünüz gerçekten yetiyodur? Kilosu önemli olan. Her karın gurultusu açlıktan olmuyor. Barsaktan gaz sesi de geliyorÇok şükür emmesede biberonu sokunca ağzına içiyordu sütü şimdi uyurken sokuyorum hemen uyanıyo ağzından köpürterek çıkartıyor sütü sinirlerim harap olmuş durumda 2 haftadır toplasan vallahi 2 biberon süt ya içti ya içmedi açlıktan öşecek sanki nasıl dayanıyo sıkıntı ne anlayamıyorum
Benim bebeğim doğduğu zamanda benim sütüm çok az dı ve yetmediği için ağlayıp duruyordu ateşi 39 a çıkmıştı açlıkdan hastaneye götürdüler ben gidemedim çok dikişm vardı inan ablam bile ben o haldeyken bu çocuk aç yazık doymuyo sütün yetmiyo diyip duruyordu çok üzülüyordum ama kimseyi dinlemedim sakin kalmaya çalıştım ve sürekli emzirmeye çalıştım arttı ama 1,5 ay sonra sütüm tamamen kesildi ve gelmedi mama vermeye başladım şuan 1 yaşında çok şükür kilosuda sağlığıda iyi yani endişelenmen çok normal ama sakin olmaya çalış çünkü sütün o yüzden de az olabilir zaman o kadar çabuk geçicek ki bu günleri unutucaksın, sen çok iyi bir annesin eminim her şey yoluna girerMerhaba anneler bebeğim 2 aylık 2800 doğdu sarılık oldu hiç emmedi hep biberonla sağıp verdim mama verdim derken 2 aya geldiğinde güç bela 4600 oldu fakat bu lanet 2 ay sendromumu nedir bilmem günde toplam 60 cc mama anca içiyordur emiyor ama doymuyor sütüm çok az yetmiyor açlıktan ellerini yiyen bebe mamayı yemiyor artık sinir krizleri geçirıyorum bazen ona yansıyacak diye korkuyorum millet zaten kedi eniği gibi bune böyle dedikçe bu sıpa kurudu kabuğuna girdi bu 6. Mama 3. Biberon ne denesem olmadı bir yandan hastane bir yandan bu maddi manevi çöktük artık şırıngayla midesine basıyorum mamayı o sinirden ağlıyor ben sinirden ağlıyorum saçlarımı yoluyorum zaten doğumdan beri hastanelerdeyiz hiçbir şey yokmuş gibi bide bu çocuğun açlık protestosu çıktı başıma. Açlıktan karın gurultusunu duyuyorum ya psikolojim bozuldu anne sütü içiyo yetmiyo artmıyor da zıkkın süt zaten herkes sütün az doymuyo diye beni yetersiz hissettirdi ama en azından mamasıyla besliyorum diye avutuyordum kendimi şimdi temelli anne sütüne dönüp sütün doyurmaması beni iyice yetersiz ve berbat hissettiriyor ne yapacağım ben hanımlar Allah aşkına bir yol söyleyin nolursunuz 4 duvar arasında çıldırmamak için balkonlara atıyorum kendimi ne hastalığı bitiyo ne derdi bitiyo gün doğmasın istiyorum artık yeni bir şey çıkacak diye yorulduğumdan değil beceremediğimden bebeğime yetemediğimden ödüm kopuyo artık açlıktan ölecek diye