Kusura bakmayın ama "yeni birini bulana kadar nikah kalsın demek" psikolojik olarak sağlıklı olmadığınızın bir kanıtı adeta.
3 defa evlenip 3. daha bitmeden 4.yü planlıyorsanız da sorun bariz sizde. Ve bence bunun siz de farkındasınız.
Ayrıca hakkınızda uzaklaştırma kararı çıkmış. Pek kolay çıkmaz bu karar. Açıkçası ben sizin bahsettiğiniz kadar masum olduğunuzu düşünmüyorum. Yani bi de eşinizi dinlesek o neler diyecek bilmiyoruz.
Kanunen bipolar olmak suç değil. Tazminatı neye güvenerek alacakmış onu merak ettim doğrusu. Başka bir şey var demek ki.
Yani bipolar bozukluktan dolayı dengesiz ve uç davranışlar sergilemek, hakaret etmek, kırıp dökmek, fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulamak, telefonla veya bulunduğu yere giderek tacizde bulunmak gibi şeyler yaptıysanız ki muhtemelen yaptınız ki o kararlar çıkmış, evet kanunen suçlusunuz. Ama sağlıklı olmadığınız için de karşı tarafıntazminat alabileceğini sanmıyorum.
Tazminat ödetilmese de bipolar bozukluğu olan biriyle evli kalmayı istememek sağlam bir boşanma nedenidir, o ayrı. Çünkü bipolar olan kişiyle bırakın evliliği arkadaşlığı bile yürütebilmek çok zor. Başıma geldi ordan biliyorum. Ya çok mutluyduk ya kanlı bıçaklı. Ağzına geleni söyler sonra da hiçbir şey olmamış gibi ağlaya ağlaya özür dilerdi. Birden muhtaç ve zavallı birine dönüşürdü. Ortası yoktu yani. Bir süre sevgi pıtırcığı olurdu, sonra yine kırar dökerdi. Zamanla bende zerre his kalmadı. Düzelmeyeceğini anlayınca da arkama bakmadan kaçtım. Peşimi aylarca bırakmadı. Kabus gibi günlerdi. Sebepsiz öfke patlamalarından, ataklarından dolayı kendi ailesi dışında kimse kalmadı çevresinde. Yaşayan için de çok zor bir durum gerçekten..
Herneyse.. Umarım tedavi görüyorsunuzdur ki bu sadece atakları hafifletilebilen bir rahatsızlık diye biliyorum. İlaç kullanılmadığında tekrarlayan, tamamen düzelmeyen bir problem, bi kişilik bozukluğu yani.
Bu sebeple lütfen kendinizi kandırıp evliliğin düzeleceğini sanmayın. Eşiniz eşyaları toplamış, uzaklaştırma kararı çıkartmış, başkasıyla görüşüyo. Onun için çoktan bitmiş yani bu evlilik.
Buradan söylemekle olmuyo tabi ama lütfen bundan sonra kendi keyfiniz için 4. bir kişiyle evlenmeyin, en azından o imzayı atmayın çünkü muhtemelen sonuç hiç değişmeyecek. Zaten zor olan hayatınızı iki kişilik zorlaştırmayın. İmza atmadan sevin, sevilin. Yoksa resmi ayrılıklarda zararlı yine siz çıkarsınız.
Ayrıca madem eşiniz sizi aldatmış, yazışmaları görmüşsünüz, o halde ispatlayın, tazminatı siz alın. Tabii boşanmak istiyorsanız.. Ki istediğinizi de düşünmüyorum. Ne olursa olsun yeter ki bu da gitmesin diyorsunuzdur. Yalnız bunun adı alttan almak değil, sevgi de değil. Bağımlılık. Yani yine yenilmekten, yalnız kalmaktan, kaybetmekten korkmak. O kadar.
Ne yazık ki düzelecek bir konumda değilsiniz artık. Ve siz isteseniz de istemeseniz de çok yüksek ihtimalle o dava fazla uzamayacak. Acı ama gerçek. Allah yardımcınız olsun.