• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma psikolojik şiddet yardım

Canım bu arada naçizane tavsiyem,sakin dava açmadan evden çıkma,terk etmek kusur sayılıyor.Hakliyken haksız duruma düşme
Biliyorum anlaşmalıya ikna ettim bugün. Yine gece gece bağırıp çağırmaya başladı üstelik annemin yanında annem öyle şaşırdı ki. Çok kötüyüm tahmin bile edemezsin.ne yapıcağını bilememek çok zor. İşimi bırakmıştım hamileyken 3 yıldır çalışmıyorum. Kızım daha 2.5 bile olmadı. Öyle zorki neyi düşüneceğimi şaşırdım en kolay yolla halletmek istiyorum. Ben kendimi nasıl bu hale düşürdüm bilmiyorum. Nasıl böyle bir hata yaptım işimi bıraktığım için yaşıyorum belkide bunları nasıl olsa gidemez diyor belkide. Ama işi bırakmamış olsam bebeğime bakıcak kimse yoktu kendim büyütmek istedim ben bunu bilemezdim ki.çünkü o böyle bir adam değildi ki. Şimdiye kadar savunduğum hiçbirşeyi kendi hayatımda yapmadığımı görüyorum. Çocuğumu alıp gitsem tacizlere maruz kalıcam kızımı bu duruma düşürmektemekte istemiyorum. eskiden avaz avaz hakkını savunan kadını kaybettim ben hiç gücüm kalmamış gibi karşılık bile vermiyorum öyle yoruldum ki özgüvenim benliğim kaybolmuş gibi çok güçsüz hissediyorum kendimi. 2 yıldır resmen kabusu yaşıyorum. Pzst sen hazırlat protokolü imzalayım bitsin dedim.Annemin yanında sen bana kadınlık mı yaptın diyor düştüğüm rezilliğe bak bir insan ne kadar küçük düşebilir ki. Bir taraftan annemi sakinleştirmeye çalışıyorum gece olmuş gidelim diyor öteki sen bilerek beni annenin yanında kıışkrtıyorsun diyor. Kızım uyanıcak diye susturuyor onlalrı allahım ben ne yaşıyorum böyle dışarı çıkma yasağı var bir taraftan ama yarın sabah giderim ben durmak istemiyorum.

Merhaba, 10 yıllık evliliğimi eşimden gördüğüm psikolojik şiddet sebebi ile bitirme kararı aldım. En son Aralık ayında yine burada '' dışarda bana kadın çok'' başlığı ile konu paylaşmıştım. 2 ay geçti üzerinden ve maruz kaldığım şiddet dozu artarak bugüne kadar devam etti.ağız dolusu küfürler, hakaretler, gece gündüz demeden ses yükselterek bağırması kapıya pencereye vurması şeklinde arttı. Boşanmak istiyorum evet ama yaşadığım bu psikolojik şiddeti nasıl kanıtlayabilirim. Şahit sunamam çünkü gören duyan kimse yok. Bunu yasal olarak nasıl kanıtlayabilirim. Ses kaydı, video ne yapabilirim? Anlaşmalı boşanmak istediğimi çocuğumuz için bundan sonraki süreçte görüşmek zorunda olacağımızı ve bu sebepten birbirimize saygılı davranıp kötü ayrılmayalım ayıpsız ayrılık derler ya hani bunu yapalım dediğimde aldığım cevap '' '' ben senden ayıpsız ayrılamam'' oldu. Bu yaşadığım durumu nasıl kanıtlayabilirim? Avukatlar ya da boşanma sürecinden geçmiş hanımlar yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemeliyim?
bende şu anda boşanma sürecine girmek üzereyim ve Bi avukatla sürekli iletisim halindeyim. size de tavsiye ederim bunu Allah yardımcınız olsun.

bende şu anda boşanma sürecine girmek üzereyim ve Bi avukatla sürekli iletisim halindeyim. size de tavsiye ederim bunu Allah yardımcınız olsun.
Evden ayrılmamda bir sakınca var mı sürekli hakaret ve küçük düşürücü sözlere maruz kalıyorum. siz ayrıldınız mı evinizden.

Evden ayrılmamda bir sakınca var mı sürekli hakaret ve küçük düşürücü sözlere maruz kalıyorum. siz ayrıldınız mı evinizden.
evet iki gün oldu evden gideli daha çok yeni benimde olaylarım. görüştüğüm avukat merak etme o sıkıntı çıkarmaz Bi kadın yuvasını boşuna terk etmez dedi bana ama bizim olaylarımizda aldatmaya yakın şeyler de var yaşanılanlar etkili oluyo mu bilmiyorum o yüzden Bi avukatla görüşmeniz daha sağlıklı olur bence

evet iki gün oldu evden gideli daha çok yeni benimde olaylarım. görüştüğüm avukat merak etme o sıkıntı çıkarmaz Bi kadın yuvasını boşuna terk etmez dedi bana ama bizim olaylarımizda aldatmaya yakın şeyler de var yaşanılanlar etkili oluyo mu bilmiyorum o yüzden Bi avukatla görüşmeniz daha sağlıklı olur bence
Anlıyorum teşekkür ederim. Umarım sizin içimde en hayırlı şekilde sonuçlanır

Neden bu kadar değişti
Siz işten çıkınca ekonomik sorunlar var da çözemiyor mu acaba
Garip

Biliyorum anlaşmalıya ikna ettim bugün. Yine gece gece bağırıp çağırmaya başladı üstelik annemin yanında annem öyle şaşırdı ki. Çok kötüyüm tahmin bile edemezsin.ne yapıcağını bilememek çok zor. İşimi bırakmıştım hamileyken 3 yıldır çalışmıyorum. Kızım daha 2.5 bile olmadı. Öyle zorki neyi düşüneceğimi şaşırdım en kolay yolla halletmek istiyorum. Ben kendimi nasıl bu hale düşürdüm bilmiyorum. Nasıl böyle bir hata yaptım işimi bıraktığım için yaşıyorum belkide bunları nasıl olsa gidemez diyor belkide. Ama işi bırakmamış olsam bebeğime bakıcak kimse yoktu kendim büyütmek istedim ben bunu bilemezdim ki.çünkü o böyle bir adam değildi ki. Şimdiye kadar savunduğum hiçbirşeyi kendi hayatımda yapmadığımı görüyorum. Çocuğumu alıp gitsem tacizlere maruz kalıcam kızımı bu duruma düşürmektemekte istemiyorum. eskiden avaz avaz hakkını savunan kadını kaybettim ben hiç gücüm kalmamış gibi karşılık bile vermiyorum öyle yoruldum ki özgüvenim benliğim kaybolmuş gibi çok güçsüz hissediyorum kendimi. 2 yıldır resmen kabusu yaşıyorum. Pzst sen hazırlat protokolü imzalayım bitsin dedim.Annemin yanında sen bana kadınlık mı yaptın diyor düştüğüm rezilliğe bak bir insan ne kadar küçük düşebilir ki. Bir taraftan annemi sakinleştirmeye çalışıyorum gece olmuş gidelim diyor öteki sen bilerek beni annenin yanında kıışkrtıyorsun diyor. Kızım uyanıcak diye susturuyor onlalrı allahım ben ne yaşıyorum böyle dışarı çıkma yasağı var bir taraftan ama yarın sabah giderim ben durmak istemiyorum.
Canım iş bırakmayınca da aynı şeyleri yapıyorlar,hamur neyse o.Keske böyle olmasaydı kıymet bilselerdi ama en azından anlaşmaya tamam demiş,caymazsa tabi

poga çok geçmiş olsun, size ve psikolojik şiddet görüp fiziksel şiddet değil ki nasıl ispat ederim, psikolojik şiddeti nasıl kanıtlarım diye soran düşünen tüm kadınlara cevaben, psikolojik şiddet kanıtlanıp rapor alınabiliyor, anlaşmalı boşanmaya karar vermişsiniz ama ola ki anlaşmalıdan vazgeçilirse, çekişmeliye dönerse diye yazıyorum.
Psikolojik şiddet görüp bunu boşanma dilekçesinde belirtmek isteyen tüm kadınlar Üniversite Hastanelerinin Adli Tıp bölümüne başvurarak rapor düzenlenmesini talep edebilirsiniz.
Dava açmadan önce bu raporu alıp dilekçenize ekleyebilirsiniz.
Şayet bulunduğunuz yerde üniversite adli tıp bölümü yoksa, üniversite hastanelerinin psikoloji servisinden randevu alıp uzmana görünün ve psikolojik şiddet raporu almak için ne yapmanız lazım, nerelere başvurabilirsiniz bilgi edinin.

Back