• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 sene bebek istedim Allah verdi şimdi bende istemiyorum gibi hissediyorum nolur bana yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın kendini kontrol edemiyor hem ona hem bebeğine yazık olacak.
Söz konusu anne olma isteği, bebek olunca duygusal yaklaşıyoruz, doğur doğurma diyemem fakat üzerinde iyi düşünülmesi gerekiyor, 40 haftayı hadi bilemediniz 36 haftayı tamamladınız, lohusalığı da atlattınız, bebeklerin yaş sendromları var ve aşırı zorlayıcı oluyor bu sendromlar, bebeğiniz mizaç olarak kolay bir bebek de olmayabilir.

Bilmiyorum ben mi çok teferruatlı düşünüyorum 🙄

Toz pembe bakılacak yanı yok ki bunun kendisine de çok üzülüyorum gerçekten elinde olmayan duyguları yaşıyor. Ev değiştiremedi ya ötesi var mı gündeminde büyük olan olay neyse onunla ilgili sıkıntılar yaşıyor evi unuttu suan hamileliğe odaklı doğurursa bebeğe de yazık olcak kendine de, aldırınca da sıkıntı yaşayacak ama en azından sadece kendisiyle mücadele edecek.
Evet okudum ev konusunu. Mune Hanımda çok güzel açıkladı hiç hafife alınacak yanı yok şimdiden fazla gelmiş çünkü psikolojisi çok hassas üstelik bir tedavi süreci var eşi olsun annesi olsun doktoru olsun çok sıkı bir takip gerekir terapiyi aksatmamasi gerekir yani kendiside açıkladı her yerden taşıyor endişem dedi genetik benimkide dedi okb anksiyete değil sadece kişilik bozukluğu tanısı da var .Tüm bunların ışığında bende konu sahibini hiç üzmek istemiyorum Fakat biz garanti veremeyiz her şey iyi olacak diye .Ben bunun altından kalkamam aksi bir durumda bu nasıl bakarım endişesi degilki sadece .Konu sahibi yer değiştirince düzeni bozulunca günlerce tetiklenen bir durumda .Mune Hanım çok güzel özetledi .Onu en iyi doktoru anlar bu durumda .Onları dinlemeli

Arttırıyorum evlenmek.
Kocası böyle kabul etmiş ama zavallı bebenin suçu ne. Benim böyle sorunlarım olmamasına rağmen hamilelik lohusalık derken huniyi takcaktım nerdeyse🤦‍♀️ sağlam kafa lazım bebek için

Onu en iyi doktoru anlar bu durumda .Onları dinlemeli
Aynen öyle, biz buradan ne desek olmaz.
Şunu yap bunu yapla çözülecek bir durum değil, gebelikte atak geçirebilir lohusalıkta atak geçirebilir ve ben sitedeki bazı arkadaşlardan biliyorum bizzat atak zamanlarına denk geldiğim oldu özelden iletişime geçip en azından sitede herkesin göreceği yerlere yazmasınlar diye dikkatlerini üzerime çektiklerim var çünkü atak gelince ne söylediklerini ne yaptıklarını bile bilmiyorlar.

Cidden basit bir şey değil.

Söz konusu anne olma isteği, bebek olunca duygusal yaklaşıyoruz, doğur doğurma diyemem fakat üzerinde iyi düşünülmesi gerekiyor, 40 haftayı hadi bilemediniz 36 haftayı tamamladınız, lohusalığı da atlattınız, bebeklerin yaş sendromları var ve aşırı zorlayıcı oluyor bu sendromlar, bebeğiniz mizaç olarak kolay bir bebek de olmayabilir.

Yoo çok doğru düşünüyosunuz. Hamilelik lohusalık ayrı zor bir canlıyı sıfırdan yetiştirmek büyütmek ayrı zor. Yeri gelecek günlerce uykusuz kalcak bazen bir lokma yiyemicek en temel ihtiyaçlarını gidermekte zorlanacak. Zaten bu kadar psikolojik problemi varken bu sorumluluğu kaldırabileceğini düşünmüyorum.

Yok yok cok doğru düşünüyorsun abla cocuk dediğimiz şey benim diyen insanın sabrını zorluyor. Kendisiyle savaşan birini alt üst eder,bende kolay kolay birine böyle şeyler söylemek istemem evlat konusunda ama büyük sınavlar vereceği belli misal bu cocuk hastalansa hastanelerde gezmesi/kalması gerekecek, onun için bir çok yeni şey deneyimlemek zorunda kalacak, insanlarla mücadele edecek tüm bunların yanında çocuğun sendromlarıyla mücadele edecek zor yani bilmiyorum allah kolaylık şifa versin diyim.

Ben yumurta kokuyor yiyemiyorum diye vicdan azabı çekiyorum

Anladığım kadarıyla normal bir psikolojide değilsin sigara içmenden belli.

Bence ilk kendini düşün, sonra bebeğini. Yapamıyorsan aldır.

Yaşın 25 ise küçük zaten. Sağlam düşün eşinle karar ver.

Çocuk bu bir hayat. Bir insan yetiştireceksin.

Evet okudum ev konusunu. Mune Hanımda çok güzel açıkladı hiç hafife alınacak yanı yok şimdiden fazla gelmiş çünkü psikolojisi çok hassas üstelik bir tedavi süreci var eşi olsun annesi olsun doktoru olsun çok sıkı bir takip gerekir terapiyi aksatmamasi gerekir yani kendiside açıkladı her yerden taşıyor endişem dedi genetik benimkide dedi okb anksiyete değil sadece kişilik bozukluğu tanısı da var .Tüm bunların ışığında bende konu sahibini hiç üzmek istemiyorum Fakat biz garanti veremeyiz her şey iyi olacak diye .Ben bunun altından kalkamam aksi bir durumda bu nasıl bakarım endişesi degilki sadece .Konu sahibi yer değiştirince düzeni bozulunca günlerce tetiklenen bir durumda .Mune Hanım çok güzel özetledi .Onu en iyi doktoru anlar bu durumda .Onları dinlemeli
İyileşmesini umuyorum inşallah en kısa sürede aşar her şeyi destek alarak böyle zor

Evet ama bebeğimi aldırmak istemiyorum düzelme şansım yokmu? Eşime en büyük hayalini vermek istiyordum kendimde anne olmak istiyordum
Arkadaşım kimseye öyle hamile kaldığı günün akşamı o sandığınız devasa annelik sevgisi yüklenmiyor.
İnsan hem seviniyor, hem korkuyor dünyaya canlı getirmek öyle storylerde gördüğünüz gibi sürekli hoplayarak ziplayarak kutlanan bir şey değil.
Benim hiç bir şeyim yoktu porspartum yaşadım tedavilerle hamile kalıp bekledigim bebegi kabullenemediğim iki ay kadar süre geçirdim.
Endişelenmeniz normal, korkmanız normal günahınamı giriyorum acaba diye düşünmeniz normal ki bunlar iyi bir anne olacağınızın işareti ancak anksiyetenize bir çare bulun yani bu duygular sizi esir almasın.
Yok ben yapamiyorum yapamayacağım diyorsanizda çocuğa yazık etmeyin.
Ama dediğim gibi kimse hic endiselenip hic korkmadan anne olmuyor.
Sana muhtaç bir canlı dünyaya getireceksin hesabini iyi yap.

Kisilik bozuklugunun turu neymis?

Onu yazmamış ama tanılı kişilik bozukluğu olduğunu yazmış eski konusunda.
Bizden ziyade psikolog üyeler yazsa keşke🙄
Haklisin 🙏

Aslinda cidden psikolog / psikiyatrist uyelerimiz gorsede iki cift laf etse, belkide boyle konusarak yanlis sonuclara sebep olabiliriz

Haklisin 🙏

Aslinda cidden psikolog / psikiyatrist uyelerimiz gorsede iki cift laf etse, belkide boyle konusarak yanlis sonuclara sebep olabiliriz
Yani açıkça yazacağım ama kötü bir niyetim yok, bedensel rahatsızlıklarda hastalığın seyri az çok bilinir, hastalığı olan kişi konu açınca ona göre bir yönlendirme yapılır, kendisinde veya çevresinde aynı hastalığı yaşayanlar tecrübelerini paylaşır vs ama psikolojik rahatsızlıklar öyle değil, özellikle ağır sonuçları olabilecek psikolojik rahatsızlıklarda.

Şu sitede 20 senede o kadar psikolojik rahatsızlıklara şahit oldum ki rahatça şunu yap diyemiyorum, teşhisli psikolojik hastalığı olan tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kişi var KKde.
Kimisininki nispeten basit sıkıntılar ama çok ağır vakalarda var, yorguncicek için de sadece terapi diyebiliyorum, eşinden de ziyade hastalığını takip eden doktorun yönlendirmesi lazım, ilaçlarının bile dozu arttırılmış, gebelikte doz arttırma kolay kolay yapılmıyordur sanırım.

Tedavinizi aksatmayın. Burada ruh sağlığı iyi olmayan birine başka bir yorum yapamam maalesef. Bipolar bir tanıdığım anne oldu ve annelik işinde mükemmel ilerliyor, hayatta en istikrarlı yaptığı şey annelik ve çok yakıştı annelik ona. Ama tedaviyi, doktorunuzu dediklerini aksatmamak zorundasınız. Allah yardımcınız olsun. 2 gün sonra benim doğumum var dün gece uyandığımda ağrıyla ben nasıl doğum ağrısıyla bebeğe bakacağım diye ağladım, sabah uyandığımda pişman oldum. Annelik hamilelik böyle bir yolculuk

Burada doğur bir şey olmaz diyen kadınlara hayret ettim, hanımlar gerçekten iyi misiniz siz nasıl destek verebiliyorsunuz. Şiddetli okb+kişilik bozukluğuna lohusalık eklenince ne olma olasılığı var az buçuk tahmin edin. Haberlerde okuyosunuzdur illa Allah esirgesin. Yapmayın, böyle gaz vermeyin. Tipik anksiyete değil bu çok ciddi konu sahibinin yaşadığı. Bebekte normal psikolojide olmayacak, kadın kendi evine bile geçememiş tetikleniyor, bebek demek çelik gibi sinirleri olan kadına bile kaygı bozukluğu yüklenmesi demek. Bu kaygısı ya bebek mikrop kaparsaya evrilirse ne olacak?
Lütfen tedavi olun 24 saatinizi buna adayın gerekirse, kendi evinize geçmekle başlayın. Adım atmak zorundasınız, Allah o bebeğin yardımcısı olsun

antidepresan kullanırken gayet iyiyim normal insan gibi ama neden şuan iyi gelmiyor anlamadım ilaçlar bana neden iyi gelmiyor
Yahu bir dur. Yeni hamilesin hormonlar sebebiyle bu düşünceler olabiliyor. Daha geçen de bir üye aynı şeyleri söylüyordu. İstiyordum ama hamile kalınca korkmaya başladım diye. Hamilelik sürecinde gelen korkuları geçici ve normal buluyorum. Ama önceki konularınız bilmeyerek söylüyorum madem istediniz, oldu Şimdi en iyi şekilde nasıl bakabilirim diye kendinizi eğitin. Duygusal ve bilgi acisindan kendinizi geliştirin. Ha bu korkular eger ki hormonlarla alakalı değilse hamilelikten önce dusunmeliydiniz bakabilir miyim? Psikolojim kaldırır mı? Ona iyi bir anne-baba olabilir miyiz? En ufak suphede korunmaliydiniz.

Ben de çocuğum olsun istiyorum ama aynı zamanda tabiki korkularım var. Kim "ooooo ben Süper bir anne olucam, dört dörtlük mükemmel bir çocuk yetistirecegime eminim" diyebilir ki? Korkular elbet olacak. Olsun ki kendi eksiklerini gör ve duzelt. Çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk. Bu sorumluluğun üstesinden gelmek elbette kolay olmayacak. Doktorunuz size yol gösterecektir yardım almaya devam.

Önce sigarayı bırak ve düzenli nefes egzersizi yap. İlaç tek başına yeterli olmaz. Çikolata kahve ve sigara inanılmaz tetikliyor. Bol su iç yürüyüş yap ve kesinlikle nefes egzersizini düzgün yap anksiyete yaşadığın an bulunduğun odadan çık hemen o an beynini meşgul et saçını tara mesala üstünü değiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X