• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 sene bebek istedim Allah verdi şimdi bende istemiyorum gibi hissediyorum nolur bana yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bebeği istiyorsun sadece şaşkınsın ve ona layıkıyla bakabilir miyim endişesi taşıyorsun. Onun sağlıkla dünyaya gelmesini istiyorsan ilaçları ve sigarayı bırak. Çocuk doğduğunda zaten ister istemez öğreniyorsun ki bebek bakım koçları var yardım alabilirsin. Şöyle düşün onun bir babası var sen bakamazsan o bakar kayınvalide bakar annen bakar alışırsın. Sorumluluk almak okbyi yenmene yardımcı olacak.
Muhabbet kuşu mu bu o bakmazsa diğeri bakar?!

Ben de hamile kaldığım zaman antidepresan kullanıyordum. Hatta hamileliğimi öğrendiğimde o kadar ağladım ki eşim istersen aldıralım dedi.Boş kese olsun istedim sanırım içten içe. Üstelik 2 senedir istiyordum bebek ama hamile kalınca çok hazırlıksız hissettim yine de. Sonra psikiyatriste gittim. İlaçlarımı yavaş yavaş kesti doktor. Sağlıklıca doğurdum canım kızımı. Ama lohusalık içimden geçti. Doktora gitsem kesin ilaç yazardı. Direttim emzirdim ama durumum kötüye gitti. Sonra psikolojik destek aldım. Terapi aldım. İlaç desteğim devam ediyor. Kızım hiç kötü birseye sahit olmadı. Sesimi bile ciddi ciddi yükseltmedim.hep ilgi ve sevgi gösterdim.

Size tek tavsiyem ne karar verirseniz verin doktor desteğini asla ama asla bırakmayın. Esen kalın

Doğurma diyenlere kızanları anlamıyorum bu öyle sıradan bir psikolojik rahatsızlık yaşıyorum durumu değil, kadının büyük kaygıları var bu kaygılara bir de evlat yetiştirme kaygısı eklenir mi? Sağlıklı bir kadın bile çocuktan sonra ne vesveseler yaşıyor. Yakın zamanda bebeğini 2. Kattan aşağı atan anne haberi olmuştu bunlar normal kafalarla çocuk büyütmenin stresiyle yapılan şeyler değil psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle oluyor. Evet belki bebek tüm anksiyetelerini törpüleyecek sana iyi gelecek diye ufak bir ihtimal var ama diğer ihtimal? Kumar mı oynuyoruz bir can üzerinde. Kadın kendini kontrol edemiyor hem ona hem bebeğine yazık olacak.

Merhaba arkadaşlar bu satırları yazarken o kadar kötü haldeyim ki Allah biliyor Ben 14 yaşından beridir anksiyete hastasıyım. konfor ve yer değişikliği yaşadığım zaman anksiyete tutuyor. Bunun sıkıntısını bekarken hallediyordum ama evliyken bu iş daha zor çünkü eşim üzülüyor. Ben ev almıştım ve taşınamadım oturduğum eve alıştım ve aşırı okb ile özel doktorda tedavi gördüm eşim bana yardımcı oldu tamam dedi taşınmadık adamın hevesini kursağında bıraktım. Şimdiki ise daha kötü. 2.5 senedir bebek hayali kuruyorduk 4 gün önceye kadar Allaha yalvardım bebek istiyorum diye Allah verdi ancak kendimi hiç mutlu hissetmiyorum karnımdaki bebeğe hiç alışamadım bakamam diye korkuyorum tek olmaya alışmışım gibi hissediyorum ve sanki bebeğimi allahım nolur affet istemiyor gibi hissediyorum bunu nasıl aşıcam eşim gene özel doktora götürdü ilacımın dozunu yükselttik ama hala iyi hissetmiyorum normal anneler gibi olmak istiyorum bebeğimi neden sevemedim o kadar anne hayali kurarken bunu anneme de söyleyemedim çünkü bana çok kızacak nolur bu geçici diyin anksiyete ataklarında sigara içiyordum ve şuanda içiyorum içerken üzülüyorum ama çok çaresizin nolur geçecek diyin eşim kahroldu
Benim psikoloji alt üst şu an yemek masasını bıraktım koltuğa uzandım beş dk arkam dönük saçımı başımı yoluyor bırakmıyor o kadar yorgunum ki. Çocuk bakmak başlı başına bir olay öyle psikolojim kötü falan diyip bırakabileceğiniz bir şey değil anca tam delirirseniz belki.

Tövbeler olsun bu ne 😧
Kişilik bozukluğu tanısı varmış konu sahibinin ve fake hesaptan eşine kızıp yapmış onu ergenken.Zaren durumun farkında benim evlenmemem gerekirdi diye yazmış bunu ona bir doktormu söyledi bilmiyorum çocuğada genetik olarak bu rahatsızlık gecebilirmiş bu kendi soyledikleri çok üzücü bir konu daha.Öyle basite indirgenecek kafamıza göre olur gider yazilacak birşey değil .

çocuk istememe sebebin yeterince iyi anne olamama endişesinden kaynaklanıyorsa bence bu hisse yaşamayan iyi anneler yoktur.
Çevrende sana destek olacak aile bireyleri yok mu onlarla paylaşsan hislerini? Hamilelik lohusalıkta sana destek olsalar?
Karnında bir mucize var. Senin karnında ama senden tamamen bağımsız kalbi atıyor kemikleri, eli yüzü yaratılıyor.
özellikle lohusalıkta çok zorlandım. Başkasının çocuğunu bana vermişler gibi hissettim hep. Hem dünyanın en zor hem de dünyanın en güzel hissini yaşatıyor annelik bana. Sadece zor olsaydı insan nesli çoktann tükenir kimse çocuk yapmazdı

Doğurma diyenlere kızanları anlamıyorum bu öyle sıradan bir psikolojik rahatsızlık yaşıyorum durumu değil, kadının büyük kaygıları var bu kaygılara bir de evlat yetiştirme kaygısı eklenir mi? Sağlıklı bir kadın bile çocuktan sonra ne vesveseler yaşıyor. Yakın zamanda bebeğini 2. Kattan aşağı atan anne haberi olmuştu bunlar normal kafalarla çocuk büyütmenin stresiyle yapılan şeyler değil psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle oluyor. Evet belki bebek tüm anksiyetelerini törpüleyecek sana iyi gelecek diye ufak bir ihtimal var ama diğer ihtimal? Kumar mı oynuyoruz bir can üzerinde. Kadın kendini kontrol edemiyor hem ona hem bebeğine yazık olacak.
Kişilik bozukluğu bebekle düzelmez bunu dünyanın hiç bir yerinde orneklendireneyiz size katılıyorum çocuğunu ayı kafesinin içine atan anneler buna örnektir doktor ne diyorsa onu dinlemeli bencede çok tehlikeli sonuçları olabilir bebek için .Geri kalanlar hayal dünyası yorumları

Kişilik bozukluğu tanısı varmış konu sahibinin ve fake hesaptan eşine kızıp yapmış onu ergenken.Zaren durumun farkında benim evlenmemem gerekirdi diye yazmış bunu ona bir doktormu söyledi bilmiyorum çocuğada genetik olarak bu rahatsızlık gecebilirmiş bu kendi soyledikleri çok üzücü bir konu daha.Öyle basite indirgenecek kafamıza göre olur gider yazilacak birşey değil .
Peki gerçekten hamile mi emin değiliz

@Yorguncicekpcoslu üzülsün istemem üzülsün diye de paylaşmadım ama yaptıklarının hepsi rahatsızlığıyla alakalı, kayınvalidesinin fotosunu da sosyal medyada küfürlü şekilde paylaşmış çünkü eşinin bazı davranışları, kayınvalidesine duyduğu öfke gibi duygular tetiklemiş bunun yaşının verdiği toylukla vs ilgisi yok, bu genç arkadaşımızın hastalığını tetikleyen şeyler oluyor ve bu şeyler olduğunda sağlıklı düşünemiyor, ki durumunun ciddiyetinin farkındadır zaten, bazen kişiye göre tavsiye vermek gerekir, bu konu tam da öyle bir konu.

Terapiye de gidiyorum demiş bundan sonra hiç bırakmadan devam etmesi gerekiyor zira gebelik zorlayacak doğum ve sonrası da zorlayacak, o arada eşiyle ters düşseler veya kayınvalide bir şeye karışsa yeniden tetiklenmeyeceğinin, tetiklenirse şunu da yapmazın garantisini hiçbirimiz veremeyiz.

Kendisi için de zor, hem hormonlarıyla hem psikolojik dalgalanmalarıyla baş etmeye çalışıp hem de aslında çok istediği bebeği için ne yapacağını bilemez halde bence şu an.

Rabbim bu kadar yana yakıla çocuk isteyen aklı başında insanlara vermez de gider nerede cahil olmadık insan var 3 er 5 er çocuk verir vardır Allah’ın bir bildiği bu lafım konu sahibine değil ortaya ediyorum yanlış anlamasın lütfen.

Kişilik bozukluğu bebekle düzelmez bunu dünyanın hiç bir yerinde orneklendireneyiz size katılıyorum çocuğunu ayı kafesinin içine atan anneler buna örnektir doktor ne diyorsa onu dinlemeli bencede çok tehlikeli sonuçları olabilir bebek için .Geri kalanlar hayal dünyası yorumları
Toz pembe bakılacak yanı yok ki bunun kendisine de çok üzülüyorum gerçekten elinde olmayan duyguları yaşıyor. Ev değiştiremedi ya ötesi var mı gündeminde büyük olan olay neyse onunla ilgili sıkıntılar yaşıyor evi unuttu suan hamileliğe odaklı doğurursa bebeğe de yazık olcak kendine de, aldırınca da sıkıntı yaşayacak ama en azından sadece kendisiyle mücadele edecek.

Konu sahibine doğur diyenler,arkandayız heee!!! ooooo!!! diyenler lütfen eski konularına bir baksınlar, kişilik bozukluğu var,öfkelenince acayip şeyler yapıyor,düzen takıntısı var,şehir dışına çıkamıyor belki hamilelikte durum daha kötü olacak, değil evden odadan çıkamayacak.Ben inançlı biriyim ama o canın doğduktan sonra başına geleceklerin destekleyicisi olamam,normal düşünme yetisiden uzak bir kadına kefil olamam Ama kalpten dilerim o can için en güzel en hayırlısı olsun...

Psikiyatrik ilaç kullanıyorsunuz, sigara içiyorsunuz. Bebeğin sağlığı tehlikede zaten. Eve de taşınamamışsınız. Evliliğinizin de iyi olduğunu düşünmüyorum. Doğacak çocuk sizi psikolojik olarak daha kötü hale getirir. psikolojik olarak düzelmeden anne olmanızın doğru olacağını düşünmüyorum.

Yani bu kadar psikolojik probleminiz olduğunu bildiğiniz halde neden tedavi olmadan bebek sahibi oldunuz? Bebek bakmak büyütmek zaten başlı başına anksiyete sebebi sağlam insanlara bile çok ağır geliyor. Ne diyeyim bilemedim çocuk doğana kadar bari düzenli psikolojik destek alın.
Arttırıyorum evlenmek.

Buradaki acımasız yorumlar yüzünden uzun süre bu foruma giremedim. Arkadaşlar deli misiniz ? Bu kadın zaten ağır bir süreç yaşıyor ve tedavi alıyor. Tedavi sürecinde çocuğu oldu tedavi olup sonra başlasaydı belki daha sağlıklıydı ama bu tür rahatsızlıkların tedavisi çok uzun sürüyor. Ve şu an yazdığınız yprumlar bile kadını etkiliyor. Şimdi sizin yardım talebinize karşılık şunu söyleyebilirim: tedaviyi asla bırakmayın doğum sürecine kadar. Lohusalık süreci de biraz zorlu bir süreç biliyorsunuz o zaman da devam ettirin tedaviyi. Bol bol yürüyüş yapın, yoga kursuna gidin. Nefes terapisi alın. Bunlar beden ve ruhu rahatlatır. Umarım her şey yoluna girer
Aynen kanka drların yapamadığını yoga yapacak eski konularına bir bak dicem de neyse

konfor alanımın bozulması asıl mesele aslında. Bir bebeğe bakabilecek cesaretim yok yada şuan çok yeni ondan mı böyleyim bilmiyorum. Yeni bir hayata geçecek herşeyim değişecek anne olmayı kaldırabilecek miym bilmiyorum 🤷🏼‍ çok çaresizim. Annem destek oluyor ama beynim kabul etmiyor. Eşim beni kabul ediyor ama böyle biriyle ömür geçermi? Şehir dışına çıkamıyorum ev değiştiremiyorum hepsi beynimin oyunları biliyorum ama bir bebeğin günahı yok bunu da biliyorum
Tipik ansiyete izzet güllü düzenli izleyin antrenmanları yapın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X