• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1 Ev Kullanışlı mı?

Geleniniz gideniniz çoksa büyük ev tercih edin yoksa cidden daralırsınız

ilk önce ev alırsam büyük olsun 3+1 olsun hem misafir odam hem çocuk odam olsun istiyordum
şimdi ev alıcaz allah kısmet ederse 2+1 olsun ama benm evim olsun diye düşünüyorum
misafir gelrsede oturma odamda yatar napalım zaten senede bi kere yatılı misafir gelir

no problem canım.. yeni bina 2 sene kiraya verdik malesef . ama yeni evlilerdi.. krediye yardımcı olsun diye vermiştik.. 6 aydırda ben oturuyorum ev yeni olduğu için sadece badana yaptık güzelce temizledik girdik içine.. Şükürler olsun kendi evimm.. 2 sene evvell.. evin kendisini 130 tl ye aldık.. 10 da masraf yaptık tapu emlakçı filan ee birazda eşya.. 140 a. mal oldu bize apartman bodrumla beraber 4 kat en üstünde ben oturuyorum net 85 metre kare ama mevla işte içine girdik o kadar kullanışlı çıktıki . sanki 95 metre karede oturuyorum...şu anda burada giriş katlar 170 ten başlıyo. onuda bulamıyosun.. daha kaba inşaattan millet alıyor.. üstler ise 230 ila 250..
İstanbul'dasın dimi bende Düzce'deyim burası da pahalı 85 metre kare 110-120 falan bizde peşinat yapmaya çalışıyoruz aşağı yukarı sizin kadar peşinatla gireceğiz işin içine Allah herkese ödeme kolaylığı versin.Bir de biz yeni ev kuracağız yeni evli olarak 85 metre kare yeter,umarım sizinki kadar kullanışlı bir ev buluruz.

kızlar merhaba. Kısmetse Haziran 2015'te evleniyorum. ufaktan ev bakmaya başladık. ilk birkaç sene kirada oturacağız. yalnız nişanlımla bir konuda kafamız karışık. evi 3+1 mi bakalım yoksa 2+1 mi?
nişanlım büyük istemiyor pek ısıtması falan dert olur diye. kira için ayırdığımız bütçeyi de çok aşmak istemiyoruz o paraya daha eski 3+1 ev tutacağımıza sıfır 2+1 ev tutarız ileride ev alınca 3 odalı alırız demekte. mantıklı geliyor bana da ama ya sığamazsak diyorum. ha dedim mi öyle ev alınmıyor yaşım 28. nasip olursa 1 sene sonra çocuk düşüneceğiz. acaba diyorum oturma odası yerine şimdilik bir çekyat olsun ileride o oda çocuk odası olur biz her zaman da salonda oturalım. çevremdeki birçok kişi 3 oda olunca salon boşta kalıyor diyor. ama ya sığamazsak? bilemedim. bu şekilde oturma odasını iptal edip salonu kullanan arkadaşlar var mı?
bende 2+1 evde oturuyorum gerçi ben ev ladım umarım sana da kısmet olur,,,
salonda günlük oturuyorum, yatak odam var, öteki odayı ıvır zıvır odası yapmışdım şimdi hamileyim orayı da bebek odası yaptım,,,
evim küçük malum istanbul şartları ama temizliği çok kolay,,,ısınması desen sudan ucuz,, kışın şortla geziyoruz ayda 80-100 tl doğalgaz ödüyoruz,,, eşya alırkende hiç ıvır zıvır eşya almadım,,, ama pratik şeylerde aldım misal yemek odası için sedir yaptırdım,, hem şık duruyor girişde hemde yemekli misafir olduğunda sandalye olarak kullanıyorum,,, salona tam takım almadım, 2 li ve 3 lü koltuk aldım ev boğulmasın diye,,,
hem yeni evleniyorsun 2+1 ev daha iyi olur birde extradan oturma odası almazsın,,
bir salon tkmı, yemek tkmı ve bir yatak odası tk al,, öteki odayı da çamaşır odası yaparsın,,, madem 1 yıl sonra bebek istiyorsun,, hamile kalıncada mis gibi bebek odasını tam takım alırsın,,, ( eğer şimdiden o odaya mobilya alırsan, bebek odası alacağında oradaki eşyaları atma zorundas kalırsın veya bebeğine tam takım bebek odası alamazsın,,, )

Hımmm anladımm valla bacımm benim eşimde istemedi kredi olaylarını ama mevlam affetsin ben zorladım kira kira nereye kadar ee birikimde olmuyor.. 30 tlpeşinatla girdik işin içine ..ikide bir der faiz ödiyoruz diyee..
benim eşimde çok karşı çıkmışdı ev alırken,, bizde ayda 1580 tl ödüyoruz,, 980 tl faiz gerisi anapara,, banada eşim biz fa,z ödüyoruz diye başımın etini yiyordu,,,
bende dedim ki zaten böyle bir evi 850-900 tl kira öderiz ,,, ( ki ödenen faiz zamanla azalıyor), ödediğimiz anaparayıda biriktirdiğimiz para olrak say dedim,,, artı birde evler prim yapıyor,,, ( bizimki %10 yaptı bir yılda)
ben öyle konuşunca biraz sustu,,, hele bir yıl içinde evin prim yaptğını duyunca daha da susutu,, sanırsam şimdi ödediğimiz faiz ile kira da aynı oranda ,, ( geçen sene 100 -150 tl fazlaydı),,,
ahhh bu erkekler,,,,

bende 2+1 evde oturuyorum gerçi ben ev ladım umarım sana da kısmet olur,,,
salonda günlük oturuyorum, yatak odam var, öteki odayı ıvır zıvır odası yapmışdım şimdi hamileyim orayı da bebek odası yaptım,,,
evim küçük malum istanbul şartları ama temizliği çok kolay,,,ısınması desen sudan ucuz,, kışın şortla geziyoruz ayda 80-100 tl doğalgaz ödüyoruz,,, eşya alırkende hiç ıvır zıvır eşya almadım,,, ama pratik şeylerde aldım misal yemek odası için sedir yaptırdım,, hem şık duruyor girişde hemde yemekli misafir olduğunda sandalye olarak kullanıyorum,,, salona tam takım almadım, 2 li ve 3 lü koltuk aldım ev boğulmasın diye,,,
hem yeni evleniyorsun 2+1 ev daha iyi olur birde extradan oturma odası almazsın,,
bir salon tkmı, yemek tkmı ve bir yatak odası tk al,, öteki odayı da çamaşır odası yaparsın,,, madem 1 yıl sonra bebek istiyorsun,, hamile kalıncada mis gibi bebek odasını tam takım alırsın,,, ( eğer şimdiden o odaya mobilya alırsan, bebek odası alacağında oradaki eşyaları atma zorundas kalırsın veya bebeğine tam takım bebek odası alamazsın,,, )
çok haklısın canım belki oturma odası yerine 1 tane çekyat alırım gelen misafir falan olursa yatmalık diye daha sonra çocuk odası için zaten bir beşik bir dolap yetiyor birkaç sene. senin de çok az kalmış Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini.

kızlar merhaba. Kısmetse Haziran 2015'te evleniyorum. ufaktan ev bakmaya başladık. ilk birkaç sene kirada oturacağız. yalnız nişanlımla bir konuda kafamız karışık. evi 3+1 mi bakalım yoksa 2+1 mi?
nişanlım büyük istemiyor pek ısıtması falan dert olur diye. kira için ayırdığımız bütçeyi de çok aşmak istemiyoruz o paraya daha eski 3+1 ev tutacağımıza sıfır 2+1 ev tutarız ileride ev alınca 3 odalı alırız demekte. mantıklı geliyor bana da ama ya sığamazsak diyorum. ha dedim mi öyle ev alınmıyor yaşım 28. nasip olursa 1 sene sonra çocuk düşüneceğiz. acaba diyorum oturma odası yerine şimdilik bir çekyat olsun ileride o oda çocuk odası olur biz her zaman da salonda oturalım. çevremdeki birçok kişi 3 oda olunca salon boşta kalıyor diyor. ama ya sığamazsak? bilemedim. bu şekilde oturma odasını iptal edip salonu kullanan arkadaşlar var mı?

aman da aman gökçem ev mi bakıyomuş kıyamam ben sana çok şükür bugünlere :) kuzum beni biliyosun 2+1 ev aldık hemde açık mutfak eğerki imkanınız varsa küçük büyük deme takıları peşinat olarak kullan şimdiki evlerin kirası zaten kredi miktarı kadar.. açık mutfak olan salonda oturuyoruz hmde çok eğlenceli eşimle hep yanyana oluyorum ileride çocuk odası olarak dşündüğümüz oda da şuan için ütü, çamaşır odası vs diyebilirim.. yalnız bizde çok sülale yok hani gelen giden kalabalık olmaz bu faktörüde düşün..

İstanbul'dasın dimi bende Düzce'deyim burası da pahalı 85 metre kare 110-120 falan bizde peşinat yapmaya çalışıyoruz aşağı yukarı sizin kadar peşinatla gireceğiz işin içine Allah herkese ödeme kolaylığı versin.Bir de biz yeni ev kuracağız yeni evli olarak 85 metre kare yeter,umarım sizinki kadar kullanışlı bir ev buluruz.
Neee. düzcemi çocukluğum düzcede geçti.. vay anasınıı. yeter bacım yeter 85 metre kare yeter elinizden geldiğince ödemeleri düşük tutun ben 1180 ödüyorum ayda ve 120 ay lığına çektim. ahada 2 senesi bitti uff 10 yılmı deme kiradasın gibi düşün ve girin işin içine kormayın hadi bakalım hayırlısı olsunn..

aman da aman gökçem ev mi bakıyomuş kıyamam ben sana çok şükür bugünlere :) kuzum beni biliyosun 2+1 ev aldık hemde açık mutfak eğerki imkanınız varsa küçük büyük deme takıları peşinat olarak kullan şimdiki evlerin kirası zaten kredi miktarı kadar.. açık mutfak olan salonda oturuyoruz hmde çok eğlenceli eşimle hep yanyana oluyorum ileride çocuk odası olarak dşündüğümüz oda da şuan için ütü, çamaşır odası vs diyebilirim.. yalnız bizde çok sülale yok hani gelen giden kalabalık olmaz bu faktörüde düşün..

ayy evet canım sorma ev eşya beyaz eşyas falan filan kafa trilyon olmaya başlıyor ) aslına bakarsan açık mutfak olayı banada eğlenceli geliyor ama burada pek öyle ev yok gibi sanki. daha şöyle bir araştırma evresindeyiz ama sanırım 2+1 olarak bakacağız. dediğin gibi yapmayı düşünüyorum canım bende atıl kalan oda ütü çamaşır odası gibi ileridede çocuk odası. bizdede öyle çok yok aile ferdi gelenler zaten yatılı gelmez sığışırız salona dedik. ev alma olayını ilk sene düşünmüyoruz canım takıları bozsak da illaki kredi çekeceğiz evliliğimizin ilk yıllarını borçla geçirmek istemiyoruz Allah büyük bir imkan çıkma olasılığımız da var birkaç sene içinde o zaman ev alırız umarım :) sizin ev kaç metrekare canım?

ayol sülale olsa ne olur gelcekler gidecekler.. çekinmeyin 2+1 ev iyidir..

benim eşimde çok karşı çıkmışdı ev alırken,, bizde ayda 1580 tl ödüyoruz,, 980 tl faiz gerisi anapara,, banada eşim biz fa,z ödüyoruz diye başımın etini yiyordu,,,
bende dedim ki zaten böyle bir evi 850-900 tl kira öderiz ,,, ( ki ödenen faiz zamanla azalıyor), ödediğimiz anaparayıda biriktirdiğimiz para olrak say dedim,,, artı birde evler prim yapıyor,,, ( bizimki %10 yaptı bir yılda)
ben öyle konuşunca biraz sustu,,, hele bir yıl içinde evin prim yaptğını duyunca daha da susutu,, sanırsam şimdi ödediğimiz faiz ile kira da aynı oranda ,, ( geçen sene 100 -150 tl fazlaydı),,,
ahhh bu erkekler,,,,
Aynen bacımm ah bu erkekler acaip korkak bu erkek milleti benimkide demişti.. ama şimdi gel gör ev 140 mal oldu şimdi ise 170 ila 180 bunu duyunca iyiki car car dedinde girdik işin içine diyor..kaynanamda surat asmıştı oda değişti seksen derece şimdi gururunu yaşıyor gelen köylülerine gelinim akıllı çıktı deyip duruyor. manyak laa bunlar

çok haklısın canım belki oturma odası yerine 1 tane çekyat alırım gelen misafir falan olursa yatmalık diye daha sonra çocuk odası için zaten bir beşik bir dolap yetiyor birkaç sene. senin de çok az kalmış Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini.
çok teşekkürler,,,,, o zaman bir tavsiye daha, çekyatı evi kiraladıkdan sonra al,, bende senin gibi düşünüp bir tane çekyat aldım ,,, ( çok ucuza ) şimdi bebek odasında ama doğumdan 2-3 ay sonra atacağım,,, ve neredeyse hiç kullanmadım çekyatı sadece iki kere yatılı misafirim yattı,, atarken pek içim acımayacak çünkü sadece 270 tl vermişdim geçen sene,,,
demem o ki odanın büyüklüğüne göre al çekyatını,, belki oda küçük olur başka portatif yatak fikirlerini kullannabilirsin,,,,

Neee. düzcemi çocukluğum düzcede geçti.. vay anasınıı. yeter bacım yeter 85 metre kare yeter elinizden geldiğince ödemeleri düşük tutun ben 1180 ödüyorum ayda ve 120 ay lığına çektim. ahada 2 senesi bitti uff 10 yılmı deme kiradasın gibi düşün ve girin işin içine kormayın hadi bakalım hayırlısı olsunn..
Evet Düzce ayy çok seviniyorum Düzceli biriyle karşılaştığımda :) Evlenip mi gittiniz yoksa bekarken İstanbul'a mı taşındınız ailece ?
Bizde yeter diye düşünüyoruz artık fiyatı fazla evimiz küçük olacak olsa da almaya niyetliyiz bakalım.Anca bizde o civarda ödeme yapabiliriz zaten kira hiç düşünmedik üzülüyorum kiraya verilen paralara sonra birikim de yapılamıyor gidiyor onca para başkasının evine.Gireceğiz artık borca ne demişler borç yiğidin kamçısıdır elbet ödemelerde bir gün biter ev bize kalır :)
Korku yok ödemeler var sonunda ev var haydi hepimize hayırlı uğurlu olsun isteyenlere de nasip olsun inşallah :)

çok teşekkürler,,,,, o zaman bir tavsiye daha, çekyatı evi kiraladıkdan sonra al,, bende senin gibi düşünüp bir tane çekyat aldım ,,, ( çok ucuza ) şimdi bebek odasında ama doğumdan 2-3 ay sonra atacağım,,, ve neredeyse hiç kullanmadım çekyatı sadece iki kere yatılı misafirim yattı,, atarken pek içim acımayacak çünkü sadece 270 tl vermişdim geçen sene,,,
demem o ki odanın büyüklüğüne göre al çekyatını,, belki oda küçük olur başka portatif yatak fikirlerini kullannabilirsin,,,,

evet artık evlerin odaları da çok geniş olmuyor bakalım göreceğiz :(

canım wala bende yeni evliyim evim 2+1 bizde hemen çocuk düşünmüyorduk ama planlara uymadı o küçük odaya aldığımız l koltuğu napıcamızı düşünüyoruz kara kara misafir odası mantıgı eskide kaldı artık ne o öyle eşyaya hizmet etmek gibi geliyo bana misafir için ayrı oda mnatıklı gelmiyor bana

2+1 ev iyidir. İstanbulda otururken 2+1 evde oturuyordum ve salonda oturuyordum. Oturma odamda 2 kanepem vardı misafirlerimi orda yatırıyordum.
Şimdi Samsundayım 3+1 evde oturuyorum ama hala salonda oturuyorum. Oturma odamda yine 2 kanepem var misafirim orda yatıyor. Ekstradan boş bir odam oldu şimdi. Nasip olursa orası çocuk odası olacak.

Bende sırf misafir için alınan eşyayı anlamıyorum. Eşyayı al dünya para ver, kırk yılda misafir gelsin o odayı aç. Ölü yatırım geliyor bana da. Kaç günlük yalan dünya canım, isteniyorsa yine o para verilsin ama bende oturayım bi keyfini çıkarayım mantığındayım bende.

Yani kirada oturacağın için ilk seneler çok odalı eve gerek yok ona vereceğiniz paraya da yazık. Bence de evinizi satın alırken düşündüğünüz gibi yaparsınız. En mantıklısı da bu görünüyor.

Back
X