• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1 Ev Kullanışlı mı?

Martle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
2.110
740
148
kızlar merhaba. Kısmetse Haziran 2015'te evleniyorum. ufaktan ev bakmaya başladık. ilk birkaç sene kirada oturacağız. yalnız nişanlımla bir konuda kafamız karışık. evi 3+1 mi bakalım yoksa 2+1 mi?
nişanlım büyük istemiyor pek ısıtması falan dert olur diye. kira için ayırdığımız bütçeyi de çok aşmak istemiyoruz o paraya daha eski 3+1 ev tutacağımıza sıfır 2+1 ev tutarız ileride ev alınca 3 odalı alırız demekte. mantıklı geliyor bana da ama ya sığamazsak diyorum. ha dedim mi öyle ev alınmıyor yaşım 28. nasip olursa 1 sene sonra çocuk düşüneceğiz. acaba diyorum oturma odası yerine şimdilik bir çekyat olsun ileride o oda çocuk odası olur biz her zaman da salonda oturalım. çevremdeki birçok kişi 3 oda olunca salon boşta kalıyor diyor. ama ya sığamazsak? bilemedim. bu şekilde oturma odasını iptal edip salonu kullanan arkadaşlar var mı?

kızlar merhaba. Kısmetse Haziran 2015'te evleniyorum. ufaktan ev bakmaya başladık. ilk birkaç sene kirada oturacağız. yalnız nişanlımla bir konuda kafamız karışık. evi 3+1 mi bakalım yoksa 2+1 mi?
nişanlım büyük istemiyor pek ısıtması falan dert olur diye. kira için ayırdığımız bütçeyi de çok aşmak istemiyoruz o paraya daha eski 3+1 ev tutacağımıza sıfır 2+1 ev tutarız ileride ev alınca 3 odalı alırız demekte. mantıklı geliyor bana da ama ya sığamazsak diyorum. ha dedim mi öyle ev alınmıyor yaşım 28. nasip olursa 1 sene sonra çocuk düşüneceğiz. acaba diyorum oturma odası yerine şimdilik bir çekyat olsun ileride o oda çocuk odası olur biz her zaman da salonda oturalım. çevremdeki birçok kişi 3 oda olunca salon boşta kalıyor diyor. ama ya sığamazsak? bilemedim. bu şekilde oturma odasını iptal edip salonu kullanan arkadaşlar var mı?

1,5 yıllık evliyim; 2+1 evde oturuyorum. oturma odası diye tabir ettiğimiz odaya 1 çekyat ve kitaplık koymuştum ama hiçç kulanmadım orası çamaşır+ıvır zıvır odam oldu. şimdi de bebek odası yaptım orayı çekyat da kitaplık da beşiğe ve dolaba uyumlu. inşallah kızımın odası olacak ;)
biz her zaman salonda oturuyoruz; ben eskiteceğim koltukları beğenip alıyoruz; sadece misafir varken oturmak bana göre değil zaten. ama şöyle bir artım var benim balkonum büyük (koltuk var + mutfağıma sığmayan masam var) kapalı ve petek var

öncelikle yorumun için teşekkür ederim canım ve Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

bende eğer 2+1 tutarsak senin dediğin gibi yaparım diye düşündüm. 1 adet çekyat misafir için bazalı. ufak da bir kitaplık gibi birşey olabilir. salona ağır kullanışsız takım almayacağım zaten rahat koltuklar bakıyoruz. balkonun çok avantajlıymış canım senin.

Valla arkadasim misafir odasi olmadan olmaz. Ben 2+1 tuttum zaten buralarda büyük ev yok ah ah keske olsaydi. Bir oda misafir odasi, bir oda da kendi oturduğumuz oda. Benim misafirlerimi geldi mi cok gelir o yüzden 1 oda eksikligi dahi cekiyorum. Gerci bizde kadinlar erkekler de ayri oturur.
Ama benim elbise odasina, camasir odasina ve bir kilere de cok ihtiyacim var. Allah nasip ederse Evimi öyle sececeğim. Çünkü diger türlü gerçekten cok zor...

Valla arkadasim misafir odasi olmadan olmaz. Ben 2+1 tuttum zaten buralarda büyük ev yok ah ah keske olsaydi. Bir oda misafir odasi, bir oda da kendi oturduğumuz oda. Benim misafirlerimi geldi mi cok gelir o yüzden 1 oda eksikligi dahi cekiyorum. Gerci bizde kadinlar erkekler de ayri oturur.
Ama benim elbise odasina, camasir odasina ve bir kilere de cok ihtiyacim var. Allah nasip ederse Evimi öyle sececeğim. Çünkü diger türlü gerçekten cok zor...

ahh ahh o dediklerin olunca ev kirası oluyor sana neredeyse ev kredisi taksidi:(

bakalım Allah büyüktür zaman hepimiz için en iyisini göstersin inşallah.

ahh ahh o dediklerin olunca ev kirası oluyor sana neredeyse ev kredisi taksidi:KK43:

bakalım Allah büyüktür zaman hepimiz için en iyisini göstersin inşallah.

Sen nerde oturuyorsun? Valla benim odedigim kira hicte az bir miktar degil ve maalesef buralar böyle. Büyük ev yok, küçük ev var. Biz yine burdan ariyoruz ev almak icin ama öyle de büyük ev bulamiyoruz maalesef. Allah büyüktür hayirlisini verir insallah.

Sen nerde oturuyorsun? Valla benim odedigim kira hicte az bir miktar degil ve maalesef buralar böyle. Büyük ev yok, küçük ev var. Biz yine burdan ariyoruz ev almak icin ama öyle de büyük ev bulamiyoruz maalesef. Allah büyüktür hayirlisini verir insallah.

ben balıkesirde oturuyorum burası yeni büyükşehir oldu ve kiralar resmen uçtu geçen sene ile bu sene arasında uçurum var hadi eli yüzü düzgün olsun dediklerimiz kira için ayırdığımız bütçeye göre anca 2+1 oluyor

ben balıkesirde oturuyorum burası yeni büyükşehir oldu ve kiralar resmen uçtu geçen sene ile bu sene arasında uçurum var hadi eli yüzü düzgün olsun dediklerimiz kira için ayırdığımız bütçeye göre anca 2+1 oluyor

Ben de Istanbulda oturuyorum 2+1'e 1300 veriyoruz. Gerisini siz düşünün yani....

Bizde nişanlıyken hep 2+1 ev istedik sizin gibi sonradan ev alırsak 3+1 olsun dedik ama malesef burda 2+1 ev yok denecek kadar az gez toz yine gittik 3+1 tuttuk şu anda salonda oturuyoruz oturma odamız var oraya da koltuk takımı aldık öylece duruyo uğramıoz oraya :)) birde bomboş bir odamız var orda ütü masası çamaşırlık falan duruyor ve tek şansımız aralık ayındayız daha petek açmışlığımız yok ev sıcak sürekli.. Kısacası şunu diyim 3+1 tutsanız bile konum olarak iyi olursa sizi zarara uğratmaz güneş alsın ara kat olsun mesela.. Bizde kiracıyız dünya para veriyoruz sizin ayırdığınız bütçe nedir kira için ?

Bizde nişanlıyken hep 2+1 ev istedik sizin gibi sonradan ev alırsak 3+1 olsun dedik ama malesef burda 2+1 ev yok denecek kadar az gez toz yine gittik 3+1 tuttuk şu anda salonda oturuyoruz oturma odamız var oraya da koltuk takımı aldık öylece duruyo uğramıoz oraya :)) birde bomboş bir odamız var orda ütü masası çamaşırlık falan duruyor ve tek şansımız aralık ayındayız daha petek açmışlığımız yok ev sıcak sürekli.. Kısacası şunu diyim 3+1 tutsanız bile konum olarak iyi olursa sizi zarara uğratmaz güneş alsın ara kat olsun mesela.. Bizde kiracıyız dünya para veriyoruz sizin ayırdığınız bütçe nedir kira için ?

biz max. 750 TL'ye kadar bütçe ayırdık. bulunduğumuz şehre göre normal seviyede yani ama dediğim gibi 3+1 bu fiyata pek iyi yerde bulunmuyor 2+1 fıstık gibi buluruz diyoruz.

Bende kira da olacağım ev sıfırsa 2+1 100-110 m2 arasında olacak. Ama ev eski olursa tutmayı istediğim semtin eski evleri 140 m2 civarı, 3+1 o zaman yandım demektir. Yeni gelin evin eşyaları çok zor doldurur büyük evi, öyle bir ev tutarsak 2 odam boş kalır, çünkü bende oturma odası yapmayacağım. Ayrıca 2+1 ev kullanışlı bana göre, ha dersen ki hem oturma odam, hem salonum, hem de çoçuk odam olsun o zaman sana kullanşlı gelebilecek daire 3+1 oluyor.

Oturma odası yapsam İstanbul şartlarında 3+1 ev almam zor, zaten 3+1 ev alabiliyorsam bir koltuk takımı, tv ve sehpasını ev aldıktan sonra almak koymaz bana herhalde? Ama çocuk odası yoksa kendi evim de olsa kiracı da olsam 2. bir oturma odası yapmam, hele de kira da. Şimdi ev büyük diye doldursam bir daha ki evi büyük bulmanın garantisi olmayacağı için kendim zora sokmuş olacağım, bir odaya oturma odası yapsam çocuk gelince eşyalar hoop eskiciye, tanıdığa vs. Ayrıca ferah olmayan sıkış tıkış evde bana afakanlar basar açıkçası, şahsi fikrim..:KK14:

biz max. 750 TL'ye kadar bütçe ayırdık. bulunduğumuz şehre göre normal seviyede yani ama dediğim gibi 3+1 bu fiyata pek iyi yerde bulunmuyor 2+1 fıstık gibi buluruz diyoruz.
O zaman durmadan arayışlara devam edin 750 fena değil o fiyata 2+1 mutlaka çıkar hayırlısı olsun sizin için vaktiniz var bakmaya devam edin :)

Ben Sislideyim. Siz hangi semttesiniz? Buralar hep böyle maalesef..
Ben istanbulda oturmuyorum da istanbuldan gelin geldim izmire İstanbulda Bayrampaşada oturuyoduk merak ettim ondan semtten semte değişiyor çünkü fiyatlar.. İzmirde az buz değil yani ev kiraları falan :(

Ben istanbulda oturmuyorum da istanbuldan gelin geldim izmire İstanbulda Bayrampaşada oturuyoduk merak ettim ondan semtten semte değişiyor çünkü fiyatlar.. İzmirde az buz değil yani ev kiraları falan :KK43:

Sizin ne kadar? Ben istiyorum ki geniş ferah bir evim olsun. Alirsak da öyle alacagiz inşallah.. burda evlerin fiyati 500binden basliyor anlayacaginiz. 2milyona 4+1 gördüm. Bu kadar parayi acikcasi bir apartman dairesine verecegimize arsa alip kendimize güzel söyle dubleks bir ev yaptirmak istiyoruz. Ama gelin görün ki burada arsa da kalmadi maalesef..
Nasip ya. Sizin kira ne kadardi?

Ben de Istanbulda oturuyorum 2+1'e 1300 veriyoruz. Gerisini siz düşünün yani....
valla dilim tutuldu :KK57: büyükmü bari odalar

konu sahibi balıkesir merkezmi bende merkezdeyim ve kiraların en ucuz olduğu bölgedeyim 310 lira kira veriyorum

valla dilim tutuldu :KK57: büyükmü bari odalar

konu sahibi balıkesir merkezmi bende merkezdeyim ve kiraların en ucuz olduğu bölgedeyim 310 lira kira veriyorum

100m kare . Büyük alsinda. Maalesef pahali. Her yer öyle. Benim karşı komsum 3+1 onun da 1700 kira..

Sizin ne kadar? Ben istiyorum ki geniş ferah bir evim olsun. Alirsak da öyle alacagiz inşallah.. burda evlerin fiyati 500binden basliyor anlayacaginiz. 2milyona 4+1 gördüm. Bu kadar parayi acikcasi bir apartman dairesine verecegimize arsa alip kendimize güzel söyle dubleks bir ev yaptirmak istiyoruz. Ama gelin görün ki burada arsa da kalmadi maalesef..
Nasip ya. Sizin kira ne kadardi?
Biz sitede oturuyoruz kira olarak belki en ucuz bizimdir 950 demişlerdi ilk 925 yaptı sonra emlakçı şu an aidatla beraber 1100 lira falan veriyoruz.. Meraktan site içinde kiralık yerler için aradık kira olarak genelde 1000-1200 arası istiyolar aidat hariç tabiki valla bizim iyi yine diye düşünüyorum.. Yinede zorlanıyoruz tabi masraf çok gider çok :((

Back
X