19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Ayyyyy gaz çıkarıyor erkekler evlenince yaninda jasbafce :KK70::KK70::KK70: gözünün içine baka baka :confused: ders çalış sen ders:p:p

Yorumlar çok çirkin ve yanlı.
Nasıl ve neden bu kadar hırçınlaşmışız birbirimize karşı...
19 yaşındaki kızın evlenmesi tabii ki onun açısından iyi olmaz ama herkes okumak/herkes çalışmak zorunda değil.
Kaldı ki erkek buldum, evleneceğim de demiyor.
Küçücükken bile bu tip şeyleri konuşup kız arkadaşlarımızla eğlenmedik mi :))

Kaldı ki bir bölümü isteyen çalışsın girsin. Ben bunu başkasının hakkına girmek, yer işgal etmek olarak görmüyorum.
İstersem gider bir bölüm daha okurum.
Bu benim vatandaş olarak hakkım.
Çalışmamak da hakkım.

Eğer zaten başkası o bölümü bu kadar istiyorduysa benden çok çalışıp kazansın değil mi...

Konu sahibi arkadaşım, bence acele etme.
Ben de senin bu evlilik hayalini aileni özlemene bağlıyorum. Kendin de bulmuşsun zaten çok güzel sebebini.
Ama oraya alıştıktan sonra, zaten aile gibi arkadaşlıklar kurunca eminim bu isteğini biraz erteleyebilirsin.
Okulun bittiğinde de çok istersen evlenirsin

Son düzenleme:
19 yaşında aniden evlenme isteği ha?
Aday bile yok ama ille de evlilik, ille de evlilik... Yavrucum senin gibilere denilen bir laf var ülkemizde ama yazarsam banlanırım.
Sağa sola haber sal dayanamıyorum, evlencem diye. Bulurlar sana bir koca. Muradına erersin. Okulu da bırak. Yapmayacağın işin diplomasını napçan? Vaktinde yapıp tecrübe etmediğin mesleği 5-10 sene sonra hiç yapamazsın zaten. Kendini kandırma.

Buradaki mantık hatası ne biliyor musunuz?

"Hayatımdaki erkekler bana bakmak, benim maddi ihtiyaçlarımı karşılamak zorundalar." düşüncesi. Bu erkek yeri gelince baba-abi , yeri gelince de koca olur ama mantık hep aynı, "bana bakmak zorundalar."

Şimdi gelelim hayatım gerçeklerine, hiçbirimiz hobi olsun diye para kazanmaya çalışmıyoruz di mi? Hepimizin asgari ihtiyaçları var yaşamak için ve bu ihtiyaçlara ulaşmanın yolu paradan geçiyor.

Hadi babanızın hayata gelmenizde bi katkısı ve sorumluluğu var, belli bi yaşa kadar size bakmaya mecbur. Ama ondan sonrası kendi kanından olana bile yükken elin adamı niye size baksın?

Kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılamak varken bu yükü niye başkasının omuzlarına yıkmaya çalışıyorsunuz? Kim size hayatınız boyunca belli maddi imkanlar sağlamak zorunda ki?

Kaldı ki size bu imkanları sağlayan insan ilk hatanızda altındaki donu bile ben alıyorum dese ağzınız açık kalakalırsınız. Yalan da değildir üstelik söylenen, o gerçeğin altında eziliverirsiniz.

Evlilik dediğiniz denkler arasında kurulan bi ilişkidir. Eğer veren-alan ilişkisine dönüşürse bi taraf diğerinin altında kalır.

Ciddi anlamda çok saçma yorumlar var. İsteyen istediği bölümde okur ya da ayrılır kimseyi ilgilendirmez başkaları o kadar istiyorsa daha çok çalışsınlar o zaman. Bende 19 yaşındayım evlilik gibi bi hayalim yok çevremdeki insanları görünce soğudum doğal olarak ama ben de çalışmak istemiyorum canım ama diploma şart. Çalışmasan bile karşındaki insana ezilmemen lazım her hangi kötü durumda boşanmada vs kendi gücünü elinde tutabilmelisin. Sırf işleri olmadığı için bi çok kadın şuan kocalarından nefret etseler de boşanamıyorlar. Sizin isteğin evlenmekten çok çocuk yapmak gibi gözüküyor. Bu çocuğu 4 5 yıl sonra yapsan bir şey kaybetmessin sanırım sonuçta kadınlar 40 yaşına kadar filan çocuk yapabiliyorlar kaldı ki şuan hayatında kimse yokmuş sevmediğin biriyle çocuk için evlenmezsin herhalde :) Bölümün de güzelmiş üniversitenin ve gençliğinin biraz daha tanıdını çıkar olmadı "doğru kişiyi bulursan" 3 veya 4.sınıfta evlenirsin :)

19 yasındaki kriterlerinle 27-30 yaslarındaki kriterlerin asla bir olmayacak
çalışmayacağım diyorsun , senin gibi hukuk fakültesini kazanmış birine hiç yakışmıyor, yazık

Ya merak etme 2. ya da 3. sınıfta birini bulur, 4. sınıfta yüzüğü takarsın ülkedeki çoğu kız gibi. Sonra sevgilin askere gider, onu beklersin. Facebook'ta "Şafak XX", "Askerimi çog özlüyoruuuum yeaa <3" temalı albümler oluşturup like alırsın. Düğününüze gelen üniversite sınıf arkadaşlarının nasıl seni kıskandığını(!)(!) düşünüp bıyık altından gülersin. Evlendikten sonra spor niyetine 1 yıl çalışırsın, e sonra çocuk zamanı tabii. Tebrikler! Artık altın günlerine katılmaya hak kazandın!!!111bir Hayırlı olsun.:KK14:

Yorumlar çok çirkin ve yanlı.
Nasıl ve neden bu kadar hırçınlaşmışız birbirimize karşı...
19 yaşındaki kızın evlenmesi tabii ki onun açısından iyi olmaz ama herkes okumak/herkes çalışmak zorunda değil.
Kaldı ki erkek buldum, evleneceğim de demiyor.
Küçücükken bile bu tip şeyleri konuşup kız arkadaşlarımızla eğlenmedik mi :))

Kaldı ki bir bölümü isteyen çalışsın girsin. Ben bunu başkasının hakkına girmek, yer işgal etmek olarak görmüyorum.
İstersem gider bir bölüm daha okurum.
Bu benim vatandaş olarak hakkım.
Çalışmamak da hakkım.

Eğer zaten başkası o bölümü bu kadar istiyorduysa benden çok çalışıp kazansın değil mi...

Konu sahibi arkadaşım, bence acele etme.
Ben de senin bu evlilik hayalini aileni özlemene bağlıyorum. Kendin de bulmuşsun zaten çok güzel sebebini.
Ama oraya alıştıktan sonra, zaten aile gibi arkadaşlıklar kurunca eminim bu isteğini biraz erteleyebilirsin.
Okulun bittiğinde de çok istersen evlenirsin
Merak ettiğim bi nokta var, zira yazıda katılmadığım tek noktada orası zaten.

Çalışmamak da benim hakkım demişsiniz.

Pek tabi ki hakkınız ama o zaman izlenecek alternatif geçinme yöntemi nedir?

Yani faturalar, altında yaşayacağınız çatı, boğazınızdan geçecek lokma, üstünüze giyeceğiniz elbise... Sadece size değil aslında, çalışmayacağım ben diyen herkese soruyorum.

Nasıl karşılanacak bunlar?

Not: Biz aileden zenginiz, harca harca bitmez bi mirasım var diyen arkadaşlara saygı duyuyorum. Hayat adil değil o da onların şansları, keyfini çıkarmak hakları tabi.

Konuyu okuyunca birden bi burukluk düştü içime. Hukuk hayaliyle yatıp kalkan birisiyim. Evlilik bile avukat olma hayalimden ötede geliyor. Keşke yerinde ben olabilseydim. Aslında sende haklısın evlilik hayatın gerçeği ama şuan cidden bu sorumluluk için 19 çok küçük. Hayaller gibi olmuyor hayat. Yaşlarımız çok yakın seni çok anlıyorum. Fakülteni bitirene kadar unut bence.
Keşke hukuğa gidebilsem :KK43:

Yani faturalar, altında yaşayacağınız çatı, boğazınızdan geçecek lokma, üstünüze giyeceğiniz elbise... Sadece size değil aslında, çalışmayacağım ben diyen herkese soruyorum.

ladyamore ben çalışıyorum, çalışmam gerektiğine de inanıyorum
aslında gereklilik de ziyade işime aşığım diyebilirim
idealimi yaşıyorum çünkü ama burada dayatılmasını ya da bu kızın linç edilmesini anlamsız buluyorum

daha güzel cümlelerle anlatılabilir söylenmek istenenler

çalışmak istemiyorsa eşi/babası razıysa, mutual şekilde yürütülebilir diye düşünüyorum

kız birini bulun yarın evleneyim falan dememiş ki neden bu dalga geçmeler anlamadım. bu yaşlarda böyle düşünceler geliyor insanın aklına. bilinçli ya da bilinçsizce, istekli ya da isteksizce geliyor işte.

ihtiyaç olursa çalışırım düşüncesini de ben anlamıyorum atıyorum 40 yaşında boşandın eşinden rahata alışmış insan ha diyince adapte olamaz bir, ikincisi konu sahibi için yorum yaparsam eğer 40 yaşında yeni avukatlık yapacak tecrübe bişey yok tercih etmem açıkçası

yurttamı kalıyorsun onun etkisi çok oluyor bende yurtta kalırken ve özellikle 1. sınıfta akşamları evlerin ışıklarına bakar ağlardım insanlar evlerinde ne mutlu mutfakları odaları eşyaları var diye sonradan öğrendimki o odalarda evlerde neler neler yaşanıyor sende bunları düşünmen normal yaşında küçük derslerine odaklan bekarlık ve üni hayatının tadını çıkar zamanı gelince eşinde olacak çocuğunda ama bu yıllar geri gelmeyecek başarılar canım..

19 yasinda bende tospembe bakardim evlilige, pembe panjurlu evim falan olacakti..23 de evlendim..25 yasindayim..bekar kalsaydim diye kafami taslara vuruyorum..

ladyamore ben çalışıyorum, çalışmam gerektiğine de inanıyorum
aslında gereklilik de ziyade işime aşığım diyebilirim
idealimi yaşıyorum çünkü ama burada dayatılmasını ya da bu kızın linç edilmesini anlamsız buluyorum

daha güzel cümlelerle anlatılabilir söylenmek istenenler

çalışmak istemiyorsa eşi/babası razıysa, mutual şekilde yürütülebilir diye düşünüyorum
Yazılanların tamamını okumadım, kim düşüncesini ne şekilde ifade etmiş bilmiyorum. Sınırını aşan bi yorumlar yapılmamalı elbette.

Zaten yazıdaki tek katılmadığım cümlenin " çalışmamak hakkım" kısmı olduğunu söyledim. Bireysel tercihinizi değil mutual yaşam görüşünüzü mantık dışı buluyorum. Ki bu görüşü paylaşan bi sürü insan var, siz kendi yaşamınızda uygulamayı tercih etmeseniz de mantıklı buluyorsunuz anladığım kadarıyla.

Karşılıklı rıza çerçevesinde gerçekleşen her şeye saygı duyuyorum. Ancak bu yaşam şeklinin iki tarafı da mutsuz ettiğini ve birbirini sömürmeye zorladığını düşünüyorum ben.

Örneğin kadın evde yorulup kocasından yardım istese kocanın cevabı hemen hazır "bütün gün evde kıçının üstünde oturuyorsun, ben dışarıda sürünüyorum, bi de evde mi iş yapacagım?" İcten ice para bakımından sömürüldüğünü hisseden adam hıncını kadını evde sömürerek, köle yerine koyarak çıkarmaya çalışıyor.

Aynısı kadın için de geçerli. En ufak tartışmada " Ben olmasam ütülü gömlek bile giyemezsin, kendi pisliğinde boğulursun." diye bi sitem, bi memnuniyetsizlik.

Yaşam sponsoru mu arıyorsun, ben mi yanlış anladım?
Her sabah erken kalkıp, çalışmak zoruna mı gidiyor? Evde oturmak ve sana bakacak birini istiyorsun sen.
Deyim yerindeyse yaklaşık 24 yaşına kadar aileler bunu yapıyor çocuklarına.
Kısacası sen hayatın boyunca hiç büyümeyi düşünmüyorsun. Birileri sana bakmalı hep.
Bu hiç sağlıklı bir fikir değil bence. bu fikirden derhal kurtulmalısın zira kimse ailen değil, sana karşılıksız bakmaz. 2 lokma ekmek verir, karşılığında neler götürür senden neler...

genç hanımlar öncelikle bir kalem geçeceksiniz, elimde diplomam olsun, ihtiyacım olursa çalışırım mantığını. herkes de sizi bekliyordu değil mi? 35-40 yaşında deneyimsiz bir kadın olarak market kasiyerliğinden başka bir iş yapabileceğinizi sanıyorsanız kendinizi fazla abartıyorsunuzdur söyleyeyim.
kaldı ki hadi biri siz deneyimsiz üniversite mezununa o yaşta iş verdi diyelim 20-25 yaşlarında dayanılan zor ve az paralı çalışma koşullarına o yaşta dayanamazsınız bu bir, kimse size o şansı zaten vermez bu da iki.
kimse siz çalışın diye kollarını açmış beklemiyor yani, ülkemizdeki genç işsizlik oranlarına bir bakıverin BDV'den çıkıp da genç üniversite mezunları iş bulamıyor siz çalışmamış, deneyimsiz halinizle ne işi bulmayı bekliyorsunuz? söyler misiniz?
o yüzden o işler diplomayla değil, tecrübeyle oluyor ki eğer devlet memuru değilseniz, çocuk büyüttükten sonra işe geri dönme şansınız bile çok kısıtlı özel sektörde. lütfen hayatın gerçekleriyle düşünün, kendi pembe hayallerinizle değil.
imza: atama bekleyen 29 yaşındaki ablanız.

Vay arkadas zamaninda okumak istiyorum diyen ve dayak yiyen nesilim ben, demekki ne kadar yaslanmisim, heeeyyy gidi günler heeyyyy. O zamanlar bu yaslarda Duygu Asena okurduk ve gelecekte kimseye muhtac olmayalim diye ne savaslar verirdik. Simdi anlatsam acaba anlayan olurmu ???
Sahi Duygu Asena kim ??? :KK57:

Not: Biz aileden zenginiz, harca harca bitmez bi mirasım var diyen arkadaşlara saygı duyuyorum. Hayat adil değil o da onların şansları, keyfini çıkarmak hakları tabi.
çalışmamak erkeğin hakkı olamıyorsa kadının nasıl hakkı oluyor, ben de bunu çok merak ediyorum.
ev işi, çocuk bakımı falansa elbette yardımcı (bayan) olacak ve kalan zamanda işler eşler arasında bölünecek, benim 'hayat müşterektir'den anladığım bu. diğer türlü hep geride kalmaya mahkumuz ama dediğiniz gibi kızın ailesi çok zengindir (ki ben onu da anlamam, kadının sosyal hayatta yeri olmalıdır) ona da bir sey diyemem. 'kocam zengin' kısmına hiç değinmiyorum

19 yaşında bir kız evlilik asla düşünmemeli,ister okusun ister okumasın ne yaparsa yapsın.

X