19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

ewlwn gor herseyın bı kısıtlansın aılene bıle gıdeme gıtsende su kadar gun yok senın aılende kalmam falan fılan çocuk olsun nıye uyumuyo nıye huzursuz yok çocuğa su olmadı dıyın bı kavga çıksın ondan sonra gel buraya yaz

Ayni yastayiz. Ben de senin gibi dusunuyodum bi zamanlar. Oyle bi hata da yaptim zaten lise bitti derslerim puanim iyi oldugu halde universiteye gitmicem dedim. Neden dersen evet konustugum biri vardi maalesef ki.Suan "nisanli"yim ne kadar ben oyle hissetmesem de. Nisanli oldugum kisiyle yaklasik 3-4 aydir dogru duzgun gorusmuyorum, gorusmek de istemiyorum. Bazen birilerinin hayatina bakip ozeniyosun bunu kabul ediyorum ama isin icine girince oyle olmuyor. Turlu turlu sorunlar abuk sabuk konular... simdi de tek istedigim sadece 1 kez daha bi problem yasanmasi. Sonra herseyi birakip universiteye baslamak istiyorum.
Okudugun bolum cogu insanin hayali. Bunun kiymetini bil lutfen :)

hiç şaşırmadım. aynı sen gibi bir arkadaşım vardı, çok iyi bir üniversitede çok iyi böir bölüm okuyordu. bana tek söylediği şey, ben evlenip çocul sahibi olmak istiyorum oldu. hemen her gün söylerdi bunu. tiiye alırdık dalga geçerdik. okula konsantre olamadı zaten bölümü de çok zordu. 6 senede bitirdi üniversiteyi. sonra birini buldu evlendiler de hemen. çocuk 3 yıl sonra oldu, çalıştı bir ara bıraktı.
ben böyle mutluyum diyordu en son son.
herkes aynı olacak diye birşey yok, kızın hayali de buydu, bunu yaşadı.
eleştirmiyorum o yüzden, herkesin hayal ettiği şey farklıdır, hevesleri karakteri arzuları..
ama mantıklı olmaya çalış.. hayatın gerçeklerinden kopmadan içinden ne geliyorsa onu yap.

herkese iyi akşamlar. 19 yaşındayım hukuk 1.sınıf öğrencisiyim. önce şunu belirteyim, hayatımda kimse yok, şimdiye kadar kimseye aşık olmadım. benim sorunum şu: kariyer yapmak, çalışmak vs. benim hiç ilgimi çekmiyor. bir erkek için değil ama mesela bebeğim olsun diye hemen evlenmek istiyorum. bir evim olsun istiyorum hemen. ev işi yapmayı çocuklara bakmayı yemek yapmayı çok seviyorum. eve gittiğim zaman hep bu işlerle uğraşıyorum. bir evim olsun istiyorum, çocuklarıma bakmak istiyorum. diplomamı alacağım nolur nolmaz diye ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.

evet tüm bunlardan dolayı evlenmek istiyorum ama yaşım daha küçük, ailem izin vermez. bu duygulardan nasıl kurtulabilirim? evliliğin kötü yanlarını anlatıp beni biraz olsun soğutabilecek biri var mı?

Konuyu okurken acaba ıkıncı uyelık alıp ben mı yazdım dıye dusundum :KK43: aynı duyguları paylaşıyoruz ben de hukuk Fakültesi'ni bitirdim hatta üstten ders aldım hep ve erken bıtırdım 21 yasındaydım mezun olduğumda su an yasal stajımı yapıyorum ve gercekten avukat olmak ıstemıyorum asla... Hıc sevmıyorum hala meslegımı. Okurken de hep bu duygularla okudum. Hıc çalışmak ıstemıyorum evım olsun komşularım arkadaslarım olsun gun yapalım cocuk doğurmak cocuk bakmak ıstıyorum. Hatta evlenmek bıle ıstemıyorum bır cocuğum olsun onunla ılgıleneyım eblenmesem de olur ne olacak dıye dusunuyorum. Son bırkac yıldır var bu düşünce ve hala da gecmedı yanı. Senın yaşındayken de aynı seyı dusunuyordum hala da aynı seyı dusunuyorum. Hukukçularda kronik sanırım bu problem

Konuyu okurken acaba ıkıncı uyelık alıp ben mı yazdım dıye dusundum :KK43: aynı duyguları paylaşıyoruz ben de hukuk Fakültesi'ni bitirdim hatta üstten ders aldım hep ve erken bıtırdım 21 yasındaydım mezun olduğumda su an yasal stajımı yapıyorum ve gercekten avukat olmak ıstemıyorum asla... Hıc sevmıyorum hala meslegımı. Okurken de hep bu duygularla okudum. Hıc çalışmak ıstemıyorum evım olsun komşularım arkadaslarım olsun gun yapalım cocuk doğurmak cocuk bakmak ıstıyorum. Hatta evlenmek bıle ıstemıyorum bır cocuğum olsun onunla ılgıleneyım eblenmesem de olur ne olacak dıye dusunuyorum. Son bırkac yıldır var bu düşünce ve hala da gecmedı yanı. Senın yaşındayken de aynı seyı dusunuyordum hala da aynı seyı dusunuyorum. Hukukçularda kronik sanırım bu problem
anemm bu çocuk isteği bende 17 yaşından beri var
ama evlilik hayali hiç kurmadım ahahaa

bende üni mezunuyum bi ara bunaldım bana da geldiler bu tarz düşüncelere kapıldım ama yersiz bi düşünce cnm şu an orda mutlu değilsin demekki bnce asıl sorun ne onu düşün evlenmk cözüm değil yani senin gbi mutsuz olup mutluluğu evlilikte arayıp da sonra boşanan kadınlar sürüyle aklını başına topla derim:KK66:

evlen güzelim, çok bekleme 20 yaşında evlen, 21'inde anne ol, 23'ü bulmadan 2.yi yaparsın, 25'te zaten 90-100 kilo olursun, kocanın dötünü yayar yatar, elinde kumandayla "jasbafce" sustur lan şu çocukları diye sana bağırır, yeter lan bütün gün sokakta elin insanlarının ağız kokusunu çekiyorum sizin için şu evde bi huzur verin diye böğürür, sesini çıkaramazsın, çıkarsan zaten tokadı yersin. çocuklar kudurur, adam bağırır, sen bulaşıkları yıkarsın, evi temizlersin, bir gömleği ütülemesen adam illa o gömleği giycem diye tutturur, kavga öıkarır, el mahkum kocandır, boğazından geçen lokmayı o veriyor sana dediğini yaparsın 30'unda arkadaşların yurt dışına tatile giderken sen çoktan beline gelmiş çocuklarının okullarını, ödevlerini, derslerini düşünürsün, gezsen gezemezsin, hiçbir şey yapamazsın. üstüne başına aldığın herşey için acaba evladımın daha çok ihtiyacı var mı diye düşünürsün.
kocan aldatır ama sen hiç çalışmamışsındır, ha deyince iş bulunmaz, bulsan da 2 çocuğa nasıl bakarsın zaten, "allah o k.ltağı kahretsindir" "hep o şı.fıntının yüzündendir" "senin kocan sana çok aşıktır, o kadın çelmiştir zaten aklını" çekersin sineye adamın başkasının koynuna girdiğini bile bile el mahkum çekersin.

sen kendine koca mı arıyorsun, eşek mi arıyorsun güzelim? adam mecbur mu senin geçimi sağlamaya. kadınların çalışmamasına karşıyım ben. hele de eğitimi olan kadınların, ha imkanı yoktur, aile okutmamıştır napsın kadın nasıl çalışsın anlarım ama imkanı olup da çalışmayan kadın hakkında da iyi şeyler düşünmem kusura bakma. sen evde oturmak, rahat etmek istiyorsun da adam eşek mi? o neden çalışsın sana baksın? anan mı baban mı? sen çocuk musun? ne hakkın var kendi imkanın varken kendi taşıman gereken bir sorumluluğu başka birine yıkıyorsun? dediğim gibi çalışma imkanın olmasa sana başka şeyler yazardım ama senin niyetin hiç hoş değil.
belki de bu düşüncen yüzünden istediğin gibi bir "koca" bulamıyor olabilirsin, hiç düşündün mü? erkekler kadınların sandığı kadar "salak" değildir çoğunlukla, çoğu aklıbaşında erkek çalışan kadınla evlenmeyi istiyor çünkü, hayat zor güzelim, ekmek kazanmak zor, kendi kazandığın ekmeği el kızına yedirmek ondan da zor.
hadi sana kolay gelsin.
Huh! Boşanasım geldi billa :)

Ben de aynı bölümü okuyorum. Ve yaşıtız. Bu düşünceni tamamen derslerin zorluğundan kaynaklı bocalamana veriyorum ben.
Final haftası falan ben de"evlenecem yeeeeaaaa ben" "zengin kocaaa yokmu beeea" diyenlerdenim. Ama geyiğine tabiki. :KK70:
Yoksa dışarıda hayat sandığımız gibi toz pembe değil. Ya da evlilik.. Hayal ettiğin gibi bi kurum değil. Çok zor ve sorumluluk gerektiren bişey.
Yani evlendiğinde görüceksin,hayal ettiğin gibi bişey olmadığını..
(Ben de bu kanıya burdaki konuları okuyarak vardım)

Bi aday bile yok ortada... Kasiniyormusunuz? He he evlenin... Yanliz evlilik sadece evde is yapip, ortaligi temizleyip, bebek bakmak degil... Ayrica bebek bakmakta öyle simdiki gibi biraz sevip annesine teslim etmek gibide degil, aaa pardon kesin alt falan degistirdiginiz olmustur... Yok 19 yas mantikli düsünmek icinde kücük bi yasta degil ama... Hem bunlar kader kismet öyle evlenmek istiyorum deyince ha diye olmuyor, he olur ama o zamanda görürsünüz anyayi konyayi... Ayrica tek eslede evlenmis olmuyorsunuz, bunun kv si kp si, teyzesi, halasi, eltisi, görümcesi var, varda var yani... Her evlilik sadece temizlik, yemek ve bebek olsa oohoooo mutsuz insan pek olmazdi... Aman bana neyse... Evlenin evlenin...:KK14:

hayır hep izliyorlar o romantik komedileri, evli mutlu çocuklu filmleri, Grinin Elli Şeysini falan sonra evlencem çocuk yapcam ben. çocuk arka odada bağırırken adam "sustur şu çocuğu yarın erken kalkıcam" diye bağırınca o romantik komedi olacak trajedi ben asıl o zaman güleceğim.
her evlilik elbette böyle değil, evlilik güzel bir şey falan da bu kafayla o güzel evlilik olmaz sorun orada

Yok grinin 50 tonunda bile zengin yakışıklı erkek falan var ama burada hala yok. :KK70:
Daha yemek yapmak için tenceresi olmayan ve yakacak olarak hukuk kitapları ve diplomasından başka bir şeyi olmayacak insanı şimdiden evlenmekten soğutma misyonumuz var.

Konu sahibi babanla konuşmuyor olman ve aile özlemin seni bu şekilde düşünmeye zorluyor olabilir ama seni bu halinle kabul edecek birini bulana kadar, isteklerini şimdilik evdeki yapabiliyor olduğun yemek ve çocuk uğraşılarıyla gidermeye devam et. Çünkü annen bile 3. günden sonra kendi soğanını kendin al demeye başlayacak, ayakları yere basan hayal kurmayan insanlardan biri olma.

Huh! Boşanasım geldi billa :)
yok aman mutlu evlilikleri darma duman etme gibi bir misyonum yok :KK70: musmutlu olun efenim :KK73:

Yok grinin 50 tonunda bile zengin yakışıklı erkek falan var ama burada hala yok. :KK70:
Daha yemek yapmak için tenceresi olmayan ve yakacak olarak hukuk kitapları ve diplomasından başka bir şeyi olmayacak insanı şimdiden evlenmekten soğutma misyonumuz var.
vallaha ben üniversitede evlenip 2. günden anneme gitcem ben diye ağlayan biliyorum. yazık şimdi oradan bakınca hayat ona zor tabii ama bir bilse insanların başına kötü niyetli kocaları yüzünden neler geliyor, ne diyeyim inşallah kendi için hayırlı olan yapar, mutlu olur

hukukçularda kronik mi bu problem :KK57: Hangi fakültede okudunuz nasıl bir çevreniz var bilmiyorum ama hukukçularda böyle bir problem yok.

Madem hukuk okuyup çalışmayacaktın ne diye milletin hakkını çalıyorsun,belki senden sonraki kişi bu konudu çok daha hevesliydi.Hemen koca bul,aman vakit kaybetme.

X