19 yaşındayım ama hemen evlenmek istiyorum

Bütün kadınlar olarak aynı şeyleri istiyoruz ama bi kariyer ve evlilik isteyenler var birde sadece evlilik isteyenler.. Hukuk öğrencisisin gözünü seveyim gitte hayatını kurtar. Haberlerde neler duyuyor neler görüyoruz

Evliligi gerçekten istiyorsan, evlilik sorumlulugunu alabilecegini düşünüyorsan evlenebilirsin. Sen bakma buradaki ''önce işini al, ayaklarının üzerinde dur, ekonomik özgürlük'' falan diyenleri. Sanki çalışıyor olunca mutluluk garantiymiş gibi...

İş olmadan evlilik asla yapma, istemiyosan eğer cidden okulu bitir sonra evlen yeter ki mesleğin olsun eşinden para istemek zorunda kalma kendini ona bağımlı etme söylediklerin güzel evet ama evlenince tam tersine de dönebilir her şey o sebepten kendini garantiye al.

Yazılanların tamamını okumadım, kim düşüncesini ne şekilde ifade etmiş bilmiyorum. Sınırını aşan bi yorumlar yapılmamalı elbette.

Zaten yazıdaki tek katılmadığım cümlenin " çalışmamak hakkım" kısmı olduğunu söyledim. Bireysel tercihinizi değil mutual yaşam görüşünüzü mantık dışı buluyorum. Ki bu görüşü paylaşan bi sürü insan var, siz kendi yaşamınızda uygulamayı tercih etmeseniz de mantıklı buluyorsunuz anladığım kadarıyla.

Karşılıklı rıza çerçevesinde gerçekleşen her şeye saygı duyuyorum. Ancak bu yaşam şeklinin iki tarafı da mutsuz ettiğini ve birbirini sömürmeye zorladığını düşünüyorum ben.

Örneğin kadın evde yorulup kocasından yardım istese kocanın cevabı hemen hazır "bütün gün evde kıçının üstünde oturuyorsun, ben dışarıda sürünüyorum, bi de evde mi iş yapacagım?" İcten ice para bakımından sömürüldüğünü hisseden adam hıncını kadını evde sömürerek, köle yerine koyarak çıkarmaya çalışıyor.

Aynısı kadın için de geçerli. En ufak tartışmada " Ben olmasam ütülü gömlek bile giyemezsin, kendi pisliğinde boğulursun." diye bi sitem, bi memnuniyetsizlik.

bunu yapabilen de gördüm ama genel olarak söylediğiniz tablo ortaya çıkıyor, haklısınız

sanırım şu konuda da görüldüğü gibi tahammül sınırlarımız artık düştüğü için.

bana kalırsa bence de ortak yaşam daha mantıklı ama bu kızın evlenmeyi gerçekten istediğini bile sanmıyorum ben muhtemelen ailesinin yanından yeni dönmüştür ya da dönecektir. evini özlemiştir zaten babasıyla çok iyi olmadığı da yazmış bundan kaynaklı olarak bir aile özlemi var içinde. sanki koca adayı arıyormuş gibi bir aşağılama, linç girişimi olmuş yorumlarda buna sitem ettim :KK51:

herkese iyi akşamlar. 19 yaşındayım hukuk 1.sınıf öğrencisiyim. önce şunu belirteyim, hayatımda kimse yok, şimdiye kadar kimseye aşık olmadım. benim sorunum şu: kariyer yapmak, çalışmak vs. benim hiç ilgimi çekmiyor. bir erkek için değil ama mesela bebeğim olsun diye hemen evlenmek istiyorum. bir evim olsun istiyorum hemen. ev işi yapmayı çocuklara bakmayı yemek yapmayı çok seviyorum. eve gittiğim zaman hep bu işlerle uğraşıyorum. bir evim olsun istiyorum, çocuklarıma bakmak istiyorum. diplomamı alacağım nolur nolmaz diye ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.

evet tüm bunlardan dolayı evlenmek istiyorum ama yaşım daha küçük, ailem izin vermez. bu duygulardan nasıl kurtulabilirim? evliliğin kötü yanlarını anlatıp beni biraz olsun soğutabilecek biri var mı?[/QUO

Evlenmek zorunda diilsin. Baska seklide enerjini yonlendirebilirsin..

Ornegin cocuk yuvalarina gidip gonullu oyun ablaligi falan gibi seyler var.

Cok faydali bir is,hem kendin mutlu ol hem cocuklari mutlu et.

Cok temizlik filan da yapmak istiyosan evlere temizlige git, harcligini cikaririsin

Evlenmek zorunda diilsin. Baska seklide enerjini yonlendirebilirsin..

Ornegin cocuk yuvalarina gidip gonullu oyun ablaligi falan gibi seyler var.

Cok faydali bir is,hem kendin mutlu ol hem cocuklari mutlu et.

Cok temizlik filan da yapmak istiyosan evlere temizlige git, harcligini cikaririsin[/QUOTE]

Evlilik kotu bisey degil, digru kisiyle dogru zamanda dogru sekilde evlenirsen senden iyisi olmaz :21::21::21::21::21::21::21:

Ama yanlis yaparsan yandin :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:

Kader kismet sonucta ama bile bile lades dememek lazim :KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:

100 küsür yorum olmuş okumadan yazıyorum

Bence acil psikolojik destek alın

Hukuk okuması zor bir bölümdür herkes lisede çok iyi not alır derece yapıp girer ama okurken hanya yı Konya yı görür

Bu istek son bir ayda ortaya çıkmış derslerden ortamdan bunalmışsın muhtemelen ev iş çocuk bakmak vs kolay gibi gelmiş

Ben 1 sınıfta iken Mart ayında ilk vizelerimiz vardı hayatımda en çok romanı o zaman okudum gerçek yaşamımdan kaçmak için millet ders çalıştı ben roman okudum

Her neyse 4 senede hukuk bitti 26 yaşında evlendim 30 yaşında anne oldum tekrar oku deseler de ders çalışsam keşke

Kendine biraz zaman ver olmazsa profesyonel destek al bizim de vardı bir arkadaşımız bu bölüm bana göre değil deyip okulu bırakıp tekrar sınava girmişti sonra profesyonel destek aldı şimdi hakim

Her şey gönlünce olsun ama ev çocuk vs o kadar cazip şeyler değil okulu bitirip çalışınca da yapılıyor bu arada dilekçe arasında yazdım bunları sana

Oğlum uyudu evi topladım çamaşırları kaldırdım bulaşıklar mutfakta dilekçeler de sabaha yetişecek herkesin hayatı zorluklarla dolu

Mücadele etmeye devam

yakında 18 olacağım, yaşım küçük ama ben bile etrafımdaki evli insanların hayatlarına bakarak bazı şeyleri anlayabiliyorum.bence eğer şimdiden evlenirseniz(üstelik çalışmazsanız) ileride çok pişman olabilirsiniz.hatta olabilirsiniz demeyeyim, olma ihtimaliniz çok yüksek.size gözlemlerime dayanarak bir şeyler söylemek istiyorum...çalışan kadınlar kocaları tarafından daha fazla saygı görüyorlar.çalışmayan kadınların kocaları genelde karılarının evde yaptığı ev işleri, çocuk bakma gibi şeyleri çok basit şeyler olarak görüyorlar ve kendilerini karılarından daha üstün görüyorlar; onlara kendilerini değersiz hissettiriyorlar, hizmetçi gibi davranıyorlar.hem kadın hem erkek çalışıyorsa maddi yönden daha iyi oldukları için daha rahat yaşıyorlar; kıyafet, eşya gibi bir çok konuda kendilerini öbürleri kadar kısıtlamak zorunda kalmıyorlar, çocuklarına daha iyi bakabiliyorlar.boşanacak olursanız iş bulmak sandığınız kadar kolay olmayabilir sizden daha genç, daha deneyimli insanlar varken.ayrıca ben babamdan para isterken bile çekiniyorum, koca eline bakmak çok ters geliyor bana.inşallah bu yıl iyi bir yeri kazanırım.ben de çocukları çok seviyorum ama sırf bu yüzden evlenilmez bence.evlilik çok zor.

Son düzenleme:
bence insan nasıl istiyorsa öyle yaşamalı illa herkes çalışmak zorunda değil mesleği olsun okulunu bitirsin ama çalışan ve mutsuz olan birçok kadında var

Evlenmek mi ne güzel hukuk okuyorsun avukat adayısın ne mutlu sana bunun tadını çıkar gençliğinin tadını çıkar ben eşimi çok seviyorum Allah başımdan eksik etmesin onu ama keşke 1-2 sene daha bekleseydim diyorum ne olursa olsun evli bir bayanla bekar bir bayan arasında çok fark var unutma bunu 8-9 sene evlilik düşünme derim gençliğinin tadını çıkar :KK52:

Ben de öğretmenlik 1.sınıftayım. Al benden de o kadar, ben de hemen evlenmek istiyorum. Hatta bizim sınıfta evlenen oldu çok imrendim

alllah akıl fkir versin ya şu kızlara :KK34::KK34:evlenme sorumluluğunu üstlenmek çok kolay demi.2 gün sonra kocam beni dövdü napiim boşanayımmı diye sorarsın.Otur okulunu bitir paranı kazan sonra evlen.Hayat toz pembe değil.Şunları okuyunca o kadar kızıyorum ki yaşın kaç senin daha .:KK12::KK12:

Genç kızlarda olur böyle bazen mesela benn 19 yaşında sözlendim amma 24 yaşımda evlendim neden biliyormusun aklım başıma geldide ondan :KK14:

yakında 18 olacağım, yaşım küçük ama ben bile etrafımdaki evli insanların hayatlarına bakarak bazı şeyleri anlayabiliyorum.
chocolatlover bende senin gibilerin loveriyim, yerim seni ben, nasilda mantikli yazarmis. Senin gibi gencleri görünce icim icime sigmiyor mutluluktan. Masallah canim benim. Hic merak etme bu mantikla, her sey hayatinda yagver gidecek, emin ol. Tecrübe konusuyor. Allah dahada böyle türk gencleri, özellikle kizlari bu ülkeye nasip etsin, belimiz yere gelmez alim Allah!!!:KK68::KK68::KK68::nazar::nazar::nazar:

ayhhh vallahi tansiyonum düştü ülkede bunca kadın sokak ortasında kocası tarafından öldürülürken, boşanma davaları gırla giderken,bdv'de her gün kadınlar eşlerinden,evlilikten dert yanarken 19 yaşında evlenmek isteyen kızları gördükçe vallahi tansiyonum düştü. Gençler 19 yaşındaki isteklerinizle 25 deki aynı olmayacak, daha kendinizi tam tanımadan evlenmek istiyorsunuz. Siz evliliği ne sanıyorsunuz çok merak ediyorum. Gerçekten çok mu film izliyorsunuz :KK51:

X