İnşallah düzelir yakın zamanda başlar konuşmaya herşeyi anlıyor çok şükür.Bazen çocuklar geç konuşup geç yürüyebiliyor kötü bişey yokmuş gibi görünüyor umarım öyledir ve en kısa zaman da düzelir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah düzelir yakın zamanda başlar konuşmaya herşeyi anlıyor çok şükür.Bazen çocuklar geç konuşup geç yürüyebiliyor kötü bişey yokmuş gibi görünüyor umarım öyledir ve en kısa zaman da düzelir
Merhaba bebeginiz simdilerde 2.5 yaşını geçmistir, oncelikle allah bagislasın, konusmaya basladımı oğlunuzKonuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.
Merhaba oglunuzun durumu nasil acaba konusmaya basladimiBenimde oğlum 19 aylık suan ve hiç bişey demiyo. Ama isteklerini belirtiyo.
Ya korkmayın kuzenim 4 yakınan kadar konuşmadı sonra konuştu doktor çok tv izletmeyin demişti Sonra kendisi konuştu üzülme bşy çıkacağını sanmıyorumKonuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.
Bos yere kendinize evham yapmayin. Erken tani hayat kurtarir. Olacak olan olacak zaten ama bisey yoktur diye tahmin ediyorum. Çocuğunuzla daha fazla ilgilenin. Telefon tablet uzak tutun. Doktorunuzun söyleyeceği seylere gore hareket eder konusma surecini hızlandirirsiniz.Konuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.
Merhabalar suan cocugunuzun durumu nasiĺ acaba?Çocuğunuzun durumu nasıl caba benım oğlum 15aylık bı kelımesı yok ıcınden konuşuyormuş gıbı yapıo bısey ogretemıyorum bakmıyo bakarsa sanıyelık .işarette kullanmıyo sadece ninniler soyledıgımde bakıyo gülüyo
Merhaba bebeginiz simdilerde 2.5 yaşını geçmistir, oncelikle allah bagislasın, konusmaya basladımı oğlunuz
[/QUOTE Amin hepimizin evladını bağışlasın rabbim. Cümle kuramıyor ama baya kelime söylemeye başladı en azından anlaşabılıyoruz. Mesela anne al, anne git veya baba gol gibi ikili kelimeler kullanıyor.
Çok teşekkür ederim. Çok haklısınız hep evde benimle her gün aynı şeyler. Çoğu zaman ağlamasına katlandım anlamamış gibi yaptım ve tek tek söylemeye başladı. Hayvanları bılıyor seslerını taklit ediyor. Evde top oynarken vazoyu kırdık anne kırk anne kırk dedi topladım ve oraya başka süs koydum onu kaldırttı ordan anne kırk anne kırk yani kırılır demek istedi. Çoğu şeyin isimlerini söylüyor. Çöp arabasının sesini duyunca anne çöpçü diyebiliyor. Taksi görünce taksi diyor. Mahallede çocuklar top oynuyor camdan bakıyorum araba görünce abi kaç ın ınnn (araba) dıyor. Bunun gibi çok örnek var ama normal uzun uzun cümleler kurmuyor maalesefAnliyorsa konusacaktir da erkek çocukları tembeldir çocuk hep aynı şekil evde hep aynı yerde hep aynı şeye maruz kalıyorsa ortamı degismiyorsa sürprizlerle karsilasmiyorsa ne bileyim şaşirmiyorsa tepkileri de yok olacaktır . Bir şey üzerine sürekli konuşup tekrar etmek daha sonra hatırlatmak bazen seni anlamıyorum bir daha soyle diyerek bazen ağlamasına katlanarak bunu aşmasına siz yardım ediceksiniz etrafiniza iyice bakın siz çocuk olsanız ne isterdiniz her gün pilot konumunda bir anne kahvaltilar aynı ev işleri aynı temel ihtiyaclari karşılayan kendi veya ben bunalirsam dışarı kaçan bir anne mı yoksa bana alanlar ve fırsatlar yaratan bir anne mı çevre mı isterim diye düşünün. Ve uygulayın döksün kirsin yeni kelimeler oluşması için özgür bırakın ve yasanmisliklar artsın resimli kitaplar alın hayvanları çok sever çocuklar o sesleri çıkarsın cik cik desin hav hav desin önemli değil önemli olan harfleri soyleyebilmesi ses çıkarması temel oluşması yani. Çocuklar suyu da sever suyla oynamaya bayılırlar su ile oynarken onunla iletişime geçebilirsiniz idrak yollarını açmanız lazım hadi gel konuş su de ekmek de diyince konuşmuyor çocuklar günümüz böyle bir gün eskiden kalabalık aileler uğraşlar vardı çocuklarla ilgilenilmezdi pek ama onların da mesguliyetleri şimdikinden fazlaydı , benim oğlum da 19 aylık mecbur kalmadıkça konuşmaz ama her şeyi anlar tarif eder anlatıyor gibi yapar gazini alamayınca tutar olay yerine götürür işte o an tek bir kelime ile o anı ozetlerim mesela aaaaa çöp çöp bu diye şaşırır gibi yapar sürekli bak çöp oğlum çöp olmuş çöp bu çöp eyyak olmuş çöp pis gibi konuşurum .
Yeğenim böyleydi.Bitek konuşma sorunumuz var baba dede mama dısında birşey sölemıyor. Getir götür dediğimizi yapıyor. İsmine tepki verıyor göz teması flan kuruyor ama işte duyucaklarımdan korktugum için gidemıyorum
oglum 16 aylikken anne baba mama diyordu sadece. suan 32 aylik evden cikarken "baba arabanin anahtarini aldin mi hadi gec kaliyoruz acele et" diyo....Kızım 15 aylık ama bir kaç kelime söylüyor sadece onu da bilinçli mi söylüyor anlayamadım. Anne, dede, hadi gibi.. Henüz baba, mama bile demedi. Konuyu okuyunca bende korktum. Doktora götürmem gerekiyor mu ?
Eltimin oğlu 3 yaşında o da tam cümle kuramiyor. Doktora gittiler normal çıktı herşeyi kreşe verin demişler.