- 13 Kasım 2018
- 1.898
- 1.824
- 63
Anliyorsa konusacaktir da erkek çocukları tembeldir çocuk hep aynı şekil evde hep aynı yerde hep aynı şeye maruz kalıyorsa ortamı degismiyorsa sürprizlerle karsilasmiyorsa ne bileyim şaşirmiyorsa tepkileri de yok olacaktır . Bir şey üzerine sürekli konuşup tekrar etmek daha sonra hatırlatmak bazen seni anlamıyorum bir daha soyle diyerek bazen ağlamasına katlanarak bunu aşmasına siz yardım ediceksiniz etrafiniza iyice bakın siz çocuk olsanız ne isterdiniz her gün pilot konumunda bir anne kahvaltilar aynı ev işleri aynı temel ihtiyaclari karşılayan kendi veya ben bunalirsam dışarı kaçan bir anne mı yoksa bana alanlar ve fırsatlar yaratan bir anne mı çevre mı isterim diye düşünün. Ve uygulayın döksün kirsin yeni kelimeler oluşması için özgür bırakın ve yasanmisliklar artsın resimli kitaplar alın hayvanları çok sever çocuklar o sesleri çıkarsın cik cik desin hav hav desin önemli değil önemli olan harfleri soyleyebilmesi ses çıkarması temel oluşması yani. Çocuklar suyu da sever suyla oynamaya bayılırlar su ile oynarken onunla iletişime geçebilirsiniz idrak yollarını açmanız lazım hadi gel konuş su de ekmek de diyince konuşmuyor çocuklar günümüz böyle bir gün eskiden kalabalık aileler uğraşlar vardı çocuklarla ilgilenilmezdi pek ama onların da mesguliyetleri şimdikinden fazlaydı , benim oğlum da 19 aylık mecbur kalmadıkça konuşmaz ama her şeyi anlar tarif eder anlatıyor gibi yapar gazini alamayınca tutar olay yerine götürür işte o an tek bir kelime ile o anı ozetlerim mesela aaaaa çöp çöp bu diye şaşırır gibi yapar sürekli bak çöp oğlum çöp olmuş çöp bu çöp eyyak olmuş çöp pis gibi konuşurum .Konuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.