Konuşma Problemleri 19 aylık oğlum :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Inatci bir yapısı var demek ki.

Duymakta problem yoksa, dediklerimizi anlıyorsa ve tek tük kelimeler kullanıyorsa zamanla konusacaktir inşallah.

Anlamanızı anlayamadım.

Bu forumda bir çok konuda anneler çok abartıyor gibi geliyor bana bir çok şeyi. Sağlıklı bebeği var diye şükür edeceklerine diğer çocuklarla kiyaslayip ağlıyorlar.

Bir çok konuda okuduğum için yazdım bunları,
Sadece bu konu için değil.

Hasta çocuğu olanlar kendini atsın denize öyleyse.
Çocuğunuz var mı. Eğer ki çocuğunuz yok ise pek bir yorum yapmak istemem. Anne olan herkes dünyanın neresi olursa olsun, çocuğunda en ufak bir sivilce bile çıksa bunun araştırmasına girer ya da önlemini almak için elinden gelenin fazlasını yapar (ki çocuğu çok çok küçük yaşlarda ise bu koruma 1000 kat artar) Çocuğu sağlıklı veya sağlıksız hiç birşey fark etmez bir anne için :KK52:

Oyy maşallahh Allah bağışlasın evladınızı:) anlıyor herşeyi ben evi süpürüceğim zaman hemen gidip viledayı gerırıyor. Toz bezini veriyorum dolapları üniteyi tv kendi arabalarını siliyor. Ufak bir sürahimiz var bardagı uzatıp su koyarmısın dıyorum etrafa döksede koymaya çalışıyor:) dısarıya cıkalımmı dedıgımde hemen ayakkabılarını getirıyor mesela. Gecen gün evin anahtarını almış saatlerce aradım bulamadım oğluma dedim anahtar nerde annecim hadi kapıyı açalım dedim biyerlere gidiyor bide elini çenesine koyup düşünüyor :) sonra bir baktım banyoya götürdü beni çamasır makınasını gösterdi bi baktım anahtarı toz bezlerımi mutfak bezlerini toplamış içine atmış :)) bişey dediğimde istemediği zaman işaret parmagıyla hayıırrr yapıyor. Çok şükür her dediğimş anlıyor. Köpeğimiz var hadi tasmasını takalım çişe götürelim dıyorum koşup tasmasını getiriyor. Daha böyle birsürü örnek var şuan aklıma gelen bunlar anne olunca insan pimpirikleniyor
Ne kadar güzel maşallah algısı açık ise emirleri komutları yerine getiriyor ise zamanla konuşması başlayacaktır. Ben kendime bunu söylüyorum :) dışarısı diye bir faktör var. Parkta konuşmadan bir şey anlattığını gören diğer cahil insanlar hemen gözlerini dikip çocuğu takibe alıyorlar, bu sebepten dolayı da bu kadar takar olduk. sonra dayanamayıp hemen sorguya çekmek için yanaşmaları da ayrı sinir krizi geçirmeme sebep :) ben karar aldım artık aa konuşamıyor mu diye soran herkese koca bir sanane cevabı tabi gülerek... Geçen gün hatta birine A101'da yaptım. reyonlardan bir sürü şey gösterip durdu bana anne bu anne bu deyip karnını ovaladı (bunu alalım ben yicem diyo aslında) kaç yaşında acaba konuşabiliyor mu diye pat diye sordu. Hiç düşünmeden sizene siz kimsiniz acaba alışverişinize bakın dedim ve kaldı öyle.

Çocuğunuz var mı. Eğer ki çocuğunuz yok ise pek bir yorum yapmak istemem. Anne olan herkes dünyanın neresi olursa olsun, çocuğunda en ufak bir sivilce bile çıksa bunun araştırmasına girer ya da önlemini almak için elinden gelenin fazlasını yapar (ki çocuğu çok çok küçük yaşlarda ise bu koruma 1000 kat artar) Çocuğu sağlıklı veya sağlıksız hiç birşey fark etmez bir anne için :KK52:

Var evet şükür. Hepsiyle ayrı ayrı sorunlar yaşadık. Hiçbirinde oturup ağlamadım.

Çözümler aradım elbet. Ama başka çocuklarla kiyaslayip dünya başıma yıkılmış gibi davranmadım.

Gözlemledim , eğer normal davranıyorsa çok şükür dedim, diyorum.

Bu beni ilgisiz anne yapmaz. Anne olmasamda fark etmez. Anne olmadan da böyle düşünüyordum.

Var evet şükür. Hepsiyle ayrı ayrı sorunlar yaşadık. Hiçbirinde oturup ağlamadım.

Çözümler aradım elbet. Ama başka çocuklarla kiyaslayip dünya başıma yıkılmış gibi davranmadım.

Gözlemledim , eğer normal davranıyorsa çok şükür dedim, diyorum.

Bu beni ilgisiz anne yapmaz. Anne olmasamda fark etmez. Anne olmadan da böyle düşünüyordum.
Sizin görüşünüzdür saygı duyuyorum. Fakat sizin gibi davranmayıp farklı duygular gösteren anneleri de, kendiniz gibi davranmadılar diye kendinizle kıyaslama yapmış oluyorsunuz.

Siz o şekilde davranın tabi ki ne kadar güzel, diğer sayfalarda ağlayıp sızlanan anneleri de lütfen abartıyorlar diyerek bir yargıda da bulunmayın. Neler yaşadığını dertlerini paylaşarak insanlar rahatlıyor. Herhalde onlar da bizler de sadece burada acabalarla ilerlemiyoruz. Sadece dediğim gibi duygularımızı paylaşmak için toplanıyoruz. Doktor görüşmeleri vs onlar ayrı durumlardır. Burada birinin söylediği ile çocuğuna teşhis kimse koymaz.

Burada herkes yaşadıklarını paylaşmak için toplanıyor, tabi ki kıyaslama yapacaklar tabi ki ağlayıp sızlanacak. Böyle duygularımızı paylaşmayacak isek bu forumda ne işimiz var değil mi :olamaz:

Polemik içerisine girmek de istemem sizinle. Allah evlatlarınıza sağlıklı uzun ömürler versin. İnşallah bu sayfalarda çözüm aramak ve ağlayıp sızlamak zorunda kalmazsınız. İyi günler hanımefendi.

En iyisini yapmışsınız valla herkes soruyor aa nıye konuşmuyor hastamı dıye bu sorular beni daha da üzüyor. Eşimde sizin gibi parkta oynarken oglum ıhh ıhh dedi salıncagı göstererek yandaki teyze Kocaman olmuş yazık konuşamıyormu rahatsızlıgı ne dedi eşimde sanane benim çocugumdan diye söleyınce geri cekildi. Bundan sonra bende öle yapıcam yoksa çok kırılıyorum. Bizim milletimiz çocuk konusunda laf sölemeyi çok sevıyor

Konuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.
Canım ne ilgisi var ya.. benim oğlum ekimde 3 yaşında olacak net olarak her şeyi konuşuyor. Rica ediyorum kulağı duyan bir çocuksa eğer bu kadar kafaya takmayın elbet konuşacaktır inşaallah. Sadece yanında çok konuş. Her şeyi konuş. Baba aradı baba geldi.. babayla telde konuşalım vs.

Benim oğlum herkesin bebeği otururken oturmadı. Yastıkla ancak oturarak dururdu, ve bir anda oturmadan yürümeye başladı.

Yani demem o ki, anneler en büyük yanlışı başka çocuklarla kıyaslayarak yapıyor. Kardeşlerin büyümesi bile birbirine benzemezken başka çocuklarla hiç kıyaslamamak lazım...

Sizin görüşünüzdür saygı duyuyorum. Fakat sizin gibi davranmayıp farklı duygular gösteren anneleri de, kendiniz gibi davranmadılar diye kendinizle kıyaslama yapmış oluyorsunuz.

Siz o şekilde davranın tabi ki ne kadar güzel, diğer sayfalarda ağlayıp sızlanan anneleri de lütfen abartıyorlar diyerek bir yargıda da bulunmayın. Neler yaşadığını dertlerini paylaşarak insanlar rahatlıyor. Herhalde onlar da bizler de sadece burada acabalarla ilerlemiyoruz. Sadece dediğim gibi duygularımızı paylaşmak için toplanıyoruz. Doktor görüşmeleri vs onlar ayrı durumlardır. Burada birinin söylediği ile çocuğuna teşhis kimse koymaz.

Burada herkes yaşadıklarını paylaşmak için toplanıyor, tabi ki kıyaslama yapacaklar tabi ki ağlayıp sızlanacak. Böyle duygularımızı paylaşmayacak isek bu forumda ne işimiz var değil mi :olamaz:

Polemik içerisine girmek de istemem sizinle. Allah evlatlarınıza sağlıklı uzun ömürler versin. İnşallah bu sayfalarda çözüm aramak ve ağlayıp sızlamak zorunda kalmazsınız. İyi günler hanımefendi.

:) Amin.

Abartılı duygular , ruh hali saglikliysa normal bir durum değildir.

Iyi günler.

Ben erken konuşmuşum nazardan tekrar konuşamadımı dediler sonra 4,5 yaş ında konuşmuşum halan daha gecezeym hızımı alamamışım o zmanlarımı da anımsıyorum yani hayal gbi erkek kardeşm de geç konuştu babam kızardı yardımcı olun sizde öğretin evdesiniz die herkes laf ederdi kaybolurdu ses etmezdi konuşamadından ev içinde çıkardı zor du diğer 3 kardeşimde böle geç konuşma olmadı

Çok doğru sölüyorsunuz her çocuk birbirinden farklı ama işte yüreğim el vermıyor. Yanında sürekli konusuyoruz oyuncaklarını alırken ismini flan sölüyorum araba kuş top gibi. Sadece araba demeye çalışıyor onda da avava diyor :) Telefon hiç ilgisinş çekmıyor bu zamana kadar eline vermediğim için

Konuyu doğru yere açtımmı bilmıyorum. Benim derdim oğlum. 19 aylık olduğu halde hala konuşmuyor 1 haftadı baba dede gel gel demeye başladı başkada bişey söylemıyor. Kafayı yemek üzereyim dışarda görüyorum maşallah bıcır bıcır konuşuyorşar ve ben yine ağlayarak arkamı dönüp gidiyorum. Kac defa hastane kapısından döndüm ya kötü bişey derlerse kaldıramam diye napıcagımı bilmıyorum. Her dediğimizi anlıyor bazende anlamamazlıktan geliyor. Çok inatçı bi istediği olmadığı zaman kendini yerlere atıyor. Oğlum biberonunu getir götür dediğimde yapıyor veya acıktın mı dediğimde agzını şapurdatıyor. Herşeyi anlıyor ama niye konuşmuyor hala hergün bişeyler demesini beklıyorum ama hep hayal kırıklığı. Tabi bide etraftan gelen sözlerde kırıyor beni aa hala konuşmadımı bızımki cok konusuyor götür doktora hasta olmasın dıyen bıle var.
Erkek çocuklarında oluyor çok dert etmeyin çevremde de var.Tabi takıyor insan ama genelde erkek çocuklarında oluyor

Cevremdeki 1 erkek cocuk harici hepsi 3 yas civari konustu. Hatta o konusani duyunca sasirmistim . O da annesi calistigi icin 1 yasindan itibaren krese gidiyordu. Ondan mi bilmem.
Bir komsumuzun kiz cocugu konusmuyordu. Kresle beraber normale döndü konusmasi. Her cocuk bir degil tabi.

Bence goz temasi kuruyorsa . Gel git bak vs komutlari yapiyorsa korkulacak bir sey yok bence . Yinede aklinizda kalmasin bir dr la gorusebilirsiniz.

Krese verirseniz konusmasi ilerler diye dusunuyorum .

Bütün komutlarımızı anlıyor. Getir götür hadi bunu yapalım dediğim zaman inatı tutmazsa yapıyor. Kreşe güvenemıyorum şimdi konuşamıyor ya derdinş anlatamaz orda zarar verırler dıye. Hiperaktif çok hiç yerinde durmaz sabahtan akşama kadar koşturur yaramazlık yaparsa orda benim kadar sakın kalamazlar Allah korusun

Bacım aynı durumu yaşıyoruz benim oğlumda 23 aylık. Seninki belki anne diyodur ama benimki daha anne bile demiyor bari onu dese😣 sadece mama, dede ve bazende baba o kadar. Ablamın oğlu da 32 aylık ve birkaç kelime dışında o da konuşmuyor. Hep mi bu erkek çocuklarında olur niye olur anlamıyorum. Napalım canları sağolsun..elbet birgün inşâllah konuşacaklar☹️

Allah bağışlasın valla kime sorsam benim oğlum geç konuştu diyor. Anne dıyor ama oda birşey istediği zaman vermezsen ozamn şebeklik olsun dıye söluyor normalde cagırırken gel gell dıyor. İnşallah konuşsunlar artık bir oh dıyelım 😀 birşeyler sölüyor ama ne dediğini anlamıyorum

Benim oğlum da böyleydi. Bizimle göz kontağı kurardı, dediklerimizi anlar işine gelirse yapar gelmez anlamazlıktan gelirdi. Daha sonraları kendi dilinde bişeyler söylemeye başladı. 2 yaşından sonra konuşması anlaşılır olmaya başladı. İki buçuk yaşından sonra da şark bülbülü oldu çocuk :) Şarkılar filan.. Şu an 37 aylık, gayet konuşuyor.

Kızım ise şu an 15 aylık. Anne, baba, mama, meme, gel, aç, çiçek, kuş.. anlamını bilerek söylüyor.

Kısaca her çocuk farklı. Konuşmama dışında sizi endişelendiren birşey yoksa bekleyin. Ama annelik güdünüz size birşeylerin ters gittiğini söylüyorsa o zaman doktora danışmayı lütfen ihmal etmeyin.

Problem oldugunu dusunmuyorum dr a gidin elbette. Ama bence cagimizin problemi ekrana bakmak ve asosyallik. Bu kismi cozunce farki goreceksiniz.

Allah bagışlasın evlatlarınızı. Aynen oğlumda kendince birşeyker konuşuyor ama hic anlamıyorum ozamn da sinirleniyor elımden tutup götürüyor. Hayvan esya kartlarını 20 tane diziyorum ben ismini sölediğim şeyleri gösterıyor sıkılınca hepsını dagıtıyor. Dediğiniz gibi her çocuk farklı inşallah başlar bıran önce

Dogru söluyorsunuz oğlumda tv izlemıyo sevıyor ben kapatsam yıkıyor ortalıgı ilgisini cekicek oyunlar yapıyorum anca öyle bakmıyor ama iki dk boş bıraksam tv açıyım diye yırtıyor kendisini

Benimkide 19 aylık bence ihmal etmeyin götürün ben geçen ay götürdüm ismine tepki vermiyordu ve çok sakin bi bebeğim var artı bazı davranışları kaygılı gelince götürdüm artık ve sizi korkutmak için söylemiyorum ama teşhis koymuyorlar ama şüphelendikleri şeyi söylüyorlar yapacaklarınızı söylüyorlar ve bu iş için önemli şey erken eğitim bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz sadece tv tablet telefon uzak tutuyoruz ilgileniyoruz ve baya bi gelişme var gibi bence ihmal etmeyin derim geç kalmaktansa yapacaklarınız öğrenmiş olursunuz gerçi diğer oğlumda geç konuştu belki geç konuşacaktır konuşmasına fazla takılmayın başka eklenen davranışları yoksa tabi
Çocuğunuzun durumu nasıl caba benım oğlum 15aylık bı kelımesı yok ıcınden konuşuyormuş gıbı yapıo bısey ogretemıyorum bakmıyo bakarsa sanıyelık .işarette kullanmıyo sadece ninniler soyledıgımde bakıyo gülüyo

Back