Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 19 aylık kızıma bakıcı mı yoksa kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Kres 19 aylik bebek icin cok erken bakici cok daha iyi kres de cok fazla hasta oluyorlar cocuga yazik belli bir yasa gelince krese gider arkadaslariyla oynar ama suan icin kendi evinde kendi duzeni bozulmadan bakilmasi daha iyi olur diye dusunuyorum

Bebegim 22 aylik suan evdeyim ancak eylul ayinda ise donme ihtimalim var ve donersem kesinlikle kres dusunuyorum. Cunku evde ne kadar oynasak bile fark ediyorum cocuk arkadas istiyor yanina evde yapacagimiz etkinlikler cok kisitli ve cani sikiliyor. Ki ben o uyanikken sadece ogluyla oynayan bir anneyim. Sosyallesmesi ve dil gelisimi acisindan kesinlikle krese baslamali diye dusunuyorum.

Hastalik mevzuuna gelince, cocuklar okula baslayinca bagisikliklari gelisene kadar mutlaka hasta olacak. İlkokula kadar okula vermezsen ilkokulda olacaktir.

Bie yegenim var hic kres anaokulu bilmedi, cocuk ilkokula basladi hergun okuldan ariyorlar dustu kolu kirildi kafasini carpti kasi patladi vs. Fark ettik ki cocuk hep yalniz basina evde oynadigi icin toplum icinde nasil hareket edecegini bile bilmiyor. Duserken kendini korumayi bile ogrenememis.

Cocuk cocukla buyuyor ben bunu anladim.

Büyük ihtimalle ben de kreşe vereceğim. Evde bakıcı yada ben bir yere kadar yetebileceğiz. Akranlarıyla olması avantaj olacak onun için

merhaba benim kızım 24 aylık, bakıcısı işi bırakıyor hftaya kreşe başlayacak tekrar bakıcı bulamadım sosyalleşmesi için kreş iyi olabilir diye düşndüm ama hastalıklardan korkuyorum

merhaba benim kızım 24 aylık, bakıcısı işi bırakıyor hftaya kreşe başlayacak tekrar bakıcı bulamadım sosyalleşmesi için kreş iyi olabilir diye düşndüm ama hastalıklardan korkuyorum
Yani hastalık açısından şöyle düşünüyorum, çocuk isterse anasınıfı kreş vs.hiçbirine gitmeyip 1.sınıfa başlasa illa ilk yıl hasta olacak bundan kaçış yok. Bağılıklığını güçlü tutmak için takviye edici gıdalar kullanıp bir şekilde ilk yılı atlatacağız inşallah.

Bizim doktorumuz düzenli Umca kullanmamızı öneriyordu, aklınızda bulunsun. Bir de arı sütü, bal, propolis karışımları çok iyi geliyor çocuklara ama doktora muhakkak danışmak lazım. Kimi çocuğa ağır gelebiliyor, iyilik yapalım derken sistemleri bozulmasın yavrucakların.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…