- 25 Nisan 2016
- 1.446
- 1.946
- 133
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hanımlar merhaba. 17 aylık bir kızım var doğumdan beri bakımıyla ben ilgileniyorum. İngilizce öğretmeniyim ve bu zamana kadar ücretsiz izin hakkımı kullanıyordum. Eylülde göreve döneceğim ve kızım için bakıcı mı yoksa kreş mi olsa iyi olur karar veremedim? Önerilerinize açığım
Teşekkür ederim mevzu çocuk olunca insan zor karar veriyorNacizane fikrim bakıcıdan yana.. bu yasta bebişler evde olmalı oyun oynamalı .. okul ortamı kres ortamı için cok kücükler bağısıklık sistemleri cok zayıf cabuk hastalanırlar.. en güzel kres yaşı 3 bence!! Bakıcısıyla güzel vakit gecirmek parklara gitmek ev ortamı cok önemli benim fikrim.. bakıcı olduğum için söylemiyorum.. benimde 2 cocugum var empati kurarak söyledim ❤❤
Kesinlikle çok zor bir karar bakıcı nasıl olur nasıl davranır bilemiyorum. Kreşi de düşğnmemin sebebi sanki daha denetimli olur gibi geliyor.Güvenilir bir bakıcı bence. Çocuğunuz çok küçük özel bir ilgiye , özel bir bakıma ihtiyacı var. Hem sağlık açısındanda kendi evinde olması daha iyi olur bence. Düzenide bozulmamış olur. 3 yaşından sonrası için kreş düşünebilirsiniz. Yanlız büyümemiş olur, paylaşımcı olur vs vs. Zor bir karar söz konusu evlat olunca
Emin olun o annelik dürtüsünü iliklerine kadar yaşayan biriyim ben. 3yıllık tedavinin ardından hamile kalıp bir çocuğumu kucağıma alamadan kaybettim . Bu ikinci kez tedaviyle olan yavrum. Ve zaten kızım doğduğundan beri 17 aydır ücretsiz izindeyim. haaa gerekirse kreş yada bakıcı kafama yatmazsa bir yıl daha alırım ücretsiz izin ama yorumunuz biraz kırıcı olmuş Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah yavrunuzuEvlatlık ver bence. Annelik dürtüsü yle daha iyi bakar :) en azından 2 yaşı bitirseydi canım Bi iyce konussun cocuk derdini anlatsın. anan kaynanam yoksa bu devirde ne krese ne bakıcıya güvenilir. Eger paraya ihtiyacın yoksa ücretsiz izin al çocuguna bak evinde daha çok küçük.
Ne güzel çok sevindim sizin adınıza evet kreşte hasta olma ihtimali yüksek kreş araştırıyoruz ama aynı zamanda bakıcı da arıyorum inşallah kafamıza göre biri çıkar bizim de karşımızaCanım zaten süt iznin olacak bebeğin kahvaltı yapıp öğlen uykusuna yatar sen o uyanana kadar gelirsin bile. Evde bakıcı daha mantıklı çünkü kreş olursa her hastalığında izin alıp evde kendin ilgilenmen gerekecek.
Benim oğluma 15 aydan 2 yaşa kadar alt komşum baktı benden bile daha iyi ilgileniyordu Allah razı olsun ❤
Maşallah ne kadar güzel keşke hepimiz sizin gibi gönül bağı kurabileceğimiz insanlarla karşılaşsak. Aslında bakıcı gayet mantıklı çocuğun rahatı bozulmayacak, sabah uyandırıp kreşe götürme gibi bir durum olmayacak ama işte güvenebileceğimiz birini bulmak da çok önemli. İzmire yeni taşındık sayılır pek de kimseyi tanımıyorum. Kreşe alışma süreci nasıl geçti peki? İlk sene çok hasta oluyor diyorlarHer ikisini de deneyimlemiş biri olarak yazayım madem :) Oğlumu 2,5 aylıkken bakıcıya bıraktım ve işe döndüm. Tanıdığımız biriydi ama pamuklar gibi baktı oğluma 2 ay. Sonra masabaşı bir iş bulup başka birini tavsiye ederek bıraktı bizi. İyi ki de tavsiyesini dinlemişiz, bakıcımız merhametli vicdanlı becerikli ve en önemlisi çocuklarımı çok seven bir kadın. Allah bin kere razı olsun ondan, ne kadar maaş da ödesem hakkını ödeyemem. Oğlum 14 aylıkken ikinciye hamile kalınca ve kadıncağız tek başına iki bebeğe birden bakamayacağı için oğlumu 18 aylıkken kreşe yazdırdım. Yeğenimin gittiği okul olduğu için içim rahattı. İstedim ki kardeşi doğmadan önce okul düzeni otursun ve kendini dışlanmış hissetmesin. Oğlum çok çabuk alıştı okula ve yeni düzene. Kardeş kıskançlığı neredeyse yaşamadık diyebilirim.
Oğlum bu ay sonunda 3 yaşını dolduracak. Kreşe vermiş olmaktan memnunum ben. Bir noktadan sonra onları geliştirecek aktiviteler, yaratıcı oyunlar bulmak gerçekten zor olabiliyor. Okul zaten bu yaş grubu çocuklara oturup da ders anlatmıyorum. kreşin bahçesinde oynuyorlar serbest saatlerinde vs.. Çok iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Kızım şu an 14 aylık oldu. Evde aynı bakıcımızla devam ediyor. Onu da 29 günlükken bırakıp işe dönmek zorunda kaldım. Kızımı da en az oğlum kadar seviyor ve ilgileniyor. Aile gibi olduk zaten, kızım resmen maskot oldu :) Önümüzdeki yaz tuvalet eğitiminden sonra kızımı da vereceğim abisiyle aynı okula. O dönem 26 aylık civarı olacak.
Ancak bakıcımız bizimle devam edecek. Emekli olana kadar, bizim de maddi gücümüz oldukça bırakmam onu. Ablam gibi oldu. Emekli olduktan sonra isterse o bırakır bizi.
Sözün özü, bakıcı ya da kreş.. Allah iyi, vicdan sahibi, sevgi dolu insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı.
Sadece ilk sene mi.. Koca kış hastalıktan iflahımız kesildi.. Kardeşine bulaştırması da cabası.. Aynı anda iki hasta çocukla perişan olduk. Ama bu hastalıklara yuvaya ne zaman başlasa yakalanacaktı. 5 yaşında versem o zaman.. Çok şükür salgın viraller ve grip haricinde bir hastalığımız olmadı. Kızım enteresan bir şekilde oğlumdan daha hafif atlattı bu hastalıkları. Bu ızdırabımızın sonucunda ilerde bağışıklıkları kuvvetli olacak diyerek avutuyorum kendimi :)Maşallah ne kadar güzel keşke hepimiz sizin gibi gönül bağı kurabileceğimiz insanlarla karşılaşsak. Aslında bakıcı gayet mantıklı çocuğun rahatı bozulmayacak, sabah uyandırıp kreşe götürme gibi bir durum olmayacak ama işte güvenebileceğimiz birini bulmak da çok önemli. İzmire yeni taşındık sayılır pek de kimseyi tanımıyorum. Kreşe alışma süreci nasıl geçti peki? İlk sene çok hasta oluyor diyorlar
Teşekkür ederim ilginiz için sizin adınıza sevindim inanın ne güzel zorluklar olsa da yoluna girmiş, çocukların sistemi oturmuş. Aslında haklısınız hastalık her ne zaman başlarsa illa oluyormuş. Hayırlısı bakalım inşallah güzel günler bizi bekliyordurSadece ilk sene mi.. Koca kış hastalıktan iflahımız kesildi.. Kardeşine bulaştırması da cabası.. Aynı anda iki hasta çocukla perişan olduk. Ama bu hastalıklara yuvaya ne zaman başlasa yakalanacaktı. 5 yaşında versem o zaman.. Çok şükür salgın viraller ve grip haricinde bir hastalığımız olmadı. Kızım enteresan bir şekilde oğlumdan daha hafif atlattı bu hastalıkları. Bu ızdırabımızın sonucunda ilerde bağışıklıkları kuvvetli olacak diyerek avutuyorum kendimi :)
Kreşe alışma süreci şaşırtıcı derecede kolay oldu bizim için. Yuva müdürü bile oğlum kadar sorunsuz ve hızlı bir uyum sürecinin çok nadir olduğunu söyledi.
Sabah uyanma konusu filan bizde sorun olmadı. Çünkü oğlum normalde de 7 gibi kalkıyor. Bakıcımız gelene kadar kahvaltısını ediyor, çantasını hazırlıyorum, onu ve kendimi hazırlıyorum, kızımın alt üst değişimini yapıp, kızımı bakıcımıza teslim edip evden çıkıyoruz.
Evet referans gerek izmirdeyiz bizBakıcınızı secerken referans alın mutlaka.. her bakıcı yada her kreş aynındeğil.. güzelce arastırın referans önemli tavsiye önemli.. siz hangi sehirdensiniz ??
Amin inşallah yani inşallah Rabbim doğru karar verebilmeyi de nasip eder inşallah. Açıkçası korkuyorum da benim yanlış kararım yüzünden çocuğum kötü olur diye.Aynı ikilemleri yaşadım bir yaşındayken kreşe verecektim ama kıyamadım istifa ettim şu anda oğlum 19 aylık. Bana kreş her zaman daha mantıklı geliyor 13 aylıkken sekiz aylıkken kreşe veren arkadaşlarım var çok şükür ki insanlarla karşılaşsınlar hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Bakıcı ile birlikte başbaşa bıraktığımızda onun oynayacağı oyunlarla kendi geçti oyunlar çok farklı çocuk yine televizyona maruz kalabilir yine bir büyük kişiyle başbaşa kalmak durumunda olabilir. Kreş sonrası eve geldiğimizde çocuğunuzla yeterli kaliteli vakit geçirirsiniz Diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun inşallah en doğru kararları verebiliriz ve iyi insanlarla karşılaşır evlatlarımız