Konuşma Problemleri 19 aylık bebeğim neden konuşmuyor olabilir

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Bence bir sorun yok. Etrafında fazla çocuk olmaması, söylediği kelimelerle hayatını idare ettiriyorsa fazlasına gerek duymaması sebep olabilir.

Benim arkadaşın oğluda 18aylık daha yeni yeni belli belirsiz teyze abla gibi bişeyler ağzında geveliyor.annesi gayet memnun halinden,gayette tecrübeli bir annedir bu bebek 4.çocuğu.

vermem asla zaten ama işte boş boğazın freni yok onun zekası ona yeter diyorum hep sanırsın kendisi çok mükemmel burda zaten sivri dilli dik başlıya çıktı adım umursuyo muyum hayır

benimkide 19 aylık ama aynı çağda olan bebekler var burda konuşuyorlar daha iyi kaynanamın bu yzden oğluma geri zekalımı bu dediğiğni bile hatırlarım çok takmıyorum onu boşboğaz çünkü

Erkek çocuklar kız çocuklarına göre, ilk çocuk diğerlerine göre daha geç konuşur. Bir buçuk yaşında daha çok küçük, hemen bir sşeyi mi var demeyin. Bir hazirbulunusluk seviyesi var, olusunca tabi ki konuşur. Ayrıca bir iki kelime söylüyormus, evre evre bunlar pat diye konusamaz ki. Kafana takmadan konuşma egitimine devam et zamanı gelince senin meleginde konuşur bülbül gibi inşallah ;)

Benim arkadaşın oğluda 18aylık daha yeni yeni belli belirsiz teyze abla gibi bişeyler ağzında geveliyor.annesi gayet memnun halinden,gayette tecrübeli bir annedir bu bebek 4.çocuğu.
hmm tecrübeyle sabit yani
Erkek çocuklar kız çocuklarına göre, ilk çocuk diğerlerine göre daha geç konuşur. Bir buçuk yaşında daha çok küçük, hemen bir sşeyi mi var demeyin. Bir hazirbulunusluk seviyesi var, olusunca tabi ki konuşur. Ayrıca bir iki kelime söylüyormus, evre evre bunlar pat diye konusamaz ki. Kafana takmadan konuşma egitimine devam et zamanı gelince senin meleginde konuşur bülbül gibi inşallah :KK66:
hayı rhazır bulmuşluk yok bi çok yöntem denedim ama kitap okuma cümleleri tekrarlama birşey istediğinde mesela sumu istiyosun gezmeye gidelim gibi şeyler sesli günlük gibi birşey oldum

Benim küçük de 2 yaşında anne mama obba bide abisinin ismini söyluyor. Ne zaman konuşacak bende merak ediyorum ;)

inşallah düzelir cnm ya artık suçu kendimde arar oldum eksikleri arıyorum hep
olurmu öyle şey kendinizi suçlamayın her çocuk aynı şekilde gelişim göstermez,bir arkadaşta demiş işitme ile ilgili bir sıkıntısı yoksa bir süre gözlemleyin sonra doktora götürün.

hmm tecrübeyle sabit yani

hayı rhazır bulmuşluk yok bi çok yöntem denedim ama kitap okuma cümleleri tekrarlama birşey istediğinde mesela sumu istiyosun gezmeye gidelim gibi şeyler sesli günlük gibi birşey oldum

Bence zeka ile ilgili bir sorunu yok, ve 18 aylık bebek için iki heceden oluşan bir kaç kelime iyi. Biraz daha gözlemle sonra doktora götür ama bence gerek kalmaz kendi konuşur zaten.

işitmede sorun olacağını sanmıyorum atıyorum mutfakta oynuyosa salondan seslensem addaya gidiyoruz diye patır patır koşar gelir

Hizimi alamadim yaa kaynanana nasil boyle vicdansiz olurda gerizekali sanıyordum der yaa utanmaz kadin kocana dedin mi bunu
dedim sağ kulağından girsin öbüründen çıksın dedi böyle gelmiş böyle gider yıprandığınla kalırsın dedi

Canım yorumlqri okumadim ama konuşma olayı genetik yatkinlikla alakali cinsiyet te Öneml o erkek mi kız mi sen ve esin kaç yaşında konuşmuş ..benim arkadasimin oğlu da ayni durumda ama ablasida geç konuştu babası da geç konusmus cocuklarin genetik yuksek faktör

Canım yorumlqri okumadim ama konuşma olayı genetik yatkinlikla alakali cinsiyet te Öneml o erkek mi kız mi sen ve esin kaç yaşında konuşmuş ..benim arkadasimin oğlu da ayni durumda ama ablasida geç konuştu babası da geç konusmus cocuklarin genetik yuksek faktör
erkek ben ve eşim normal süreçte konuşmuşuz ama erkek kerdeşim geç konuştu baya geç benim bebemda geç konuşmuş

bu arada yorum yapan tavsiye veren okuyup dinleyen arkadaşlara teşekkür ederim gerçekten çok iyi geldi paylaşmak özelliklede bütün bunların sorumlusu benmişim yaftası almadan tavsiyelere uymaya daha çok özen gösterip en azından bi anne olarak vazifemi yaptığımdan emin olduktan sonra çevreyi takmamaya çalışcam dönem dönem zor olsada

Eger 3 yasina kadar herhangi bir ses cikarmazlarsa konusma geriligi var diywebilirsin ama senin bebek 2heceli sesleri cikariyomus endiselenme zamanla acilir. Resimli kitap alip resimdekileri anlatman baya bi ise yariyo.bide mesela su diyebilcegi halde demeyip baska sekilde senden su isterse verme. Bi sure sonra mecburiyetten kullanmak zorunda kaliyor. Test edilip denenmistir:))

Eger 3 yasina kadar herhangi bir ses cikarmazlarsa konusma geriligi var diywebilirsin ama senin bebek 2heceli sesleri cikariyomus endiselenme zamanla acilir. Resimli kitap alip resimdekileri anlatman baya bi ise yariyo.bide mesela su diyebilcegi halde demeyip baska sekilde senden su isterse verme. Bi sure sonra mecburiyetten kullanmak zorunda kaliyor. Test edilip denenmistir:))
bani zorla iterek suyun yanına götürüyo diretiyorum ağlıyo işi çözmüş adam

bani zorla iterek suyun yanına götürüyo diretiyorum ağlıyo işi çözmüş adam
Ben bu durumda genellokle baska seyleri soruyodum alakasiz seyler mesela iste bardagimi istiyorsun, kasikmi isyiyorsun gibi en son sumu istiyosun dedigimde basini salliyodu verirkende su oldugunu soyluyordum mutlaka gerci benim oglum cumle kurmaya basladigi halde su demiyordu cok gec soyledi isi inadami bindirdi napti

Benim büyük oğlum 3 yaşında konuştu şimdi 5 yaşında susturamiyoz:KK75:bakalım küçük oğlum napıcak??Bence biraz bekleyin erkek çocuklari için geç konuşur diyolar bilmem ne kadar doğru?

Back