inşallah düzelir cnm ya artık suçu kendimde arar oldum eksikleri arıyorum hepyeğenimde 5 yaşına kadar düzgün cümleler kurup konuşmadı, internette birkaç araştırma yapmıştım o dönemde eğer anne baba gibi kelimeleri çıkarıyorsa konuşma tembelliği vardır zamanla düzelir yazıyordu.Aynende öyle oldu şuan cümleler kurabiliyor konuşabiliyor
. Ayyy bu niye yurumuyo nıye konusmuyo niye zayıf sinir olduğum kelımelerevet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum
sorma bende ama gerçekten boşboğazlar oğluma geri zekalı diyen kaynanam geçenlerde birilerine anlatırken duydum ben mutfaktaydım ben torunumu geri zekalı sanırdım ama talefonu alıp açıyo birilerini diyo dünde elinden anahtarı almış deliğe sokmaya çalışıyo sordum hani geri zekalıydı diye şaşırıyorum diyo bdende sana şaşırıyorum anne dedimInsallah konusur canim sarki soyle bol bol kitap oku resim goster objeleri tanit sabirli ol kulagini tika her cocuk bir olmaz millete ne yaa Allah Allah uyuz oluyorum boyle tiplerede
inş arkadaşım ozaman belki susarlar diycem yine bulurlar bi kusur. Ayyy bu niye yurumuyo nıye konusmuyo niye zayıf sinir olduğum kelımeler
Sakın ol arkadaşım zamanla cozuluyorlar her çocuk aynı gelişim göstermiyor bi anda basınıza bülbül kesilir dert etmeyin
Inanmiyorum yaa al biyle kaynanayi tut bacaklarindan salla camdan asagi yaa dwli midir nedir anne sen bunu nasıl yakistirirsin bu senin evladının evladi caninin cani degil mi yaaa de nasil soylersin bunu evladima de kov o kadini evden valla beni ciledeb cikariyor boylelerisorma bende ama gerçekten boşboğazlar oğluma geri zekalı diyen kaynanam geçenlerde birilerine anlatırken duydum ben mutfaktaydım ben torunumu geri zekalı sanırdım ama talefonu alıp açıyo birilerini diyo dünde elinden anahtarı almış deliğe sokmaya çalışıyo sordum hani geri zekalıydı diye şaşırıyorum diyo bdende sana şaşırıyorum anne dedim
sağol arkadaşımKüçük olduğu için
Endişeleniyor insan bir de çevrede çok konuşan varsa
Oğlum az konuşuyor dedik doktorda ordan peçete alıp anne peçete al dedi bana uzatıp adam bizi kovdu
Erkek çocuk geç konuşur diye
Dert etmeyin tv vs işletmemin kônuşun onunla ve cevap da bekleyin hani konuşup geçmeyin
Sence elma mı yiyelim armut mu diyelim elmayı seçti elma yiyelim diyorsun yani gibi
aslında tam olrak canının canı sayılmaz üvey babaanne hadi o üvey halası amcası onlar öz onlarda aynıInanmiyorum yaa al biyle kaynanayi tut bacaklarindan salla camdan asagi yaa dwli midir nedir anne sen bunu nasıl yakistirirsin bu senin evladının evladi caninin cani degil mi yaaa de nasil soylersin bunu evladima de kov o kadini evden valla beni ciledeb cikariyor boyleleri
Merhaba Can'ım benim oğlum 28 ocakta iki yaşına girecek benimki de konuşmuyor 16 aylıkken anneanne anne dede top gol mama gibi şeyleri söylüyordu sonra seyahat filan derken unuttu sadece anne kalmıştı kız kardeşi anne demeye başlayınca onu da bıraktıevet arkadaşlar sorunum bu neden konuşmuyor anne baba dede mama dışında söylediği kelime yok herkes üzerime geliyor bununla ilgili ilgili bir anneyim ama ama suçlu hep benim bi şeyleri eksik mi yapıyorum diye düşünüp duruyorum onunla konuşuyorum daha fazla iletişim kurmaya çalışıyorum ama bi ilerleme yok bi problem mi var yoksa evham mı bilemiyorum çocuğu oln yada mesleki alanı bu sorunla ilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum
el kadar bebeye geri zekalı diyeni de ilk defa duyuyorumsorma bende ama gerçekten boşboğazlar oğluma geri zekalı diyen kaynanam geçenlerde birilerine anlatırken duydum ben mutfaktaydım ben torunumu geri zekalı sanırdım ama talefonu alıp açıyo birilerini diyo dünde elinden anahtarı almış deliğe sokmaya çalışıyo sordum hani geri zekalıydı diye şaşırıyorum diyo bdende sana şaşırıyorum anne dedim
ne demek canım içimizi dökmek için burdayızBende boyle bir konu acacaktim.Benden once davranmissiniz.
Benim oglumda 29.11.2011 dogumdu ve hala duzgun anlamli bir cumlesi yok kimse dedigi seyleri anlamiyor.tek ben anliyorum.Ne kadar konussamda,kitap okusam,yanlis soyledigi kelimeleri tekrar uyararak duzelterek soyluyorum banamisin demiyor.Bide kucuk kizimda 2.5 yasinda oda onun gibi konusmaya basladi cok moralim bozuluyor.insan icine cikmak istemiyorum herkesin cocugu bulbul gibi off off napicami bilmiyorum doktor duzelir dedi zamanla ama geldi 4 yasina zamanimi kaldi bunun daha kusura bakmayin uzun oldu cok dertliyim bu konuda cokkk
al bendende o kadar kendini zeki sanır halbukiel kadar bebeye geri zekalı diyeni de ilk defa duyuyorum
kaynanan kendi zekasını konuşturmuş bence
inşallah konuşmaya başlarlarMerhaba Can'ım benim oğlum 28 ocakta iki yaşına girecek benimki de konuşmuyor 16 aylıkken anneanne anne dede top gol mama gibi şeyleri söylüyordu sonra seyahat filan derken unuttu sadece anne kalmıştı kız kardeşi anne demeye başlayınca onu da bıraktı
Benimde çevremden sinek sesleri geliyor eltim konuşmak anneyle alakalı birşey benim kızım herşeyi konuşuyor diyordu kızı 6-7 aylıktı her mırıldanmasını konuşma sanıyordu
Şimdi yaşını geçti kızı sadece anne diyor
Neyse geçelim bunları eşimin bir arkadaşının da oğlu 3 yaşındaymış konuşamıyormuş doktora götürmüşler kuşağında bir sıkıntı varmış o yüzden uğultulu duyuyormuş bu yüzden konuşamıyormuş benimki biraz kıskançlıktan konuşmuyor biraz da herşeyi hareketleriyle anlatıyor zaten
Ama 2 şubatta doktora götüreceğim hem iki yaşına girmiş olacak belki değişme olur
Vardır zamanları inşallah
Insan sevgi fakiri olmaya gorsun oz uvey ayirt etmez bu kadin benceaslında tam olrak canının canı sayılmaz üvey babaanne hadi o üvey halası amcası onlar öz onlarda aynı
kendini fazla ciddiye alıyor demekkial bendende o kadar kendini zeki sanır halbuki
aynen ama eşim ve kardeşleri ona karşı çok iyi hanidemeseler üvey diye anlamazsın ama kaynanam her şekil belli ediyo kalp kırmak gibi korkusu desen hiç yok zatenInsan sevgi fakiri olmaya gorsun oz uvey ayirt etmez bu kadin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?