• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 yılım...18 saniyede bittiiiii.......

eylul07

bigün bende anne olacağım
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2007
609
3
96
51
Antalya
18 yılım,18 saniyede bitti……

Evet arkadaşlar yanlış duymadınız,18 yılım 18 saniyede adliyede bitti..ınanın 18 saniye sürdü…ıçim acıyor hemde derinden……
18 yıl önce ünv de tanıştım eşimle…sınıfta okulda ayrılmaz ikili idik..10 numara derlerdi bize ona zayıf ve uzun olduğu için 1 bana şişman olduğum için 0.Çook sevdik birbirimizi çokkk…. Ve 12 yıl öncede evlendik..taaki 5 yıl öncesine kadar çok güzel mutlu bir evliliğim vardı..Çocuğum olmasada ,bu mutluluğa meyve veremesekte biz mutluyduk…
Dedimya, 5 yıl öncesine kadar…Eşim 5 yıl önce babasını kaybetti…çöktü….adeta bitirdi kendini…Kayınpederimi toprağa verirken eşiminde ölmeden toprağa girdiğini anladık..Kayınpederim mekanı cennet olsun, harika bir insandı..Çınardı bizim için..Maalesef hastalığı dahi yokken ani bir kalp krizi nedeniyle kaybettik…
Bu arada kayınpederim ölünce kayınvalidemle altlı üstlü oturmaya başladık…Ve bu süreçte inanılmaz iletişim bozukluğu yaşadık..Kayınvalidem çok iyi insandır..Ama çalışmama rağmen beni oğluyla birlikte hizmetçi gibi kullanmaya başladılar..Evin kadrolu hizmetçisi gibiydim. Gündüz çalış, akşam çalış hafta sonu iki ev temizle,eşim doğulu bilirsiniz onların geleni gideni ocakta çayları eksik olmaz…Gelen gidene hizmet inanın ayağım yere basmaz olmuştu.Bu safhada eşim bunalıma girdi depresif hareketler sergilemeye başladı.etrafındakileri…beni,annesini,kızkardeşini,kıskardeşinin eşini,,arkadaşlarını çevresindeki herkezi küçük görmeye rencide etmeye başladı..Elinden zehir olsa içerim diyen adam yaptığım yemekleri beğenmez nerdeyse kafamıza fırlatır oldu..ne yıkanan çamaşırı ne ütülenen kıyafetlerini ne kadınlığımı hiç ama hiçbir şeyimi beğenmez her fırsatta laf sokan salaklıkla, aptallıkla suçlayan biri oldu çıktı..Bardağın hep boş tarafını görmeye başladı..Tek bana olsa okey artık sevmiyor diyeceğim ama herkeze böyle..Terslemeler,bağırmalar ve içki…Hergün içmeye başladı…günden güne huyu değişti yardımcı olmaya çalıştıkça dahada hiddetlendi depresyona girdiğini kabullenmedi doktora gidelim dedik ben delimiyim doktora sizin ihtiyacınız var dedi..Sorunu kendinde değilde hep çevresinde görmeye başladı.Onun için o ulaşılmazdı..dörtdörtlüktü…
Evet aslında dışarıdan bakıldığında gerçekten mükemmel bir insan..elinden heriş gelir,evinde içer dışarıda değil,pavyonu barı yok,karıkız ayağı yok,kumarı yok,aç bırakmaz açıkta bırakmaz,dövmez sövmez vs…bunlar evet güzel meziyetler ama eşimde bu sebeplerden dolayı iyi bir insan olabilir..Ama eşim DıL ŞıDDETı ni kabul etmedi..dili yılan gibi soktu zehrini bulaştırdım kalbime dayanılmaz acılar verdi, canımı yakıyor gururumu kırıyor, kadınlığımı unutturuyor…Ve maalesef fark etmedi yaşadıklarımı hayatı cehenneme çevirdiğini anlayamadı…O diğer erkeklere göre mükemmeldi kendini hiç suçlu görmedi….
Diyeceksinizki eşin depresyona girmiş yardımcı olmadınmı….5 yıl dayandım. Lafına sözüne hakaretlerine …..Doktora gidelim dedim ben delimiyim,, siz benim seviyeme çıkamıyorsunuz dedi…Yaşım genç değil 36 yaşındayım artık dayanamaz hale geldim..ve 9 ay önce ayrılma kararımı bildirdi…Beni fazla ciddiye almadı blöf yapıyorum zannetti..Keyfin bilir dedi…2ay daha süre tanıdım değişmedi,çabalamadı…..7 ay öncede evimi ayırdım…Gideceğim gece çok yalvardı…Ama sevgi sözleri yoktu kelimelerinde…’’Ne derdimiz var otur adam gibi evinde.Bizi elaleme rezil etme,karısı evden gitti dedirtme ‘’ beni ikna kelimeleri varın siz düşünün..Çok uzattım ama çok doldummm.Neyse kararımı uyguladık evimi ayırdım…Gidersen hemen boşarım seni dedi yapamadı bende yapamadım 7 aydır ayrıyız resmiyete gelmeden…Hep düşündüm neden 7 ay bekledi…Seviyor içinde bir şeyler var dedim ama hiç çaba sarfetmedi…Hep benden bekledi döneyim diye…Hiç hatasını kabullenmedi..Herkeze dediği…’’Dövmedim,sövmedim,kırmadım,karıya kıza gitmedim,kumar oynamadım aç susuz bırakmadım benim gibi erkeğe yapılırmı diye beni suçladı….
7 aydır ayrıyız…küslük olmadı ama aramızda yine görüştük…Bu ayrılık süresinde bukadar içim yanmamıştı düne kadar…Severken ayrılmak ne zormuşşş…ama başaramadık…olmadı…
Onun yanındayken çektiğim acı,ayrıyken çektiğim acıdan daha çoktu dedim ve boşanmaya karar verdik….Adliyeden kendimi zor dışarı attım…18 saniyede herşey bitti...Boşluktayım…..Ayaklarım yere basmıyor..Çoook canım yanıyorrr çokkkk….Severken nasıl başaramadık diyorum eşimde perişan….ama beceremedik işte….Acaba hatamıydııı…neydiiii inananın 7 aydır dik durmaya çalıştım ama artık yıkıldım galiba….Dayanamıyorum…

Dinlediğiniz için teşekkürler…..

Son düzenleme:
çok üzüldüm inanın
eşini çok seviyorsun burdan hissettim yazdıkllarını okurken
hakkında hayırlısı diyorum
hayatta herşey sınav bizim için

eşimi sevmezmiyim çok seviyorumm...Ama öyle bir hale geldikki onunlada olmuyor onsuzda olmuyor....

Ay yüreğim paramparça oldu okurken.
Büyük bir sınavdan geçiyorsunuz rabbim sağlık sıhat dirlik versin sana.
hakkında hayırlısı olsun....

Olmuyor bazen, sevmekte yetmiyor anlamakta.....karsindaki seninle beraber ayni yöne kürek sallamiyorsa ne yapsan nafile....:teselli:

Keske esin azda olsa aklini basina devisseydi....keske seni geri kazanmak icin ufacik bir caba gösterseydi.....

Yaran daha cok taze....tabikide aciyor....ama mutlaka gün gelecek kabuk baglayacak arkadasim, ne acilar yasiyor insanoglu ve unutuyor....

Her gün ölmektense bir kere ölmek en dogru karardir.....

Hakkinda hayirlisi olsun

Hakkınızda hayırlısı olsun...Severken ayrılmak çok zordur...
Sonuçta evlilikte bir bütündür.tek taraflı çabayla ne kadar ilerleyebilir.
Karnınızı doyurmakla yürümüyor maalesef..
Umarım bundan sonra daha da mutlu ve huzurlu olursunuz...

Ah be güzelim... bu lafları ben de ne çok işittim.

"dövmedim, sövmedim, karıya-kıza gitmedim, kumarım yok, içkim yok...blah blah blahhh...."

Bunların bir evliliği sürdürmek için yettiğine inanıyor erkekler... bunları üstün bir nitelik, bir meziyet olarak görüyorlar. Oysa bunlar zaten bir insanda, bir erkekte olması gereken özellikler, bu onlara bir ayrıcalık bir üstünlük tanımıyor ki.

Dövdük mü diyorlar...dövseydin bir de demek geliyor içimden. Dövmedin diye tamam mı her şey? Karıya kıza gitmedin diye sen mükemmel erkek misin? Sövmüyorsun diye tapınmam mı gerek bu evliliğe?

Açta, açıkta bırakmadın diye her şey güllük gülistanlık mı? Evet bunlar çok güzel meziyetler, bir çok evlilikte olmayan şeyler ama bunlar bir üstünlük sembolü bir yeterlilik zinciri değil. Biz beslenecek ev köpekleri değiliz ki, yatacak yer versinler, karnımızı doyursunlar tamam.....

Evlilik başka bir şey, üzme kendini... sen doğrusunu yapmışsın... Allah önünü açık etsin inşallah.

Bazen sevmekte yetmiyor acıların çektiğin sıkıntıların herşeyin üstünde oluyor maalesef..
Biten birşeylerin telafisi onarılması çare olmuyor...
Sevgi öyle birşey ki her ne yaşarsan yaşa daima içinde yaşıyorsun bir noktada patlıyor işte...
Hakkında herşey hayırlısı olsun zaman bırak herşeyi içindeki o acı elbet birgün geçecek ve mutlu olmaya çalış arkadaşım zaman herşeyin ilacıdır çünkü..

Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım, inşallah anlar senin kıymetini diycem ama şu vakitten sonra faydası olurmu bilmem.:teselli:

Ah be güzelim... bu lafları ben de ne çok işittim.

"dövmedim, sövmedim, karıya-kıza gitmedim, kumarım yok, içkim yok...blah blah blahhh...."

Bunların bir evliliği sürdürmek için yettiğine inanıyor erkekler... bunları üstün bir nitelik, bir meziyet olarak görüyorlar. Oysa bunlar zaten bir insanda, bir erkekte olması gereken özellikler, bu onlara bir ayrıcalık bir üstünlük tanımıyor ki.

Dövdük mü diyorlar...dövseydin bir de demek geliyor içimden. Dövmedin diye tamam mı her şey? Karıya kıza gitmedin diye sen mükemmel erkek misin? Sövmüyorsun diye tapınmam mı gerek bu evliliğe?

Açta, açıkta bırakmadın diye her şey güllük gülistanlık mı? Evet bunlar çok güzel meziyetler, bir çok evlilikte olmayan şeyler ama bunlar bir üstünlük sembolü bir yeterlilik zinciri değil. Biz beslenecek ev köpekleri değiliz ki, yatacak yer versinler, karnımızı doyursunlar tamam.....

Evlilik başka bir şey, üzme kendini... sen doğrusunu yapmışsın... Allah önünü açık etsin inşallah.

Sadece erkek zihniyeti böyle olsa keske monacim...

Birde bunu destekleyen kadinlar yokmu? O dahada beter.:kahve:

Ahhh buda bosanmis, sanki kocasi dövüyordu, sövüyordu, ac acikta birakiyordu, kari kiza gidiyordu, kumarimi vardi ickisimi? Böyle bir adami bulmusda bulanyior.
Pehhhh!!!:1closedeyes:

Ablamada cok öyle laflar geldi....ablamin cevabi...iyi o zaman cok iyi adamsa git sen al ben bosadim nasilolsa....:delphin:
Ayni cati altinda yasa bak bakalim o uzaktan gördügün adam nasilmis.

Hayırlısı böyleymiş. Siz elinizden gelen herşeyi yapmış, çabalamışsınız.
Yeni hayatınızı merhaba deme zamanıdır şimdi.
Sizin için iyi olan neyse o olsun.

dün gece küfelik olana kadar içmiş....Ben naptımda karım beni terk etti diyeceğine ben naptım ona beni hiç sevmemiş diyormuşşş..Bunları duyunca canım daha çok yanıyor...Okadar çektiğim boşbuymuş anlamadım...

evet gülsümcüm aynı lafalrı banada ettiler birçok kere...Adamın nesi var pırlanta gibi biz kocalarımızdan neler gördük neler işttik de çocuklar için çektik...Ya ben ne için çekecektim çocuk mu oda yokki.....

evet gülsümcüm aynı lafalrı banada ettiler birçok kere...Adamın nesi var pırlanta gibi biz kocalarımızdan neler gördük neler işttik de çocuklar için çektik...Ya ben ne için çekecektim çocuk mu oda yokki.....

Bosver be güzelim...kulaklarini tika bu laflara...

O dört duvar arasinda ne oldu ne bitti neler yasadin bir sen bilirsin bir Allah....
Kim ister severek ayrilmayi? Kim bosanmak ister?

Sen elinden geleni yapmissin!

bundan sonraki hayatınızda huzur dilemekten başka bişey kalmıyor
bu evlilikten çıkardığınız derslere bakın ve yaşayacağınız güzel günleri düşünün
sevgiler:)

Sadece erkek zihniyeti böyle olsa keske monacim...

Birde bunu destekleyen kadinlar yokmu? O dahada beter.:kahve:

Ahhh buda bosanmis, sanki kocasi dövüyordu, sövüyordu, ac acikta birakiyordu, kari kiza gidiyordu, kumarimi vardi ickisimi? Böyle bir adami bulmusda bulanyior.
Pehhhh!!!:1closedeyes:

Ablamada cok öyle laflar geldi....ablamin cevabi...iyi o zaman cok iyi adamsa git sen al ben bosadim nasilolsa....:delphin:
Ayni cati altinda yasa bak bakalim o uzaktan gördügün adam nasilmis.

Evet çok haklısın Gülsüm, benim özbeöz annem bile bunları sürmüştü zamanında önüme. Daha Allahtan belanı mı istiyorsun bile demişti. Bu devirde böyle erkek bulmak kolay mı demişti. Bakıma muhtaçmışım gibi, sanki birisi karnımı doyurmazsa aç kalacakmışım gibi. Sanki illaki bir erkekle yaşamak zorunluluğum varmış gibi. Ablan çok doğru söylemiş ağzına sağlık.

Bizi süs köpeği gibi görmeyen, evliliğin yemek, içmek, yatmak dışında bir anlamı olduğunun farkında olan bir erkek olacaksa olsun hayatımızda, olmayacaksa biz kendi karnımızı kendimiz de doyururuz zaten, eksik kalsın.

Back