17 yıllık mobilyalarımı değiştiriyorum :)

kar1971

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
182
1
643
Selamlar buradan arkadaşların güzel güzel evlerine baktım. Bende 17 yıl kullandığım mobilyalarımı değiştirme aşamasındayım. Fikir edinmek istedim. Kızımın odası bile 14 yıllık oldu. Mobilyalarımdan ayrılmak çok zor geliyor. Aramızda duygusal bağ oluşmuştu :))))) yakında askere gönderecektim ben onları.....:))))) yaa.. Işin özü şu arkadaşlar : Evlenirken çok para harcadık mobilyaya..4 kez taşınmama rağmen kırılmadı.. Böyle olunca da insan kıyamıyor. Hala sağlam. Eee alıştıkta . Size demode gelebilir ama bende çok modern ve açık renklere ısınamadım..temizliği bakımı ..şimdi güzeller ama bir kaç yıl sonra hele ki çocuğunuz olup işleriniz daha da yoğunlaşınca nasıl bakımı yapılır. Açık renk seçim yapanlara allah kolaylık versin...
Yeni evimde yeni mobilyalarımı daha gündelik alacağım. Ekstra salon istemiyorum evimde . Salonda oturacağım. Vitrin falanda olmasın. Vitrinimin içinde 17 yıldır bardaklar oturuyor...)))) mobilyacıya bunu söyledim adam şaşırdı gülmeye başladı..
Yeni eşyalarımın fotolarınıda ekleyeceğim. Eylül sonu gibi gelecekler. Yapım aşamasında. Allah herkesin gönlüne göre versin. Eşyanın kölesi olmamak lazım. Huzur ve sağlık olsun yeter..

Amin hepimize ... Yanlız foto ekleyemedim şimdi biraz işim var sonra eklemeye çalışacağım. By by

Sayfamda 2 foto ile albüm oluştu diğer fotolar büyükmüş ???? Küçültüp eklerim.

evinizin cok sicak bi atmosferi var. yani degistirmek istemeseniz bi 17 sene daha gider :) güzel kullanmissiniz cünkü. kizinizin odasina mutfaga bayildim. yeni mobilyalariniz geldigin de foto eklerseniz sevinirim. güle güle oturun mutlulukla (:

teşekkür ederim canım. beni onure eden güzel bir yorum yapmışsın. Hayırlısıyla taşınayım. Bu salon takımına kıyamadım anneme veriyorum. Bir 3-4 senede o kullanır inşallah. Bende gidip arasıra hasret gideririm.:))) Anılarım çok var bu mobilyalarda. Hiç unutadığım güzel günler - acı günler .....

Son düzenleme:
maşallah hala yeni alınmış bi eşyaların ama zaman geçtikçe aynı şeylerden göz yoruluyor dimi değiştir canım:))))

Evet çok doğru söylemişsin. Göz yoruluyor. Birde insanın artık temizlik yapma isteği gelmiyor. Bende evlenirken ''en fazla 5 yıl sonra değiştiririm '' diyordum . Ama zaman içinde kıyamıyorsun. Yada daha önemli harcama yapılması gereken ihtiyaçlar çıkıyor....

salon mobilyası benim teyzemin mobilyasının aynısı :)))

ben şunu söylemek istiyordum..
artık biliyorsunuzki mobilyada hep eskinin esintileri var..
ben sizin yerinizde olsam salon koltuklarımın yüzlerini değiişirim yeni koltuk almam...
Örneğin 3 lü koltukların ikisi krem berjerler kadiye kırmızı kırlentleri krem aynı...
yere krem düz renk halı... perde olarak farvela beyaz içinde beyaz stor...
odayı bir böyle hayal edinde bakın yok güzel göründü benim gözüme :34:

tabii yeni mobilya eminim güzel olur amaa yenilendiği zamanda çok güzel olacagına eminim..
çünkü eskinin bazı koltukları okdar kaliteli oluyolarki seninkilerde onlara benziyo ne süngerleri sönüyo ne tahtalarına birşey oluyorr ilk günkü gibi kalıyor.. şimdilerde öyle kalitelisini bulmak zor ..

salon mobilyası benim teyzemin mobilyasının aynısı :)))

ben şunu söylemek istiyordum..
Artık biliyorsunuzki mobilyada hep eskinin esintileri var..
Ben sizin yerinizde olsam salon koltuklarımın yüzlerini değiişirim yeni koltuk almam...
örneğin 3 lü koltukların ikisi krem berjerler kadiye kırmızı kırlentleri krem aynı...
Yere krem düz renk halı... Perde olarak farvela beyaz içinde beyaz stor...
Odayı bir böyle hayal edinde bakın yok güzel göründü benim gözüme :34:

Tabii yeni mobilya eminim güzel olur amaa yenilendiği zamanda çok güzel olacagına eminim..
çünkü eskinin bazı koltukları okdar kaliteli oluyolarki seninkilerde onlara benziyo ne süngerleri sönüyo ne tahtalarına birşey oluyorr ilk günkü gibi kalıyor.. şimdilerde öyle kalitelisini bulmak zor ..
evet canım öyle sağlam ki inan yerinden oynatamıyordum.2 li koltuğu 2 kişi yerinden kaldıramıyorduk.o kadar ağırdı. Ben bu mobilyayı anneme verdim annem benden sonra mobilya almıştı onun eskidi..:) bunlar eskimedi. Yemek odası ve koltukları aldı. :::)))) yeni mobilyam da biraz klasik ve modern karışımı. Krem - kahve ve turkuaz renklerini kullandım bu sefer... Bakalım ortaya ne çıkacak perde ve halımı mobilyamı yerleştirdikten sonra alacağım. Bana verecekleri enerjiye göre bu yakışır diye sonra kombin edeceğim...hayırlısıyla :)))

bilmiyorum ne düşünürsünüz ama bence koltuklar ve perdeler değiştirilse yeterli. daha önce gördünüz mü acaba , bi tanıdıgım mobilyaları sağlam diye değiştirmedi onun yerine eskitme boya yaptırdı. onun da sizin gibi koyu renkti mobilyaları fakat eskitmeyi beyaz üzerine lame rengi çatlaklar şeklinde yaptırdı gayet de hoş oldu.

bilmiyorum ne düşünürsünüz ama bence koltuklar ve perdeler değiştirilse yeterli. daha önce gördünüz mü acaba , bi tanıdıgım mobilyaları sağlam diye değiştirmedi onun yerine eskitme boya yaptırdı. onun da sizin gibi koyu renkti mobilyaları fakat eskitmeyi beyaz üzerine lame rengi çatlaklar şeklinde yaptırdı gayet de hoş oldu.

bu mobilyalar gitti canım. verdiğiniz fikirler için teşekkür ederim.:(

Ne güzel söylemişsin eşyanın kölesi olmamak lazım. Ben de vitrin olayına karıyım. Benim vitrinimde kitaplar, kuru nişan çiçeğim falan var. Lüzumsuz detaylar hem bizi hem de gözümüzü yoruyor. Ben de açık renkli zamanın modası olan beyaz krem mobilyalara alışamadım. Temizliği çok zor gibi geliyor bana. aynı şekilde stor perdeler de çok kullanışlı gelmiyor bana mesela.

Yeni eşyaların şimdiden hayırlı olsun....

evet yeni mobilyalar bu kadar kaliteli durmadı..hala perde ve halı uyduramadım :)))) bakalım ne olacak...o kadar da para verdik ne yazık ki...

evin güzelmiş canım. Bende koltuklarımı değiştirmek istiyorum ama hala fikir aşamasındayım. çocuklar var açık renk olmasın istiyorum. ev haliyle hep koltuk renginde dizayn edilmiş halde vs.. :( Haklı söylemişsin eşyalara köle oluyoruz resmen vitrinimi komple boşalttıp temizlerken saat tuttum. o kdar çok vaktimi almış ki (çalışıyorum ve ona o kadar çok vakit ayıramam) Ertesi hafta vitrinimi postaladım evden... Yeni eşyalarını iyi günlerde kullan canım. Darısı bana :)

Back
X