17.haftam Amniyosentez yapacağım:(

Evet elhamdulillah o da temiz çıktı 🙏🏼
Bende 11.haftamda fetal dna için kan verdim fakat vermeden 2 saat önce kan sulandirici ilaç içmiştim yine de kanımı aldılar dün sonuç geldi panorama da yaptırdım bende izmir de amerikaya yolladılar sonucum trizomi 21 riskli gelmiş ben tabi şok oldum hiç beklemiyordum icim rahat olsun diye yaptırmak istedim ultrason da ense kalinliklari da gayet iyiydi bir sıkıntı olmamıştı ama riskli cikti. Bunların riskli orta yüksek risk gibi oranları varmış bilmiyordum kırmızı kategoride değilmiş ama doktorum yine de perinatoloji ile görüş dedi stresliyim dünden beri aminiyosentez kesin yaptırmalı miyim acaba kafam okdr karıştı ki şuan 13+4 deyiz Allah yardımcımız olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz

Bende 11.haftamda fetal dna için kan verdim fakat vermeden 2 saat önce kan sulandirici ilaç içmiştim yine de kanımı aldılar dün sonuç geldi panorama da yaptırdım bende izmir de amerikaya yolladılar sonucum trizomi 21 riskli gelmiş ben tabi şok oldum hiç beklemiyordum icim rahat olsun diye yaptırmak istedim ultrason da ense kalinliklari da gayet iyiydi bir sıkıntı olmamıştı ama riskli cikti. Bunların riskli orta yüksek risk gibi oranları varmış bilmiyordum kırmızı kategoride değilmiş ama doktorum yine de perinatoloji ile görüş dedi stresliyim dünden beri aminiyosentez kesin yaptırmalı miyim acaba kafam okdr karıştı ki şuan 13+4 deyiz Allah yardımcımız olsun inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Yaptırmak da fayda var kafanız rahatlar
Ne olursa olsun aldırmam diyorsanız yaptırmayın 🤷🏻‍♀️😒

Mrs-cicek Mrs-cicek merhabalar çok şükür amniyosentez sonucunuz temiz gelmiş. Acaba hangi firmaya yaptirmistiniz ve yanlış sonuç geldi
Allah razı olsun
Benim genokstu
Genoksta yaptırıp yanlış sonuç alan epey var o dönem çok araştırdım
Cinsiyet anomalileri yanlış çıkıyormuş
Zaten onlar da kesin sonuç demiyoruz diye çeviriyorlar,3 hastalık için kesine yakın diyorlar ama cinsiyet anomalilerinde doğruluğu %40-50 dediler 🤷🏻‍♀️
Amniyosentez yaptık şükür temiz çıktı bi de 3 defa ayrıntılıya girdim her şey yolundaydı bin şükür 🙏🏼
Darısı başınıza inşallah

Allah razı olsun
Benim genokstu
Genoksta yaptırıp yanlış sonuç alan epey var o dönem çok araştırdım
Cinsiyet anomalileri yanlış çıkıyormuş
Zaten onlar da kesin sonuç demiyoruz diye çeviriyorlar,3 hastalık için kesine yakın diyorlar ama cinsiyet anomalilerinde doğruluğu %40-50 dediler 🤷🏻‍♀️
Amniyosentez yaptık şükür temiz çıktı bi de 3 defa ayrıntılıya girdim her şey yolundaydı bin şükür 🙏🏼
Darısı başınıza inşallah
Benim anonalili bebek geçmişim var şimdi 11 haftalik hamileyim fetal Yaptırmak ve yaptırmamak arasında kaldım çok fazla yanlış sonuç duyuyorum kendimi bu strese de atmak istemiyorum. Benim diğer bebekte ultrason bulguları vardi fetal dnaya falan gerek kalmadı amniyosentez de temiz gelmişti ama yaşamla bağdaşmayan bebeknoldugu için sonlandirilimisti. Şimdi de yarın anomali var mi diye ultrason yapı inşallah bu sefer hersey güzel olur ve Temiz çıkar. Darısı başıma

Benim anonalili bebek geçmişim var şimdi 11 haftalik hamileyim fetal Yaptırmak ve yaptırmamak arasında kaldım çok fazla yanlış sonuç duyuyorum kendimi bu strese de atmak istemiyorum. Benim diğer bebekte ultrason bulguları vardi fetal dnaya falan gerek kalmadı amniyosentez de temiz gelmişti ama yaşamla bağdaşmayan bebeknoldugu için sonlandirilimisti. Şimdi de yarın anomali var mi diye ultrason yapı inşallah bu sefer hersey güzel olur ve Temiz çıkar. Darısı başıma
Nasıl amniyosentez temiz gelmişti çok ilginç 🤔
Yani tarama testleri yanılır da amniyosentez yanılmaz ki
Ultrason bulgusu neydi mesela ?
Amniyosentezde mutlaka çıkıyor benim bildiğim 🤔🤷🏻‍♀️

Bi de tarama testi yapmadan amniyosentez yapmışsınız ne görüldü de ona karar verildi 🤷🏻‍♀️

Nasıl amniyosentez temiz gelmişti çok ilginç 🤔
Yani tarama testleri yanılır da amniyosentez yanılmaz ki
Ultrason bulgusu neydi mesela ?
Amniyosentezde mutlaka çıkıyor benim bildiğim 🤔🤷🏻‍♀️
Yani durumu biraz karışık anlattım sanırım bebegimde anomali vardi ama 23 kromozom testi temiz gelmişti. İleri amniyosentez testi yapılması gerekiyormuş ama o süreçte biz biraz şanssızlığa uğradık bebek yaşamla bagdasmadigi için ileri testte yaşayan bebeklere yapıldığı için biz sadece ön sonucu alabildik. Amniyosentez de bebeğin terminasyonundan 1 saat önce yapıldı. Yani amniyosentez 2. Rapora bakılmadan benim bebeğim alınmıştı

Bi de tarama testi yapmadan amniyosentez yapmışsınız ne görüldü de ona karar verildi 🤷🏻‍♀️
Ultrasonda kafa yapısında omurgasinda ve bi kac daha farklı yerinde anomali vardi trizomi 13 den şüphelenildi. Ama ultrasonda yaşamla bagdasmadigu için beklemeye gerek yok denilip termjnasyon kararı verildi. Yani yaşayan bir bebek olsa sizin gibi 2. Raporda ogrenebilecektik. Özelde mikroarray yaptirmamizi istediler biz de olayi anlayamadığımız için yaptırmamistik.

Back