• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 aylık oğluşum ve ben

17 aylıkta anne babayı bilinçli olarak kullanması ve 2 sözcük olması yeterli bildiğim kadarı ile. 2 yaşta da 2 kelimeli cümle kurmasını bekliyorlar ama sonuçta canlı birey bu biraz önce biraz sonra oluyor. Gerilik demek için genelde en az 2 alan olmalı diyor özel eğitimciler. Yani mesela hem dil geri hem ince motor(ya da kaba motor gibi) .Mesela ince motor , kalın motor sosyal gelişim yaşıtlarının seviyesine uygun sadece dil geri genelde sıkıntı olmuyor, tabi bazı durumlarda dil terapisinden yardım almak gerekebiliyor.
Ekran yoksa şu an takılmayın bence. Ama tabü en doğru bilgiyi doktorunız söyler.
Denver 2 testinin çizelgesini koyacağım yaklaşık bakabilirsiniz , tabi dediğim gibi direkt çizelge ile yorumlanmaz, testi uzmanlar yapıyor sonuçta eğitim alıyorlar ama aşağı yukarı fikir edinmek için bakabilirsiniz. ç
Çocul doktorunuza da şüphenizi söyleyin o gerekli görürse sizi başka bölüme gönderir zaten.
Çok teşekkür ederim bilinçli 6 kelimesi var mesela parka gitsin gelsin beni görsün anne der mesela buzdolabıni anne aç der 17 aylık bunları biliyor neseneleri biliyor ikili komut alıyor ve o koyduğumuz fotoyu kaydettim çok teşekkür ederim 😍😍

Bazen zorda kalınabilir açılabilir belki herkesin hayat dinamiği farklı , kesin konuşamam ama sadece ekrandan bir şey öğrendiğini önemsemeyin oradaki tek taraflı bir uyarıcıya maruz kalması büyük zarar. Ben ekran izlerken yanında olup arada konuşuyorum mesela. Bir de bence ekran açılacaksa da en azından netfllix ten falan açın you tube kesinlikle olmasın . Kids te reklam yok ama o kadar kontrolsüz içerik var ki
Çok haklısınız bende havalar iyi olduğu için hep disardaydik hatta komşularım evde durmuyor mu diyor evde durunca ekrana maruz kalsin istemiyorum dışarda daha çok öğreniyor ve sosyallesiyor yağmurda bile disardayix 😍☺️ çiçek demeyi öğrendi mesela parkta çiçek topladık dışarısı bana daha sağlıklı geliyor evden ☺️☺️

Evet öyle oluyor. Biseyler için zorlamayın siz fark etmedi onemsemedi sansaniz bile çocuklar çok zeki gorduklerini alıyorlar ummadiginiz bı anda ortaya çıkarıyorlar. Konuşma içinde her şey normal gibi yaklaşın üzerine gittikce geri tepebilir zaten her şey aşamalı oluyor kelimeleri toplayıp bı anda anlaşılır cümleler bile kurabilir. Kuzenim öyle olmuştu 2 yaşında konustu ama bildiğiniz uzun ve anlaşılır cümleler kuruyordu öncesinde o kadar kısıtlı ve az kelime kullaniyordu ki artık bı sorun olduğunu düşünüyordu insanlar ama o herkesi şaşırttı 😻

He bide mesela bazı kelimeleri yanlış söylediğinde kelimenin doğru haliyle onunla konuşun ki kendimi duzeltebilsin. Örneğin arı kelimesi yerine avı diyorsa arı gelmiş dimi oğlum aaa burda arı varmış gibi normal cümleler kurun ama bunu yaparken avı değil arı gibi cümleler kurmayın. Siz dogrusunu söyledikçe o aaa doğrusu böyleymiş diyip kendini duzeltmeye çalışacaktir zamana yayılacak ama güzel olacak stres yapmayın kendinize eğer bilinen bir gelişim problemi yoksa. 🌸

( Bu arada işin uzmanı değilim bı dönem gelişim psikolojisi vs. Gibi şeylerle ilgilendim ordan hatirladiklarimla yardımcı olmak istedim umarım faydası olur. )
Gelişiminde birşey yok hatta kilosu boyu önde gidiyor maşallah herşeyi anlıyor çok güleç bir oğlum var ☺️ dediklerinizi harfi harfine uyguluycam ve ilerlemeleri sizinle paylaşicam çok sağolun iyiki varsınız canım kadınlar ☺️ Allah ayagimza taş degdirmesin bütün bu evlatlar sağlıkla sıhhatle büyüsün

Gelişiminde birşey yok hatta kilosu boyu önde gidiyor maşallah herşeyi anlıyor çok güleç bir oğlum var ☺️ dediklerinizi harfi harfine uyguluycam ve ilerlemeleri sizinle paylaşicam çok sağolun iyiki varsınız canım kadınlar ☺️ Allah ayagimza taş degdirmesin bütün bu evlatlar sağlıkla sıhhatle büyüsün
Maşallah Oyleyse süper hiç sıkma canını her şey aşamalı ilerler hiç panik yapma tamamen konuşunca susturamayacaksin 🤭 bebiş çok şanslı bu kadar ilgili bı annesi olduğu için ❤️ güzel haberlerini alırız inşallah 🤲

youtube'da bıcır bıcır diye dil ve konuşma terapisti birinin kanalı var. Onu takip edebilirsiniz, normalin ne olduğunu, nelerin problem olduğunu, sözlü sözsüz iletşimi, nelerin kelimeden sayılacağını vs de anlatıyor. kişilerin tecrübeleri çok farklı oluyor, duyduklarınızla kıyaslamayın.

Back