17 aylık emen bir çocuğun , gece uyanmaları ve uyku düzeni nasıl düzene girer????

0hatu0

Mûcizesi geldi... Şükürler olsun...
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2013
4.153
4.209
248
Kızım 17 aylık. Şükür hala emiyor. Ama gece meme için 5-6 kez uyanıyor. Meme almadan da tekrar uykuya dalamıyor. Benim gibi sorun yaşayıp, düzene sokanlar neler yaptınız? Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var???

Canım benim de bebeğim 16aylık ve emiyor aynı senin gibiyim. Şöyle bir durum var ancak memeden kesildiği zaman düzene girer ben o yüzden hiç umutlanmıyorum. Memeden kesilince düzelir ilk çocuğumda öyleydi

Canım benim de bebeğim 16aylık ve emiyor aynı senin gibiyim. Şöyle bir durum var ancak memeden kesildiği zaman düzene girer ben o yüzden hiç umutlanmıyorum. Memeden kesilince düzelir ilk çocuğumda öyleydi
Ben de memeden kesilince düzeleceğini düşünmeye başladım

aynı durum bizde de var. Peki memeden kesince nasıl uykuya dalacak ,emmeden uyuyamıyor

Kizlarbenim kizim 20 aylık. Gece emmesini 3 ay önce kestim. Odasini ayırdım.Zor alıştı. Kalktığında kucagimda piapisladim. Yatağında uyutma şansınız varsa öyle yapın. 1 ayda alıştı gibi. Bir süredir geceleri.4-5 ten önce kalkmiyordu. İki gün önce odasına girip üstünü ortmemle yeniden kalkmaya başladı. 3 kez kalkiyor. Sabaha doğru emziriyorum sadece. 5-6 dan sonra o da. Çoğu zaman o saatten sonra kucaginda uyuyor.
Dua edin bizim gibi gündüz uykuları da kesik olsaydı napardiniz. Ama keşke geceyi daha önceden kesseydim dedim. İlk geceler yarım saat kucakta aglardi. Ama toplam ağlaması süresi 5 dk yi gecmiyordur bana bir saat ağlamış gibi gelse de tahammull edip her gün tekrarladiniz mi sonucunu alıyorsunuz. Hatta babası uyutsa daha suyu adapte olur .
Bende bu kesik gündüz uykuları ne zaman bitecek onu düşünüyorum. Emerek uyuyan bir bebek sütten kesince bakalım nasıl uyuyacak

Bu durumu aslında bebekler alışkanlık haline getiriyorlarmış ondan sürekli kalkıyorlarmış. Kalktığında meme vermeden uyutmaya çalışmamız gerekir.Henüz uygulayamadım ben.Ağlıyor nasıl yapıcam bilemiyorum.Dediğini yaptırıyor bizimkisi.

Uyumadan once en son kacta bir seyler yiyor?
Benim bebegimin sorunu gercekten acikmasiydi, uykudan yarim saat veya 1 saat once bir seyler yedirince (tabii baska da bi sikintisi rahatsizligi yoksa) acikmayinca sabaha kadar uyuyor (cok sukur).
Muz tok tutuyor ozellikle, sık uyanan bebisli anneler bi deneyin uykudan once muz yedirmeyi.

Can'ım uyumadan önce süt içiyor bir çay bardağı kadar, Bi de emerek uyuyor, ama mutlaka en az 2-3 kez uyanıyor.

Benim kizimin da sabaha kadar kac defa emdigi belli degildi.. Uykusuz cok zor zamanlardan gectim.. 26 aylikken memeden kestik. Yaklasik bir ay kadar sonra kesintisiz uyumaya basladi. Saka gibi:) Biri soylese asla inanmazdim.. Memeden kesmeyi de cok kafama takmistim.. Hayatinin anlami memeydi cunku.. Yapisiktik resmen.. Hamile oldugumu ogrenmesem belki daha da emzirecektim.. Zorunlu oldu ama yeniden dogmus gibi oldum..
Memeye asiri bagimliysa eger bebeginiz, sutten kesme asamasinda babanin veya yardimci birinin ilgilenmesi cok obemli.. Cunku benim kizim emmeden kesinlikle uyumazdi.. Ilk bir hafta aglayarak gecirdi. Her gece babasi uyuttu. Odaya bile girmedim.. Zor bir surec ama o da gececek.. Allah yardmciniz olsn..

Yen'i bebeğinizİ de sağlıkla büyütün inş. Peki meme İstediğinde nasıl oyaladınız? Kesme süreci nasıl oldu ? Açıklar mısınız?

Yen'i bebeğinizİ de sağlıkla büyütün inş. Peki meme İstediğinde nasıl oyaladınız? Kesme süreci nasıl oldu ? Açıklar mısınız?
Amin insaAllah..
Acikcasi ben cok korkuyordum..
Hic bir sey yemedigi icin surekli memeden kesmem gerektigi soylense de cesaret edemedim. Ta ki hamileligimi ogrene dek.. Oyalama sureci dikkatini baska yone cevirerek oldu.. Yemesi icin sevdigi bir seyler verdim.. Parka goturduk.. Oyun oynadik.. Surekli dikkatini dagittik.. Esim cok destek oldu. Tek basima cok zorlanirdim.. Ilk bir hafta cok uzaklastik kziimla.. Cok uzgundum..
Ama Allah yardim ediyo ki kizimda bu kadar meme bagimliligi olmasina ragmen cok rahat atlattik diyebilirim.. Her istediginde yara oldu kizim uf oldu dedim.. Istemememe ragmen salca surdum bazen.. Onu gorunce istemedi..
Birazdan birakma asamasini saat ve gun olarak yazacagim.. Not etmistim :)
InsaAllah faydasi olur..

Bekliyorumm

Benim oglumda 14 aylık kizlar bizde ayni geceleri 3 4 kez uyaniyo emerek uyuyo sutten kesene Kadar devam edecek bu ama cok stres oluyorum nasi sutten kesecem ne zaman kessem diye

Benim oglumda 14 aylık kizlar bizde ayni geceleri 3 4 kez uyaniyo emerek uyuyo sutten kesene Kadar devam edecek bu ama cok stres oluyorum nasi sutten kesecem ne zaman kessem diye
Ayni durumu yasadik.. Inanin yapisik geziyoduk.. Sabahlara kadar ustum acik. Bazen ustumde yanimda uyuyakalirdi.. Bide agirlasmisti. Besikten alip kaldirmak uykusuzluk herseyi sikintuydi.. Cocuk icin de sikinti. Uykusunu guzel alamiyor.. Biz biraktiktan kisa bi sure sonra duzeldik.. Onceden gece kalkip aglama krizlerine giriyordu. Bir ay kadar surdu..

cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bizler genelde derdimiz olunca bu sayfalara bakıp yazıyoruz ama derdimiz olmayınca o sayfayı açmak aklımıza bile gelmiyor bu yüzden çok tşkkurler.
umut verdiniz. Bizimki bu sıralar grip oldu burun tıkanıklığı yaşayınca uyku aralarnda ememedi krizleri bir görseniz. Emmeyi bıraktırırken de böyle mi olacak acaba dedim.

1.gun: Sabah 10:30 da emzirdim
Gece 1'e kadar vermedim..
Gece 2 defa emzirdim..

(Siz bu sekilde baslamayin. Birden kesmek cocuk icin kabus birsey.. 2.gunden sonra az az emzirmeye basladim..)

2.gün: Gunduz 4 defa emzirdim
Gece 3/4 defa

3.gun: Gunduz 3/4 defa emzirdim
Gece 3 kez

4.gun: Sabah 9 da 1 defa emzirdim
Gece 3 defa

5.gun (SON GUN): Sabah 9/10 gibi 1 defa emzirdim. Gece hic emzirmedim..

(Bu Son Emisiydi. Karar verdim.. Asamali olarak birakilmasi gerektiginde emzirsekilde bir yol izledim fakat nereye kadar dedim..
Meme devri kesin kapanmistu.
bizim icin cok zorlu bir surec olacagini dusunuyordum.. Cok uzuldum ve agladim. Ona hayir demek.. Her gelisinde ikna etmek ve geri donusunu izlemek zordu.
Ben meme uf oldu kizim diye diye ikna cabasina girdim. Bakmak istediginde ise mutfaga gidip ucuna hemen salca surdum.. En zoru gece uykuya gecis sirasindaydi. Emmeden uyumadigi icin o da.. Babasi uyuttu bir hafta kadardi sanirim. Kucagima pek almadim bu sureccte. Cunku hemen kiyafetimi kaldirip emme tesebbusleri oluyordu.. Ama dusundugumden cok cok iyi atlattik cok sukur.. )

Kuranı Kerim de de iki yaşına kadar emzirmek tavsiye olunmuş ya iki yaşından sonra bıraktırırken de bi kolaylık olacaktır elbet
Aynen..
Ben de o nedenle 2 yasini bekledim..
Ama cesaret edemedim..
Ta ki hamileligimi ogrenene dek..
Bu bebegim de emiyor fakat ilki gibi asiri bagimli degil.. Boyle olmasina seviniyorumm.. Emmeden emzirmeden dolayi cok cektim cunku..
Ama Allah yardim ediyor.. Annem de yanimdaydi.. Cok telas yapmistik ama annem bile sasirdi kolay atlattigimiza..
Wc egitimimiz de ayni sekilde oldu..
Rahat atlattik..
Cok zor bir cocuk benimkisi. Hic yerinde durmayan soz dinlemeyen hircin.. O nedenle daha buyuk tepkiler bekliyorduk..
Hayirlisiyla atlatirsiniz insaAllah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…