- 3 Temmuz 2013
- 4.153
- 4.209
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de memeden kesilince düzeleceğini düşünmeye başladımCanım benim de bebeğim 16aylık ve emiyor aynı senin gibiyim. Şöyle bir durum var ancak memeden kesildiği zaman düzene girer ben o yüzden hiç umutlanmıyorum. Memeden kesilince düzelir ilk çocuğumda öyleydi
Ben de bunu çooooook merak ediyorum.aynı durum bizde de var. Peki memeden kesince nasıl uykuya dalacak ,emmeden uyuyamıyor
Can'ım uyumadan önce süt içiyor bir çay bardağı kadar, Bi de emerek uyuyor, ama mutlaka en az 2-3 kez uyanıyor.Uyumadan once en son kacta bir seyler yiyor?
Benim bebegimin sorunu gercekten acikmasiydi, uykudan yarim saat veya 1 saat once bir seyler yedirince (tabii baska da bi sikintisi rahatsizligi yoksa) acikmayinca sabaha kadar uyuyor (cok sukur).
Muz tok tutuyor ozellikle, sık uyanan bebisli anneler bi deneyin uykudan once muz yedirmeyi.
Yen'i bebeğinizİ de sağlıkla büyütün inş. Peki meme İstediğinde nasıl oyaladınız? Kesme süreci nasıl oldu ? Açıklar mısınız?Benim kizimin da sabaha kadar kac defa emdigi belli degildi.. Uykusuz cok zor zamanlardan gectim.. 26 aylikken memeden kestik. Yaklasik bir ay kadar sonra kesintisiz uyumaya basladi. Saka gibi:) Biri soylese asla inanmazdim.. Memeden kesmeyi de cok kafama takmistim.. Hayatinin anlami memeydi cunku.. Yapisiktik resmen.. Hamile oldugumu ogrenmesem belki daha da emzirecektim.. Zorunlu oldu ama yeniden dogmus gibi oldum..
Memeye asiri bagimliysa eger bebeginiz, sutten kesme asamasinda babanin veya yardimci birinin ilgilenmesi cok obemli.. Cunku benim kizim emmeden kesinlikle uyumazdi.. Ilk bir hafta aglayarak gecirdi. Her gece babasi uyuttu. Odaya bile girmedim.. Zor bir surec ama o da gececek.. Allah yardmciniz olsn..
Amin insaAllah..Yen'i bebeğinizİ de sağlıkla büyütün inş. Peki meme İstediğinde nasıl oyaladınız? Kesme süreci nasıl oldu ? Açıklar mısınız?
BekliyorummAmin insaAllah..
Acikcasi ben cok korkuyordum..
Hic bir sey yemedigi icin surekli memeden kesmem gerektigi soylense de cesaret edemedim. Ta ki hamileligimi ogrene dek.. Oyalama sureci dikkatini baska yone cevirerek oldu.. Yemesi icin sevdigi bir seyler verdim.. Parka goturduk.. Oyun oynadik.. Surekli dikkatini dagittik.. Esim cok destek oldu. Tek basima cok zorlanirdim.. Ilk bir hafta cok uzaklastik kziimla.. Cok uzgundum..
Ama Allah yardim ediyo ki kizimda bu kadar meme bagimliligi olmasina ragmen cok rahat atlattik diyebilirim.. Her istediginde yara oldu kizim uf oldu dedim.. Istemememe ragmen salca surdum bazen.. Onu gorunce istemedi..
Birazdan birakma asamasini saat ve gun olarak yazacagim.. Not etmistim :)
InsaAllah faydasi olur..
Ayni durumu yasadik.. Inanin yapisik geziyoduk.. Sabahlara kadar ustum acik. Bazen ustumde yanimda uyuyakalirdi.. Bide agirlasmisti. Besikten alip kaldirmak uykusuzluk herseyi sikintuydi.. Cocuk icin de sikinti. Uykusunu guzel alamiyor.. Biz biraktiktan kisa bi sure sonra duzeldik.. Onceden gece kalkip aglama krizlerine giriyordu. Bir ay kadar surdu..Benim oglumda 14 aylık kizlar bizde ayni geceleri 3 4 kez uyaniyo emerek uyuyo sutten kesene Kadar devam edecek bu ama cok stres oluyorum nasi sutten kesecem ne zaman kessem diye
Bekliyorumm
Aynen..Kuranı Kerim de de iki yaşına kadar emzirmek tavsiye olunmuş ya iki yaşından sonra bıraktırırken de bi kolaylık olacaktır elbet