• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17.000 ev kirası sizce normal mi?

Ayrıca biz Tunceli de 5 bin nüfuslu dağın başında bir ilçedeyiz sobalı ev bile 10 bin ve evde yok zaten kıtlık var
Benim yaşadığım yerin nüfusu 15 bin bile yok ama sırf ev bulunmuyor diye kiralar 15 bin civarında. Buna kıyasla Antalya gibi bir yerde 17 bine oturmak resmen bedava.

Konya 30 ödüyoruz 🤣
Ağustosta taşındım bundan önceki evime 5 ödüyorduk orasıda sıfır ilk ben oturmuştum burasıda öyle şaka gibi 😆5 bınden 30 bine
Eski ev sahıbı 15 isteyınce değmez 2+1 çoluk çocuk olacak sıgılmaz dedik iki sokak asagıya tasındık 🤣

eski evde 6 sene oturdum 5 e anca çıkmıştık zam yapa yapa 🤣🤣🤣

eşim çok memnun yeterki karısı ev al demesin tüm parasını ticarete harcasın 🤣🤣

Bu zamanda birikim varsa ne ala hemen krediye girerim üstünü kapatır ev alırım gerekirse 40 bin öderim ama 10 yıl sabit kalır ödediğim para hiç değilse zaten 2 seneye o paranın değeri düşer kafam rahat olur şaka gibi fiyatlar ya kim bu fırsatçılığı başlattıysa Allah islah etsin 17 bin çoğu kişiye uygun gelmiş büyük kısmı ev sahibidir kesin bu ülkenin asgari ücreti 22 bin lira tek basına çalışan bir sürü insan var 5 bin faturasına mı yeter aylık erzağa mı yazık böyle böyle fırçatcılıga yol açıldı

Bu zamanda birikim varsa ne ala hemen krediye girerim üstünü kapatır ev alırım gerekirse 40 bin öderim ama 10 yıl sabit kalır ödediğim para hiç değilse zaten 2 seneye o paranın değeri düşer kafam rahat olur şaka gibi fiyatlar ya kim bu fırsatçılığı başlattıysa Allah islah etsin 17 bin çoğu kişiye uygun gelmiş büyük kısmı ev sahibidir kesin bu ülkenin asgari ücreti 22 bin lira tek basına çalışan bir sürü insan var 5 bin faturasına mı yeter aylık erzağa mı yazık böyle böyle fırçatcılıga yol açıldı

Ev kiralama piyasası pahalı olduğu için 17 bin TL kira uygun bulunuyor.
Asgari ücretliyi ev sahibi neden düşünsün ki. Onu devlet düşünsün der. E o ev sahibi de oradan aldığı parayla ne yapıyor kim bilir. Bizde kiracıyız, geçen ev sahibi ile konuştuk, bizden aldığı kira ile o ay bacaklarına mı, dizilerine mi ne iğne yaptıracakmış, devlet karşılamıyormuş. Çok ağrıyor yavrum , kirayı bekledik dedi. Emekli aylıkları da mâlum..
Yani ülkede sirkülasyon olarak ekonomi her yönden kötü. Evet felaket yaşanmıyor ama orta hallice de değil sanki.
Benim küçük bebeğim var. Hastaneye gidiyorum ( devlet hastanesi) ilaç almaya gidiyorum 700-800 TL ilaç ücreti veriyorum. Bebeğim için devlet tarafından karşılanmayan aşıların toplam dozu asgari ücretten bile fazla. Herkesin gideri var kendince. Dolayısıyla bir muhitte ev kiraları ortalama 20 bin ise kimse 10a kiraya vermek istemez. ( Çok zengin değilse) Ancak üç aşağı beş yukarı oynar.

Merhaba kızlar Antalya da oturuyorum otırdugum evde 1.kat. Geçen sene iş arkadaşımın annesinin evime taşındım. 11.000 den 17.000 e çıktılar şubat ayı tefe tüfe oranına göre. Beniö maaşım 50.000 ve teknik memurum. Yüzde 12 gibi bir zam alıyoruz. 3 4 gundur sinirden kendimi yiyorum. Sizce normal mi ben mi abartıyorum?
Herkes kendince haklı, insanlar aldıkları maaşın hatrı sayılır bir kısmını sırf her ay içinde bulundukları hatta çoğu zaman bulunmadıkları beton duvarlara veriyor; sizin sinirlenmenizi anlamakla beraber artık ortalama altı evler ve avam muhitlerde bile 10 15 altı kira kalmadı. Dolayısıyla normal hatta uygun bile kaçıyor. Maalesef böyle bir devirdeyiz.

Konya 30 ödüyoruz 🤣
Ağustosta taşındım bundan önceki evime 5 ödüyorduk orasıda sıfır ilk ben oturmuştum burasıda öyle şaka gibi 😆5 bınden 30 bine
Eski ev sahıbı 15 isteyınce değmez 2+1 çoluk çocuk olacak sıgılmaz dedik iki sokak asagıya tasındık 🤣

eski evde 6 sene oturdum 5 e anca çıkmıştık zam yapa yapa 🤣🤣🤣

eşim çok memnun yeterki karısı ev al demesin tüm parasını ticarete harcasın 🤣🤣

Çok üzüldüm

Üzücü ülke zaten yarıdan fazlası asgari ücret

Ev kiralama piyasası pahalı olduğu için 17 bin TL kira uygun bulunuyor.
Asgari ücretliyi ev sahibi neden düşünsün ki. Onu devlet düşünsün der. E o ev sahibi de oradan aldığı parayla ne yapıyor kim bilir. Bizde kiracıyız, geçen ev sahibi ile konuştuk, bizden aldığı kira ile o ay bacaklarına mı, dizilerine mi ne iğne yaptıracakmış, devlet karşılamıyormuş. Çok ağrıyor yavrum , kirayı bekledik dedi. Emekli aylıkları da mâlum..
Yani ülkede sirkülasyon olarak ekonomi her yönden kötü. Evet felaket yaşanmıyor ama orta hallice de değil sanki.
Benim küçük bebeğim var. Hastaneye gidiyorum ( devlet hastanesi) ilaç almaya gidiyorum 700-800 TL ilaç ücreti veriyorum. Bebeğim için devlet tarafından karşılanmayan aşıların toplam dozu asgari ücretten bile fazla. Herkesin gideri var kendince. Dolayısıyla bir muhitte ev kiraları ortalama 20 bin ise kimse 10a kiraya vermek istemez. ( Çok zengin değilse) Ancak üç aşağı beş yukarı oynar.
Fırsatçılara kaldı ülke maalesef

Antalyada bu kirada oturabilene şanslı diyoruz biz. 25 bandında Kepezde evler. Konyaaltı 30-35'den ağız açıyor.
Allahın Döşemealtında 20 diyorlar sizinki nerde bilmiyorum ama bu sene bunu ödeyecekseniz öpüp tepenize koyup bu ev sahibini kaybetmeyin derim ben 👍

Benim yaşadığım yerin nüfusu 15 bin bile yok ama sırf ev bulunmuyor diye kiralar 15 bin civarında. Buna kıyasla Antalya gibi bir yerde 17 bine oturmak resmen bedava.
Kesinlikle 10 bin verip soba yaktığınızı hayal edin bence korkunç . Ben geçen sene evimi 2.5 ay arayarak herkese yalvara yalvara buldum . Evi görmeden tuttum mecburdum 2500 tl tutmuştım ama neden ucuza tuttum anlamamıştım baya salakmışım o zaman . Evin kirayı verip anahtarı alıp kapıyı açınca anladım ahırdan farksızdı ev korkunçtu . Ev sahibi meğer ondan ucuza vermiş . O zaman burada kira 5000 di ben 2500 e tutunca mutlu olmuştum . Çok fazla masraf yapmak ve en önemlisi adam etmek için kendim emek verdim usta vs zaten yok . Evi 10 kat bi boyacıya boyattım yine kapanmadı sorunlar yerler kapılar dolaplar banyo berbat of . Şimdi arttı kiram tabi ama ev sahibi evin durumunu eski yeni halini bildiği için insaflı . Ama çevrede sobalı evler 10/15 civarı . Doğal olarak Antalya’da o kira baya ucuz

Merhaba kızlar Antalya da oturuyorum otırdugum evde 1.kat. Geçen sene iş arkadaşımın annesinin evime taşındım. 11.000 den 17.000 e çıktılar şubat ayı tefe tüfe oranına göre. Beniö maaşım 50.000 ve teknik memurum. Yüzde 12 gibi bir zam alıyoruz. 3 4 gundur sinirden kendimi yiyorum. Sizce normal mi ben mi abartıyorum?
Yaşadığım yer öyle lüx değil, ortalama 25-30’dan başlıyor kiralar. 17 Antalya için iyi bence. Yeğenim geçen sene evlendi, 1+1 18 bine tuttular merkezde bile değil üstelik bu ev, üstelik geçen yılın fiyatı.

Benim eski ev sahibim siz memursunuz yılda iki zammınız var bende yılda iki zam istiyorum demişti, karnım burnumdayken çıkarttı bizi evden lanet insan.
Şuan total 62-65 arası oldu bizim maaşlar, 5-6bin civarı eklenmiş oldu ocak zammıyla. Temmuzda daha iyi olur umarım ya
Olmayacak maalesef enflasyon düşük geliyor 😒 eşimle sabah konuşurken, almak istediğim 1700 bandında malzeme var. Alsam mı almasam mı diye düşünüyorum. Normalde alır geçerim, eşime danıştım. Kocamızın eline bakmayalım diye okuduk, şimdi kocamız bizim elimize de bakar olduya geldi konu🤷

Teknik memurum bende 53 bin civarı maaş. Yaptığım işe göre çok düşük kaldı. Kendimi geliştirip özelde yer edinebilir miyim diye düşünüyorum açıkçası

Fırsatçılara kaldı ülke maalesef
Babamın 10bin TL’ye kalan kiracısı var. Yıllarca çalıştı emekli maaşı 18bin, asgari ücretin de altı. Alt tabana zam geliyor babamlara gelmiyor. Sigortası da alttan yatmamıştı. O kira ile fatura ödüyor😟 arabasını çok seviyor normalde çok masraf oluyor diye arabayı mı satsam diyordu 😔 ne hale geldik anlamadım ki😞

Sizin zam oranınız ev sahibini neden ilgilendirsin ki ? Siz tüfe üzerinden anlamışsınız.
Mevcut Kira Bedeli: 11.000,00 TL
Kira Artışı Yapılacak Ay: Şubat 2025
TÜFE Kira Artış Oranı: %56,35 (Şubat 2025)
Kira Artış Tutarı: 6.198,50 TL
Aylık Yeni Kira Tutarı: 17.198,50 TL
198 TL' de az veriyorsunuz bu hesaba göre. Hakkaniyetli olmak gerekirse üstünü de tamamlamanız gerekir.
Burada kendi zam oranınıza tepki göstermeniz gereken aradaki açığı kapatmaya çalışacağınız kişi ev sahibi değil kendi iş vereniniz.

Yasal sınırda yapılmış, sizin maaşınıza göre bir artış yapılmasını bekleyemezsiniz.

Aslında hic bir dört duvar bu paralar etmez ama piyasaya göre uygun oturuyorsunuz 17 bin iyi yani. az degil evet ama çokta degil.

Back