• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17.000 ev kirası sizce normal mi?

Sen ne kadara oturuyorsun canım. Ben abarttım kafamda sanırım 😂😂😂
Ben yurt disindayim ama annemler ve kardesim icin Izmir'den ev baktim yakinlarda. Ankara'da kendi evlerini 20bine kiraya verdiler. Izmir'de 22ye buldular. Ve ucuzmus diye direk havada kaptilar. Cunku genelde diger baktiklari 25-30 civarindaydi. Kardesimi soracak olursan o butcesine uygun bi yer bulamadi, su an mecbur annemlerle yasiyo

3+1 3.kat 5 yillik binaya 10 bin veriyoruz o bile bize cok geliyor buyuk sehirlerde fiyatlar nasıl bilemiycem herkes iyi diyor yorumlarda sizde daha iyisini bulamayacaksaniz suyu bulandirmayin

Merhaba kızlar Antalya da oturuyorum otırdugum evde 1.kat. Geçen sene iş arkadaşımın annesinin evime taşındım. 11.000 den 17.000 e çıktılar şubat ayı tefe tüfe oranına göre. Beniö maaşım 50.000 ve teknik memurum. Yüzde 12 gibi bir zam alıyoruz. 3 4 gundur sinirden kendimi yiyorum. Sizce normal mi ben mi abartıyorum?
subat ayi kira zam orani %56 yani 17.200 ediyor. yani uygun bir zam orani olmus.
bence sinirlenmeniz gereken size hakkaniyetli zam yapmayan işvereniniz. ben su an çalışmıyorum ama yakinimdaki kisiler genel olarak %40 zam aldilar. %15 alan bir kisi var o da 10+ yillik tazminatim yanmasin diye calisiyor yillardir, is yeri de ciksa da gitse diye hep böyle düşük zam yapıyor

subat ayi kira zam orani %56 yani 17.200 ediyor. yani uygun bir zam orani olmus.
bence sinirlenmeniz gereken size hakkaniyetli zam yapmayan işvereniniz. ben su an çalışmıyorum ama yakinimdaki kisiler genel olarak %40 zam aldilar. %15 alan bir kisi var o da 10+ yillik tazminatim yanmasin diye calisiyor yillardir, is yeri de ciksa da gitse diye hep böyle düşük zam yapıyor
Memur sanırım yengeç, biz memurlar son zamda avcumuzu yaladık malum :(

Antalya için 17 bine şükredin derim. Antalya'nın ilçesindeyim. 20 bine oturuyorum mayıs başı sözleşme yenilenmeden kendi evimize çıkmayı düşünüyoruz. 30-35 bin isteyecek gibi görünüyor ev sahibimiz. :)

Son düzenleme:
Antalya için çok iyi fiyat ki zaten 1 yıl daha bu fiyata oturacaksiniz. Bizim de17 kiramiz ama geçen yaz temmuzda 17 olmuştu ve ilk 20 istemişlerdi ,biz cok rica edince kabul ettiler.Bu yıl temmuzda kaç yaparlar bilemiyorum.Bu arada şimdi çıksak 30_35 bin arası en az muadilleri .Ne olucak böyle hic bilmiyorum..

e enflasyon buncayken tefe tufe rakami buyken calisanina %12 zam yapana da bir sey denir ama... diyemiyorsun:KK31:
17bin kiraya iyi diyoruz o hale geldik işte. 50bin maaşlı biri sadece barınma ihtiyacını karşıladığında eline kalan para 33bin. Bunun içinden faturayı gıdayı benzini çıkartsan ne kalacakta insanlar refah seviyesinde geçinecek, tatil yapacak, birikim yapacak, çocuk okutacak. İyi maaş kötü maaş algımız bitti.

Merhaba kızlar Antalya da oturuyorum otırdugum evde 1.kat. Geçen sene iş arkadaşımın annesinin evime taşındım. 11.000 den 17.000 e çıktılar şubat ayı tefe tüfe oranına göre. Beniö maaşım 50.000 ve teknik memurum. Yüzde 12 gibi bir zam alıyoruz. 3 4 gundur sinirden kendimi yiyorum. Sizce normal mi ben mi abartıyorum?
İyi de tefe tüfe ye göre yapmışlar normal olan da bu zaten siz %kaç yapmalarını bekliyordunuz. Siz yılda iki kez zam aldığınız için %12 zam aldınız temmuz zam oranı daha yüksekti

17bin kiraya iyi diyoruz o hale geldik işte. 50bin maaşlı biri sadece barınma ihtiyacını karşıladığında eline kalan para 33bin. Bunun içinden faturayı gıdayı benzini çıkartsan ne kalacakta insanlar refah seviyesinde geçinecek, tatil yapacak, birikim yapacak, çocuk okutacak. İyi maaş kötü maaş algımız bitti.
evet. en kötüsü de özel sektorde milyonlarca insanin 33 bine bile iş bulamamis olmasi.
bu hayat pahalliligiyla iyi delirmeden bir sekilde yaşıyoruz.

Memur sanırım yengeç, biz memurlar son zamda avcumuzu yaladık malum :(
Evet doğru söylüyorsunuz ben de memurum ama şöyle bir gerçek var biz yılda iki kez zam alıyoruz kiraya bir kez zam geliyor yılda. Temmuz zam oranımız ocağa göre daha iyiydi

ben neden sinirlendiğinizi anlayamadım?

yasal zam oranı belli, şubattaki de ocaktan hatta aralıktan 3 aşağı 5 yukarı belli oluyor, hani siz aylardır gelecek zammı zaten biliyordunuz
ev sahibi de yasal olarak bu kadar, ama ben +x lira daha isterim dememiş

tam olarak konuda sinirlendirecek mevzu ne?

genel anlamda sinirli olabilirsiniz ama zam normal yapılmış.

Bence normal tefe tüfe yapmış geçmiş işte. %10 zam aldın diye o kadar yapamazlar. Benim yaşadığım şehirde 20 25 kiralar. Abim ev aldı kiracısı 15 ödüyor eylülde zam alacak ve ev kutu gibi. 2019 yılında asgari ücret 2500 mü neydi kiramız 1000 tlydi. Ve bakırköydeydik. Yaşadığım şehirde 700 800e ev vardı.... asgari ücretle oranlayınca ne zamanlarmış

Evet doğru söylüyorsunuz ben de memurum ama şöyle bir gerçek var biz yılda iki kez zam alıyoruz kiraya bir kez zam geliyor yılda. Temmuz zam oranımız ocağa göre daha iyiydi
Benim eski ev sahibim siz memursunuz yılda iki zammınız var bende yılda iki zam istiyorum demişti, karnım burnumdayken çıkarttı bizi evden lanet insan.
Şuan total 62-65 arası oldu bizim maaşlar, 5-6bin civarı eklenmiş oldu ocak zammıyla. Temmuzda daha iyi olur umarım ya

Back
X