alın size bir yazı ınsgramdan perihan özgedizzz
Bir gün uyandım. Sahiden uyandım ama. Hiç bir şey plânlamamıştım! Zaten ne zaman plân yapsam kendimi daha çok sıkıntıya soktuğumdan başladığım şey bir kaç saat sonra nutella kavanozunun dibini görerek son buluyordu. Beni bir şeyler yapmaya başlamaktan vazgeçiren şeyler vardı. Kendimi sürekli bu sürecin çok zor olduğuna, istediğim şeyleri yiyemeyeceğime ve bu işin çok uğraş gerektirdiğine inandırıp duruyordum. Hiçbir şey düşünmeden biraz yürüdüm. Ayaklarım vardı benim! Şükürler olsun Aynanın karşısına geçip her hücremle barıştım. Oğluma baktım, bedenimde can bulan yavruma. Kutsaldı bedenim. Can vermişti her hücresiyle ona. Üzerinde kaç kilo olduğunun önemi yoktu. Onu çok seviyordum! Ben onu sevdikçe o bana eşlik etti ve her şey kendiliğinden değişti.. Tek engel anında sonuç almak istemekti! Hemen o an! Bir günde almadığımız kiloyu bir kaç saat içinde verme isteğimiz. Günde yüzlerce "acil kilo verme" konulu mail alıyorum. Çok acil! Anında alıp vermeye öyle çok alışmışız ki. Para verir bir şey alırız en somut örnek budur aslında alış veriş. Tam tatmin! İş elle tutulmayan alış verişe gelince sıkıntıya girer hep kendimizle ve başkalarıyla olan ilişkilerimiz. Sevgi verir anında geri almak isteriz. İyi bir şey yaptığımızda hemen karşılık görmek isteriz. Beklentilerimiz hep verdiğimizden daha fazlasıdır, git gide kendimizi mutsuzluğa sürükleriz. Ama kilo vermek bir veriş-alıştır. Ne verirsen onu alırsın. Emek, zaman, çaba verirsen sonuç alırsın. Nasıl kilo verebileceğinin cevabı çok basittir. Aldığın kaloriden fazlasını harcamalısın. Bu kadar basit bi matematik. Ne yapman gerektiğin zaten belli. Goji berry ya da kinoa yiyerek de zayıflayamazsın. Lahmacun da yersin, hamburger de gözleme de. Sır değil işte yediğinden çok yakman lazım. Bol sıvı alman hareket etmen, dengelemen lazım. Ama sen tüm bunları zaten biliyorsun tek sır; sabretmek ve devam etmek!
O gün hiç hareket edememiş olsan da,
O gün dünyaları yemiş olsan da,
Kedini bağışla, bir tane var senden bu hayatta ve tek bir hayatın var yaşayabileceğin.
En son ne zaman, nerde bıraktığının da önemi yok.
Şimdi, yeniden
Sabret ve devam et!...