- 19 Kasım 2024
- 9
- 1
- 24
-
- Konu Sahibi busraershbz
2 kelimesi yoktur, siz sadece baba ve mamayi anlamli bulduğunuz için 2 kelimesi var saniyorsunuzdur.Bide şeyi sormak istiyorum örneğin kedi diyorum miyav diyorum ıh ıh diyo yani her söylediğime ıh diyo bu ne demek acaba normal mi herşeye ıhh ıhh demesi
Kelime nasıl sayılıyor peki internette araştırdığım zaman okumuştum bu şekilde birşey ama anlayamamıştım çok teşekkür ederim bu arada cevabınız için2 kelimesi yoktur, siz sadece baba ve mamayi anlamli bulduğunuz için 2 kelimesi var saniyorsunuzdur.
Kullandigi heceleri de kelime sayacaksiniz, kitap okutmuyorsa sürekli konusacaksiniz, kucaginiza alıp bak metehan bu masa, bu sandalye, biz simdi salondan mutfaga geciyoruz, kapi caldi, acalim bakalım kim varmis, aaaa baba gelmis gibi gibi yasadiginiz her ani anlatacaksiniz, her nesneyi anlatacaksiniz.
Boyle boyle gelisecek ve dusuncelerinizde haklisiniz su an kaydediyor, anlattiklarinizda taklit evet. Uzulmeyin sabirsaglicakla buyutun.
Soyledigi her heceyi sayacaksiniz, sadece baba mama demiyordur, aaahl (al) veğgg (ver) gibi kelimeleri de sayabilirsiniz.Kelime nasıl sayılıyor peki internette araştırdığım zaman okumuştum bu şekilde birşey ama anlayamamıştım çok teşekkür ederim bu arada cevabınız için
Maşallah diyelim nazar değmesin miniğe.Soyledigi her heceyi sayacaksiniz, sadece baba mama demiyordur, aaahl (al) veğgg (ver) gibi kelimeleri de sayabilirsiniz.
Mesela benim 15 aylik kizimin kelime ve heceleri sunlar, kiyaslayin diye yazmiyorum neleri saydigimizi anlayin diye yazıyorum.
Anne
Baba
Anane
Deeede
Da
Du (cu gibi soyluyor bazen bu "su" mesela)
Uhhh (bu saskinlik)
Ahh
Ağğl (al)
Veğğğr (ver)
Geh
Ih ih (kafa sallar)
Aba
Dada (sanirim araba bu)
Iğğh
Değğ deeee (teyze)
Gibi gibi, aslinda anlamlilardir siz anlamiyorsunuzdur muhtemelen.
Tesekkur ederimMaşallah diyelim nazar değmesin
Maşallah diyelim nazar değmesin miniğe.Valla baba ve mama anlamlı. Onun dışında ağ ug gibi şeyler diyor dediğiniz örnekte mesela geh var bu tarz söylemiyor söylese ne olduğunu az çok anlardım diye düşünüyorum bilemedim ya
Çok teşekkür ederim dediğinizi dikkate alıcam peki bu 2 anlamlı kelime olması normal mi yada anlattigim şeyde anormal gördüğünüz birşey oldu mu ben anne olduğum için olumsuz birşey sanki evladıma konduramiyor gibi hissediyorumTesekkur ederim
Cok fazla iletisim kuracaksin annesi, tek ve en kolay cozum bu aslinda, bir de kitaplari dislemesine de musade et alissin :) ilk mesajimda yazdigim herseyi anlatma yonteminide mutlaka uygulayın, ilk kizim gec konusmustu ama bu yontemle 2-3 ayda konusmasi ilerlemisti.
Yok, bebeginizde sizde normalsiniz bence, her anne kadar evhamlisiniz hepsi bu.Çok teşekkür ederim dediğinizi dikkate alıcam peki bu 2 anlamlı kelime olması normal mi yada anlattigim şeyde anormal gördüğünüz birşey oldu mu ben anne olduğum için olumsuz birşey sanki evladıma konduramiyor gibi hissediyorum
Çok teşekkür ederim yardımlarınız içinYok, bebeginizde sizde normalsiniz bence, her anne kadar evhamlisiniz hepsi bu.
Devlet hastanelerinde cocuk sagligi bolumunun sevk edebildigi sosyal pediatri (bazilarinda gelisimsel pediatri diye geciyor) diye bir bolum var, oraya sevk isteyin, gelişim testi yapip değerlendirirler, sizi yonlendirirler iciniz daha rahat eder.
Estafurullah annesi, mutlulukla saglikla buyutun minigiÇok teşekkür ederim yardımlarınız için
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınızBence cocugunuzum gelisimi gayet normal gidiyor. Bunu zamaninda cocugu konusmuyor diye endise eden bi anne olarak soyluyorum. Siz bol bol etkilesim halinde olun, kitap sevmiyorsa siz o an neyle ilgileniyorsa ona yonelip oyunlar yapin bol bol konusun.
Benim oglan 2 yasina dogru sadece ilk veya son heceleri soylerdi. Kalen ka. Elma ma gibi gibi.
Simdi 2.5yasinda ve susmuyorSizin de oyle olacagindan eminim