- 19 Kasım 2024
- 9
- 1
- 24
- Konu Sahibi busraershbz
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Şimdi benim 16 aylık bir oğlum var. Doğumda ve sonrasında çok sıkıntılar çektik sağlıksal olarak ve çok şükür toparlandık. Oğlumun şuan da 2 kelimesi var baba ve mama. Onun dışında kelimesi yok yani kendince birşeyler söylüyor ama anlamlı değil. Ama babasının baba olduğunu biliyor yada yiyeceklerin mama olduğunu biliyor. 12 aylıkken doktor kelimesi yok diyince sıfır ekran bol bol konusma ve kitap okuma yapın demişti evet kendimce birşeyler yapmaya çalıştım ancak oğlum kitabı getirdiğim an kaçıyor bakmak istemiyor ilgisini hiç çekmedi sadece diş kaşıyıcısı olarak kullanıyor ben yinede ısrarla kediyi gösterip bu kedi miyav der diye anlatıyorum ama oğlum o anda toplarla başka birşeylerle ilgileniyor. Ve bı ara sağlık problemlerinden dolayı hastanede kaldık ve ne yazık ki ekran vermek zorunda kaldım. Şuan ekran yok sadece alt değiştirme esnasında durmadigi için var onuda altını değiştirince hemen kapatıyorum. Yaptıklarını sıralamak gerekirse eliyle gel gel yapıyor canı isterse alkış yapıyor ve alkışı sadece yemek masasında yapıyor sanırım ben yemeğini yiyince aferin alkış dediğim için ordan alıştı ve yapıyor. Top nerde dediğimde topa bakar topu getir dediğim zaman getirir. Geçen gün denemek için eline bezi verdim hadi babaya götür dedim aldı elimden götürdü. Mesela babası çekmeceleri açıyor diye oklava aldı eline kulpların arasından sokmaya çalıştı açamasın diye ve elinden düşürdü hemen oğlum koştu oklavayi aldı ne yapacağını görmek için engel olmadım oklavayi alır almaz oda çekmece kulplarından sokmaya çalışıyordu kendince. Bana göre bu taklit etmektir. Ama yinede 2 kelime olmasi canımı sıkıyor. Göz teması vs çok güzeldir karşısındaki insan laf anlatırken gözünün içine bakar dinler. Oğlumun adı Metehan adını söylediğimde yüzüme bakar ıhh der bunu yabancı söylese de bakar yüzüne yani ona seslendiğimizi anlar. Dışarısı ve kalabalık çocuklu ortamları çok seviyor. Çocukları gördüğü zaman aralarında koşar oynar. Ben bu dil konusunda ne yapmalıyım nasıl geliştirebilirim acaba ? Annem eşim babam çevremdekiler vs çok kafaya taktığımı aslında bu aylarda normal olduğunu söylüyorlar. Ben ısrarla hayvanlar vs gosyeriyorum biliyorum şuan zihninde kaydediyor. Çünkü mama kelimesini yiyecekleri göstererek mama diye söylerdim birgün ben dondurma yerken elimdeki dondurmaya uzanarak mama mama diye söyledi arka arkaya yani hafızasına kaydediyor farkındayım ama nasıl yaparım nasıl geliştiririm önerilerinizi bekliyorum bu aylarda 2 kelime olması normal mi merka ediyorum