15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

Aferin size. Öğretmeni dinleme çık, ileride de sizi dinlemeyip çıkacak.
Siz okuldaki cezaları ne zannediyorsunuz.komiksiniz.
Böyle onemli durumlar için kuralları esnetmek lazım hanımefendi. Bende çocuğuma öyle öğreticem. Öğretmen olan anlar bu durumu çocuk alışkanlık haline getirmediyse izin versin ne var....

Bir ilkokul cocugu olarak problem cozme becerinize hayran kaldim

evet derste de gitmeyecek ve altına işeyecek.işte çözümü bulduk.alkışlar bu öğretmen arkadaşa gelsin lütfen.

ya çişi o anda geldiyse ama yok neydi çiş öyle derste gelmez

Ya arkadaslar birbirinizi topa tutmayin konu sahibine odaklanin, sakin
Eminim ogretmen de yollamadigina pisman olmustur, sonucta derste bu kadar buyuk cocuklar icin tutabilir die disunuoruz cogu zaman, ama boyle bi seyle sonuclanacagini tahmin etmioruz buyuk olduklari icin. Keske kizcagiz da durumun ciddiyetini ogretmene daha net ifade etseymis, gerci belki de etti, oyle dedigim dedik ogretmen arkadaslarimiz da var maalesef.
Bi kerelik bi olayin fiziksel sorundan kaynakli olucagini sanmiorum ama psikolojik olarak zorlanmis olmasi normal genc kiz sonucta. Bi destek fln mi alsaniz, ya da danissaniz bi rehberlik ogretmeni ya da psikologa

Yani sorun bakalim oyle birden mi gelmis tuvalete gitme hissi sistit falan olmus olabilir cocuk o durumlarda istesede tutamaz zaten.

Millet öğretmen gömmeye ne kadar meraklı ya o ders saatinde o öğrenci dersteki öğretmenin sorumluluğunda bide şöyle düşünün diyelim ki öğrenci izin aldı çıktı yaş itibariyle lise sanırım ya da 8.sınıf bu öğrenci yine ders saatinde dışarıda olan bi öğrenci tarafından taciz edildi tartaklandı o zaman da dersiniz ki öğretmen sorumsuz davrandi evet çocuk açısından talihsiz bi durum ama öğretmeni de anlamak lazım daha bi kaç yıl önce ders saatinde lavaboya giden bi öğrenci kafasını çarpıp ölmüştü olayı her acıdan düşünmek lazım ilkokullara zaten izin veriliyor ama büyük sınıflatda durum farklı

Şu konudaki yorumları okudukça,çocuğum için ciddi anlamda kaygılanıyorum.
Nasıl bir kafa yapısı anlayamıyorum.
Dersten çikmak yasakmış,1500 çocukla uğrasiyormuş. Uğrasmayın efendim,sizin o beğenmediğiniz velilerde bir yerlerde insanlarla çalışıyor,onlarda sizde babanızın hayrına yapmıyorsunuz bu işi. Lutfetmişçesine konuşmanın mantığı yok yani,işiniz bu,değil 1500,3000 çocuklada uğraşıyor olsanız ,karşılığinda paranızı aliyormusunuz,aliyorsunuz net.
Bu mesleği secerken,gözünüzü baglayıp kura çektirmediler,dolayısıyla işinizin çocuklarla olduğunu biliyordunuz.
Zor geliyorsa başka meslek seçseydiniz. 1500 çocukla uğraşıyor olmanız,bir çocuğu sınıfın ortasında bu duruma düşürme hakkını vermez size. Kimse size özel ilgilenin,götürün çişini yaptırın demiyor.
Sadece biraz anlayış. Çok zor olmamalı.

Kimseyi dersten atamayız. Eğitim hakkını elinden almaktır bu.. Bu konuda yanlış biliyorrsunuz, uyarayım dedim

Sevgili öğretmen arkadaşlar,
Tüm samimiyetimle soruyorum, disiplini kurallarla ogretebileceginize mi inaniyorsunuz?
Yada otoritenizi bu şekilde saglayabileceginize?
20 yıla yakın öğrencilik hayatım oldu, hala daha da olmakta, hiç bir zaman kural önüme süren öğretmene saygım olmadı. O işler öyle yürümüyor. Kendini saydiramamis, dersini sevdirememis öğretmen kurallardan medet umuyor.
Hayatım boyunca 10 larca öğretmenim oldu, bugün hala görüştüğüm, isimlerini andigimda gözlerim dolan öğretmenlerimin hiç biri kural da kural diye tutturan insanlar değil.
Başarılı öğrenciyken dibe vurduğum zamanlarda bir öğretmenim tuttu elimden, bugün üniversite mezunuysam onun sayesinde. 1 sene kadar sonra üniversitede ders vermeye başlayacağım, yine onun sayesinde.

Beni sıkıldığımı, uyukladigimi gördüğünde 'git bir yüzünü yika gel, bir hava al gel' diyen öğretmenler yetiştirdi.

He suistimal etmedim mi? Ettim. Bir gün masatenisi oynarken yakalandım ders saatinde, raketi aldı hocam, karşıma geçti, benimle oynadı. Bitirdikten sonra da gereken konuşmayı yaptı. Ve o günden sonra asla yalan söylemedim, asla bir insanın güvenini boşa çıkarmadım.
Bugün nasıl çocuk yetistirecegimi o gün sayesinde biliyorum.
Kuralların insanları sıkmak için değil, o çok bayildiginiz düzen için değil, insanları kırmamak, insanı küçük görmemek, yaşanılır bir ortam yaratmak için sağlandığını çok iyi biliyorum.

Kendisine doğru gelmeyen fikri ev hanımı söyledi diye aşağılayan eğitimci,
'sizin yetistirdiginiz çocuklar okulda kendini belli ediyor' diyen eğitimci,
'sene başında toplantı yapıldı, Kurallar' diyen eğitimci,
'ama bir öğrenci bunu suistimal etti' diyen eğitimci,
'çocuk o son 3 dk da yaptığından biz sorumluyuz' diyen eğitimci,
Kimse size işinizin kolay olduğunu söylemedi ve istediğiniz kadar kural koyun, yapacak olan bir yolunu bulur.

Kimseyi dersten atamayız. Eğitim hakkını elinden almaktır bu.. Bu konuda yanlış biliyorrsunuz, uyarayım dedim

nolursunuz çok modern her şey kurallarına göre yaşanan bir ülke gibi davranmayın ben 22 yaşındayım çok yaşlı değil yani lisede kaç kişiyi çıkarırdı dersten hoca kapının önünde bekle diye geç gelenleri okula almadılar çocuklar aynen eğitim hakkımızı engelliyosunuz diye cingar çıkardı okul bahçesinde hoca gene bildiğini okudu

Modern olmakla her şeyi kuralına göre yapmanın ne ilgisi var Allah aşkına eleştiri yapacağım diye kasmanıza gerek yok. Öğrenciyi dersten çıkaramazsınız. Kısa ve net. Bunla ilgili soruşturma geçiren öğretmenler var. Öğrenci o sırada bir suç işlese direkt sorumluluk sizde. Ben de sizden çok büyük değilim benim zamanımda da öyle hocalar vardı. Ama yaptıklarının suç olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu. Şimdi en ufak bir şikayette soruşturma başlatabilen bir meb var ve haklarını daha iyi bilen bir öğrenci grubu..

ben de öğretmenim ve öğrencileri dersten atan arkadaşlarım var sanki okullarımızda her şey kuralına göre tıkır tıkır yürüyor.aidat yasak mecbur topluyoruz mesela,en basit örneği bu.
Ciddi misiniz, öğrenciyi dersten atan öğretmen var mı hala??? O zaman bizim okul müdürümüz bu konuda çok katı ve sonuna kadar da haklı

nasıl kızdım öğretmene...çocuğun ömrüne unutamayacağı bir çentik atmış...15 yaşında izin istiyorsa mutlaka geçerli bir sebebi vardır el insaf yahu..vicdansız

Ciddi misiniz, öğrenciyi dersten atan öğretmen var mı hala??? O zaman bizim okul müdürümüz bu konuda çok katı ve sonuna kadar da haklı

daha neler neler var..öğretmen arkadaşlar bu tür konularda objektif olamıyor hemen savunmaya geçiyor ama anlatsam sizin gibi yok artık derler.o yüzden kuralar sadece var,uygulama kısmı çok farklı.

şakamısınız siz.. ürolog falan mısınız :) çok güldüm bi o kadar şaşkınlıkla okudum yorumunuzu.. yazık valla umarım tutmak zorunda kaldığınız çişinizi en olmadık yerde salıveririsiniz.. :) nasıl bi his olduğunu anca o zaman anlarsınız çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…