• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

ilkokuldayken bende yaşadım acayip sıkışmıştım ve izin olmayınca kaçırmıştım tutamamıştım daha fazla tekrarlamazsa sorun yoktur bence

anneler babalar bundan sonra çocuklarınıza söyleyin çişlerini teneffüs saatlerine denk getirsinler derslerde çişleri gelemez bunu unutmayın.bence herkes evde çocuklarına derste çiş nasıl gelmez gelirse nasıl geri gönderilir konulu yeniden tuvalet eğitimi versin :KK53:

bazen deste öğretmenlerin bile çişi geliyor da sınıfı ya sınıf başkanına ya bir öğretmene 5 dk bırakıp tuvalete gidiyorlar el insaf.

ama önce bu yeteneğe sahip öğretmenlerin velilere bu eğitimi vermesi gerekir.. zira ben bilmiyorum nasıl oluyor bu iş :D hoş benim oğlumun dötü b.klu daha :D

ya bilemedim ben ya.

ben öğretmen olsam izin vermezdim açıkçası.
çünkü o çocukların ders saatinde sorumlulukları sizde.
dışarıda başına bir şey gelse aileler ya da meb sizi korumuyor ki.

benim ailemde çok öğretmen var. biri anlatıyor, bir taciz vakası. öğretmenin tek hatası çocukla sınıfta yalnız konuşmuş olmak, çocuk iftira atıyor (ben duyduğumu aktarıyorum, okuldaki tüm öğretmenler bu görüşteymiş çünkü, hem kızın anlattıkları örtüşmüyor hem de öğretmenin hiç bu tarz bir vakası yok). neyse soruşturma falan, şimdi işler açığa çıksa bile o öğretmenin mesleki ve insanı hayatı darbe aldı.
bunu anlatan arkadaşlar da şimdi öğrencileri bir derdini anlatmak istese bile kesinlikle yalnız görüşmeyi kabul etmediğini söylediler.

ben de empati yapmaya çalışıyorum. ben de olsam kural dışı olan bir şeye izin vermezdim. ne kadar yanlış görünürse görünsün.
konu sahibinin kızının yaşadığı basit bir olay değil elbette ama dışarıda çok daha kötü bir olay başına gelebilirdi. O ihtimalleri düşününce basit kalıyor. bence konu sahibi fiziki bir problem olup olmadığını öğrenmek için bir doktora danışmalı.
Onun dışında da çocuğunun bu vakayı kabullenmesini, üzerine konuşup dalga geçebilmesini sağlamalı. hatta anne-baba kendi gençliklerinde yaşadıkları utanç verici anılardan bahsedebilirler, ailecek keyifli bir paylaşım olur.
çocuğun bu ruh halinden çıkmasını sağlamak için eğlenceli tiyatro ya da sinemaya götürebilirler, gençlik için olanlardan. o tarz eserlerde muhakkak gençlerin utandıkları olayların örnekleri oluyor, atlatmasına faydası olabilir.

Yalan söylemesi değil. O an dersin sonlarina doğru konu toparlanir genelde. O an 2 3 dakika kalmissa öğretmen 2 dakka daha dur tenefuste gidersin diyebilir yani. İlla yalan söylediğini düşünmesini gerek yok. Ve evet 17 yaşındaki çocuk da gayet sırf 3 dakka dersten katarmak için izin isteyebilir. Hatta o son iki dakika da sizden tuvalet için izin isteyip tüm sınıfların kapısını açıp kaçabilir hatta ve hatta yukarıdan tüplü tv nu okul bahçesine firlatabilir sırf derste yoklamada var yazildigindan durumun kendisine patlamayacagini dusundugunden vs :) yaşanmayan şeyler değil ben bizzat yaşadım.
Buradaki kızımız izin verilmemis olmasını son 2 dakika kalmış olması ve dersi toparlayan öğretmenin öğrencinin geri kalmaması için 2 dakika daha beklemesinin daha dogru olduğunu düşünmesine bağlıyorum. İlkokul öğrencileri asla bekletilmemeli mesela... ama bu durum farklı.

yıllarca okul okuduk hepimiz, dersin son 2 dakikasında dersin en can alıcı formülünü veren bi öğretmen görmedim hiç, tenefüse az kaldığına göre öğretmen izin vermeliydi bana göre, kaldı ki 15 yaşında bir kız çocuğu adet olmuş olabilir, acil dersten çıkmasını gerektiren bi durum söz konusu olabilir, 3 dakika dersten kaytarmak isteyebilir ne var bunda, 15 yaşında çocuk 40 dakika ders dinlemekten bunalıp sadece elini yüzünü yıkamak için de tuvalete gitmek isteyebilir ne var bunda? bu zihniyet mahfetti bu gençleri işte, çocuk sırada otursun kıpırdamasın defterine kenar süsü çizsin ama ne olursa olsun derste olsun mantığı nedir? son iki dakikada hayatının en önemli dersini veremeyeceğine göre bu öğretmenlerin ben sert öğretmenim ben sözümü dinletirim egosu gibi geliyor bana

olabilir.. hayatta iyi de var kötü de var.. hepsini aynı kefeye koyamazsınız.. öğretmen olmak o kadar zorsa ve şikayetçiyseniz bırakın.. zira ücretinizi alıyorsunuz babanızın hayrına yapmıyorsunuz. ben de çalışanım. ben de insanlarla muhatap oluyorum. saçma sapan bisürü dilekçeye cevap verip takip ediyorum. ama bu benim görevim ve karşılığında bir ücret alıyorum. mecburum yapmak zorundayım. siz de yapmak zorundasınız. ha paşa keyfiniz istemez yapmazsınız o vakit. sanki velilere yardım amaçlı çocuk eğitiyor gibi konuşmanız komik olmuş..

o yakalandıysa o onun sorunu senin değil. sınıfta kaç tane öğrenci var. hepsi dersten wc için izin alıp çıktığını görüyor. sizlik bir durum değil yani.. sanki siz sorumlu olacakmışsınız gibi bir izlenim oluşturmanıza gerek yok. ha biriyle sevişicem diye izin alıp gitse amenna.. böyle mantıksız bişey de olmayacağına göre konuyu saptırmak yersiz.. o izni verecekti.. o kız çocuğunun resmen hakkına girmiş.. zaten vicdanı muhakeme yapıyorsa anlar..
okul kurallarını bilmediğinşz ne aşikar. Bizler donem başında bir kurul toplantısı yapar ve kararlar alırız. Bu kararlatabbutun Öğretmenler uymak zorundadır ve kurulda yazan çok ne bir karar var öğrenci,hiç bir mazeretle dersten çıkamaz. Eğer çıkmasına izin verildiyse bu tamamen öğretmenin sorumluluğudur.. Zaten hepsini aynı kefeye koymuyoruz. Evet çok haylaz bir,öğrenci altıma yapıcam dahi dese çıkarmam çünkü o çocuğun neler yapabileceğimi tahmin edebiliyorum. Ancak benim verdiğim örnekteki öğrencim sessiz sakin derslerinde başarılı bir çocuktu. Herkesi aynı kefeye koyduğum kanısıno nasıl çıkardınız bilmiyorum. İşimi sevmediğimi de idda etmişsiniz bu kanıya da nasıl varfığınızı çok merak ediyorum. İnanın ergen çağdaki çocuklarla olmak çok zor ama ben onları da işimi de çok seviyorum
kimisini ailesinden daha çok önemsiyorum. Bilip bilmeden konuşmayın. Ve böyle bir konuda yorum yapacaksanız işkembe-i kubradan sallamayın.

yıllarca okul okuduk hepimiz, dersin son 2 dakikasında dersin en can alıcı formülünü veren bi öğretmen görmedim hiç, tenefüse az kaldığına göre öğretmen izin vermeliydi bana göre, kaldı ki 15 yaşında bir kız çocuğu adet olmuş olabilir, acil dersten çıkmasını gerektiren bi durum söz konusu olabilir, 3 dakika dersten kaytarmak isteyebilir ne var bunda, 15 yaşında çocuk 40 dakika ders dinlemekten bunalıp sadece elini yüzünü yıkamak için de tuvalete gitmek isteyebilir ne var bunda? bu zihniyet mahfetti bu gençleri işte, çocuk sırada otursun kıpırdamasın defterine kenar süsü çizsin ama ne olursa olsun derste olsun mantığı nedir? son iki dakikada hayatının en önemli dersini veremeyeceğine göre bu öğretmenlerin ben sert öğretmenim ben sözümü dinletirim egosu gibi geliyor bana

o son iki dakikada hayatının en buyuk dersini alıyor zaten,"sabretmek".

okul kurallarını bilmediğinşz ne aşikar. Bizler donem başında bir kurul toplantısı yapar ve kararlar alırız. Bu kararlatabbutun Öğretmenler uymak zorundadır ve kurulda yazan çok ne bir karar var öğrenci,hiç bir mazeretle dersten çıkamaz. Eğer çıkmasına izin verildiyse bu tamamen öğretmenin sorumluluğudur.. Zaten hepsini aynı kefeye koymuyoruz. Evet çok haylaz bir,öğrenci altıma yapıcam dahi dese çıkarmam çünkü o çocuğun neler yapabileceğimi tahmin edebiliyorum. Ancak benim verdiğim örnekteki öğrencim sessiz sakin derslerinde başarılı bir çocuktu. Herkesi aynı kefeye koyduğum kanısıno nasıl çıkardınız bilmiyorum. İşimi sevmediğimi de idda etmişsiniz bu kanıya da nasıl varfığınızı çok merak ediyorum. İnanın ergen çağdaki çocuklarla olmak çok zor ama ben onları da işimi de çok seviyorum
kimisini ailesinden daha çok önemsiyorum. Bilip bilmeden konuşmayın. Ve böyle bir konuda yorum yapacaksanız işkembe-i kubradan sallamayın.

siz demediniz mi anne baba biriyle uğraşamıyorken biz kaç taneyle uğraşıyoruz diye?? burdan koca bir şikayet mesajı çıkar zaten..

okul kurallarını sizin kadar! bilemesem de biliyorum yani. o kadar yıl okuduk. kardeşlerim okudu evladımı yolluyorum. var yani tecrübemiz.. bizim öğretmenlerimiz izin verirlerdi.. benim öğretmen arkadaşım diyor ki pantolonun düğmelerini ben açıyorum açamıyor yavrucaklar.. o zaman onlarda yollamasın ne de olsa okuldalar! kurallar var..

tamamen insani olarak düşünerek yorum yaptım.. dilerim sizin gibi bir öğretmeni olmaz çocuğumun.. daha yolun başındayken gereksiz yasaklar, itici önyargılar, bilip bilmeden karşıdakinin salladığını düşündürülmeye itilen bir eğitimle karşılaşmaması adına isteğim budur.

hatta bütün çocuklara anlayışsız öğretmenin varsa dinlemene gerek yok git tuvaletine hiçbir şey yapamaz diyesim var.. çok üzüldüm bu mesajları görünce öğrenciler adına..

ama önce bu yeteneğe sahip öğretmenlerin velilere bu eğitimi vermesi gerekir.. zira ben bilmiyorum nasıl oluyor bu iş :KK70: hoş benim oğlumun dötü b.klu daha :KK70:
Allah aşkına dersler 2 saat değil ya 40 dk. Bu çocuğun teneduste çişi yoksa muhtemelen dersin prtalsrına doğru gelmiştir ve o yasta bir çocuk 20 dk çişini tutabilir hatta bir saat bile tutabilir. Ama tenefuste çişi gelip arkadaşlarıyla oynamayı seçip wc ye gitmiyorsa, derste de gitmeyecek bu kadar basit.

Valla bence normal yani olabilir.tabi kızınıza bunun normal olduğunu anlatabilmek önemli.tabi yinede tedbir amaçlı doktora görünmesinde fayda var.öğretmeni sırf bu yüzden yargılamak anlamsız geldi bana.çnkü o yaşlardaki Zaman'larımı hatırladım ve öğretmen bizden illallah demişti.öğretmende gereksiz izin isteyenlerden ötürü kendince önlem almış olabilir.

siz demediniz mi anne baba biriyle uğraşamıyorken biz kaç taneyle uğraşıyoruz diye?? burdan koca bir şikayet mesajı çıkar zaten..

okul kurallarını sizin kadar! bilemesem de biliyorum yani. o kadar yıl okuduk. kardeşlerim okudu evladımı yolluyorum. var yani tecrübemiz.. bizim öğretmenlerimiz izin verirlerdi.. benim öğretmen arkadaşım diyor ki pantolonun düğmelerini ben açıyorum açamıyor yavrucaklar.. o zaman onlarda yollamasın ne de olsa okuldalar! kurallar var..

tamamen insani olarak düşünerek yorum yaptım.. dilerim sizin gibi bir öğretmeni olmaz çocuğumun.. daha yolun başındayken gereksiz yasaklar, itici önyargılar, bilip bilmeden karşıdakinin salladığını düşündürülmeye itilen bir eğitimle karşılaşmaması adına isteğim budur.

hatta bütün çocuklara anlayışsız öğretmenin varsa dinlemene gerek yok git tuvaletine hiçbir şey yapamaz diyesim var.. çok üzüldüm bu mesajları görünce öğrenciler adına..
şikayet değildi söylediğim bunubzor olduğunu belirtmek istedim sadece. Ayrıca pantolonunu açayan çocuk 15 yaşında değildir emin olun. Arkadaşınız ilk okul öğretmenidir ve ilk okullarda wc izni mevcut zaten. Zaten sizin zihniyetinizdeli veliler,olduğu için öğrencileri okul kurallarını ve öğretmenlerini dinlememeyi marifet sanıyorlar. Benim öğretmenliğine asla dil uzatamazsınız. Ben çocuklarımı korumak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ve hala işkembe-i kubradan sallamaya devam ediyorsunuz. Bir mesajınız da daha mesleğime öğretmenliğine hakaret ederseniz yazdıklarınızdan tamamen siz sorumlusunuz.

çişini 3 dakika daha tutarak sabretmeyi öğrenecekse hiç öğrenmesin bence
iyi o zaman çişleri geldiği an evin ortasına da salsın bu çocuklar. Tek banyolu bir evde çişi geldiğin wc doluysa veya biri banyo yapıyorsa gitsin salona işesin siz de hoş karşılayın saygılar.

iyi o zaman çişleri geldiği an evin ortasına da salsın bu çocuklar. Tek banyolu bir evde çişi geldiğin wc doluysa veya biri banyo yapıyorsa gitsin salona işesin siz de hoş karşılayın saygılar.

nasıl da çarptırıyorsunuz... tek banyolu bir evde büyüdüm babam tuvalette sigara içerdi. son raddeye kadar çıkmayınca deli gibi yumrukladığımı bilirim kapıyı. çişi geldiği anda altına yapmaz hiçbir insan merak etmeyin dersin son dakikasına kadar tutup dayanamamış onca kişinin içinde işemek kişinin kendi tercihi olmasa gerek. lisede blog ders uygulaması var belki bu kız blog dersteydi 80 dakika sürüyodu bizim dersler işinize gelmeyince susmayan öğrenciyi çık dışarı diye sınıftan kolaylıkla atabiliyorsunuz. tuvalet iznine gelince dersten kaytarıyor

Back