Sevgili öğretmen arkadaşlar,
Tüm samimiyetimle soruyorum, disiplini kurallarla ogretebileceginize mi inaniyorsunuz?
Yada otoritenizi bu şekilde saglayabileceginize?
20 yıla yakın öğrencilik hayatım oldu, hala daha da olmakta, hiç bir zaman kural önüme süren öğretmene saygım olmadı. O işler öyle yürümüyor. Kendini saydiramamis, dersini sevdirememis öğretmen kurallardan medet umuyor.
Hayatım boyunca 10 larca öğretmenim oldu, bugün hala görüştüğüm, isimlerini andigimda gözlerim dolan öğretmenlerimin hiç biri kural da kural diye tutturan insanlar değil.
Başarılı öğrenciyken dibe vurduğum zamanlarda bir öğretmenim tuttu elimden, bugün üniversite mezunuysam onun sayesinde. 1 sene kadar sonra üniversitede ders vermeye başlayacağım, yine onun sayesinde.
Beni sıkıldığımı, uyukladigimi gördüğünde 'git bir yüzünü yika gel, bir hava al gel' diyen öğretmenler yetiştirdi.
He suistimal etmedim mi? Ettim. Bir gün masatenisi oynarken yakalandım ders saatinde, raketi aldı hocam, karşıma geçti, benimle oynadı. Bitirdikten sonra da gereken konuşmayı yaptı. Ve o günden sonra asla yalan söylemedim, asla bir insanın güvenini boşa çıkarmadım.
Bugün nasıl çocuk yetistirecegimi o gün sayesinde biliyorum.
Kuralların insanları sıkmak için değil, o çok bayildiginiz düzen için değil, insanları kırmamak, insanı küçük görmemek, yaşanılır bir ortam yaratmak için sağlandığını çok iyi biliyorum.
Kendisine doğru gelmeyen fikri ev hanımı söyledi diye aşağılayan eğitimci,
'sizin yetistirdiginiz çocuklar okulda kendini belli ediyor' diyen eğitimci,
'sene başında toplantı yapıldı, Kurallar' diyen eğitimci,
'ama bir öğrenci bunu suistimal etti' diyen eğitimci,
'çocuk o son 3 dk da yaptığından biz sorumluyuz' diyen eğitimci,
Kimse size işinizin kolay olduğunu söylemedi ve istediğiniz kadar kural koyun, yapacak olan bir yolunu bulur.