• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

Olabilir muhakkak ama savunurken öyle uç örnekler verilmişki onlara istinaden yazdım açıkçası.
Okul duvarindan atlayan,basket sahasında sevgilisiyle buluşan vs denmiş. Bende 2 dakikada bu çocuk gitse gitse tuvalete gidebilir demek istemistim zira son iki dakikasıymış dersin.

Muhakkak tabii bunda bir sakınca yok bana göre ama öğrencinin kendini iyi ifade etmesi gerekiyor yani öğretmeni ikna edebilmeli acil olduğu hususunda.
Suistimal eden öğrenciler de olabiliyor öğretmen ayırt edememiş olabilir öğretmenlere de yüklenen arkadaşlar olmuş, bana göre yanlış. O da eminim böyle bir şey olacağını tahmin edememiştir :/ Bu tarz şeyler maalesef oluyor. Keşke olmasa ama oluyor hele ki kalabalık bir sınıfsa, koşulları bilmiyoruz :(

ayy sinir oldum ya malesef benim de başıma geldi izin istedim vermedi ama anlıyorum adet oluyorum hissettim geliyo sıvı, acil dedim teneffüste nerdeydin dedi sonuç olarak sıraya kadar geçmişti kız arkadaşıma söyledim zil çaldı yerimden kalkamıyorum gitti nöbetçi öğretmene söyledi öğretmen sınıftan bütün erkekleri çıkardı masayı falan sildi kızlar bende arkama yeleğimi baglayıp eve gitmiştim, hayır sınıfın yaramazı olsam dışarıda bir şeyler karıştıracak olsam tamam da ben sınıfın en uysal sessiz çalışkan öğrencilerindendim. Benim öğretmen delinin tekiydi size de aynısından çatmış inşallah çocuğunuz atlatır bu durumu bende rezil olmuştum ağla ağla eve gitmiştim. ..O günden sonra gerizekalı öğretmenımız oğlanlar hariç kızlara izin veriyordu oğlanlara yıne izin yok Allahtan altına kaçıran olmadı.

Muhakkak tabii bunda bir sakınca yok bana göre ama öğrencinin kendini iyi ifade etmesi gerekiyor yani öğretmeni ikna edebilmeli acil olduğu hususunda.
Suistimal eden öğrenciler de olabiliyor öğretmen ayırt edememiş olabilir öğretmenlere de yüklenen arkadaşlar olmuş, bana göre yanlış. O da eminim böyle bir şey olacağını tahmin edememiştir :/ Bu tarz şeyler maalesef oluyor. Keşke olmasa ama oluyor hele ki kalabalık bir sınıfsa, koşulları bilmiyoruz :KK43:
Öyle tabi ama her öğrenci yapamayabilir bunu. Hayır deyince ısrar edememis olabilir. Amaç zaten yüklenmek degildi. Çok uçlarda örnekler verilince savunurken,en azından benim açımdan konunun seyri değişti zira kötü çocuk açısından bu durum. Cidden çok üzüldüm.

Ben olsam müdürle konuşurum kimse kusura bakmasın kimseye(özellikle de öğretmen arkadaslara) sataşmak için söylemiyorum ama hiç kimse benim çocuğumun gururuyla oynayamaz.... o kızcağız şimdi bütün okulun alay konusu yapılacak, müdürle konuşur hem öğretmeni şikayet ederim hem de müdürden rica ederim kızıma karşı hiç bir çocuğun dalga geçecek bir harekette bulunmamasını bazen böyle insanı durumların herkesin başına gelebileceğini sinifta çocuklara anlatsın...

Öyle tabi ama her öğrenci yapamayabilir bunu. Hayır deyince ısrar edememis olabilir. Amaç zaten yüklenmek degildi. Çok uçlarda örnekler verilince savunurken,en azından benim açımdan konunun seyri değişti zira kötü çocuk açısından bu durum. Cidden çok üzüldüm.

Çocuk için ben de çok üzüldüm inanın. Vebal almamak için elimden gelen esnekliği sağlıyorum çocuklara fakat bazen şımarıyorlar ya da çok önemli bir şey anlatmak üzereyken izin istiyorlar hoşuma gitmiyor. Su içmek, tuvalete gitmek tabii ki insani ihtiyaçlar. Ben de çareyi İngilizce izin istediklerinde ve 2 dk içinde dönme şartıyla veriyorum lakin yine abartmadan. Fırsata çevirdim :)
Bu aşamadan sonra kızımıza yardımcı olmaya çalışmalı ailesi... Ona karşı da öğretmen suçlanırsa psikolojisi iyice alt üst olur yavrucağın. Okula karşı antipati bile oluşabilir. Normal bir durum olduğu açıklanmalı. İlerde gülerek hatırlasın bu olayı en azından yara olmasın çocukta.

Bu bir sorun değil gayette insani bir durum. Biz büyükler bile bazen erteleyebiliyoruz tuvalete gitmeyi oncagızımda çok sıkıştığında geç kalmış öğretmeni yüzünden . Bir öğretmen olarak utanıyorum şu egoistlerden sırf sınıf kontrolü triplerinden çocuğun psikolojisinde yer edecek bir durum yaratmış kıyamam.

çocuğun niye problemi olsun yahu ne doktoru. sadece özgüven eksikliği var. özgüvene yönelik desteklenmeli.

Canım benim bence bu olayın olabileceğini büyük insanların bile kaçırabileceğini eğer okul değiştirme imkanınız yok ise bunun okula gitmemek için çok ama çok saçma bir fikir olduğunu söyleyin.Söylediğinize kendiniz de inanın.Kendinizden çıkarımlar yaparak bana da şöyle olmuştu,unutulup gidiyor bunlar.Şeklinde tesellilerle.

Çocuk için ben de çok üzüldüm inanın. Vebal almamak için elimden gelen esnekliği sağlıyorum çocuklara fakat bazen şımarıyorlar ya da çok önemli bir şey anlatmak üzereyken izin istiyorlar hoşuma gitmiyor. Su içmek, tuvalete gitmek tabii ki insani ihtiyaçlar. Ben de çareyi İngilizce izin istediklerinde ve 2 dk içinde dönme şartıyla veriyorum lakin yine abartmadan. Fırsata çevirdim :)
Bu aşamadan sonra kızımıza yardımcı olmaya çalışmalı ailesi... Ona karşı da öğretmen suçlanırsa psikolojisi iyice alt üst olur yavrucağın. Okula karşı antipati bile oluşabilir. Normal bir durum olduğu açıklanmalı. İlerde gülerek hatırlasın bu olayı en azından yara olmasın çocukta.
İste bende bunu anlatmaya çalişmıstım. Sizin okulunuzdada yasak ,derste çikmak değil mi? Ama esnetebiliyorsunuz,sonuçta çocuk bunlar. Ve çok güzel bir yöntem bulmussunuz,2 dakika demişsiniz,2 dakikada dönmeyen bir dahakine izin alamayacağını bilir ,ona göre davranır.
Çok zor değil yani. Yapabilen yapıyor işte. Bu kadar katı bir şekilde savunmanın anlamı yok bu durumu.
Çocukta umarım ve dilerim en az hasarla atlatır bugünleri.

İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...
Bebek değiller diyorsunuz da kız öğrenci sonuçta farklı bir sebepten dolayı da wc ye gidebilirdi, belkide çok sıkışmıştı, buna benzer birşey benim öss sınavında başıma geldi sınava girdim ilk çeyrekten sonra çok sıkışmıştım ve wc ye gitmekte yasaktı, 160 dakika sıbavı bekledik aartı birde hoca kağıtları kontrol etti kodlamada hata varmı diye wc ye kendimi zor atmıştım kaçırdı kaçıracaktım yani.. Burada amaç öğretmeni karalamak değil ama bayanların özel durumundan dolayı izin verilmesi gerek, ya sonuçta 1 2 dakika kalmış ne olacak yani

Yalan söylemesi değil. O an dersin sonlarina doğru konu toparlanir genelde. O an 2 3 dakika kalmissa öğretmen 2 dakka daha dur tenefuste gidersin diyebilir yani. İlla yalan söylediğini düşünmesini gerek yok. Ve evet 17 yaşındaki çocuk da gayet sırf 3 dakka dersten katarmak için izin isteyebilir. Hatta o son iki dakika da sizden tuvalet için izin isteyip tüm sınıfların kapısını açıp kaçabilir hatta ve hatta yukarıdan tüplü tv nu okul bahçesine firlatabilir sırf derste yoklamada var yazildigindan durumun kendisine patlamayacagini dusundugunden vs :) yaşanmayan şeyler değil ben bizzat yaşadım.
Buradaki kızımız izin verilmemis olmasını son 2 dakika kalmış olması ve dersi toparlayan öğretmenin öğrencinin geri kalmaması için 2 dakika daha beklemesinin daha dogru olduğunu düşünmesine bağlıyorum. İlkokul öğrencileri asla bekletilmemeli mesela... ama bu durum farklı.
Dersi toplaması bakımından birşey diyemiyorum haklısınız ama bu konu için asıl çözüm bu kızımız ile öğretmen arasında, benim lafım ders bitipde göndermemelerinde, ama birşey söyleyeyim mi ? hani bazı şeyler yazmışsınız ya öğrencilerin yaptığı, şunu hep yaramaz öğrenciler yapar ama fatura uslularada kesilir... Kurunun yanında yaş da yanar misali

Geçmiş olsun canım her zaman yapmadığına göre bir sıkıntısı yoktur çok birikmiş ve tutamamıştır.
Ama daha önemlisi arkadaşları görmüş ve dalga geçmişler mi?
tüm sınıfın önünde olmuş bu olay :KK43: dalga geçme değil de herkes bakıp gülüyormuş

Ben bir öğretmen olarak ogretmenin izin vermemesine kizanlara kiziyorum. Şöyle bi durum var ki öğrenciler derstten sıkıldıkça lavabo icin izin istiyorlar ozellikle ders sonuna doğru doğal olarak izin vermiyoruz ki bu alışkanlık haline gelmesin diye. Üstelik birine izin versek o ders 10 kişi gelip izin istiyor. Bunun önüne gecmek icinde izin vermiyoruz. Ayrıca ders saati içinde sinifta olmasi gereken bir cocugun başına bir iş gelse kimse insani ihtiyac için öğretmen izin vermis demez tüm suc ogretmene kalir. Ortaokuldaki bi cocuk ozel bi hastalığı olmadikca 40dk tuvaletini tutabilir diye düşünüyorum ama bi çok ogrenci Tenefuste gitmek yerine oyun oynayip ders sırasında izin istiyor bide bu yönden bakın olaya

Çok utanç verici bir durum ya :cry: 6. sınıfta bi kız altında işedi, ertesi gün tüm okul bunu konuşuyodu bi daha okula gelemedi şimdi herkes öğrenmiştir yazık. Ben de 2. sınıfta kaçırmıştım sadece 2-3 arkadaşım gördü ama çok utanmıştım o lisede tüm sınıfın önünde yapmış kim bilir ne kadar utandı :KK43: Bence mutlaka okul değiştirin, artık orda sosyal davranamaz

tüm sınıfın önünde olmuş bu olay :KK43: dalga geçme değil de herkes bakıp gülüyormuş
Hazır olduğunda okula gitmesi gerektiğini anlatın. Herkesin başına gelebilir,
yetişkin insanlar bile böyle zor bir durumda kalabiliyor diyin.
Zor bir durum olduğunun farkında olduğunuzu, ama birkaç sene sonra bunun komik bir anı olacağını anlatın.
O ne kadar takarsa başkaları da o kadar büyütür, dalga geçen olursa gülümseyip umursamamasi gerektiğini söyleyin. Utanacak sıkılacak bir şey yok. Herkesin başına gelebilir.
Zaten bir haftaya falan unutulur gider.
Kıyamam, gerçekten kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm. 15 li yaşlar zor malesef.

Oncelikle gecmis olsun. Kiziniz icin cok zor bi durum bu durumla sadece gulerek basa cikabilir eger kendisi umursamaz olursa o denli unutulur , icine kapandikca uzerine geleceklerdir . Ayrica da bazi ogretmenlerimiz meslektas koruma ic gudusuyle savunmus ama zoraki durumlarin savunulacak bir yani yok. Ozaman bizlerde su acidan bakalim ulkemizin egitim seviyesinin geldigi noktada okullardaki durumda ortada. Sanki son iki dakikayl hayat kurtarilacakti. Zaten iyi ogretmen gercektn hangi ogrencinin ne amacla izin isteidgini de anlar.

Teşekkür ediyorum size.
En azından körü körüne kural savunmaktansa bir fikir söylemişsiniz. Ki ben çok başarılı buldum.

Pelvik kasları güçsüz olabilir mi acaba, gerçi hiç yaşamadık böyle bir şeyi diyorsunuz. Enfeksiyon da olabilir. Tekrarlarsa veya takip ederek gerekirse doktora götürmekte fayda var.
İnşallah çabuk atlatır bu dönemi ergenlik dönemi başlarında kötü bir hatıra olmuş.
Öğretmenler haylazları kontrol altında tutacağım derken bazen böyle istenmeyen olaylar olabiliyor.

bugun gittimi okula
çocugun gelecegi buna baglui olabilir
zorla gitsede okuldan bi verim alamabilir
okul degisrebilirseniz iyi olacak ama kismet

Back