• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

Ne kadar çok öğretmen düşmanı varmış böyle üzüldüm. Olayı iki taraf açısından düşünmek lazım. Tuvalet diye izin alıp sigara hatta uyuştuucu içen öğrenciler var. Çünkü ders esnasında tuvaletler boş ve kontrol edilmiyor. Okula, arkadaşlarına hatta kendine zarar veriyor. Bu durumda direkt öğretmen soruşturma geçiriyor ki bende öğretmenim ve başıma geldi. Bu durumda velide sizi suçluyor hocam neden izin verdin diye. Ama şu var öğretmen öğrenciyi tanıyor ve güveniyorsa izin vermelidir.

Millet öğretmen gömmeye ne kadar meraklı ya o ders saatinde o öğrenci dersteki öğretmenin sorumluluğunda bide şöyle düşünün diyelim ki öğrenci izin aldı çıktı yaş itibariyle lise sanırım ya da 8.sınıf bu öğrenci yine ders saatinde dışarıda olan bi öğrenci tarafından taciz edildi tartaklandı o zaman da dersiniz ki öğretmen sorumsuz davrandi evet çocuk açısından talihsiz bi durum ama öğretmeni de anlamak lazım daha bi kaç yıl önce ders saatinde lavaboya giden bi öğrenci kafasını çarpıp ölmüştü olayı her acıdan düşünmek lazım ilkokullara zaten izin veriliyor ama büyük sınıflatda durum farklı
verdiğiniz örneğe bakın allah aşkına yapmayın ya. çişi gelen çocuğa nasıl izin verilmez varmı böyle bişey.. haa çocuk tuvalet ihtiyacım var demediyse sorun yok tabi ama bu söylendiği halde izin verilmiyorsa ben olsam hayatta o öğretmeni dinlemem çıkarım sınıftan. çiş ya bu nasıl tutulabilir varmı böyle bişey..

Ne kadar çok öğretmen düşmanı varmış böyle üzüldüm. Olayı iki taraf açısından düşünmek lazım. Tuvalet diye izin alıp sigara hatta uyuştuucu içen öğrenciler var. Çünkü ders esnasında tuvaletler boş ve kontrol edilmiyor. Okula, arkadaşlarına hatta kendine zarar veriyor. Bu durumda direkt öğretmen soruşturma geçiriyor ki bende öğretmenim ve başıma geldi. Bu durumda velide sizi suçluyor hocam neden izin verdin diye. Ama şu var öğretmen öğrenciyi tanıyor ve güveniyorsa izin vermelidir.
ama bu çok uç bi nokta. öğretmenler öğrencilerini tanır kimin ne durumda yalan söylemeye meyilli olduğunu bilir yani.. düşünsenize sizden wc için izin isteyen bi 15 yaşında bi çocuk var karşınızda izin vermediniz ve çocuk altına yaptı.. çocuk size olan saygısından sizi dinledi ve çıkmadı sınıftan. ben olsam öğretmenin yerinde bu duruma sebep olduğum için gerçekten çok üzülürdüm..

ben de öğretmenim. millet okul ortamı bildiğiniz gibi değil. biz her isteyen çocuğu tuvalete yollayamayız ki bunu kullanıp dışarı gezmeye çalışan çocuk çok. çocuğa çok üzüldüm bu arada. keşke öğretmene direk" acilen tuvalete gitmem lazım yapmak üzereyim" tarzı açık çık söyleseydi. o halde eminim öğretmen yollardı. çocuk çekingendir diyememiştir anlarım ama işte öğretmen de kim gerçek söylüyo kim yalan söylüyo çocuğun yüzünden anlayamaz

Bende onu diyorum ya kapıyı yumruklayıp soon dk kafa rtuyormuşsunuz 3 dk daha tutulabilir yani
nasıl da çarptırıyorsunuz... tek banyolu bir evde büyüdüm babam tuvalette sigara içerdi. son raddeye kadar çıkmayınca deli gibi yumrukladığımı bilirim kapıyı. çişi geldiği anda altına yapmaz hiçbir insan merak etmeyin dersin son dakikasına kadar tutup dayanamamış onca kişinin içinde işemek kişinin kendi tercihi olmasa gerek. lisede blog ders uygulaması var belki bu kız blog dersteydi 80 dakika sürüyodu bizim dersler işinize gelmeyince susmayan öğrenciyi çık dışarı diye sınıftan kolaylıkla atabiliyorsunuz. tuvalet iznine gelince dersten kaytarıyor

Ya arkadaslar birbirinizi topa tutmayin konu sahibine odaklanin, sakin:KK54:
Eminim ogretmen de yollamadigina pisman olmustur, sonucta derste bu kadar buyuk cocuklar icin tutabilir die disunuoruz cogu zaman, ama boyle bi seyle sonuclanacagini tahmin etmioruz buyuk olduklari icin. Keske kizcagiz da durumun ciddiyetini ogretmene daha net ifade etseymis, gerci belki de etti, oyle dedigim dedik ogretmen arkadaslarimiz da var maalesef.
Bi kerelik bi olayin fiziksel sorundan kaynakli olucagini sanmiorum ama psikolojik olarak zorlanmis olmasi normal genc kiz sonucta. Bi destek fln mi alsaniz, ya da danissaniz bi rehberlik ogretmeni ya da psikologa
çok haklısın burda çocuk kendini net bişekilde ifade etmeli. yoksa öğretmen işin boyutunu bilemez ki. burda az çok topa tutulanlar çişin tutulama süresi ile ilgili bilimsel açıklama yapanlar :) yoksa bence kimse direk öğretmenler laf söylemiyor. babannemin dedemin ailemin yarısının öğretmen olduğu biri olarak söylüyorum bunları.. gerçekten bazı öğretmenler sadece üniversite sınavını kazanıp içinden gelmeden öğretmenlik yapanlar. bazı velilerde sanki evde çocukla çok ilgiliymiş gibi öğretmenin her yaptığına bok atar.

Bende önce öğretmen izin vermediği için kızdım ama hakkaten 15 yaş küçük bir yaş değil 17 yaşında üniversitede idim ailemden uzak bir şehirde. Yani bikaç dakika yada 10 dakika tuvaletini tutamaması normal değil pek.
acaba öğretmeni ile bir sıkıntısı mı vardı çocuğunuzun? Hani yalan söylemiyorum bak gerçekten tuvaletim vardı diye ıspat etmeyi mi düşündü acaba? Paçalarından akacak kadar kaçırma 15 yaşında normal değil sanki ya:KK64:

yav millet ben hala arada işten dönüp eve girerken tam kapıda kaçırıyorum :KK70:
olabilir yani. neden 15 yaşında tutamıyo mu diyosunuz ki?

şu an da her akşam eve gidene kadar ölüp ölüp diriliyorum. okuldayken de utanıp izin alamadığım için altıma yaptığım oldu.

23 yaşımda başıma geldi bu olay benim, neyse ki kimse görmedi ... 15 yaşında da olabilir. Niye olmasın ?

okulu ne sanıyorsunuz dingonun ahırı mı? Öğretmenler kendilerine göre kurallar koyuyor istediklerini uyguluyor diye mi düşünüyorsunuz. Anne babalar evde birini zor idare,ederken biz okulda 8 saat boyunca 1500den fazla öğrenciyi idare ediyoruz. Öğretmen anlamaz mı demişsiniz hangi öğrencisinin nasıl olduğunu , geçen yıl sınıfın en başarılı ve sessiz sakin öğrencisi adet olduğunu söyledi sessizce wc izni istedi bende gönderdim kız gitti gelmedi bende derse kaptırmışım kendimi sonuçta konuyu anlatmamı bekleyen 40 öğrenci var sınıfta. Tam sınıftan çıkacakken aklıma geldi donup hemen yok yazdım. Öğretmenler odasına giderken mudurun kapısının önünde ağlıyordu ne oldu derse,niye gelmedin ne yaptın dedim cevap vermedi. İçeri girip baktım meğerse benim akıllı uslu öğrenci spor salonunun soyunma odasında erkek arkadaşıyla sevişirken yakalanmış. Lütfen kimse benim çocuğum yapmaz demesin. Evde ve okuld aiki ayrı yaşamları var maalesef.
Onyargili demisler ogretmenlere bir de.. Ama ben direkt ogretmene onyargi gordum burda.. Nerden bilecegiz tum cocuklarin yalan mi doğru mu soyledigini dmi? Sizin yasadiginiz cok net bi ornek iste..

Ozellikle adet doneminde felaket sıkışık olabiliyor insan.. Ben de bi sorunum var sanmıştım bu kadar sık sıkışınca.. Gittim,Allah'a sukur bi sorun cikmadi.. Donemsel olabilir..
Benim tek takildigim, cocukcagizin yaşadığı utanc.. Lutfen ama lutfen degistirin okulunu.. Bi egitimci olarak soyluyorum bunu.. En ufacik sorunda kacmak degil bu.. 15 yasinda henuz ve en hassas donemleri.. Mucadele ruhu asilayacagim diye cocugun ozguveni yerle bir olmasin bir de..

Ders esnasında dışarı çıkmak yasak.Yani hoca izin vermedi diye bir şey yok yönetmelik bu.Ve başına bir şey gelse tuvalete gidince o zamanda böyle sakin olup kızın kendi hatası denecek miydi hiç zannetmem.

Normalde tutması gerek sonuçta her zaman başına gelebilir.Sistit olabilir.
Bir süre sonra unutur ama karşınıza alıp konuşmalısınız

Ben de biri diyecek mi diye okuyordum tüm cevapları. Malesef her şey öğretmenin elinde değil okullarda. O yapılan toplantılarda idare bar bar bağırıyor ders sırasında kesinlikle dışarı öğrenci gönderilmeyecek diye. (Lisede çalışıyorum, daha alt kademelerde durum nedir bilgim yok)Yıllardır çalışıyorum, aklınıza bile gelmeyecek şeyler gördük o masum tuvalet izinlerinin sırasında, yaşanılan olumsuz olaylarda veli yine okulu, öğretmeni suçluyor ders sırasında neden çocuğumu dışarı gönderdiniz diye ve bu sebeple ceza alan meslektaşlarım da var.

Yukarıda yazdıklarımı tek suçlu öğretmen yazan arkadaşları işleyiş hakkında bilgilendirmek için yazdım.

Konu sahibinin kızı daha mağdur olmuş bu durumdan, o yaş grubu için zor bir durum, ayrıca son dakika izin istediğini göz önünde bulundurursak pek girişken bir kız olmadığını düşündüm. Eğer çekingenlik varsa bu durum travmaya bile sebep olabilir. Nacizane tavsiyem okulunda varsa rehberlik öğretmeniyle ve sınıf öğretmeniyle konuşmanız. Bu öğretmenler sınıf ile etkili bir iletişim kurup, insanların başına bazen istenmeyen durumlar gelebileceğini anlatıp kızınızla dalga geçmelerini engelleyebilirler.

Enfeksiyon nedeniyle bende eve 2 dklık mesafem olmasına rağmen bildiğin kaçırdım. Hatta tutamadım bildiğin altıma işedim sokağın ortasında. Enfeksiyon olanlar bilir hiç çişiniz yokken bir anda acayip sıkıştırıyor, yetişemezseniz kaçırıyorsunuz. 20 yaşındayım 2 sene önce geldi bu olay benim başıma. Ya bunun gibi bir sorun yada böbreklerinden kaynaklı birşey olabilir.

Doktordan kastınız psikologsa eğer bi konuşsun isterseniz.tutamaması insani bence.herkesin başına gelebilir öğretmen izin vermemişse ne yapsın yani.ama bu olayın travmasını atlatması için psikoloğa götürebilirsiniz.bence bu durumla başetsin zaten okyl değiştirmeyin.

Yok salak öğretmen, yok bilmem ne. Ne konustugunuzun farkinda misiniz? 40 dakikada bir ihtiyaç molası var, gayet rahat gidebilir ve ihtiyaçlarını karşılar. Biz hangi öğrencinin ne için için istediğini biliriz, çiş için mi, sigara için mi, birisini görebilmek için mi?
İzin isteyip dışarı çıkıp başına bin türlü bela alan öğrenci var, olan kime oluyor, öğrenciye ve öğretmene, neden sorumluluğu alalım. Kızların özel durumları olduğunda öyle güzel izin istiyor lar ki, soyletmeden dertlerini anlıyor ve izin veriyoruz zaten. Lisedeki bir genç, iki dakika cişini tutabilir miydi? Bence evet. Derdini anlatabilir miydi? Evet. Karşısındaki öğretmen bunu anlayabilir miydi ? Kesinlikle evet.
Öğrenciye kızıp veli çağırıyoruz okula, sonra veliyi görünce bu öğrenci kendini iyi bile yetiştirmiş diyorum. İcinizdekilerde onları gördüm sanki
Tutamamiş işte kiz!
Bende sizde o öğretmeni gördüm tebrikler.

verdiğiniz örneğe bakın allah aşkına yapmayın ya. çişi gelen çocuğa nasıl izin verilmez varmı böyle bişey.. haa çocuk tuvalet ihtiyacım var demediyse sorun yok tabi ama bu söylendiği halde izin verilmiyorsa ben olsam hayatta o öğretmeni dinlemem çıkarım sınıftan. çiş ya bu nasıl tutulabilir varmı böyle bişey..
Ya hanfendi sizin gibi konuşanları anlamıyorum cidden onbeş yaşında ya olağanüstü bi durum yoksa neden tutmasın he o gün çok sıvı tüketmiştir üşütmüştür rahatsızdır anlarım ilkokul değil ki bu çocuk liseye gidecek yaşta ve verdiğim örnek lisede gayet görülmesi muhtemel bi örnek

Ya hanfendi sizin gibi konuşanları anlamıyorum cidden onbeş yaşında ya olağanüstü bi durum yoksa neden tutmasın he o gün çok sıvı tüketmiştir üşütmüştür rahatsızdır anlarım ilkokul değil ki bu çocuk liseye gidecek yaşta ve verdiğim örnek lisede gayet görülmesi muhtemel bi örnek
lisede wc izini isteyip orda burda takılan eminim bi sürü öğrenci vardır. bizim zamanımızda da vardı. ama daha önce belirttiğim gibi öğretmenler genelde kimin ne durumda yalan atabileceğini az çok tahmin ederler. öğrenci kendini belli eder zaten. ben bu öğretmenin yerinde olsam izin vermedeğim için gerçekten vicdan azabı çekerdim çünkü kız altına yapmış resmen..
ha bide işin şu tarafıda var 15 yaşında bir çocuğun kendi durumunu ifade edebilcek düzeyde olması lazım. öğretmen tabiki bilemez durumun ciddiyetini.
benim burda kızdığım kızdığım demiyelimde takıldığım bazı üyelerin çişi şu kadar tutabilir bu kadar idare edebilir diye tıbbi bilgi vermeleri. ya çiş bu yani herkesin bünyesi farklı ben mesela hayatta tutamam net. müdürün yanında bile çıkıyorum çıkmam lazım diye sıkıyosa desin bişey..

Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?
o yastaki öğrencinin öz bakımı için okul nasıl arayabiliyor anlamadım bunca yıllık öğretmenim hayret ettim doğrusu:S

Back