15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

bence rehber oğretmenle konuşun çocuk daha 15 yaşında bile olsa... uşutmuştur belki bence bir sefer için doktora goturmek doğru diil... bu onun için bir travma olacak bunu bilin okula gidecek insanlar bir hata yapınca okuldan soğumamalı unutulur gıder bir süre sonra gerçi küçük çocuklar çok acımasız oluyo zamanla boyle yaşamayı oğrenir...

Bütün yorumları okudum. Her iki sıfatı da tatmış birisi olarak her olay ve her olay kahramanı farklı sonu yaratır. Amacımız eleştirmek değil. Çözüm üretmek olmalı zira Konu sahibi eminim öğretmenle görüşmüştür bu konuyu. Nihayetinde öğrenciyi de öğretmeni de sınıfın ve okulun genel yapısını da tanımıyoruz bilmiyoruz. . Kafamızdan senaryolar yaratıp onlara sinirleniyoruz sanırım. Buradan Bir şey elde edemezsiniz. Her şey aileniz içerisinde ve öğretmenin veya rehber öğretmenin yardımı ile çözülecektir.

Erkek hocalarım hep "kızlar tuvalete gitmek için izin almak zorunda değilsiniz, gitmek istediğinizde çıkın sormadan" derdi bize.. Kesinlikle böyle olmalı. Özelliklede ergenlik çağındayken.

Kızınıza gelincede olabilir çok doğal sadece onun utanmış olmasına çok üzüldüm. Ama inanın normaldir yani çok bilirim zor yetiştiğimi eve. Umumi tuvaletleri kullanamıyorum o yüzden onun altına kaçırmasını gayet anlıyorum. 15 yaşındada olsa 40 yaşındada olsa insanın başına gelebilecek bir şey

Bence doktora götür tekrarini bekleme 15 yasinda bir cocuktan bahsediyoruz

Bebekligi cocuklugu nasil gecti ?baskici bir ailedemi büyüdü mesela bunlarda etkili olabilir ve etkisi sonradan cikiyor olabilir

yalnız ben fiziki bir sorun olduğu görüşündeyim, en basitinden enfeksiyon olabilir, ya da daha büyük bir problem.
o bölgedeki kaslar çok güçlüdür, çiş kaçırma durumunda belli yaş üstünde muhakkak doktora gidilmelidir.

öğretmen açısından bakarsak da;
bu konu çok farklı da olabilirdi. çocuk izin istemiş, öğretmen izin vermiş, ancak çocuk ders saatinde dışarıda bir tacize maruz kalmış olabilirdi. o zaman suçlu öğretmen olacaktı, nasıl ders saatinde izin verdi diye.

demek istediğim öğretmenlik çok zor ve sorumluluk isteyen bir iş. her hareketin altından kötü niyet ararsak hiç kimse öğretmenliğe layık olamaz gözümüzde.
öğretmenin disiplin adına uyguladığı kurallar çok aşırı katı değilse bence çok müdahale etmemek gerekir. lise çağında tuvalete göndermemek bana çok katı bir kural gibi görünmedi.
40 dakikada bir molaları var bu çocukların.

Eğer üşütmüşse tutamaz. Ben bile sistit olunca zor yetişiyorum tuvalete...

Ben de ogretmenim son ders diye siniftan cikmama izin vermedigi icin etegimde kocaman kirmizi bir lekeyle eve donmustum. O zamanlar cep telefonu da yok arayip annem babam alsin diyemiyorsun o halimle bi de minibuse bindim. Evet ilk bikac gun utanmistim ama isi arkadaşlarımdan cok ben geyige doktugum icin bikac gun sonra herkes unuttu gitti. Kizinizin da yasadigi cok dogal, koskoca yetiskin insanlar bile altina kacirabiliyor. Alay edenlere gülsün gecsin, lisede gundem cabuk degisir zaten, haftasonundan sonra kimse konusmaz bu konuyu.
Öğretmene de diyecek soz bulamıyorum.

Olabilir bence, utanmıştır.o yaştaki arkadaşları dalga geçecek ancak yapacak bir sey yok

Bir dahakine sıkıştığında hocasını dinlemesin ve dersten çıksın. Hiçbir şey sağlığından önemli değil ileride büyük sorunlarla karşılaşabilir tuttuğu için. Hocalar kendilerini hükümdar görmekten vazgeçmeli... Bir daha hayır diyemez zaten hocası

Konu talihsiz. Ogretmende de ogrencide de art niyet yok. Saddce iki taraf icin de bir talihsizlik var ortada. Okullarin sadece '1' cocugun etrafinda donmedigini anladigimiz gun, ogretmenlere mutfagindan atip tutan ev hanimlarinin sayisi biraz da olsa azalacaktir..

benim kızım birinci sınıf olduğu halde ders saatleri tuvalete gitmeleri yasak
15 yaşında ki birkız 2 dakika daha tutabilir gibi geldi bana

Ben kızıma tembihlemiştim kızıma ilkokulda. Öğretmen tuvalet için izin vermezse sen dinleme git diye. Öğretmen yalan sanıyor. Üzüldüm kızınıza. Rehberlikle konuşun. Dalga geçen olursa en ağır şekilde cezalandırılsın.

öğretmen filan değilim de öğretmen izin vermezse de sen dinleme git ne demek? sınıfta 40 öğrenci varsa hepsi de öğretmeni dinlemeyip gitseler o sınııfın hali ne olur, düşünebiliyo musunuz?

öğretmende de öğrencide de suç yok burada. bi kazadır olmuş. okul değiştirmek de değiştirmemek de aynı ölçüde zarar verebilir şu an. bi kaç gün geçip duruma baksın bence konu sahibi.

Tam ergenlik çağı olduğu için çok utanmıştır. Bana kalırsa çocuğunuzun okuldaki rehber öğretmeni ile konuşun, bunun olabilecek bir durum olduğunu anlatın.

Benim gençliğimde, SABRİNA diye bir dizi vardı, sihir yapabilen bir kızdı ve hayatı gerçekten çok güzeldi. Herkes tarafından çok beğenilen artık etrafındakiler tarafından da kusursuzluğuna emin olunmuştu ki. Bir gün derste osurdu, inanılmaz utandı ve herkes alay etti.

O ne mi yaptı?
İnanılmaz utandı, okula gitmedi, ağladı ama en sonunda kabullendi ve o da kendine gülünce, arkadaşları unuttu ve alay etmeyi en sonunda bıraktılar. Bu biraz zaman alsa da, unutuldu.

tuvalet ihtiyacı tutulabilen bir şey mi ki 5 dk daha tutsun? nasıl,ne var koskoca kız diyorsunuz?

kızın çişi gelmiş demek ki aşırı derecede sıkışmış önce zaten utanıp izin dahi isteyememiş mecbur kalmış.ayrıca bir kişi isteyince diğerlerinin de izin istemesi ilkokul çağında olur yani 8 li 9 lu yaşlarda 15 li yaşlarda değil.burada ki hata çocuğun değil öğretmenin izin vermeme hatası.

kızın yaşadığı durum çok üzücü genç bir kız ve elbette rezil olduğunu düşünüyor bu nedenle de okula gitmek istemiyor.çok normal.

İlk kez olmuşsa problem yok..
Hocası izin vermemiş bellimi çok sıkışmış ve tutamamıs
Onu bu durumda bırakmaları büyük bir yanlış okulla görüşün kızınızın şu anki psikolojisini anlatın onların izin vermemesi yüzünden bu oldu ve şimdi çocuk okula gitmeye utanıyor haklı olarak..
Kızınıza da söyleyin bu çok normal bir durum herkesin başına gelebilir
Bunu unutmaya çalışsın.

Aferin size. Öğretmeni dinleme çık, ileride de sizi dinlemeyip çıkacak.
Siz okuldaki cezaları ne zannediyorsunuz.komiksiniz.

Ultrasona girerken 2lt su içerdik lisedeydim ozamanlar idrar kesem o denli doluyken bi de ultrason aletiyle karnıma bastırılınca altıma yapmadıysam tutulabilen bişey demekki
Başka bi durum olmalı otobüste filan gelince kaçırmıyoruz eve kadar sabredebiliyoruz, büyük tuvalet hariç o tutulmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…