15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

Konu sahibi yok ortalarda konuyu acmis gitmis heralde..
Doktorluk bi durum yok insanlik hali lisede bizim siniftan bi kizda yasamisti baya alay konusu oldu zaten kiziniz i yasta hassastir yerin dibine girmistir tam ergenlik donemi..onun icin bu olay cok farkli bi boyutta emin olun siz destek olun sakin ustune gitmeyin okula gitmek istememesi cok cok normal istiyosa bi kac gun izin verin gitmesin olaylara onun acisindan bakin o a suna en cok anlayis sevgi lazim sorgulayip durmayin kiyamam canim yaa cok uzulmustur zaten

Bana normal gelmedi, belki de cisimi tutmaya alışık olduğum içindir sen gene de doktora götür bence, belki mesane problemi ya da böbrek problemi vardır yoksa bile kontrol edilmiş olur

bir eğitimcinin öğrencisine biraz güvenmesi lazım.. o giderse hepsi gider mantığıyla yaşarsa herkesi aynı kefeye koymuş olur.. kız altına kaçırdığına göre burda tek suçlu öğretmen.. o öğretmen yüzünden psikolojisi bozulacak okula gitmek istemeyecek arkadaşları arasında alay konusu olacak..

hep önyargı işte.. eğitimci de olsa kıramıyor belli ki..

Kızcağız zaten izin almamak için tutmuş bir süre. Dayanamayacağı yerde izin istemiş.
Enfeksiyon veya değil bu öğretmeni! haklı çıkarmıyor benim gözümde.
Peşinden çok giden olursa alsın önlemini.

Konu sahibi çocuğunun psikolojisinden ve eğitiminden önemli değil eğer gerçekten gitmek istemiyorsa başka okula gönderin.
Ne kadar utanmış olabileceğini bilirim.

Farklı birşey yemiş yada içmiş mi?
Benim böbrekler kahveye çok duyarlıdır. Anında dolar mesane. Zorla tut deseler tutanayabilirim yani

il defa olduysa takip edin..
ve Allah korusun bir hastalığı olsa alta kaçırma en son halde görülür.. yani daha önce başka belirtiler olmalı..

ben 22 yaşında işedim ya hem de öğretmenken zil çalınca çıktım ama yetişemedim
bir gün okula gitmesin sonra da arkadaşlarına doktora gittim sistit olmuşum falan desin bence

Bende ortaokuldayken okul cıkısı tuvalete gırmemıze ızın vermemıztı mudur, tadılat vardı.
Eve dogru yuruyordum ama artık boyle duramayacak bır noktadaydı benım ıcın tam evın kapısına geldım annem yok derken kapının onunde tamamını kacırdım . Saglık sorunu oldugunu sanmıyorum

Sakın kızmayın çocuğa.. Kızdıysanız da gönlünü alın. şimdi yeni yeni ergen oluyor biliyorsunuz çok utanmıştır kesin. Keşke okulunu değiştirseniz

Ders esnasında dışarı çıkmak yasak.Yani hoca izin vermedi diye bir şey yok yönetmelik bu.Ve başına bir şey gelse tuvalete gidince o zamanda böyle sakin olup kızın kendi hatası denecek miydi hiç zannetmem.

Normalde tutması gerek sonuçta her zaman başına gelebilir.Sistit olabilir.
Bir süre sonra unutur ama karşınıza alıp konuşmalısınız

Ne tuhaf yorumlar var yahu.
Tamam 15 yaşında ,ilkokul çocuğu değil,tabiki çişi geldiği gibi yapmamıştır,tutabildiği kadar tutmuştur. Kimse istemez yani sınıfın ortasında bunu yapmayı.
Tuvalete gidebilirmiyim demiş,izin verilmemiş. Öğretmene yuklenmek değil amacım ama halden anlamak çok zor olmasa gerek. Bu kız tuvalete gönderilmiş olsaydı,biz şu an bunu konuşuyor olmazdık. Çocuk okula gitmek istemiyorum raddesine gelmezdi. Yazık değil mi? Belki bütün okul hayatını etkileyecek,arkadaşları uzaklaşacak belki,belki dalga konusu olacak,uzunca zaman konuşulacak. 2 dakika erken çıkarılsaydı sınıftan bunu yaşamayacaktı. O denli sıkışan,tutamayacak hale gelen insan belli olur zaten,kızarır, bozarır,terler,hareketlenir. Kaç yaşında kadınım ben bile bazen zor yetişiyorum dısardaysam tuvalete,önümde bir anlık engel olsa duramayacak duruma geliyorum özellikle üşüttüysem. Halden anlamak çok mu zor? Muhakkak iyi niyeti suistimal eden,öğretmeni bu anlamda zorlayan öğrenciler vardır ama sapla samanı ayırabilmeli öğretmen. Hepsine kati ve net aynı muameleyi yapmamalı. Her ders izin isteyen öğrenciye tabiki hayır desin ama sınıfın ortasında çiş yapacak raddeye de getirmemeli.

Enfeksiyondan çip tutmamayı sizden duyuyorum. Çocuk zaten dayanabileceği noktaya kadar dayanmış, son dakikaya gelip zorlanınca izin istemiş bunu anlamak çok mu zor. Ben 30 Yaşında eve yaklaştım deyip deyip benzincilere girmedim sonunda asansörde kaçırdım:) insan zaten tutuyor tutuyor ama bi noktada tutamıyor bu dersin son dakikasına denk gelebilir. Iyi bir ÖĞRETMEN öğrencinin gözünden anlar bu çocuğun amacı kaytarmak mı, diğer sınıflara gidip huzur kaçırmak mı, yoksa çocuk gerçekten zor durumda olabilir mi..
Zavallımın okula gitmek istememesi çok normal, bunun herkesin başına gelebileceğini, büyüdüğünde bunu komik bir anı olarak hatırlayacağını, zamanla arkadaşlarının bunu unutacağını anlatmak Lazım çocuğa..

Zavallı eğitim sistemimiz, yönetmeliğe bak!

Enfeksiyon dan çiş tutmamak diye bişey var malesef. Berbat bişeydir allah kimsenin başına vermesin.

Bu arada okul değiştirmek de ne? Önümüze çıkan her zorlukta kaçmayı mı öğreteceksiniz?

Teneffusten girer girmez wc izni isteyen cocuga ben de musade etmiyorum.. (acil sekilde izin isteyeni zaten anlayabiliyosunuz, kiz cocugu adet görmüştür veya cidden sıkışık durum vardir, burda zorlama yapmam) Bu bi otorite sevdasi degil, herkes dersteyken siniftan cikip sigara icen mi ararsiniz, beden dersindeki arkadaşlarının cantasini karistiran mi? Bu gibi durumlar nedeniyle okulumuzda dersten cikip wc ye gitmek yasak, hastalik gibi durumlar haric.. Ki bazi cocuklar da teneffuste bos bos takilip derse girince wc diye tutturabiliyor, ve 1 kisi oluyor 10 kisi.. O yuzden hemen ogretmenlere karsi şaha kalkilmasin lutfen.. Bir de okulun kurali bu ise, her toplantida o izin veren ogretmen uyari alabiliyor.. Hatta toplantida genel sekilde soylenince ogrenciyi bile savunmustum; birden gelisen durumlar olabilir diye..
Baslarda daha esnektim ama sigara ve hirsizlik olayini duyunca biraz daha katilastirdim bu konuda kuralimi.. Mesela daha dun bi kiz ogrenciye izin verdim,adetliydi söylemişti gelip sessizce.. Ama elimi yikamaya gidebilirmiyim seklinde her seyi disari cikmak icin firsata cevirenler yuzunden de biraz kati olmak durumundayiz..
Cocugunuzu mumkunse alin baska okula gonderin, zorlayin kosullari, cunku bu olay baya sıkıntı yasamasina neden olabilir.. Bu yaşlarda bazi cocuklar acimasiz..

Son düzenleme:
Evet, su noktada katiliyorum, basina Allah korusun bsy gelse, ogretmen neden birakmis denirdi.. Kiz cok sıkışmış ogretmen de mecbur musade etmis denmezdi.. Cocuga teneffuste gitmesini soyleseydi denirdi.. Yonetmelige neden uymamis denirdi.. Denirdi de denirdi.. Üstelik o cocugu yoklamada var gosterdigi icin baska yerlerce de suclu bulunurdu ogretmen..

15 yaşında ve şuan ergenliğin zirvelerinde dolaşıyor. Bırakın o okula tekrar gitmek o okuldan herhangi bir öğrenciyi bile görmesi onun için ağır depresyon sebebi olur. Dediğiniz gibi çok çok sıkışmış ve tutamamıştır. Bu durum tekrarlanırsa mutlaka doktore torunun ama çocuğunuzun psikolojik sağlığı açısından tekrar o okula göndermeyin.

Doktorluk bir şey yok belli ki çok sıkışmış hoca da izin vermeyince teneffüse kadar bekleyememiş.

Ben olsam gider o öğretmene çatardım..
Ne demek izin vermemek..
Kızcağız zaten tutabileceği kadar dayanmış. O bilmiyor muydu ders ziline az kaldıını..
Bizim bile tutamadığımız oluyor..
Bunun altında psikolojik ya da fiziksel bir hastalık yok. Sadece dayanamamış..
O öğretmen yüzünden rencide olacak çocuk..

okulu ne sanıyorsunuz dingonun ahırı mı? Öğretmenler kendilerine göre kurallar koyuyor istediklerini uyguluyor diye mi düşünüyorsunuz. Anne babalar evde birini zor idare,ederken biz okulda 8 saat boyunca 1500den fazla öğrenciyi idare ediyoruz. Öğretmen anlamaz mı demişsiniz hangi öğrencisinin nasıl olduğunu , geçen yıl sınıfın en başarılı ve sessiz sakin öğrencisi adet olduğunu söyledi sessizce wc izni istedi bende gönderdim kız gitti gelmedi bende derse kaptırmışım kendimi sonuçta konuyu anlatmamı bekleyen 40 öğrenci var sınıfta. Tam sınıftan çıkacakken aklıma geldi donup hemen yok yazdım. Öğretmenler odasına giderken mudurun kapısının önünde ağlıyordu ne oldu derse,niye gelmedin ne yaptın dedim cevap vermedi. İçeri girip baktım meğerse benim akıllı uslu öğrenci spor salonunun soyunma odasında erkek arkadaşıyla sevişirken yakalanmış. Lütfen kimse benim çocuğum yapmaz demesin. Evde ve okuld aiki ayrı yaşamları var maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…