- 19 Şubat 2015
- 3.494
- 2.754
- 133
- 35
İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...
İyi de bebek değiller ki arkadaşlar. . 15 yaşında genç kız Zile bi kaç dakka varsa normal şartlarda tutabilmesi gerekir. Bir kişiyi tuvalete gönderince peşinden en az 15 kişi daha izin ister genelde.. gerçekten Zile az kalmissa öğretmenin tutumunu hatali görmedim ben.. ne meraklıyiz hemen karalamaya...
Kızınız usutmus olabilir enfeksiyonu olabilir. Küçüklüğünde bile olmadı diyorsunuz. Tahlil yaptırılsa iyi olacağı kanaatindeyim. Utanmasi da normal yavrunun.. çocuklar acımasız olabiliyor...
Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?
Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Enfeksiyondan çip tutmamayı sizden duyuyorum. Çocuk zaten dayanabileceği noktaya kadar dayanmış, son dakikaya gelip zorlanınca izin istemiş bunu anlamak çok mu zor. Ben 30 Yaşında eve yaklaştım deyip deyip benzincilere girmedim sonunda asansörde kaçırdım:) insan zaten tutuyor tutuyor ama bi noktada tutamıyor bu dersin son dakikasına denk gelebilir. Iyi bir ÖĞRETMEN öğrencinin gözünden anlar bu çocuğun amacı kaytarmak mı, diğer sınıflara gidip huzur kaçırmak mı, yoksa çocuk gerçekten zor durumda olabilir mi..Olay yalan söyleyip söylememesi değil burada.. savunmaya geçmiyo rum. Her meslekte olduğu gibi mesleğin hakkını veremeyen ve korkunç öğretmenler de var. Bir çoğu hatta öyle belki de günümüzde. İdealist öğretmen çook çok az. Ama bu konuda elestirilmemeli bence öğretmen yukarıda da yazdığım sebeplerden ötürü. Yalan olup olmaması değil olay. 2 dakka tuvaletini tutabilir normal şartlarda 15 yaşında bir çocuk. Öğretmeni de eminim çok uzulmustur azıcık iyi bir öğretmen se. Ama böyle olacağını tahmin edememesi çok normal.
5. Sınıflara asla yok otur demem direk gönderirim tuvalete . Ama lisede bu durum normal değil... beklenmeyen bir durum. Heralde çocuğun bir rahatsızlığı var şu sıra sistit olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir vs..
Zavallı eğitim sistemimiz, yönetmeliğe bak!Ders esnasında dışarı çıkmak yasak.Yani hoca izin vermedi diye bir şey yok yönetmelik bu.Ve başına bir şey gelse tuvalete gidince o zamanda böyle sakin olup kızın kendi hatası denecek miydi hiç zannetmem.
Normalde tutması gerek sonuçta her zaman başına gelebilir.Sistit olabilir.
Bir süre sonra unutur ama karşınıza alıp konuşmalısınız
Enfeksiyondan çip tutmamayı sizden duyuyorum. Çocuk zaten dayanabileceği noktaya kadar dayanmış, son dakikaya gelip zorlanınca izin istemiş bunu anlamak çok mu zor. Ben 30 Yaşında eve yaklaştım deyip deyip benzincilere girmedim sonunda asansörde kaçırdım:) insan zaten tutuyor tutuyor ama bi noktada tutamıyor bu dersin son dakikasına denk gelebilir. Iyi bir ÖĞRETMEN öğrencinin gözünden anlar bu çocuğun amacı kaytarmak mı, diğer sınıflara gidip huzur kaçırmak mı, yoksa çocuk gerçekten zor durumda olabilir mi..
Zavallımın okula gitmek istememesi çok normal, bunun herkesin başına gelebileceğini, büyüdüğünde bunu komik bir anı olarak hatırlayacağını, zamanla arkadaşlarının bunu unutacağını anlatmak Lazım çocuğa..
Evet, su noktada katiliyorum, basina Allah korusun bsy gelse, ogretmen neden birakmis denirdi.. Kiz cok sıkışmış ogretmen de mecbur musade etmis denmezdi.. Cocuga teneffuste gitmesini soyleseydi denirdi.. Yonetmelige neden uymamis denirdi.. Denirdi de denirdi.. Üstelik o cocugu yoklamada var gosterdigi icin baska yerlerce de suclu bulunurdu ogretmen..Ders esnasında dışarı çıkmak yasak.Yani hoca izin vermedi diye bir şey yok yönetmelik bu.Ve başına bir şey gelse tuvalete gidince o zamanda böyle sakin olup kızın kendi hatası denecek miydi hiç zannetmem.
Normalde tutması gerek sonuçta her zaman başına gelebilir.Sistit olabilir.
Bir süre sonra unutur ama karşınıza alıp konuşmalısınız
okulu ne sanıyorsunuz dingonun ahırı mı? Öğretmenler kendilerine göre kurallar koyuyor istediklerini uyguluyor diye mi düşünüyorsunuz. Anne babalar evde birini zor idare,ederken biz okulda 8 saat boyunca 1500den fazla öğrenciyi idare ediyoruz. Öğretmen anlamaz mı demişsiniz hangi öğrencisinin nasıl olduğunu , geçen yıl sınıfın en başarılı ve sessiz sakin öğrencisi adet olduğunu söyledi sessizce wc izni istedi bende gönderdim kız gitti gelmedi bende derse kaptırmışım kendimi sonuçta konuyu anlatmamı bekleyen 40 öğrenci var sınıfta. Tam sınıftan çıkacakken aklıma geldi donup hemen yok yazdım. Öğretmenler odasına giderken mudurun kapısının önünde ağlıyordu ne oldu derse,niye gelmedin ne yaptın dedim cevap vermedi. İçeri girip baktım meğerse benim akıllı uslu öğrenci spor salonunun soyunma odasında erkek arkadaşıyla sevişirken yakalanmış. Lütfen kimse benim çocuğum yapmaz demesin. Evde ve okuld aiki ayrı yaşamları var maalesef.bir eğitimcinin öğrencisine biraz güvenmesi lazım.. o giderse hepsi gider mantığıyla yaşarsa herkesi aynı kefeye koymuş olur.. kız altına kaçırdığına göre burda tek suçlu öğretmen.. o öğretmen yüzünden psikolojisi bozulacak okula gitmek istemeyecek arkadaşları arasında alay konusu olacak..
hep önyargı işte.. eğitimci de olsa kıramıyor belli ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?