• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

15 yaşındaki kızım okulda altına işemiş!

İlk mesajınızda gayet ihtimalleri saymissiniz, enfeksiyonu olabilir, usutmus olabilir, kız çocuğu sonuçta regl olabilir, aciliyeti olabilir.
Kusura bakmayın. Ben bunu anlayamıyorum.
Su-i misal emsal alınmaz. Dengesiz bir kaç öğrencinin yaptıklarını herkes yapacak diye bir şey yok.
Tabi ki yok.. ama anlamiyorsun uz sanırım veya ben anlatamadım. Atıyorum yazın yazliga gidiyorsunuz ve arabadasiniz. 15 yaşında kızınız cisim geldi dedi. Kızım 2 dakkaya ordayız tut çisini dersiniz. Onun gibi birsey bu. Yalan söylüyorsun çisin yok seni seni olayı degil bu.

Hala kaytarmak diyorsunuz. Benim ne dediğimi okumamissiniz bile :)
Hala derken size sadece bir mesaj yazdim.
Cok guzel okudum hatta simdi tekrar dondum okudum insanim yanlis okuyabilirdim ama dogru okumusum ve dogru anlamisim gayette kaytarmak icin izin isteyebilir o yastakiler demissiniz bende ogretmen anlayabilir az cok demisim ve insanlik hali tutamayabilir demisim.

Tabi ki yok.. ama anlamiyorsun uz sanırım veya ben anlatamadım. Atıyorum yazın yazliga gidiyorsunuz ve arabadasiniz. 15 yaşında kızınız cisim geldi dedi. Kızım 2 dakkaya ordayız tut çisini dersiniz. Onun gibi birsey bu. Yalan söylüyorsun çisin yok seni seni olayı degil bu.

Gayet iyi anladigimi düşünüyorum, siz herhangi bir şekilde 15 yaşında bir öğrenci tuvalet izni istediğinde takinacaginiz tavrı açıkladınız.
Bende siz ihtimalleri daha güzel saymissiniz, cocuk zor durumda olabilir ve böyle bir tavrı kabul edemem diyorum

Arabada biz bize olduğumuzdan açıkça sorma sansim olur, 'gerçekten dayanamayacak gibi misin?' Diye
Ve evet bir yolunu bulmaya çalışırım.
Herhalde bizi boşu boşuna yolumuzdan etmez diye düşünürüm.
Sizin açıkça sorma şansınız yok, ve bu durumda izin verilmeli, benim fikrim.

Meslektasinizin da sonuca çok uzuldugune eminim. Ve emin olun bir dahakine o izni verecek. Ayrı ayrı her öğretmenin bu durumu tecrübe etmesine gerek yok bence.

Hala derken size sadece bir mesaj yazdim.
Cok guzel okudum hatta simdi tekrar dondum okudum insanim yanlis okuyabilirdim ama dogru okumusum ve dogru anlamisim gayette kaytarmak icin izin isteyebilir o yastakiler demissiniz bende ogretmen anlayabilir az cok demisim ve insanlik hali tutamayabilir demisim.
Siz bir öğrenci kaytarmak için izin ister mi demisin iz ben de evet ister in örneğini vermisim ama burdaki durumun öğrencinin kaytaracaginin dusunulmesinden değil ders bitimine son 2 dakika kala olmasından kaynaklı olduğunu söylemişim değil mi? Bu öğrencinin kaytarmaya çalışması degil olay evet öyle öğrenciler de var ve öğretmen bunları genelde ayirabilir. Ben bu öğrencinin kaytarmaya çalıştığını söylemedim zaten.

Neyse arkadaşlar konuyu dağıtmak istemem. Burada bir genç kızın utanmasi büyük problem... ve toplaması için çözüm önerileri sunmak gerekiyor... olayı başka yerlere çekmenin anlamı yok.

Evet bende bu konuda çözüm odaklı yardimci olabilecek eğitimcilerin olduğuna inanıyorum.
İnşallah bir çıkış gösteren olur.

Siz bir öğrenci kaytarmak için izin ister mi demisin iz ben de evet ister in örneğini vermisim ama burdaki durumun öğrencinin kaytaracaginin dusunulmesinden değil ders bitimine son 2 dakika kala olmasından kaynaklı olduğunu söylemişim değil mi? Bu öğrencinin kaytarmaya çalışması degil olay evet öyle öğrenciler de var ve öğretmen bunları genelde ayirabilir. Ben bu öğrencinin kaytarmaya çalıştığını söylemedim zaten.
Ben nerde bir ogrenci kaytarmak icin izin istermi demisim.

Olay yalan söyleyip söylememesi değil burada.. savunmaya geçmiyo rum. Her meslekte olduğu gibi mesleğin hakkını veremeyen ve korkunç öğretmenler de var. Bir çoğu hatta öyle belki de günümüzde. İdealist öğretmen çook çok az. Ama bu konuda elestirilmemeli bence öğretmen yukarıda da yazdığım sebeplerden ötürü. Yalan olup olmaması değil olay. 2 dakka tuvaletini tutabilir normal şartlarda 15 yaşında bir çocuk. Öğretmeni de eminim çok uzulmustur azıcık iyi bir öğretmen se. Ama böyle olacağını tahmin edememesi çok normal.
5. Sınıflara asla yok otur demem direk gönderirim tuvalete . Ama lisede bu durum normal değil... beklenmeyen bir durum. Heralde çocuğun bir rahatsızlığı var şu sıra sistit olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir vs..
İşte tam da bu yüzden izin verilmeliydi.Dediğiniz gibi herşey olabilir.En azından yanına gidip sorabilirdi bile öğrencisine sessizce,durumun acilse git,değilse ders bitiyor nasılsa diyebilirdi.

İnanın acil durumlarda kız öğrenciler gerekirse kulağa eğilip derdini söylüyor. 50 100 kere öğrencilere deli gibi ped aradığımı sınıf sınıf gezip kızlara sorduğumu bilirim. Belki çok acil hissiyati vermedi veya öğretmen bundan anlayacak bir tip değildi bilemiyorum. Ancak burada öğretmeni yaslanarak kadsr büyük bir durum yok. O da tahmin etmemiştir böyle olabileceğini diyorum sadece. Herkes istediğini düşünmekte özgür. . Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum izninizle :)

Bu zamana kadar hiç böyle bi şey yaşamamıştık ilkokulda bile altına kaçırmadı bi problemi yoktu. Ama bugün okul arayinca sok oldum. Derste izin almaya utanmış sonra dayanamayıp izin almış ama birazdan zil çalacak diye izin vermemiş hoca. Zile 1-2 dakika kala tutamayıp altına yapmış. Biraz olsa olabilir diycem ama paçalarına kadar kaçırmış bi daha okula gitmek istemediğini söylüyor şimdi ama okul değiştirme şansımız yok.
Sizce 15 yaşında bi kızın altına işemesi normal mi? Doktora gerek var mı?
1 kerelik bir durum ise olabilir tabiki. Benim20 yaşında arkadaşı m bile yetişecek tuvalet bulamayınca altına istemişti. O öğretmene ne diyeyim bilemedim yani

Daha cevap yazmayı düşünmüyorum hanimlar herkesin düşüncesi kendine... gerçekten yoruldum gece gece :) daha alintilamazsaniz sevinirim. Burada konu sahibine birilerine bişeyleri kabul ettirmeye çalışmakla yardimci olamazsınız. İyi geceler

Pardon başka arkadaş dedi sanırım ona cevaben yazdim. Herkes 4 koldan saldırınca gecenin bu saatinde kafa karışmış olsa gerek..
Kimse saldirmadi aslinda siz alinganlik yaptiniz kimse ogretmenleri kotuleyen bir mesajda yazmadi bence.Hastalik vardir diye kesin ve net konusmanizda cok iddali geldi bana ben evliydim eve adimimi attim ve o an tuvalete gitme ihtiyaci hissettim ama yapamadim koridorda kaldim ne hastaligim vardi nede baska birsey anlik birseydi insanlik hali belli olmaz.

Kimse saldirmadi aslinda siz alinganlik yaptiniz kimse ogretmenleri kotuleyen bir mesajda yazmadi bence.Hastalik vardir diye kesin ve net konusmanizda cok iddali geldi bana ben evliydim eve adimimi attim ve o an tuvalete gitme ihtiyaci hissettim ama yapamadim koridorda kaldim ne hastaligim vardi nede baska birsey anlik birseydi insanlik hali belli olmaz.
Asla net konuşmadım olabilir dedim. Normalde altına kaçırmıyorsa garip geldi. Öğretmen sıfatıyla değil insan sıfatıyla yaptım bu tahmini. Bilgim dahilinde değil çünkü. .

Asla net konuşmadım olabilir dedim. Normalde altına kaçırmıyorsa garip geldi. Öğretmen sıfatıyla değil insan sıfatıyla yaptım bu tahmini. Bilgim dahilinde değil çünkü. .
Iki uc kez o yastaki insan birkac dakika daha erteleyebilir diyince net konusmak gibi geldi bana neyse.

Ortaokuldayken asiri gulunce basima gelmisti, beden dersindeydik kosa kosa tuvalete gittim. Biraz uzerimi suyla iyice islatip yanlislikla oldu ayagina yattim. Belime de ust esofmani baglamistim kimse anlamadi.
Ya cok uzuldum kiziniz icin. Nasil utanmistir :(
Destek olun olur boyle seyler insanlik hali diyin.

Çok sıkışmış olan insan belli olur bence ya.
Ben o raddeye kadar tuvalete gidemeyince terliyorum, kendimi sıkıyorum ki kocaman kadınım,gidemezsem ben dahi kacırabilirim.
Öğretmeni halinden anlayabilirdi diye düşünüyorum. Keşke yanına gidip sorsaydı yada gönderseydi zira sonuç çok kötü olmuş. Yazık 15 yaşında gencecik kız şimdi okula gitmek istemiyor. Çocuklar çok acımasız,uzun zaman konuşulacak,belki dalga geçilecek.
Kolaylıklar dilerim

Yok salak öğretmen, yok bilmem ne. Ne konustugunuzun farkinda misiniz? 40 dakikada bir ihtiyaç molası var, gayet rahat gidebilir ve ihtiyaçlarını karşılar. Biz hangi öğrencinin ne için için istediğini biliriz, çiş için mi, sigara için mi, birisini görebilmek için mi?
İzin isteyip dışarı çıkıp başına bin türlü bela alan öğrenci var, olan kime oluyor, öğrenciye ve öğretmene, neden sorumluluğu alalım. Kızların özel durumları olduğunda öyle güzel izin istiyor lar ki, soyletmeden dertlerini anlıyor ve izin veriyoruz zaten. Lisedeki bir genç, iki dakika cişini tutabilir miydi? Bence evet. Derdini anlatabilir miydi? Evet. Karşısındaki öğretmen bunu anlayabilir miydi ? Kesinlikle evet.
Öğrenciye kızıp veli çağırıyoruz okula, sonra veliyi görünce bu öğrenci kendini iyi bile yetiştirmiş diyorum. İcinizdekilerde onları gördüm sanki

Ben de o an en yetkili kişi olan öğretmeni hatalı buluyorum..! Bütün 45 dk dersi dinlemeyen son 2,3 dk toparlamayı da dinlemez zaten.45 dk dinleyenler de son 3 dk da kaçırdığını danışır.Lise bu. .Sıkışıksa öğretmeni dinlemeden çıkabilirdi durumu da her öğretmen için olmuyor sonuçta gerçekten sıkıştıği için çıktığını kanitlayamazdi bazı öğretmenler de çok katı dersliği terk etmekten disipline verenlerler var belki de bundan ötürü çıkmadı. .neyse ne çözüm eğer kızınız atlatamayacak gibiyse okul değiştirin sürekli rezil oldum dalga konusu oldum düşüncesinde ise ve üstesinden gelmezse o okula gitmesi zaman kaybı olur derslerini etkiler.

Kızınız büyük ihtimal üşüttü. Durum çok üzücü gerçekten. Ben bile üşütünce tuvalete gidene kadar dört dönüyorum. Mesela bi cafe de oturuyorduk, asla da dışarda tuvalete giremem titizlik hastalıgım var. Ama üşütmüştüm cafeden çıktık akbil doldururken oyle bı sıkıştım ki tamam bitti gidicek dedim yani akbili bırakıp cafeye geri koştum. İnsan çaresiz kalıyor o gibi durumlarda

Back